-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ηράκλειο μέχρι Άγιο Νικολάο η διαδρομή είναι πάρα πολύ εύκολη, με μοναδικό πρόβλημα την υποχρεωτική παράκαμψη στα Μάλλια, όπου θα απολαύσεις την έννοια που δίνουν οι Άγγλοι στον όρο 'διακοπές'. Από Άγιο μέχρι Σητεία η διαδρομή έχει πολύ στροφιλίκι, αλλά προσωπικά τη θεωρώ μια από τις ομορφότερες που υπάρχουν στον Βόρειο Άξονα.
Συνολικά θα έλεγα ότι καθαρη οδήγηση είναι κάτω από δίωρο, ανάλογα πάντα και με το αν στα Μάλλια θα γίνεται κακός χαμός.
Για πιο 'τοπικές' πληροφορίες θα επανέλθω το βραδάκι, μιας και η κοπέλα μου είναι από εκεί.
Λοιπόν!
Για μπάνιο έχω ακούσει πολύ καλά λογια για τον Ξερόκαμπο, αν και έχει μπόλικο στροφιλίκι. Το Βάι απ' όσο θυμάμαι δεν είναι κάτι τρομερο(το φοινικόδασος είναι ωραιότατο, απλώς συνήθως γίνεται χαμός). Ο Μόχλος είναι ήσυχος και αρκετά απομονωμένος(χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο πάντως), ενώ μου αρέσει πολύ και η Ζάκρος. Είναι τέρμα θεού, έχει και μινωικό ανάκτορο, και μου άρεσε πάρα πολύ η αίσθηση ότι έχεις πιάσει 'Τέρμα Κρήτης'.
Προς τα νότια υπάρχει ο Μακρυγιαλος, Κουτσουράς, κλπ, ενώ μου εχουν πει για μια εξαιρετική ταβέρνα που βρίσκεται σε ενα χωριό πάνω από το Μακρυγιαλο(νομίζω Αγιο Στέφανο, αλλά δεν παίρνω όρκο). Δεν ξέρω αν λόγω παιδιού θα μπορέσετε,πάντως μια εκδρομούλα στο Γαϊδουρονήσι(Χρυσή) σίγουρα αξίζει τον κόπο, αρκεί να μην πάτε Σαββατοκύριακο.
Δεν ειδα αλλες απαντησεις αλλα ειδα Ξεροκαμπο
Ειχα παει πριν 8 χρονια οποτε μπορει να μην ειμαι τοσο εγκυρος..Η διαδρομη ειναι αρκετα δυσκολη με πολυ στροφιλικι αλλα το τπιο ειναι αγριο και θα τον ανταμειψει..Οι παραλιες εκπληκτικες,το 2003 δεν υπηρχε ψυχη και κατι ταβερνακια που υπηρχαν εκει μια χαρα(καλα στη Κρητη ακομα και οι τουριστικες μια χαρα ειναι)..Ελπιζω να μην τον εχουν καταστρεψει τον τοποΚαι γω για κυθηρα φετος αν και εχω ξαναπαει πανω απο μια δεκαετια πριν..
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Να ρωτησω κι εγω:
Θα παμε ενα τριημερο στη λιμνη Κομο, Μιλανο με τα παιδια.
Το προγραμμα λεει βαρκαδα στη λιμνη και βολτες στις βιλλες και τα χωρια, Γκαρνταλαντ (λουνα παρκ) και λιγο λιμνη Γκαρντα, Μιλανο ή Μπεργκαμο.
Καμια συμβουλη, καποιο must eat, ε, σορι, must see ηθελα να πω, που μας διαφευγει;Εγώ θα έμενα άνετα και τις 3 μέρες γύρω απο το Κόμο χωρίς Μιλάνο ή Μπέργκαμο. Must eat δεν έχω να προτείνω
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Ηράκλειο μέχρι Άγιο Νικολάο η διαδρομή είναι πάρα πολύ εύκολη, με μοναδικό πρόβλημα την υποχρεωτική παράκαμψη στα Μάλλια, όπου θα απολαύσεις την έννοια που δίνουν οι Άγγλοι στον όρο 'διακοπές'. Από Άγιο μέχρι Σητεία η διαδρομή έχει πολύ στροφιλίκι, αλλά προσωπικά τη θεωρώ μια από τις ομορφότερες που υπάρχουν στον Βόρειο Άξονα.
Συνολικά θα έλεγα ότι καθαρη οδήγηση είναι κάτω από δίωρο, ανάλογα πάντα και με το αν στα Μάλλια θα γίνεται κακός χαμός.
Για πιο 'τοπικές' πληροφορίες θα επανέλθω το βραδάκι, μιας και η κοπέλα μου είναι από εκεί.
Λοιπόν!
Για μπάνιο έχω ακούσει πολύ καλά λογια για τον Ξερόκαμπο, αν και έχει μπόλικο στροφιλίκι. Το Βάι απ' όσο θυμάμαι δεν είναι κάτι τρομερο(το φοινικόδασος είναι ωραιότατο, απλώς συνήθως γίνεται χαμός). Ο Μόχλος είναι ήσυχος και αρκετά απομονωμένος(χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο πάντως), ενώ μου αρέσει πολύ και η Ζάκρος. Είναι τέρμα θεού, έχει και μινωικό ανάκτορο, και μου άρεσε πάρα πολύ η αίσθηση ότι έχεις πιάσει 'Τέρμα Κρήτης'.
Προς τα νότια υπάρχει ο Μακρυγιαλος, Κουτσουράς, κλπ, ενώ μου εχουν πει για μια εξαιρετική ταβέρνα που βρίσκεται σε ενα χωριό πάνω από το Μακρυγιαλο(νομίζω Αγιο Στέφανο, αλλά δεν παίρνω όρκο). Δεν ξέρω αν λόγω παιδιού θα μπορέσετε,πάντως μια εκδρομούλα στο Γαϊδουρονήσι(Χρυσή) σίγουρα αξίζει τον κόπο, αρκεί να μην πάτε Σαββατοκύριακο.
Ειχα παει πριν 8 χρονια οποτε μπορει να μην ειμαι τοσο εγκυρος..Η διαδρομη ειναι αρκετα δυσκολη με πολυ στροφιλικι αλλα το τπιο ειναι αγριο και θα τον ανταμειψει..Οι παραλιες εκπληκτικες,το 2003 δεν υπηρχε ψυχη και κατι ταβερνακια που υπηρχαν εκει μια χαρα(καλα στη Κρητη ακομα και οι τουριστικες μια χαρα ειναι)..Ελπιζω να μην τον εχουν καταστρεψει τον τοποΚαι γω για κυθηρα φετος αν και εχω ξαναπαει πανω απο μια δεκαετια πριν..
Σε παλαιότερους χάρτες ο δρόμος για Ξερόμαμπο ίσως φαίνεται χωματόδρομος αλλά είναι πλέον άσφαλτος....το αναφέρω διότι τσέκαρα πρόσφατα ένα χάρτι από το 1999 που είχα.
Στο Βάι πήγαινε να δεις πως είναι και μόνο, δεν αξίζει να καθήσεις. Σχεδόν δίπλα είναι ο Ίτανος με 2 εξαιρετικές παραλίες και πανέμορφη θέα.
Στα νότια μεταξύ Γούδουρα και Μονής Καψά για βρείς κάτι πανέμορφους κολπίσκους, μερικοί με δύσκολη πρόσβαση, για μοναχικές βουτιές με θένα το Λιβυκό πέλαγος.
Όσον αφορά το Γαιδουρονήσι έχε το νού σου πως το καραβάκι θέλει 25 ευρώ/άτομο τα οποία, κατά την άποψη μου, τα ξοδεύεις σε βενζίνη για να ανακαλύψεις μέρη δυτικά της Ιεράπετρας προς Βιάνο.
-
Να ρωτησω κι εγω:
Θα παμε ενα τριημερο στη λιμνη Κομο, Μιλανο με τα παιδια.
Το προγραμμα λεει βαρκαδα στη λιμνη και βολτες στις βιλλες και τα χωρια, Γκαρνταλαντ (λουνα παρκ) και λιγο λιμνη Γκαρντα, Μιλανο ή Μπεργκαμο.
Καμια συμβουλη, καποιο must eat, ε, σορι, must see ηθελα να πω, που μας διαφευγει;Με τα παιδιά Gardaland θέλεις τουλάχιστον μια μέρα. Το πάρκο είναι αντίστοιχο της Disneyland.
Δίπλα (μισή ώρα) είναι το Sirmione (μια ακίδα στεριας μέσα στην λίμνη Garda).Επίσης μισή ώρα από την Gardaland (από την άλλη κατεύθυνση) είναι η Βερόνα. -
Η οποία είναι πολύ όμορφη πόλη θα προσθέσω.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η οποία είναι πολύ όμορφη πόλη θα προσθέσω.Ρωμαική αρένα, Piazza Bra, Piazza delle Erbe, Castelvecchio....
5 μερες την είχα σαν βάση .. και απο κεί πήγαμε Μιλάνο, Βενετία, Gardaland και περίχωρα
-
Πείτε με δύσκολο αλλά Αίγινα δε θέλω να ξαναπάω για να μείνω. Η όλη κατάσταση μου φαίνεται δεύτερη σε όλα (καταλύματα, εστιατόρια, κόσμος). Προφανώς θα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά εγώ δεν τις βρήκα και δεν μου έκανε καν όρεξη να τις ψάξω.
Ξανά μόνο με σκάφος για παραλίες (και πάλι καλύτερα Αγκίστρι). -
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Λοιπόν!
Σε παλαιότερους χάρτες ο δρόμος για Ξερόμαμπο ίσως φαίνεται χωματόδρομος αλλά είναι πλέον άσφαλτος....το αναφέρω διότι τσέκαρα πρόσφατα ένα χάρτι από το 1999 που είχα.
Στο Βάι πήγαινε να δεις πως είναι και μόνο, δεν αξίζει να καθήσεις. Σχεδόν δίπλα είναι ο Ίτανος με 2 εξαιρετικές παραλίες και πανέμορφη θέα.
Στα νότια μεταξύ Γούδουρα και Μονής Καψά για βρείς κάτι πανέμορφους κολπίσκους, μερικοί με δύσκολη πρόσβαση, για μοναχικές βουτιές με θένα το Λιβυκό πέλαγος.
Όσον αφορά το Γαιδουρονήσι έχε το νού σου πως το καραβάκι θέλει 25 ευρώ/άτομο τα οποία, κατά την άποψη μου, τα ξοδεύεις σε βενζίνη για να ανακαλύψεις μέρη δυτικά της Ιεράπετρας προς Βιάνο.
Ο δρομος ειναι σιγουρα ασφαλτος(ηταν ηδη απ το 2003)..Αυτο που δεν ξερω αν ειναι ασφαλτος ειναι η συνδεση με Ζακρο(τοτε δεν ηταν)..
Οσο για τη Χρυση-Γαιδουρονησι οντως παιζει τρελη εκμεταλλευση..Το νησι ομως ειναι πολυ ιδιαιτερο και η παραλια αλλο πραγμα..Κατ εμε αξιζει μονο αν κανεις ελευθερο διοτι βρισκεις πανεμορφες παραλιες σε ολη τη Ν.Κρητη.
-
Όλος ο δρόμος μέχρι Κάτω Ζάκρο είναι ασφαλτοστρωμένος.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πείτε με δύσκολο αλλά Αίγινα δε θέλω να ξαναπάω για να μείνω. Η όλη κατάσταση μου φαίνεται δεύτερη σε όλα (καταλύματα, εστιατόρια, κόσμος). Προφανώς θα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά εγώ δεν τις βρήκα και δεν μου έκανε καν όρεξη να τις ψάξω.
Ξανά μόνο με σκάφος για παραλίες (και πάλι καλύτερα Αγκίστρι).Πολυ με ενθαρρυνει αυτο... Ε ρε τι τραβαω που δεν κατεβηκα φετος Αθηνα για να μιλησω με την παρεα και να τους αλλαξω γνωμη
-
Να τονίσω ότι η πιο πάνω επιφυλακτική μου άποψη για την Αίγινα αφορά στο βόρειο μέρος του νησιού (Αίγινα, Σουβάλα, Αγ Μαρίνα) και δεν καλύπτει την Πέρδικα για την οποία τρέφω εκτίμηση.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Ξανά μόνο με σκάφος για παραλίες (και πάλι καλύτερα Αγκίστρι).Πολυ με ενθαρρυνει αυτο... Ε ρε τι τραβαω που δεν κατεβηκα φετος Αθηνα για να μιλησω με την παρεα και να τους αλλαξω γνωμη
Oσο εισαι πανω Κομοτηνη για σπουδες μην παραλειψεις Σαμοθρακη για καλοακιρινες διακοπες και Κωνσταντινουπολη για χειμωνα,διοργανωνουν συνεχεια εκδρομες τα πανεπιστημια για την Πολη σε πολυ χαμηλες τιμες
Αφου εχεις και αμαξι χτυπα και Φαναρι για μπανακι συχνα πυκνα μεχρι το περας της εξεταστικης
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Με τα παιδιά Gardaland θέλεις τουλάχιστον μια μέρα. Το πάρκο είναι αντίστοιχο της Disneyland.
Δίπλα (μισή ώρα) είναι το Sirmione (μια ακίδα στεριας μέσα στην λίμνη Garda).Επίσης μισή ώρα από την Gardaland (από την άλλη κατεύθυνση) είναι η Βερόνα.To Sirmione ειναι ηδη στο προγραμμα. Στη Gardaland απ' ότι βλεπω δεν χρειαζεται να βραχουμε. Δεν ειναι δηλ. waterpark, να χρειαζεται μαγιο, σωστα;
Εγώ θα έμενα άνετα και τις 3 μέρες γύρω απο το Κόμο χωρίς Μιλάνο ή Μπέργκαμο.
Το Μιλανο το σκεφτομουν κι εγω να το γειωσω. Μπεργκαμο το ειπα επειδη προς-απο εκει πεταμε (ryanair) και ελεγα να το 'σφηνωσω' καθ' οδον. Βερονα δυσκολα να παμε, δεν φτανουν οι μερες.
Εκτος απο τα 'γνωστα' στη λιμνη (καραβακι, Κομο, Μπελάτζιο, Βαρενα, βιλες), τι αλλο συστηνετε; Αξιζει να παμε βορεια; Ελβετια; Αλλο χωριο-μικροτερη λιμνη; Ματζορε;
Must eat δεν έχω να προτείνω
Απλα αναξιος των περιστασεων, της φημης και της θεσης σου στο φορουμ
-
Ματζόρε ΝΑΙ βέβαια θα έχετε δεί ήδη την Κόμο αλλά είναι εξισού όμορφη ενω οι κωμοπόλεις γύρω της είναι εντυπωσιακά όμορφες. Βέβαια θα εχετε δεί το ήδη το Κόμο
Στην Ματζόρε αξίζει να πάτε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Isola_Bella_(Lago_Maggiore)
Φαγητό δεν έχω να προτεινώ καθώς έχω φάει σε διάφορες πιτσαρίες στην Ίσπρα και στο Βαρέζε παρομοίως και στο Κόμο αλλά δεν μπορώ να πως πως ξεχωρίζω κάποια χωρίς να σημαίνει πως έφαγα κάπου άσχημα
Το Μπεργκαμο δεν το έχω επισκεφτεί αντίθετα το πάρκινγκ του αεροδρομίου έδειχνε πάρα πολύ ωραίο ένα βράδυ που είχα κάνει ταριφιά σε φίλο που πετούσε απο εκεί για Λονδίνο -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Φαγητό δεν έχω να προτεινώ καθώς έχω φάει σε διάφορες πιτσαρίες στην Ίσπρα και στο Βαρέζε παρομοίως και στο Κόμο αλλά δεν μπορώ να πως πως ξεχωρίζω κάποια χωρίς να σημαίνει πως έφαγα κάπου άσχημαΤι φτηνες δικαιολογιες, Θεε μου...
(Τhanks )
-
Εκτος απο τα 'γνωστα' στη λιμνη (καραβακι, Κομο, Μπελάτζιο, Βαρενα, βιλες), τι αλλο συστηνετε; Αξιζει να παμε βορεια; Ελβετια; Αλλο χωριο-μικροτερη λιμνη; Ματζορε;
Θα σου πρότεινα Ζυρίχη, αλλά μάλλον θα χρειαστείς ολόκληρη μέρα.
Οπότε ασυζητητί Lugano.
Σε 40 λεπτά max είσαι εκεί
To μόνο άσχημο η βινιέτα που πρέπει να πληρώσεις για είσοδο στην Ελβετία, περίπου 30€ -
To Sirmione ειναι ηδη στο προγραμμα. Στη Gardaland απ' ότι βλεπω δεν χρειαζεται να βραχουμε. Δεν ειναι δηλ. waterpark, να χρειαζεται μαγιο, σωστα;
Σωστά . Είναι θεματικό πάρκο όπως η Eurodisney και το πάρκο του Asterix, πράγμα που σημαίνει πολλά τρενάκια-θεάματα και αρκετή αναμονή σε ουρές.
Το πάρκο ανοίγει στις 10:00 αλλά καλό θα είναι να είσαι εκεί απο τις 9 για να βγάλεις εισιτήριο γιατί οι ουρές στα εκδοτήρια είναι μεγάλες.(Εμείς κάναμε περιπου 45 μιν) -
http://www.ticketclic.it/gb/HTML/parchi/gardaland.cfm
Kαι τέλος οι ουρές -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.ticketclic.it/gb/HTML/parchi/gardaland.cfm
Kαι τέλος οι ουρέςΣωστός
-
Να ρωτήσω και γω κάτι.
Για Γύθειο και παραλία Μαυροβούνι ποιος μπορεί να μας κατατοπίσει ?
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)