-
Ο περισσότερος καπνός βγαίνει πριν ανάψει η φωτιά (και ναι, μιλάμε για πολύ καπνό). Αν στην καμινάδα σου δεν είχε ακόμα δημιουργηθεί σωστός ελκυσμός (για όποιο λόγο), απ' όπου κανονικά μπαίνει αέρας για την καύση, έβγαινε καπνός.
Σε αυτά που περιέγραψες, το μόνο που βρίσκω 'παράξενο' είναι το 'πόρτα κλειστή'. Στο άναμμα, η πόρτα πρέπει να μένει λίγο ανοικτή, δεν μπορεί να πάρει τον παραπάνω αέρα που χρειάζεται η φωτιά για ν' ανάψει, από τις μικρές εισαγωγές του αέρα της καύσης.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σε αυτά που περιέγραψες, το μόνο που βρίσκω 'παράξενο' είναι το 'πόρτα κλειστή'. Στο άναμμα, η πόρτα πρέπει να μένει λίγο ανοικτή, δεν μπορεί να πάρει τον παραπάνω αέρα που χρειάζεται η φωτιά για ν' ανάψει, από τις μικρές εισαγωγές του αέρα της καύσης.Έχω καλή σόμπα λέμε
Πέρα από την πλάκα, πάντα με κλειστεί την πόρτα την ανάβω.
-
Κακώς. Ποτέ άναμμα με κλειστή πόρτα (ούτε με τέντα ανοιχτή, βέβαια). Μέχρι να πάρουν τα ξύλα (καταλαβαίνεις ότι αν έκαιγες ξύλα αντί μπρικετών δεν υπάρχει περίπτωση να είχες καταφέρει ποτέ να την ανάψεις, έ; ) θέλει την πόρτα όχι σφραγισμένη, γιατί χρειάζεται περισσότερο αέρα. Αλλά όχι τέρμα ανοιχτή, γιατί ο καπνός θα προτιμήσει να βγει από εκεί δίπλα, αντί να στριμωχτεί στην καμινάδα. Αυτό ισχύει σε όλες τις εστίες δευτερογενούς καύσης (πυρόλυσης), λόγω της πολύ μικρής εισαγωγής αέρα.
Δοκίμασέ το μια φορά κ πες μας αν είδες διαφορά. -
Εγω αντι για πορτα, μιας κια ειναι ευκολο να εχουμε διαφυγη καυσαεριων, ανοιγω απο κατω το τασακι και μπαινει ανεξελεγκτος φρεσκος αερας στη βαση της φωτιας.
-
Θελω να φτιαξω εναν θερμομονωτικο τοιχο-πανελ με τι θα μπορουσα να τον φτιαξω; Θα εχει αποσταση 35-40 ποντους απο την ξυλοσομπα.
Το ντουλαπι στην φωτογραφια θελω να το καλυψω απο πανω εως κατω το πατωμα κατι σαν χωρισμα και θελω να καλυψω τον τοιχο πισω απο την σομπα.
Καλο Χειμωνα! (εχω φορτωσει 3 τονους ελια να καψω )
-
Θα αντεξει; ελεγα για κατι πανελ που πουλανε με πετροβαμβακα μεσα αλλα δεν ξερω αν μπορουν να μου κοψουν δυο κομματια στις διαστασεις που θελω (ενα πισω απο την σομπα και ενα ορθιο) και σε τι παχος ειναι αυτα.
http://www.panelco.gr/index.php?option= ... &Itemid=31
Αλλα τωρα ειδα οτι υπαρχει και πυραντοχη γυψοσανιδα.
-
Διπλή πυράντοχη γυψοσανίδα, βάψιμο, καθάρισες.
Εναλλακτικά, άλλο σταθερο μονωτικό υλικό (πχ μονωτικές πλάκες), βάψιμο, καθάρισες.
Προσοχή στην ποιότητα των υλικών (στόκος, χρώματα). -
Ηλια τι παχος εχει αυτη η διπλη γυψοσανιδα;
Με τι μπορω να την κοψω; αν και θα προτιμουσα να μου εκοβαν αυτοι τα κομματια.
Και με τι την βαφω; -
Έναν πόντο κ κάτι ψιλά, βάζοντάς την διπλή γίνεται σχεδόν σαν τοίχος από τούβλο, αλλά θα την βάλεις μόνος σου; Θέλει κ σκελετό, δεν στέκεται μόνη της - φαντάζομαι το ξέρεις, βέβαια.
Κόβεται πανεύκολα, την χαράζεις μ' ένα κοπίδι κ μετά την 'σπας'.
Την στοκάρεις κ την βάφεις με ό, τι θέλεις, αλλά διάλεξε καλής ποιότητας υλικά λόγω της θερμοκρασίας. -
Δεν με περνει για τοσο παχος οσο ενα τουβλο αντε το πολυ μεχρι δυο δαχτυλα.
Το κομματι πισω απο την σομπα ελεγα να το βιδωσω με 4 μεταλικα ουπα και το ορθιο να το βιδωσω στο ντουλαπι και κατω με δυο μικρες γωνιες.
-
Γερή σαν τοίχος από τούβλο, εννοώ.
-
Ελεγα να βαλω μια γυψοσανιδα ορθια να βιδωσει στο ντουλαπι και με δυο γωνιες κατω στον τοιχο.
Το κομματι που ειναι να μπει πισω απο την σομπα ελεγα να το βιδωσω με 4 μεταλικα ουπαΔεν θελω να κανω καμια σουπερ κατασκευη γιατι δεν εχω σκοπο να βαλω πανω τσιγκελια να κρεμαω τα διαολακια μου οταν κανουν φασαρια.
Ο λογος που θελω να βαλω την σομπα εκει ειναι γιατι διπλα ειναι οι σωληνες απο το καλοριφερ (ειχε σωμα και το εβγαλα) γιατι αργοτερα θα παρω σομπα με μποϊλερ .
Την σομπα την ειχα και πρωτα εκει για αυτο εχει καει η πλαστικη μπογια απο τον τοιχο πισω της, απλα τωρα εχει ερθει και ποιο κοντα της το ντουλαπι λογω οτι το μετεφερα προς τα αριστερα για να βαλω το ψυγειο δεξια στην γωνια.
-
-
Τι ύψος έχει η καμινάδα σου μετά;
-
Η καμιναδα ειναι 3 κομματια δηλαδη σχεδον 3 μετρα αλλα θα βαλω ακομα ενα κομματι γιατι ειναι πολυ χαμηλα.
(Θα το εβαζα ειχα δεν ειχα σκοπο να αλλαξω την θεση της σομπας γιατι οπως ειχαμε πει ειναι καλυτερα)Ετσι την ειχα πρωτα.
-
Μ' αυτή τη σόμπα, κ με τη 'συμφωνία' να καις ξερά ξύλα κ να καθαρίζεις το οριζόντιο τμήμα κάθε 15 - 20 μέρες, θα δουλέψει. Αν αλλάξεις σόμπα, εξαρτάται.
Δεν σχεδιάζεις να συνδέσεις την υδραυλική σόμπα στους σωλήνες του σώματος του καλοριφέρ που έχεις βγάλει, έ; -
Για να βαλω υδραυλικη σομπα και να την συνδεσω στους σωληνες του καλοριφερ ηθελα να της αλλαξω θεση.
Ξερα ξυλα εχω αλλα να κανω την αγγαρεια καθε 15-20 μερες να βγαζω και να καθαριζω τα μπουρια δεν υπαρχει περιπτωση!
Θα την αφησω εκει που την ειχα περυσι που μου εκαιγε ακομα και βρεγμενα.
-
- Μην καις χλωρά ξύλα κ να αποφεύγεις ακόμα κ τα βρεγμένα ξερά.
- Δεν συνδέουμε την υδραυλική σόμπα στη θέση ενός σώματος, αλλά στο κολεκτέρ ή στις κεντρικές σωλήνες.
-
Δεν το ηξερα αυτο για το καλοριφερ οποτε παλι καλα που δεν 'εβγαινε' ολο το συστημα γιατι θα εκανα αδικο κοπο συν χρηματα.
Φυσικα και αποφευγω να καιω χλωρα βρεγμενα κλπ και για αυτο πηρα φετος απο τον Ιουλη ξυλα και τα εχω και στην ταρατσα που τα βαραει ο ηλιος.
Απλα ειπα πως ετσι οπως την ειχα βαλει περυσι ακομα και βρεγμενα μπορουσε να καψει.
Οι λογοι που ηθελα να την βαλω εκει ηταν 3
- Γιατι ειναι στο κεντρο του σπιτιου αρα καλυτερη κατανομη της θερμοκρασιας.
2)Για να ειχα ζεστο νερο μεσω καλοριφερ.
3)Για θεμα αισθητικης γιατι θα εβαζα την στρογγυλη τραπεζαρια εκει που ειναι τωρα η σομπα ενω τωρα την εχω εκει που ηθελα να βαλω την σομπα και ετσι μου κοβει την εισοδο στην κουζινα.
- Γιατι ειναι στο κεντρο του σπιτιου αρα καλυτερη κατανομη της θερμοκρασιας.
-
Φιλε LEFTERI .
Εγω εχω μια ξυλοσομπα 10 κw ,και χρησιμοποιω την πισω εξοδο για την καμιναδα και την βγαζω κατ ευθεια στον τοιχο . Εχω βαλει πετροβαμβακα καλα στοιβαγμενο στο κενο ( 3-4 εκατοστα ) χωρο αναμεσα στη καμιναδα και τον τοιχο .Η σομπα απεχει 20 εκατ απο τον τοιχο . Μεταξυ σομπας και τοιχου δεν ειχα βαλει καποιο μονωτικο με αποτελεσμα να ζεσταινεται αρκετα ο τοιχος . Για να αποφυγω αυτο το ζεσταμα εβαλα 2 φυλλα πετροβαμβακα ( αυτα που εχουν καλυμμενη τη μια πλευρα με φυλλο αλουμινιου ),και ειχα τελειο αποτελεσμα στην αντιμετωπιση του ζεστου τοιχου . Επειδη ομως δεν ειναι αισθητικα ωραιο ,κατεληξα σε αλλη λυση . Πηρα 2 φυλλα PROMASIL 1000 P ,και αντικατεστησα τον πετροβαμβακα . ΑΔΕυτα εχουν διαστασεις 100 χ 50 χ 3 εκατ . Ειναι ασπρου χρωματος και αντεχουν στους 1000 βαθμους κελσιου .Μου εβαλε ο αλουμινας γυρω γυρω αλουμινιο σαν κορνιζα ,κι ετσι το αποτελεσμα ειναι αψογο και απο αισθητικης πλευρας . Καθε πλακα κοστιζει περιπου 16 ευρω.Αφαιρεσα ενα ημικυκλιο απο καθε κομματι κι ετσι οι 2 πλακες αγκαλιασαν το οριζοντιο μερος της καμιναδας που βγαινει απο τη σομπα .
Ξυλόσομπα