-
Παιδιά... τα φώτα σας! Βάλαμε σόμπα ξύλου καλοριφέρ και ο υδραυλικός μας είπε πως δε θα έχουμε ζεστό νερό από τη σόμπα αλλά θα χρησιμοποιούμε το φυσ. αέριο. Ότι δε γίνεται να ζεσταίνει η σόμπα το νερό για το θερμοσίφωνα..... Μα γιατί; Αφού η δουλειά της σόμπας δεν είναι να ζεσταίνει το νερό για τα καλοριφέρ...;;; Για ποιο λόγο δεν μπορεί να ζεστάνει το νερό του θερμοσίφωνα;;;;;
Πήρα αυτή
http://www.thrakienergy.gr/portfolio_item/σόμπα-ξύλου-thermo-in-27kwΓια βοηθείστε με!
Ευχαριστώ!!! -
Ο χρήστης appala έγραψε:
Για ποιο λόγο δεν μπορεί να ζεστάνει το νερό του θερμοσίφωνα;;;;;Γιατί το ανοικτό δοχείο διαστολής που έβαλε είναι πιο χαμηλά από το θερμοσίφωνο.
ή δεν έχετε θερμοσίφωνο-μπόϊλερ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί το ανοικτό δοχείο διαστολής που έβαλε είναι πιο χαμηλά από το θερμοσίφωνο.ή δεν έχετε θερμοσίφωνο-μπόϊλερ.
Έχουμε θερμοσίφωνα μπόιλερ.
Η αλήθεια είναι πως το δοχείο διαστολής το έβαλε πιο χαμηλά. Αλλά γιατί το έκανε αυτό; Γιατί να μην τοποθετηθεί όπως πρέπει για να έχουμε και ζεστό νερό;;; (θα ρωτήσω και τον ίδιο βέβαια αλλά μήπως μου λύσετε την απορία εσείς ) Δεν μας ρώτησε καν αν θέλουμε ζεστό νερό. Δε θα έπρεπε να το αποφσίσουμε εμείς αυτό; Υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν γίνεται αυτό; -
Ο χρήστης appala έγραψε:
Αλλά γιατί το έκανε αυτό;ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ.
-
Για να τον βάλω τώρα εγώ να το ξαναφτιάξει όμως!!!
-
Να ξέρεις ότι το θερμοσίφωνο-μπόιλερ αργεί να ζεστάνει το νερό.
Μη περιμένεις να ανάψεις τη σόμπα και σε μισή ώρα να έχεις ζεστό νερό.
-
Leonp, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Όχι, δεν έχω την αξίωση να έχω ζεστό νερό σε χρόνο dt, αλλά τουλάχιστον θα ήθελα όσο καίει η σόμπα να ζεσταινει και το νερό είτε για μπάνιο είτε για την κουζίνα.... Αφού γίνεται γιατί από βλακεία του υδραυλικού (από βαρεμάρα... ή δεν ξέρω τι άλλο ) να πρέπει να χρησιμοποιώ το φυσ. αέριο ή το ρεύμα; Υποτίθεται πως δίνω ένα κάρο λεφτά - γιατί πραγματικά ένα κάρο λεφτά μου στόιχισε η σόμπα με την εγκατάστασή της - για να έχω ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης... Αλλιώς θα έβαζα μια απλή ξυλόσομπα (ή πέλλετ ) και θα λειτουργούσα και συμπληρωματικά και το φυσ. αέριο.
Όπως και νάχει, ελπίζω να βρω άκρη με τον υδραυλικό γιατί γενικά ήθελε να μας κάνει πολλά κουλά (όπως, πχ να βάλει το δοχείο διαστολής δίπλα στη σόμπα (μιλάμε για το χώρο του καθιστικού ) και όταν αντέδρασα προσπαθούσε να με πείσει πως έτσι είναι αυτές οι σόμπες.... ) -
Μίλησα με τον τεχνικό που αγοράσαμε τη σόμπα και μας είπε πως θα πρέπει να βάλει ακόμα έναν κυκλοφορητή και μια ακόμα σωλήνα και πως δεν το έκανε για λόγους ασχήμιας ( ).... Επίσης, δεν το έβαλε στο αρχικό κόστος. Που σημαίνει πως θα μας πάει ακόμα πιο ακριβά. Χώρια η επιπλέον ταλαιπωρία και μερεμέτια.
Και για την ιστορία να πω πως η σόμπα μας κόστισε 1500 ευρώ και τα περαστικά (+ ό,τι χρειάστηκε έξτρα σε καμινάδα, σωλήνες κλπ ) μας κοστισαν άλλα 1000 ευρώ.... Σύνολο 2500 ....
Και ούτε καν μας ρώτησε, απλά αποφάσισε μόνος του!!! -
Τι κατασκευής είναι η σόμπα?
Στα 'περαστικά' έχεις συμπεριλάβει καμινάδα, κυκλοφορητή, δοχείο διαστολής, σωληνώσεις, ασφαλιστικά (αν υπάρχουν, λόγω ανοιχτου δοχείου)? -
Η σόμπα είναι σέρβικη (όπως μας είπε). Έχει σημασία;
Ναι, όλα αυτά έχουν υπολογισθεί στα περαστικά. Συγκεκριμένα η προσφορά έγραφε:'....Εργασίες σύνδεσης σόμπας ξύλου με κεντρικές στήλες θέρμανσης με βάνες 2, 1 κυκλοφορητής, 1 βαλβίδα ασφαλείας, 1 θερμοστάτης βαλβίδα: 500 €... + τα χωνιά (ίνοξ με μόνωση) 480 €. -
Καμία σημασία, οι Σέρβοι φτιάχνουν και πολύ καλές σόμπες. Απλά δεν την είχα ξαναδεί κ μου φάνηκε λίγο ακριβή.
-
.......με ενδιαφερει η Austroflamm μοντελο Wien , ειναι λεει cast iron με δευτερογενης καυση , πως ειναι δυνατον να ειναι πιο αποδοτικη απο μια αλλη με διπλα τοιχωματα της ιδιας εταιριας πχ Pallas ? Δηλ ο συμπαγης χυτοσιδηρος ειναι η πιο αμεση αποδοτικη λυση ? Απο τεχνολογικη αποψη γιατι συμβαινη αυτο ? Η μηπως οχι ? Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξι των δυο τεχνολογιων ?..........
-
Καλημέρα
Αγόρασα την ενεργειακή σόμπα timsistem diana (διπλής καύσης) 230 ευρώ με κεραμικά στα πλάγια.
χαρ. σόμπας:
Ονομαστική θερμική ισχύς (KW) 10,
Appliance απόδοση 89% ,
Θερμοκρασία των αερίων C 108,
CO (13% O2) 0,0808%
μπουρί Φ120
Στο manual ο κατασκευαστής γράφει ότι πρεπει να έχει οριζόντια μπουριά μέχρι 1,5 μέτρα.
Ο προμηθευτής μου είπε ότι για να 'τραβάει' καλά η σόμπα πρέπει τα τα κάθετα μπουριά να είναι μεγαλύτερα απο τα οριζόντια.
Το σπίτι είναι 55-60 τετραγωνικά.
Έχω 2 επιλογές:
α) Για να την έχω σε κεντρικό σημείο του σπιτιού (κοντά στα δωμάτια) θα πρέπει να έχω μπουριά οριζόντια 4,5 μέτρα, και κάθετα πάνω απο 5-6 μέτρα, αλλά δεν ξέρω αν δουλέψει καλά λόγω των μεγάλων οριζόντιων.
β) Να την βαλω σε μία γωνιά στο σαλόνι πχ. (μακρυά απο τα δωμάτια και ότι συνεπάγεται αυτό) και να έχω μόνο κάθετα.
Ποια επιλογή μου προτείνετε? -
Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις εκεί που την πήρες.
Αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς, τότε το α αν θέλεις να το παίξεις λίγο, ή το β για να είσαι σίγουρος. -
Η κλίση στα οριζόντια μπουριά πόσο θα πρέπει να είναι , και προς τα πού ?
(προς τα έξω ή προς τη σόμπα για να ξανακάψει τις υγροποιήσεις )? -
Καλύτερα προς την σόμπα, αλλά έξω βάλε Τ με 'ρουξούνι', για να μην μπαίνουν όλες οι υγροποιήσεις μέσα - δεν θα τις καταφέρνει όλες κ κάποια στιγμή θα γεμίσει το σπίτι σου μαυρίλα.
-
Ο χρήστης nikos_ser έγραψε:
Το σπίτι είναι 55-60 τετραγωνικά.
Έχω 2 επιλογές:
α) Για να την έχω σε κεντρικό σημείο του σπιτιού (κοντά στα δωμάτια) θα πρέπει να έχω μπουριά οριζόντια 4,5 μέτρα, και κάθετα πάνω απο 5-6 μέτρα, αλλά δεν ξέρω αν δουλέψει καλά λόγω των μεγάλων οριζόντιων.
β) Να την βαλω σε μία γωνιά στο σαλόνι πχ. (μακρυά απο τα δωμάτια και ότι συνεπάγεται αυτό) και να έχω μόνο κάθετα.
Ποια επιλογή μου προτείνετε?Τελικά τι έκανες???
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
.......με ενδιαφερει η Austroflamm μοντελο Wien , ειναι λεει cast iron με δευτερογενης καυση , πως ειναι δυνατον να ειναι πιο αποδοτικη απο μια αλλη με διπλα τοιχωματα της ιδιας εταιριας πχ Pallas ? Δηλ ο συμπαγης χυτοσιδηρος ειναι η πιο αμεση αποδοτικη λυση ? Απο τεχνολογικη αποψη γιατι συμβαινη αυτο ? Η μηπως οχι ? Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξι των δυο τεχνολογιων ?......................ΔΗΛΑΔΗ , ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΩΝ ΤΟΙΧΩΜΑΤΩΝ , ΚΑΙ CAST IRON-ΜΑΝΤΕΜΙ ΜΟΝΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡOΓΕΝΗ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΑΠΟΔΩΣΗ KW , ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ?
-
- Άλλη αισθητική. Τελείως.
- Αν ακουμπήσεις το μαντέμι σε μονού τοιχώματος μαντεμένια εστία που καίει στο φουλ, το μισό σου χέρι θα μείνει εκεί.
Δεν είμαι βέβαιος αν η σόμπα που ανέφερες είναι μονού τοιχώματος.
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
.......με ενδιαφερει η Austroflamm μοντελο Wien , ειναι λεει cast iron με δευτερογενης καυση , πως ειναι δυνατον να ειναι πιο αποδοτικη απο μια αλλη με διπλα τοιχωματα της ιδιας εταιριας πχ Pallas ? Δηλ ο συμπαγης χυτοσιδηρος ειναι η πιο αμεση αποδοτικη λυση ? Απο τεχνολογικη αποψη γιατι συμβαινη αυτο ? Η μηπως οχι ? Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξι των δυο τεχνολογιων ?..........
............ΔΗΛΑΔΗ , ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΩΝ ΤΟΙΧΩΜΑΤΩΝ , ΚΑΙ CAST IRON-ΜΑΝΤΕΜΙ ΜΟΝΟΥ ΤΟΙΧΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡOΓΕΝΗ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΑΠΟΔΩΣΗ KW , ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ?
.............πεισμα , η ελλειψη γνωσης , οτι και να ναι , ειναι........PEACE.....
Ξυλόσομπα