-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
δηλαδή το mx-5 έκαψε 6lt/100 και το golf 12lt/100 Αθήνα-θεσαλονίκη με μ.ω.τ 120-150Km/h; Με τίποτα...Εμένα η απορία μου δεν είναι στο γκολφ gt (στο τεστ των 4τ είχε μέση κατανάλωση 13,5λ/100χλμ οπότε το 12 με ένα πιο ήπιο 'πόδι' είναι εύκολα εφικτό) αλλά στο πως έκαψε το mx-5 1.6 6 λίτρα με ταχύτητες 120-150! Θα θεωρούσα ρεαλιστικότερο το 7-7,5 στα 120 και τουλάχιστον 8-8,5 στα 150 που λογικά το μοτέρ θα στροφάρει πάνω από τις 4000 στροφές.
Με το σιβικ 1.8 που θεωρείται οικονομικό θα πετύχαινα με αρκετή προσοχή τα νούμερα που παραθέτω! Δεν γίνεται όμως να έκαψε τόσο λίγο...
Κάποιο λάθος έχει γίνει!Για τα μαγνητάκια φυσικά και δεν τα θεωρώ ικανά να μειώσουν την κατανάλωση...
(πάντως κύριοι με 1,70+ το λίτρο την βενζίνη, όλοι έχουμε γίνει με το ζόρι οικονόμοι στην κατανάλωση καυσίμου... Ας κάνουμε και αλλιώς που για να γεμίσεις 50 λίτρα ρεζερβουαρ δεν σε φτάνουν 80 ευρω)
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ναι το κακο ειναι οτι δεν βρηκα ενα τεστ αλλα κ δευτερο ...ε αυτο κατι λεει δεν μπορει ολα τα περιοδικα να χτυπανε το γκρουπ.... 9.8 μεση η μπεμπα 10.5 το αουντι.κ την μεγιστη δεν την γραφουν καν ολως τυχαιως .http://www.topgear.gr/subjects/c527,1,A ... _116i.html
Το Civic πόση μέση είπαμε ότι έχει;
στο ίδιο τεύχος που είχαν μετρήσει το γκολφ gt στα 13,5 μέση είχαν μετρήσει και το σιβικ 1.8 στα 9,5!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Ναι το κακο ειναι οτι δεν βρηκα ενα τεστ αλλα κ δευτερο ...ε αυτο κατι λεει δεν μπορει ολα τα περιοδικα να χτυπανε το γκρουπ.... 9.8 μεση η μπεμπα 10.5 το αουντι.κ την μεγιστη δεν την γραφουν καν ολως τυχαιως .http://www.topgear.gr/subjects/c527,1,A ... _116i.html
στο ίδιο τεύχος που είχαν μετρήσει το γκολφ gt στα 13,5 μέση είχαν μετρήσει και το σιβικ 1.8 στα 9,5!
Και σε ένα άλλο που έχω εγώ το έχουν στα 10.1.
Και ο Vargas μας έλεγε ότι η μεγαλύτερη που έχει πετύχει είναι κάτω από 9 νομίζω...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Nαι ρε παιδια με βολευει γιατι τα παιρνω απο την bmw...με πιασατε . Το περιοδικο ειναι το car n driver του μηνα σεπτεμβρη του 09 κ το τεστ δεν αφορουσε τιποτα ΑΛΛΟ παρα μονο την καταναλωση των 2 αυτων αυτοκινητων . Το τεστ εγινε το συμπερασμα αυτο βγηκε αν θελετε απλα αγνοηστε το . Αλλα επειδη διαβασατε κ του κιουση τα ποστ , πειτε μου αν σας φανηκε υπερβολικα λιγο το 13.5 του s3 ? Γιατι εχω ηδη βρει απο το vw club λινκ που μιλανε για 18αρια κ απο τεστ του ελληνικου top gear για 19 αρια. Αngel δεν εχω πιασει τπτ , εδω μιλαει ο καθενας κ λεει οτι να ναι χωρις στοιχεια . Ε εγω εβαλα κ μια πηγη ....η γενικη μεση μου καταναλωση εδω και χιλιαδες χλμ (για οσους ξερουν να διαβαζουν το trip computer), η οποια γινεται κυριως μεσα στη πολη και με παρα πολλες μετακινησεις μεσα στη κινηση ωρες αιχμης
οποιος με ξερει εστω και λιγο ξερει τις μετακινησεις μου και οτι το αυτοκινητο κανει ελαχιστα ταξιδια, οπως επισης ξερει και αν εχω ελαφρυ ή οχι ποδι οταν βρω ευκαιρια
δεν εχω κανενα λογο να πω ψεματα και τουλαχιστον φιδεμπορα δεν εχω δωσει το δικαιωμα να με χαρακτηρισει κανεις
ο vellerefontis ειχε μικροτερη καταναλωση απο μενα σε σημειο που και μενα μου φαινοταν λιγη
προφανως και οι συνθηκες που οδηγει ο καθενας διαφερουν, αλλα οι δικες μου εχουν μεσα απο ολα
(και βολτες που κανω με τη κοπελα μου οπου παω σαν παπια λογω παντοφλας και κανω σταθερα κατω απο 11αρια)
αμα το αυτοκινητο ηταν μονο βολταδικο/κοντραδικο θα ειχε μεση 18-19 , αν ηταν ταξιδιαρικο μπορει να ειχε κατω απο 10
εγω σου μιλαω για 90% πολη και κινηση σε ωρες αιχμης, αν θες μπορεις να το δεχτεις, αν οχι μπορεις να το αμφισβητησεις δικαιωμα σου -
Δεν είναι αντιπροσωπευτική κατανάλωση, στην φωτό βλέπουμε πως κυκλοφορείς ελαφρωμένος.
Περιμένω ανάλυση τώρα πόσα δευτερόλεπτα σου ρίχνει τον γύρο πίστας αυτό.
-
ωχ με επιασες
για αυτο εκανα και καλο 0-100 τις προαλλες
κατσε να υπολογισω τι κερδος θα εχω με μειωση 0.13% του βαρους μου
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Και σε ένα άλλο που έχω εγώ το έχουν στα 10.1.
Και ο Vargas μας έλεγε ότι η μεγαλύτερη που έχει πετύχει είναι κάτω από 9 νομίζω...
πίστεψε με για να πετύχεις διψήφια κατανάλωση με δαύτο πρέπει να κινείσαι μόνο σε κίνηση ή να το πλακώνεις τρελά!
Σε μεικτή χρήση πετυχαίνω εύκολα 8,5-9 και σε ταξίδια χαμηλότερα!
Με αυτό το πρίσμα δικαιολογώ τον qsisvts για τα νούμερα που παραθέτει! -
το δικο μου αυτοκινητο εχει 2 trip computer το ενα (με δεικτη 2, σαν αυτο της παραπανω φωτο) μετραει δεδομενα μεχρι να το μηδενισω εγω χειροκινητα, αλλιως καταγραφει ασταματητα
το αλλο (με δεικτη 1) μετραει δεδομενα της καθε διαδρομης (και μηδενιζει αυτοματα με την εναρξη της νεας) , και επειδη το παρατηρω συχνα ξερω ακριβως τι καταναλωση θα μου κανει η καθε βολτα, η καθε μετακινηση και το καθε ταξιδι
δε βγαζω νουμερα απο τη κοιλια μου
αμα παω κατω τωρα και δω τι καταναλωση ειχα για να παω τη κοπελα μου στη δουλεια και μετα να παω στο πλυντηριο να πλυνω το αυτοκινητο (η τελευταια διαδρομη μενει μεχρι να το ξαναξεκινησω) δεν αποκλειεται να εχω και λιγοτερο απο 10 (ή εκει κοντα μιας και το ζεστανα κανα 2λεπτο και αυτο καιει) αφου δεν πηγα ποτε πανω απο 2500 σαλ
δεν καταλαβα τη λογικη , επειδη εχει το αμαξι ταδε αλογα θα πρεπει να τα αμολησω ολα μες στη γειτονια μου μερα μεσημερι?
18 μεση ειναι ενα πηγαινε ελα λιμανακια
-
Σε σένα το πρόβλημα είναι καθαρά...ψυχολογικό! Πως να καταφέρεις να κρατηθείς και να μην το πατήσεις έτσι για ν' ακούσεις τα 265 άτια;
Αν ήμουν στην θέση σου δύσκολα θα πετύχαινα χαμηλή κατανάλωση με δαύτο λόγω...πειρασμού!
Για τον υπολογιστή ταξιδιού σε όλα τα καινούρια έτσι είναι πλέον. -
κοντευω τα 4 χρονια μαζι του , μου περασε η τρελη καψα που ειχα στην αρχη
αλλα απο την αλλη θελεις και καταλληλες συνθηκες για να τρεξεις δε μπορεις να πηγαινεις παντου του σκοτωμου
(δεν θελεις και πολυ να το κανει φυσαρμονικα )αυτο το αυτοκινητο (και ολα τα αντιστοιχα) δε χρειαζεται να το πηγαινεις πανω απο 3500 σαλ ειδικα οταν υπαρχει μπολικη κινηση τριγυρω γιατι μετα εισαι επικινδυνα γρηγορος
το c2 ολη την ωρα πανω 6000 το παω , δεν τρεχει και τιποτα
(για αυτο στο ενα εχω 13.5 και στο αλλο 11, το τουρμπο στη δικη μου περιπτωση εχει απολυτο νοημα ) -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εχθές το βράδυ , η M3 ήταν πιο οικονομική από το Prius στην πίστα του Top Gear
Ένα βράδυ πρόπερσυ θέλεις να πεις.
Παιδιά είναι οικονομικά φουλ τα μικρά τουρμπάκια, λογικό άλλωστε. Αλλά μην λέτε κάτι 7-8 κλπ, είπαμε...
υγ. Εγώ έχω ατμοσφαιρικό 1.8 και χτυπάω 10άρια πόλη και 9άρια ταξίδι. Αλλά αν πάω ταξίδι 100-120χλμ θα έχω σίγουρα 6.5 (υποθέτω).
Σωστός , επανάληψη της επανάληψης ήταν.
και 7 και 8 και 10 και 14 θα πούμε όλοι οι κάτοχοι turbo , παλαιάς και νέας κοπής.Εξαρτάται από το πόδι και τις διαθέσεις.
Είδα μέχρι και 4,1l/100km , οδηγώντας με 6η και 70km/h για καμιά 20αριά χιλιόμετρα. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Εχθές το βράδυ , η M3 ήταν πιο οικονομική από το Prius στην πίστα του Top Gear
Ένα βράδυ πρόπερσυ θέλεις να πεις.
Παιδιά είναι οικονομικά φουλ τα μικρά τουρμπάκια, λογικό άλλωστε. Αλλά μην λέτε κάτι 7-8 κλπ, είπαμε...
υγ. Εγώ έχω ατμοσφαιρικό 1.8 και χτυπάω 10άρια πόλη και 9άρια ταξίδι. Αλλά αν πάω ταξίδι 100-120χλμ θα έχω σίγουρα 6.5 (υποθέτω).
Σωστός , επανάληψη της επανάληψης ήταν.
και 7 και 8 και 10 και 14 θα πούμε όλοι οι κάτοχοι turbo , παλαιάς και νέας κοπής.Εξαρτάται από το πόδι και τις διαθέσεις.
Είδα μέχρι και 4,1l/100km , οδηγώντας με 6η και 70km/h για καμιά 20αριά χιλιόμετρα.κι εγώ όταν είχαν απεργία είδα μέση ημερήσια 7,1 ...! (έχω βέβαια θεόμακρο κιβώτιο και βολεύει)
xenos θα σου βάλω φωτό όταν ξαναπάω στο αμάξι από το trip comp. για την γενική μέση κατανάλωση που έχω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κι εγώ **όταν είχαν απεργία **είδα μέση ημερήσια 7,1 ...! (έχω βέβαια θεόμακρο κιβώτιο και βολεύει)αχχχχ...τι εποχές! ...τότε έγραψα αυτό το 4,1.
Βλέπω να επανέρχονται , μόνο που στη θέση των απεργών (απέχοντες) θα είμαστε εμείς!
-
8.5 αρι εχω μεικτη . Κ μαλλον ειναι κ πολυ γιατι καποιες φορες το ψιλοπαταω. Τα πιο πολλα τεστ αναφερουν 7 με 7.5 .Oπως ειχα πει κ τις προαλλες οποιος θελέι μπορει να το δει κ απο κοντα. Κιουση εγω δεν το πιστευα αυτο, αλλα αφου το καταφερες μπραβο σου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κι εγώ όταν είχαν απεργία είδα μέση ημερήσια 7,1 ...! (έχω βέβαια θεόμακρο κιβώτιο και βολεύει)
xenos θα σου βάλω φωτό όταν ξαναπάω στο αμάξι από το trip comp. για την γενική μέση κατανάλωση που έχω.Ρε συ το θέμα είναι ποια είναι η κατανάλωση σε καθημερινή (μικτή) κίνηση υπό νορμάλ συνθήκες, όχι τι έπιασε μια φορά σε μια διαδρομή. Άντε μην πάρω κανένα bmw diesel και γράψω 3.14 λτ.
-
Η κατανάλωση π!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η κατανάλωση π! -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
κι εγώ όταν είχαν απεργία είδα μέση ημερήσια 7,1 ...! (έχω βέβαια θεόμακρο κιβώτιο και βολεύει)
xenos θα σου βάλω φωτό όταν ξαναπάω στο αμάξι από το trip comp. για την γενική μέση κατανάλωση που έχω.Ρε συ το θέμα είναι ποια είναι η κατανάλωση σε καθημερινή (μικτή) κίνηση υπό νορμάλ συνθήκες, όχι τι έπιασε μια φορά σε μια διαδρομή. Άντε μην πάρω κανένα bmw diesel και γράψω 3.14 λτ.
η φωτό που λέω είναι για τα τελευταία χιλιάδες -δεν θυμάμαι τώρα πόσα- χλμ ... το 7.1 είναι εφικτότατο γιατί δεν ζόριζα το αμάξι. Μια χαρά ρόλαρα με την κίνηση.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η κατανάλωση π!Eίπα να μην βάλω την ακρίβεια του τριπ: 3.14159265358979323846…
-
Αυτό δεν είναι τίποτα...ένας ξάδερφος έχει ένα 800αράκι που δεν καίει ...τίποτε όπως λέει!
Μάλιστα κάθε 16 του μήνα του δίνει πίσω και 5 λίτρα σε μπιτόνι!
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)