-
εγώ διάβασα ότι λέει να γίνει μάθημα επιλογής. οπότε οι γονείς θα μπορούν ελεύθερα να το επιλέγουν για τα παιδιά τους.
και να δούμε τότε και τι.. ποσοστό θα μαζέψει το μάθημα. 99% θα είναι ή 99,5% ;
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Στην τελευταία τάξη του Λυκείου, στα χρόνια μου, αντί για θρησκευτικά κάναμε 'Ηθική'... είχε ενδιαφέρον, αν και σημαντικό ρόλο έπαιζε ο δάσκαλος...
Μου άρεσε πολύ αυτή η μετονομασία, σε ΗΘΙΚΗ, διότι έκτος από τους θρησκευτικούς συνειρμούς, είχε και άλλα θετικά στοιχεία. Μα το δυνατότερο που έγραψες είναι, «σημαντικό ρόλο έπαιζε ο δάσκαλος...» σκέψου να είχαν καθηγήτρια την Ρεπούστη, (κατά τράγκα και δημοσίως) χωρίς μπανάρισμα από το ΕΣΡ!.
Είναι πολλοί που λένε αναπόδεικτα πράγματα, ότι από κάπου τα παίρνει….. για να μπαχαλιάζει!.
Κάπου αυτό σκέπτομαι και εγώ. Διότι τόση εθνική μ@λ@κι@ δεν χωράει μόνον σε ένα κόμμα πλέον απόκομμα, ξεχειλίζει!.
Α. -
Εγω λεω να βαλει η κυβερνηση ολους τους εκτος πιστευοντες ορθοδοξιας δασκαλους καθηγητες να διδαξουν θρησκευτικα αποκλειστικα για την ορθοδοξια να δουμε σε ποσο ποσοστο θα διδαξουν ορθοδοξια. Πανω απο 20 με 30% αποκλειεται.
Ειναι ευκολο να λεμε οτι το σωστο ειναι η δυνατοτητα επιλογης θρησκειας στα σχολεια αλλα πολυ δυσκολο και ματαιο θελω να πιστευω να μπορεσει να απορριψει ο νεος την Ορθοδοξια.
Οσο υπαρχουν γονεις καν'τε ονειρα κυριοι.
Φυσικα απευθυνομαι σε αυτους που θεωρουν την καταργηση των θρησκευτικων η το δικαιωμα της επιλογης ως μεσον επιθεσης . Γιατι και ανθρωποι υπαρχουν και διαθεση για καλυτερο μαθημα θρησκευτικων.Νομιζω ειμαι σαφης. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η Ρεπούστη ξαναχτυπά!. Μετά «τον ‘συνωστισμό’ στην Σμύρνη….»……. «δεν χρειάζεται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία…»……
Καλέ μου Κουβέλι, βάλε της ένα σφουγγαρόπανο στο στόμα….. κάνε της ένα ηλεκτροσόκ…. Κάντε της λοβοτομή…. Είναι χειρότερη από ντομπερμαν, που ξεσκίζει την ελληνική ιστορία.
Δέεεεεστε την με αλυσίδα και φίμωτρο στο σπιτάκι στον κήπο…..
Α.Εσύ ως βασικό στέλεχος της ΝΔ δεν μπορείς να κάνεις κάτι;
Εάν ήταν του κόμματος που συντάσσομαι, θα είχαν φύγει τα τζάμια από την Συγγρού μαζί της…..
Δεν έγραψα πουθενά ότι είμαι βασικό στέλεχος Βασίλη μου τώρα.
Α. -
Έχω δικαίωμα ως γονιός να απαιτήσω να μην διδάσκεται θρησκευτικά το παιδί μου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Τι προβλέπει ο νόμος;
-
Κανε μηνυση στο υπουργειο. Εξηγησε και τους λογους και αν ειναι η Ρεπουση ισως κανεις κατι. Αλλιως ψηφισε ΔΗΜΑΡ η ΚΚΕ τις επομενες εκλογες.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Μια και γνωρίζεις λοιπόν και δεν πέταξες μια χαζομάρα απλά για να πεις κάτι, τι προβλέπει ο νόμος;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εγω λεω να βαλει η κυβερνηση ολους τους εκτος πιστευοντες ορθοδοξιας δασκαλους καθηγητες να διδαξουν θρησκευτικα αποκλειστικα για την ορθοδοξια να δουμε σε ποσο ποσοστο θα διδαξουν ορθοδοξια. Πανω απο 20 με 30% αποκλειεται.
Ειναι ευκολο να λεμε οτι το σωστο ειναι η δυνατοτητα επιλογης θρησκειας στα σχολεια αλλα πολυ δυσκολο και ματαιο θελω να πιστευω να μπορεσει να απορριψει ο νεος την Ορθοδοξια.
Οσο υπαρχουν γονεις καν'τε ονειρα κυριοι.
Φυσικα απευθυνομαι σε αυτους που θεωρουν την καταργηση των θρησκευτικων η το δικαιωμα της επιλογης ως μεσον επιθεσης . Γιατι και ανθρωποι υπαρχουν και διαθεση για καλυτερο μαθημα θρησκευτικων.Νομιζω ειμαι σαφης.
Οι κυβερνόντες ορίζουν τα μαθήματα, με βάσει της εθνικές ανάγκες, μα δυστυχώς και της ανάγκες της ΕΕ…….
Οι κυβερνόντες έχουν την πολυψήφια, άρα υπηρετούν (όσο υπηρετούν) την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μάζα.
Σίγουρα περνάνε από την βουλή των ελλήνων (το ποσό έλληνες είναι, το θέτω υπό αμφισβήτηση), οι οποίοι συναποφασίζουν ή βγάζουν αντιπολιτευτικές κορόνες. Μα κάτι καλύτερο γίνετε από το να αποφάσιζαν για τα μαθήματα που θα διδαχτούν τα βλαστάρια μας οι γονείς !!!!!!!!........ με τι μέγεθος IQ?. Σίγουρα θα αλλοίωναν την εθνική μας ταυτότητα σε μερικά χρόνια.Μα το σημαντικότερο που έγραψες φίλε μου είναι, «η το δικαίωμα της επιλογής ως μέσον επίθεσης»…
Ορισμένοι είναι τόσο εγκεφαλικά κρετίνοι, όσο και άπατρις, που μπορεί από αυτοκαταστροφική αντίληψη, να ζητούσαν ισλαμικό μάθημα για τα βλαστάρια τους………..
Όσο για τους οικονομικούς μετανάστες, εάν δεν τους κάνουν τα σχολεία μας, να πάρουν τα βλαστάρια τους, και να πάνε στης χώρες τους να τα μεγαλώσουν με τα δικά τους πρότυπα.
Και όσο και να μην μας άρεσε η επταετία, ένα σωστό το άφησαν για τους μετέπειτα ως εθνική παρακαταθήκηΕλλάς Ελλήνων Χριστιανών.-
Α. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχω δικαίωμα ως γονιός να απαιτήσω να μην διδάσκεται θρησκευτικά το παιδί μου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Τι προβλέπει ο νόμος;είχα διαβάσει ότι χρειάζεται αίτηση στο διευθυντή του σχολείου. και αν το παίξει δύσκολος πας στη Δευτεροβάθμια στη Νομαρχία
-
Έχω δικαίωμα ως γονιός να απαιτήσω να μην διδάσκεται θρησκευτικά το παιδί μου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Τι προβλέπει ο νόμος;
Χρήστο μου την ενιαία εθνική πολιτική την καθορίζει το κράτος. Ούτε ο τσίπρας δεν λέει τέτοια πράγματα. Και ορθά σου έγραψε ο Κουπέας!. Εσύ και εγώ καθορίζουμε την ενιαία εθνική πολιτική?. Με τι προσόντα?.
Σύντασσε με την Ρεπούστη. Ούτε ο Κυβέλης δεν την θέλει, και το σχολίασε στην πρώτη προδοσία της!.
Α. -
Ο χρήστης glf έγραψε:
είχα διαβάσει ότι χρειάζεται αίτηση στο διευθυντή του σχολείου. και αν το παίξει δύσκολος πας στη Δευτεροβάθμια στη Νομαρχία
Η νομαρχία δεν είναι το υπουργείο παιδείας οπού καθορίζει τα μαθήματα, και δίνει τα βιβλία!.
Του Χρήστου την ταυτότητα θέλω να δω!.
Α. -
Καλά καλά δεν ξέρουν/με τι είναι το μάθημα των θρησκευτικών,προσηλυτισμός ή θεωρία περί των θρησκειών,και λέτε για εθνική πολιτική κλπ;
-
Xρηστο εγω θελω να δω την φορολογικη σου δηλωση.
-
μπορει στο παρελθον να υπηρχε η εθνικη, κοινωνικη, θρησκευτικη, πολιτικη κλπ λογικη να υπαρχει το μαθημα στα σχολεια αλλα σημερα ειναι τοσο ακαιρο οσο οι γυμναστικες επιδειξεις που εκανα στο σχολειο επι χουντας....
και δεν μιλαω ουτε ως αριστερος, ουτε ως αθεος.... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλά καλά δεν ξέρουν/με τι είναι το μάθημα των θρησκευτικών,προσηλυτισμός ή θεωρία περί των θρησκειών,και λέτε για εθνική πολιτική κλπ;
Έθεσες ένα δύσκολο θέμα. Σαν προσηλυτισμό το βλέπω, βάση εθνικών επιταγών.
Δεν θα είχα αντίρρηση, να δίνονται οι διαφορετικές παράμετροι άλλων θρησκειών, μα ποιος θα ήταν εις θέση να διδάξει και να πείσει?. Ή τουλάχιστον να εξηγήσει!. Θα γινόταν ζούγκλα το σχολειό. Πχ, εάν ο απόφοιτος θεολογικής σχόλης έλεγε εμείς λέμε βοηθάτε αλλήλους, ενώ οι άλλοι λένε θάνατος στους αλλόθρησκους, δεν θα γινόταν ζούγκλα.
Εύκολο να κρίνεις τους κυβερνόντες, γεμίσαμε τζάμπα μάγκες φίλε.
Α. -
Η Ορθοδοξια ηταν και ηταν ενα οπλο δυναμης για τους ελληνες. Δεν θα ξεχασω τον υπαλληλο ξεναγο στο Μουσειο Εθνικης Επαναστασης του '21 στο Μεσολογγι οταν δακρυσε απο το παραπονο του λογο στο οτι ολο και λιγοτερα σχολεια τον επισκεπτονται και δεν μαθαινουν οι νεοι την πραγματικη ιστορια και τη γενναιοτητα που πηγαζει απο την θρησκεια μας. Μου εξεφρασε την χαρα του που πηγα τους μαθητες του φροντιστηριου της γυναικας μου και την λυπη του που οταν φυγει αυτος δεν θα υπαρξει αλλος οπως φαινεται. Λογικα δηλ θα κλεισει το Μουσειο.
Δεν ειναι λοιπον δυνατον να θεωρουμε βαρετο η ανουσιο να μαθαινουμε τον ρολο της Ορθοδοξιας στα παιδια μας. Κατα την γνωμη μου ειναι ντροπη. Απο κει και περα το να διδασκονται ως διαφοροποιησεις της δεν ειναι κακο. Οχι ομως ως εναλλακτικες. Ουτε ο κοσμος (στην πλειοψηφια του) το θελει ουτε μπορει να αντικρουσει με τετοια ιστορια και μνημες.
Αν πουμε οτι γινεται αυτο απλα θα ξεχασουμε οτι ειμαστε ελληνες. Δικαιωμα του καθενος ειναι τι θελει να διδασκεται το παιδι του αλλα το δικαιωμα αυτο ευκολα γινεται καταδικη για τον ιδιο οταν το παιδι του μεγαλωσει και του ζητησει το λογο γιατι δεν ξερει την Ορθοδοξια . Ως μεγαλο κενο στη συνειδηση του φυσικα.
Το θεμα ειναι σοβαρο και πρεπει να προσεχουμε τι λεμε. -
Ο χρήστης glf έγραψε:
είχα διαβάσει ότι χρειάζεται αίτηση στο διευθυντή του σχολείου. και αν το παίξει δύσκολος πας στη Δευτεροβάθμια στη Νομαρχία
Δεν ξέρω αν ισχύει πλέον αλλά αυτό ίσχυε και αρκετά χρόνια πριν. Ο κηδεμόνας έκανε αίτηση στο σχολείο απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών. Συνήθως σαν δικαιολογητικό κρατούσαν φωτοτυπία της ταυτότητας του γονέα που έπρεπε να γράφει στο Θρήσκευμα 'ΑΝΕΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ' ή βεβαίωση από το Ληξιαρχείο ότι υπήρξε ονοματοδοσία του παιδιού χωρίς βεβαίωση βάπτισης από εκκλησία.
Στο οικογενειακό μου περιβάλλον υπήρξαν 2 αδερφια που το πρώτο είχε απαλλαγή, στο δεύτερο όμως οι γονείς δεν έκαναν αίτηση έχοντας ως πρόθεση να παρακολουθεί το μάθημα, να λάβει γνωσεις περί θρησκείας και μόνο του να κρίνει εάν και τι θέλει να πιστεύει. Δυστυχώς ο θεωρητικά σωστός σκοπός των γονέων δεν πέτυχε λόγω κομπλεξικού καθηγητή που όταν έμαθε οτι προέρχεται από άθρησκη οικογένεια κατάφερε να στιγματίσει το παιδί ... αποκλείοντας κάθε περιθόριο όποιας θετικής επιλογής του παιδιού. -
Όποιος δεν θέλει τα παιδιά του να διδάσκονται θρησκευτικά, εδώ και χρόνια υποβάλλει μια απλή μη αιτιολογημένη αίτηση στη διεύθυνση του σχολείου, τόσο απλά.
-
Έχω δικαίωμα ως γονιός να απαιτήσω να μην διδάσκεται θρησκευτικά το παιδί μου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Τι προβλέπει ο νόμος;Ναι. Οπως σου λεει απο πανω.
Δικαιωμα του καθενος ειναι τι θελει να διδασκεται το παιδι του αλλα το δικαιωμα αυτο ευκολα γινεται καταδικη για τον ιδιο οταν το παιδι του μεγαλωσει και του ζητησει το λογο γιατι δεν ξερει την Ορθοδοξια . Ως μεγαλο κενο στη συνειδηση του φυσικα.
Το θεμα ειναι σοβαρο και πρεπει να προσεχουμε τι λεμε.Σιγα μην αυτοκτονησει κιολας...Τη θρησκεια τη βρισκεις μονος σου (κ την διαλεγεις) οταν πια εισαι αρκετα μεγαλος κ ωριμος ωστε να καταλαβαινεις τετοια πραγματα κ ξερεις τι ειναι αυτο που σε αντιπροσωπευει κ σε κανει να νιωθεις καλυτερα μεσα σου. Δεν στην επιβαλλουν ως μαθημα με το ζορι (με εξετασεις παρακαλω...) οταν εισαι ανηλικος.
Η Ρεπούστη ξαναχτυπά!. Μετά «τον ‘συνωστισμό’ στην Σμύρνη….»……. «δεν χρειάζεται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία…»……
Α.Ασχετως με τα υπολοιπα που εχει πει, αυτο το ειπε μια χαρα. Αυτο που ειπε ηταν οτι τα 'θρησκευτικα', ως κατηχηση στον εληνορθοδοξο χτιστιανισμο - με το τροπο που γινονταν οταν ημουν εγω μαθητης δηλαδη - δεν εχουν καμμια θεση στο σχολειο. Κ οτι θα επρεπε να αντικατασταθουν απο ενα πραγματικο μαθημα περι θρησκειων οπου θα παρουσιαζονταν ολες (οι βασικοτερες, δεν γινεται 'ολες) οι θρησκειες του κοσμου κ ο μαθητης θα μαθαινε για αυτες. Κ προσεξτε, εδω ειναι η φακα: το βιβλιο να εχει τις θρησκειες σε ισα ποσοστα κ ο χρονος διδασκαλιας να μοιραζεται επισης ισα. Οχι 100 σελιδες για ΧΟ κ 5 για ολες τις υπολοιπες...
Απο που κ ως που επιτρεπεται στο κρατος κ στην εκπαιδευση που παρεχει, να υποχρεωνει ενα μαθητη να μαθαινει για μια κ μονο θρησκεια κ το ποσο καλη κ γαματη ειναι αυτη?
Αλλα τι συζηταμε, εδω περα εν ετει 2013 αμα θες να σε καψουν οταν πεθανεις πρεπει να σκασεις 6 χιλιαρικα κ να πας στη Βουλγαρια...
-
Τοτε με τη λογικη σου ας μην βαφτιζουμε τα πιτσιρικια ενος κ δυο χρονων , ας τα αφηνουμε να πανε 20 χρονων να διαλεξουν μονα τους θρησκεια κ ονομα..
Περί εκκλησίας [#3]