-
Τον Ιούλιο θα ξεκουραστώ στην Σητεία για 2-3 εβδομάδες. Έχω ξαναπάει αλλά με πηγαίνανε άλλοι και είχαμε άλλες προτεραιότητες δυνατότητες και ανάγκες.
Από Ηράκλειο που φτάνει το καράβι πόσο και πως είναι η διαδρομή;
Clubs, καφέδες, ποτάκια και ξενύχτια δεν ενδιαφέρουν. Θέλω ψαγμένα ταβερνάκια με ωραίο φαγητό και ωραία μέρη. Τι τρώω και πού. Τι τοπικές λιχουδιές υπάρχουν. Που να πάω και τι να δω (αποστάσεις/χρόνο).
Θέλω άδειες παραλίες με ωραίες θάλασσες (η παραλία αυτή καθαυτή δε με νοιάζει και προτιμώ ανοργάνωτες, τα νερά και ο βυθός της θάλασσας με νοιάζουν).
Βασικότατος περιορισμός που άμα σκεφτείτε μετράει σε όλα τα παραπάνω: μωρό λίγων μηνών.... (και δεν εννοώ φιλενάδα φρέσκια....) -
Ηράκλειο μέχρι Άγιο Νικολάο η διαδρομή είναι πάρα πολύ εύκολη, με μοναδικό πρόβλημα την υποχρεωτική παράκαμψη στα Μάλλια, όπου θα απολαύσεις την έννοια που δίνουν οι Άγγλοι στον όρο 'διακοπές'. Από Άγιο μέχρι Σητεία η διαδρομή έχει πολύ στροφιλίκι, αλλά προσωπικά τη θεωρώ μια από τις ομορφότερες που υπάρχουν στον Βόρειο Άξονα.
Συνολικά θα έλεγα ότι καθαρη οδήγηση είναι κάτω από δίωρο, ανάλογα πάντα και με το αν στα Μάλλια θα γίνεται κακός χαμός.
Για πιο 'τοπικές' πληροφορίες θα επανέλθω το βραδάκι, μιας και η κοπέλα μου είναι από εκεί.
-
Χαλκιδικη, χερσόνησος Σιθωνιας( μεσαίο πόδι ντε). ¨Ενας δρόμος πρόσβασης ειναι μέσω Θεσσαλονικης- Μουδανιων κλπ. Αν έρθω όμως απο ανατολικά, πχ Ασπροβάλτα και Σταυρο μπορω να φτάσω περνόντας απο Ιερισσό και Ουρανούπολη? Ωστε να μην χρειαστώ να πάω Θεσσαλονικη και να κάνω όλη τη γύρα του νομού?
Βλέποντας στο χάρτη δεν βλέπω και πολύ καλα τους δρόμους και τους κρίνω ορεινούς και χαμηλής όχλησης συγκοινωνιας. Αξίζει το κόπο να δοκιμάσω ή θα βλαστημνήσω την ώρα που δεν ππήγα μέσω εγνατιας και Θεσσαλονίκης απο τη κύρια οδό για Χαλκιδικη? -
Τι τιμές παίζουν στον Παλιό Παντελεήμονα (Ν.Πιερίας) φέτος, ξέρεις κανείς;
Είχε πάει πριν 3 χρόνια ο μπαμπαstav και το συνιστά, αλλά από κει και πέρα οι πληροφορίες που μπορώ να πάρω από αυτόν είναι πολύ συγκεχυμένες. Η περίοδος που με ενδιαφέρει είναι τέλη Αυγούστου - μέσα Σεπτεμβρίου. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Χαλκιδικη, χερσόνησος Σιθωνιας( μεσαίο πόδι ντε). ¨Ενας δρόμος πρόσβασης ειναι μέσω Θεσσαλονικης- Μουδανιων κλπ. Αν έρθω όμως απο ανατολικά, πχ Ασπροβάλτα και Σταυρο μπορω να φτάσω περνόντας απο Ιερισσό και Ουρανούπολη? Ωστε να μην χρειαστώ να πάω Θεσσαλονικη και να κάνω όλη τη γύρα του νομού?
Βλέποντας στο χάρτη δεν βλέπω και πολύ καλα τους δρόμους και τους κρίνω ορεινούς και χαμηλής όχλησης συγκοινωνιας. Αξίζει το κόπο να δοκιμάσω ή θα βλαστημνήσω την ώρα που δεν ππήγα μέσω εγνατιας και Θεσσαλονίκης απο τη κύρια οδό για Χαλκιδικη?Υπάρχει σύνδεση και από αυτή την πλευρά. Στενότεροι δρόμοι και πιο ήσυχοι συνήθως. Και θα την επέλεγα αυτή την διαδρομή για τις 'εικόνες' μιας πιο ήσυχης Χαλκιδικής, αρκετά γραφικής σε κάποια σημεία.
Στροφές έχει αλλά δεν είναι και η 'Καταρα'! -
thnaks for fast reply. ΘΑ χρειαστώ gps ή θα βρώ το δρόμο μου εύκολα? Ο δρόμος κινήται παραλιακά ή μπαίνει και 'μεσα' στη χαλκιδικη?
-
Εχω πολλά χρόνια να την κάνω αλλά δείχνουν και οι πινακίδες αλλά και το Gps και αν θυμάμαι καλά λίγη από την διαδρομή είναι παραλιακή.
Αν θυμάμαι πάει για Σταυρό και Ολυμπιάδα προς Ιερισσό/Ουρανούπολη και κάπου μετά για Αγ. Νικόλαο και 2ο πόδι.Αλλος βορειοελλαδίτης για βοήθεια?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εχω πολλά χρόνια να την κάνω αλλά δείχνουν και οι πινακίδες αλλά και το Gps και αν θυμάμαι καλά λίγη από την διαδρομή είναι παραλιακή.
Αν θυμάμαι πάει για Σταυρό και Ολυμπιάδα προς Ιερισσό/Ουρανούπολη και κάπου μετά για Αγ. Νικόλαο και 2ο πόδι.Αλλος βορειοελλαδίτης για βοήθεια?
οντως βγαινεις απο πυργαδικια, ακτη σαλονικιου και καταληγεις αγιο νικολαο. απο εκει αναλογα για το εαν θελεις για να πας στην ανατολικη ή δυτικη πλευρα του 2ου ποδιου πας ή προς βουρβουρου ή προς νικητη ( και στριβεις για μαρμαρα λιγο πριν την νικητη)
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
οντως βγαινεις απο πυργαδικια, ακτη σαλονικιου και καταληγεις αγιο νικολαο. απο εκει αναλογα για το εαν θελεις για να πας στην ανατολικη ή δυτικη πλευρα του 2ου ποδιου πας ή προς βουρβουρου ή προς νικητη ( και στριβεις για μαρμαρα λιγο πριν την νικητη)
Στην Νικήτη επιβάλλεται να κάνεις μια στάση στο cafέ του kyr80 για καφέ και παγωτό/βάφλα
-
για νικητη σκέφτομαι να μείνω ενα τριημερο... ειδα και μια εναλακτικη διαδρομη μεσω νεας απολωνιας, πολυγύρου και γερακινης!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν χρειάζεται να πάει Ουρανούπολη.Στην ευθεία ακριβώς της Ολυμπιάδας,στρίβει δεξιά στην ταμπέλα Νεοχώρι,Βαρβάρα και ανεβαίνει απο εκεί.Τρομερή διαδρομή,φανταστικό τοπίο και πιο λίγα χλμ.Πρίν την Βαρβάρα,αριστερά στην διχάλα και σε 2,5 χλμ,βγαίνει στον επαρχιακό δρόμο Αρναίας Ιερισσού.Δεξιά λοιπόν και μετά το Νεοχώρι,στην είσοδο του Παλαιοχωρίου,αριστερά για Αγιο Νικόλαο.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τι τιμές παίζουν στον Παλιό Παντελεήμονα (Ν.Πιερίας) φέτος, ξέρεις κανείς;
Είχε πάει πριν 3 χρόνια ο μπαμπαstav και το συνιστά, αλλά από κει και πέρα οι πληροφορίες που μπορώ να πάρω από αυτόν είναι πολύ συγκεχυμένες. Η περίοδος που με ενδιαφέρει είναι τέλη Αυγούστου - μέσα Σεπτεμβρίου.Το τριημερο ειχα παει Σκοτινα που ειναι το χωριο μου και ειναι διπλα απο τον Νεο Παντελεημονα. Απο τι κινηση που ειδα και απο τις διαθεσεις των εκει ανθρωπων που νοικιαζουν και τη περιοδο που θες νομιζω οτι θα μπορεις να βρεις ενοικιαζομενα δωματια με 30-40 ευρω το πολυ τη νυχτα διπλα στο κυμα.
Για Παλιο Παντελεημωνα δεν εχω αποψη, παντως γνωριζω οτι τους καλοκαιρινους μηνες ειναι πιο φτηνα απο τους χειμερινους οποτε υπολιγιζω γυρω στο 50αρικο.
Εξαλλου οπου και να μεινεις σε εκεινες τις περιοχες το αυτοκινητο θα το χρησιμοποιησεις για να κανεις τις βολτες σου και τα μπανια σου.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
για νικητη σκέφτομαι να μείνω ενα τριημερο... ειδα και μια εναλακτικη διαδρομη μεσω νεας απολωνιας, πολυγύρου και γερακινης!Νικητη να κανεις μονο σταση,για καφε η φαγητο ,δεν εχει τιποτε αξιολογο να δεις,μεζονετες και ενοικιαζομενα,τουριστομαγαζα και ταχυφαγεια,βαβουρα και οχληση,μακραν το χειροτερο μερος του 2ου ποδιου
αν θελεις το απολυτο μερος ησυχιας στο 2 ποδι , μπορεις να πας Πορτο Κουφο,εχεις και μια συσταδα απο παραλιες σχετικα κοντα για λιωσιμο(καλαμιτσι,κριαριτσι) -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Δεν χρειάζεται να πάει Ουρανούπολη.Στην ευθεία ακριβώς της Ολυμπιάδας,στρίβει δεξιά στην ταμπέλα Νεοχώρι,Βαρβάρα και ανεβαίνει απο εκεί.Τρομερή διαδρομή,φανταστικό τοπίο και πιο λίγα χλμ.Πρίν την Βαρβάρα,αριστερά στην διχάλα και σε 2,5 χλμ,βγαίνει στον επαρχιακό δρόμο Αρναίας Ιερισσού.Δεξιά λοιπόν και μετά το Νεοχώρι,στην είσοδο του Παλαιοχωρίου,αριστερά για Αγιο Νικόλαο.Πολυ σωστα. Υπαρχει ομως και μια πιο mainstream εναλλακτικη, που οδηγει απο Απολλωνια σε Μαραθουσα, Αρναια, Μεγαλη Παναγια, Μεταγγιτσι, Αγιο Νικολαο.
Πιο 'στρωτη' διαδρομη, περισσοτερα χλμ. Η παραπανω διαδρομη του Tzakos ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, αλλα με αρκετες στροφες. -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Νικητη να κανεις μονο σταση,για καφε η φαγητο ,δεν εχει τιποτε αξιολογο να δεις,μεζονετες και ενοικιαζομενα,τουριστομαγαζα και ταχυφαγεια,βαβουρα και οχληση,μακραν το χειροτερο μερος του 2ου ποδιουΔεν εχεις παει στο παλιο (πανω) χωριο...
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
για νικητη σκέφτομαι να μείνω ενα τριημερο... ειδα και μια εναλακτικη διαδρομη μεσω νεας απολωνιας, πολυγύρου και γερακινης!Σορι, τωρα διαβασα καλυτερα τα παραπανω.
Μιλαμε για την ιδια διαδρομη, στο πρωτο τμημα της:Υπαρχει ομως και μια πιο mainstream εναλλακτικη, που οδηγει απο Απολλωνια σε Μαραθουσα, Αρναια, Μεγαλη Παναγια, Μεταγγιτσι, Αγιο Νικολαο.
Απολλωνια, Μαραθουσα και φτανεις σε ενα 'Τ' που οδηγει δεξια (αυτο που λες εσυ, Πολυγυρος, Γερακινη, Νικητη) ή αριστερα (αυτο που εγραψα εγω, Αρναια κλπ).
Αν θελεις να πας Νικητη-Μαρμαρα, πηγαινε απο Πολυγυρο. Αν θες να πας στην ανατολικη πλευρα του ποδιου (Αγ. Νικολαο, Βουρβουρου, Σαρτη κλπ) πηγαινε απο Αρναια. Δεν εχει καθολου κινηση, ειναι πιο ομορφη διαδρομη (η Αρναια ειναι ομορφη κωμοπολη με παραδοσιακα κτηρια), αποφευγεις το φαναρι της Νικητης και επιβαλλεται σταση στην 'Κληματαρια' στο Μεταγγιτσι... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Νικητη να κανεις μονο σταση,για καφε η φαγητο ,δεν εχει τιποτε αξιολογο να δεις,μεζονετες και ενοικιαζομενα,τουριστομαγαζα και ταχυφαγεια,βαβουρα και οχληση,μακραν το χειροτερο μερος του 2ου ποδιου
Δεν εχεις παει στο παλιο (πανω) χωριο...
εχω παει,εχω μεινει και 3-4 μερες σε σπιτι ενος φιλου,δεν εμεινα ενθουσιασμενος,θεωρω οτι πολυ λιγοι παραθαλασσιοι οικισμοι της χαλκιδικης εχουν να δειξουν κατι σε καποιον επισκεπτη
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ηράκλειο μέχρι Άγιο Νικολάο η διαδρομή είναι πάρα πολύ εύκολη, με μοναδικό πρόβλημα την υποχρεωτική παράκαμψη στα Μάλλια, όπου θα απολαύσεις την έννοια που δίνουν οι Άγγλοι στον όρο 'διακοπές'. Από Άγιο μέχρι Σητεία η διαδρομή έχει πολύ στροφιλίκι, αλλά προσωπικά τη θεωρώ μια από τις ομορφότερες που υπάρχουν στον Βόρειο Άξονα.Συνολικά θα έλεγα ότι καθαρη οδήγηση είναι κάτω από δίωρο, ανάλογα πάντα και με το αν στα Μάλλια θα γίνεται κακός χαμός.
Για πιο 'τοπικές' πληροφορίες θα επανέλθω το βραδάκι, μιας και η κοπέλα μου είναι από εκεί.
Λοιπόν!
Για μπάνιο έχω ακούσει πολύ καλά λογια για τον Ξερόκαμπο, αν και έχει μπόλικο στροφιλίκι. Το Βάι απ' όσο θυμάμαι δεν είναι κάτι τρομερο(το φοινικόδασος είναι ωραιότατο, απλώς συνήθως γίνεται χαμός). Ο Μόχλος είναι ήσυχος και αρκετά απομονωμένος(χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο πάντως), ενώ μου αρέσει πολύ και η Ζάκρος. Είναι τέρμα θεού, έχει και μινωικό ανάκτορο, και μου άρεσε πάρα πολύ η αίσθηση ότι έχεις πιάσει 'Τέρμα Κρήτης'.
Προς τα νότια υπάρχει ο Μακρυγιαλος, Κουτσουράς, κλπ, ενώ μου εχουν πει για μια εξαιρετική ταβέρνα που βρίσκεται σε ενα χωριό πάνω από το Μακρυγιαλο(νομίζω Αγιο Στέφανο, αλλά δεν παίρνω όρκο). Δεν ξέρω αν λόγω παιδιού θα μπορέσετε,πάντως μια εκδρομούλα στο Γαϊδουρονήσι(Χρυσή) σίγουρα αξίζει τον κόπο, αρκεί να μην πάτε Σαββατοκύριακο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τον Ιούλιο θα ξεκουραστώ στην Σητεία για 2-3 εβδομάδες. Έχω ξαναπάει αλλά με πηγαίνανε άλλοι και είχαμε άλλες προτεραιότητες δυνατότητες και ανάγκες.
Από Ηράκλειο που φτάνει το καράβι πόσο και πως είναι η διαδρομή;
Clubs, καφέδες, ποτάκια και ξενύχτια δεν ενδιαφέρουν. Θέλω ψαγμένα ταβερνάκια με ωραίο φαγητό και ωραία μέρη. Τι τρώω και πού. Τι τοπικές λιχουδιές υπάρχουν. Που να πάω και τι να δω (αποστάσεις/χρόνο).
**Θέλω άδειες παραλίες με ωραίες θάλασσες (η παραλία αυτή καθαυτή δε με νοιάζει και προτιμώ ανοργάνωτες, τα νερά και ο βυθός της θάλασσας με νοιάζουν).**Βασικότατος περιορισμός που άμα σκεφτείτε μετράει σε όλα τα παραπάνω: μωρό λίγων μηνών.... (και δεν εννοώ φιλενάδα φρέσκια....)Τετοιες παραλιες ,μονο στην νοτια Κρητη θα βρεις κ ειναι παρα πολλες ,αρκει να κατεβεις Ιεραπετρα κ να ακολουθησεις τον παραλιακο δρομο μεχρι τον Τσουτσουρα .
Το φαγητο ειναι καλο κ με φιλικες τιμες ,θα τολμουσα να πω οτι η Κρητη ειναι απο τα πιο φτηνα μερη για διακοπες .
Αξιζει να επισκεφτεις το ενυδρειο στο Ηρακλειο ,το Βαι ,χρυση (μην παρεις πειρατικο σκαφος ) ,οροπεδιο Λασηθιου ,Σπιναλογκα . -
Το ενυδρείο είναι όντως πολύ καλό, όπως και το οροπέδιο!
Μια ωραία εκδοχή είναι να ανέβεις Οροπέδιο από την πλευρά του Λασηθίου και να κατέβεις από Κερά --> Μοχό(έχουν και ωραίο πανηγύρι της Παναγίας) --> Σταλίδα.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)