-
σε τι αμάξι τα βάζεις? τα τσέκαρα καποιο μαγαζάκι απο όπου τα πέρνεις? σκεφτόμουν και την αντικατάσταση για τους πίσω δίσκους αντι για 245mm-256 όπως στις τετρακίνητες εκδόσεις αλλά φοβάμε επειδή είναι μπροστόβαρο μήπως δεν κάνει
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
δεν ξέρω αν όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να πάρουν το 5.1. Μέχρι στιγμής νομίζω τα εργοστασία χρησιμοποιούν το 4 μόνο.τότε καλύτερα να βάλω και τα εργοστασιακά υγρά φρένων μαζι με τα τακάκια και να πάω στην πίστα που εχω κανονίσει
πριν τα αλλάξω -
Ο χρήστης lll έγραψε:
δεν ξέρω αν όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να πάρουν το 5.1. Μέχρι στιγμής νομίζω τα εργοστασία χρησιμοποιούν το 4 μόνο.Τα 5,1 ειναι συμβατα προς τα πισω οποτε δεν υπαρχει προβλημα.
-
Δηλαδή ένα που παίρνει 4, μπορεί να πάρει και 5.1 ; Ενώ ένα που παίρνει 5.1 δεν μπορεί να πάρει 4;
Σωστά; -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Δηλαδή ένα που παίρνει 4, μπορεί να πάρει και 5.1 ; Ενώ ένα που παίρνει 5.1 δεν μπορεί να πάρει 4;
Σωστά;Από 4 πάς σε 5.1 και απο 5.1 σε 4 δεν υπάρχει πρόβλημα
-
Ο χρήστης ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
.... με τα μαμά υγρά και τακάκια δεν θα με χάλαγαν.Αλλα αν μου λες οτι θα θέλουν ζέσταμα και κίνδυνος να τσακιστώ δεν με συμφέρει να αλλάξω τα τακάκια σκέφτομαι ίσως κάποια κεραμικά που έχουν περισσότερη ζωή και λιγότερη μαυρήλα αλλιώς τα μαμά
από υγρά τώρα δεν ξέρω μήπως συμφέρει να αλλάξω?Δεν υπάρχουν μόνο τακάκια αγωνιστικά και τακάκια πολιτικά. Υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις από τακάκια μάπα μέχρι αξιοπρεπή πολιτικά και αρκετά ανάμεσα στα εντελώς νορμάλ πολιτικά και τα σχεδόν αγωνιστικά. Σίγουρα υπάρχουν τακάκια που και θα φρενάρουν καλύτερα χωρίς να θέλουν ιδιαίτερο ζέσταμα και χωρίς να φοβάσαι μη σου χαλάσουν τους δίσκους....
Το να βάλεις φρένα από άλλη έκδοση του ίδιου μοντέλου είναι το πιο φρόνιμο και εγγυημένο έστω κι αν υστερήσει σε μέγιστη απόδοση. Θα μπορείς να βρεις όλα τα σωστά ανταλλακτικά και ξέρεις τι μπαίνει που και με λίγη τύχη μπορεί να χρειαστείς ελάχιστα πράματα.
Υγρά θα αλλάξεις και θα το κάνεις κάθε 2 χρόνια και βάλε κάποια επώνυμα αξιοπρεπή DOT 4 ή 5.1.
-
Πήγα και ρώτησα τιμές για τακάκια σε ενα μαγαζί της ferodo και μου είπαν 70 ευρώ για τα μπροστινά και 33 για τα πίσω επίσης τν ρώτησα για τη μετατροπή που θέλω να κάνω και μ είπε οτι πρέπει να αλλάξω τα άκρα τη βάση της δαγκάνας και να βάλω απο το ντιζελ γιατί είναι μεγαλύτερος ο δίσκος και δεν θα ταιριάζει έτσι αποφάσισα να βάλω τις δικές του πλάκες. η σκόντα μου είπε για τακάκια 170 περίπου αν θυμάμαι καλά και κάπου 140 για πίσω και για δισκόπλακες 162 μπροστά και γυρω στα 120 για πίσω δεν θυμάμαι και καλά αποφάσισα να μην τα δώσω και να ψάξω λίγο παραπάνω βρήκα δισκόπλακες αντικατάστασης της brembo στα 116 ευρώ για μπροστά http://streetandcircuit.gr/superb-18-tu ... 06695.html βέβαια λένε για το 2008 μοντέλο εμένα είναι 2005 ποιες να διαλέξω? έχει απο 2002-2005 και 2005 2008 ....
-
Δεν γίνεται έτσι σύγκριση δε βγαίνει άκρη... Για ποια τακάκια της ferodo σου είπαν τόσο, η ίδια μάρκα βγάζει περισσότερα μοντέλα. Για ποια τακάκια η σκόντα σου είπε τόσο. Μην συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια, δεν μπορείς να συγκρίνεις μόνο τιμές...
Βάζοντας δισκόπλακα αντικατάστασης της μαμά μπορεί να μην έχεις καμία απολύτως βελτίωση. Θέλεις κάποια βελτιωμένη. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν γίνεται έτσι σύγκριση δε βγαίνει άκρη... Για ποια τακάκια της ferodo σου είπαν τόσο, η ίδια μάρκα βγάζει περισσότερα μοντέλα. Για ποια τακάκια η σκόντα σου είπε τόσο. Μην συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια, δεν μπορείς να συγκρίνεις μόνο τιμές...
Βάζοντας δισκόπλακα αντικατάστασης της μαμά μπορεί να μην έχεις καμία απολύτως βελτίωση. Θέλεις κάποια βελτιωμένη.ναι δεν τις άλλαξα ακόμα. τελικά έβαλα τακάκια μπροστά,πίσω ημιτασιόν και στο επόμενο σερβις θα αλλαχτούν και οι δίσκοι θεώρησα οτι δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για τακάκια λιώνουν και τα πετάς..
-
Καλο θα ηταν να μην λεμε οτι θελουμε.
Εννοειται οτι η 1η επεμβαση που πρεπει να κανεις σε ενα εργοστασιακο αμαξι τετοιας ιπποδυναμης (μολις μαζεψεις τα χρηματα και περασουν 1-2 χρονια) ειναι (α) σε συστημα φρενων και (β) σε συστημα αναρτησης.
Το γεγονος οτι νιωθεις οτι δεν εχεις φρενα μετα τα 210, δεν φταιει οτι τρεχεις. Φταινε κατα 99% τα σωληνακια των φρενων (τα οποια σε ολα τα μαμα αυτοκινητα ειναι για πεταμα). Αλλαξε τα με ενα σετ σωληνακια υψηλης και θα με θυμηθεις. Δεν θα νιωθεις μετα το φρενο να ειναι προοδευτικο και να βουλιαζει το πενταλ στο πατωμα ή να μοιαζει 'ξεφουσκωμενο' αλλα με το που θα τσιμπας το πενταλ του φρενου το αμαξι θα φρεναρει.
Επομενο ειναι η αλλαγη με δισκους μεγαλυτερης διαμετρου, χαρακτους. Αυτο θα βοηθησει στην καλυτερη απαγωγη της παραγομενης θερμοτητας, το φρενο σου δεν θα 'κουραζεται' τοσο ευκολα/γρηγορα ιδιως σε συνθηκες συνεχομενης καταπονησης (πχ καταβαση βουνου με στροφιλικια). Εννοειται πως θα συνδυαστει με καινουριες δαγκανες τουλαχιστον 4πιστονες.
Τελος απαραιτητως θα αλλαχθουν και τα τακακια.
Για ολα τα παραπανω αναλογα με τη διαμετρο του δισκου, την ποιοτητα/μαρκα των δισκων, το αν θα ειναι 4πιστονα, 6πιστονα κ.ο.κ. ξεκινας απο τα 1.500 ευρω και ανεβαινεις.
Αλλα με το βασικοτερο συστατικο της ενεργητικης ασφαλειας του οχηματος μας (φρενα) δεν παιζουμε και αξιζει καθε σεντ.
Επομενη αναβαθμιση οι αναρτησεις. Ομοιως δεν εχει νοημα να εχεις ενα αμαξι που πηγαινει βαρκα γυαλο και δεν κραταει στις στροφες (ειδικα αν πηγαινεις με οσα λες). Εχω δει Σκοντα RS να πηγαινει με 200 στην ευθεια (σε εθνικη οδο Κορινθο-Πατρα) και στις στροφες φρεναρε στα 100 γιατι το αμαξι πηγαινε σαν σκουνα στη στροφη. Το θεμα ειναι να εχεις και μια καλη αναρτηση για να μπορεις να κινεισαι με μια σταθερη ταχυτητα πχ 160 χλμ ανεξαρτητα απο το αν εχεις μπροστα σου στροφες ή ευθειες χωρις το αμαξι να γερνει σαν σκουνα στις στροφες και να φοβασαι οτι θα φυγεις.
-
Aπορία: αφού υπάρχει θέμα για τα φρένα, γιατί το συζητάμε και εδώ?
ΦΡΕΝΑ ΓΙΑ ΣΚΟΝΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΠ 1.8Τ