-
Καλά το μάμισες και ψόφησε. Το 122αρι από στάση μετά βίας περνάει τα καλά 1600αρια. Τα 2λιτρα δεν τα βλέπει καν, απλώς τους ρίχνει σε κάποιες συγκεκριμένες ρεπρίζ με μεγάλη σχέση και χαμηλές στροφές. Κατά τα άλλα τι να συγκρίνουμε? Τα 25 κιλά ροπής των διαφόρων 150-160-170 τουρμπάτων αλόγων? Εννοείται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ρίχνουν σε ότι ατμοσφαιρικό μέχρι 2.000cc κινείται...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όλοι οι twin spark πάντως τερματίζουν τις 3ες τους στα 140χαω. Και δεν τους λες και τάφους για αυτό που είναι και για την ηλικία τους...
Το ίδιο και η δίλιτρη Alfa GT και το δίλιτρο Mazda 3.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, με φώναξε κανείς;
Challenge accepted... το επόμενο ΣΚ θα είμαι στη συμπρωτεύουσα...
-
Έτσι
-
ποσο έχει επηρεάσει το καινούργιο update την απόδοση των tsi? είναι ικανό να επηρεάσει όλα αυτά τα νούμερα που έχετε ποστάρει?
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
ποσο έχει επηρεάσει το καινούργιο update την απόδοση των tsi? είναι ικανό να επηρεάσει όλα αυτά τα νούμερα που έχετε ποστάρει?Μόνο σε Golf GT παίζει αυτό.
Έτσι
Και μετά σαν σωστοί κοντράκηδες θα πάμε να δούμε κάτι φιλαράκια που παίζουν live στο eightball...
-
aha
τότε γιατί μερικοί κλαίνε την μοίρα τους στο scirocco club?
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
ahaτότε γιατί μερικοί κλαίνε την μοίρα τους στο scirocco club?
Γιατί πήρανε scirocco! Τι ήθελες να κάνουν?
Πέρα από την πλάκα τώρα, το πιο εμφανές πρόβλημα το είχαν τα GT. Αυτά για scirocco και Tiguan πρέπει να είναι ανεπαίσθητα σε σχέση με το GT.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά το μάμισες και ψόφησε. Το 122αρι από στάση μετά βίας περνάει τα καλά 1600αρια. Τα 2λιτρα δεν τα βλέπει καν, απλώς τους ρίχνει σε κάποιες συγκεκριμένες ρεπρίζ με μεγάλη σχέση και χαμηλές στροφές. Κατά τα άλλα τι να συγκρίνουμε? Τα 25 κιλά ροπής των διαφόρων 150-160-170 τουρμπάτων αλόγων? Εννοείται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ρίχνουν σε ότι ατμοσφαιρικό μέχρι 2.000cc κινείται...τι μετα βιας;;; ειδες καθολου τα πινακακια που παρεθεσα; μπηκες στον κοπο;;;;;;; μια απλη ματια εστω;;;;;
σε καποιες συγκεκριμενες; ειδες καθολου κοντρα στη διλιτρη 147 (με 5αρι κιβωτιο) τι γινεται;
μαλλον δεν μπηκες στον κοπο να το κοιταξεις καν... 9,3 το 0-100 δινει.. ξερεις πολλα 1600αρια κατω απο 10; ουτε η δικη σου, ουτε τα auris 124/133, ουτε καποιες παλιες corolla. μονο σε μικροτερη κατηγορια αμαξωματος (του qsisvts δηλαδη). ουτε τα σημερινα mini 120, ds3 120 χτυπανε ανετα κατω απο 10 το 0-100
υπαρχει κι ενα αλλο συγκριτικο με καλα (λεμε τωρα) 1600αρια που τα εβαλαν και σε πιστα... εκει να δεις ρεαλ-μπαρτσα που εγινε...
καποιοι εδω μεσα τα συγκρινουν τα διλιτρα ατμοσφαιρα με τα τουρμπατα (των 24 κιλων) κι επιμενουν οτι υπερεχει η ατμοσφαιρα. τι να λεμε απο κει και περα
-
Γιατί πήρανε scirocco! Τι ήθελες να κάνουν?Πέρα από την πλάκα τώρα, το πιο εμφανές πρόβλημα το είχαν τα GT. Αυτά για scirocco και Tiguan πρέπει να είναι ανεπαίσθητα σε σχέση με το GT.
ok
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
τι μετα βιας;;; ειδες καθολου τα πινακακια που παρεθεσα; μπηκες στον κοπο;;;;;;; μια απλη ματια εστω;;;;;
σε καποιες συγκεκριμενες; ειδες καθολου κοντρα στη διλιτρη 147 (με 5αρι κιβωτιο) τι γινεται;
μαλλον δεν μπηκες στον κοπο να το κοιταξεις καν... 9,3 το 0-100 δινει.. ξερεις πολλα 1600αρια κατω απο 10; ουτε η δικη σου, ουτε τα auris 124/133, ουτε καποιες παλιες corolla. μονο σε μικροτερη κατηγορια αμαξωματος (του qsisvts δηλαδη). ουτε τα σημερινα mini 120, ds3 120 χτυπανε ανετα κατω απο 10 το 0-100
υπαρχει κι ενα αλλο συγκριτικο με καλα (λεμε τωρα) 1600αρια που τα εβαλαν και σε πιστα... εκει να δεις ρεαλ-μπαρτσα που εγινε...
καποιοι εδω μεσα τα συγκρινουν τα διλιτρα ατμοσφαιρα με τα τουρμπατα (των 24 κιλων) κι επιμενουν οτι υπερεχει η ατμοσφαιρα. τι να λεμε απο κει και περα
Δεν με απασχολούν/αφορούν τι γράφουν τα πινακάκια. Δεν μιλάς με τον Κίκιζα. Εγώ μιλάω πάντα με το τι έχω δει στο δρόμο και τι έχω οδηγήσει ο ίδιος. Το 122αρι σε αμαξώματα Golf/Scirocco δεν ρίχνει σε κανένα 2λιτρο τον αιώνα τον άπαντα. ΜΟΝΟ σε κάποιες συγκεκριμένες ρεπρίζ που ωφελείται από τη ροπή χαμηλά. Και μιλάω φυσικά πάντα για χειροκίνητα και όχι DSG. Τα 160/170 από κει και πέρα κοντράρονται μόνο από 2,5λιτρα στις ρεπρίζ και άντε κάνα Clio RS ή Τάπερ από στάση.
-
τι μετα βιας;;; ειδες καθολου τα πινακακια που παρεθεσα; μπηκες στον κοπο;;;;;;; μια απλη ματια εστω;;;;;
Δεν με απασχολούν/αφορούν τι γράφουν τα πινακάκια. Δεν μιλάς με τον Κίκιζα. Εγώ μιλάω πάντα με το τι έχω δει στο δρόμο και τι έχω οδηγήσει ο ίδιος. Το 122αρι σε αμαξώματα Golf/Scirocco δεν ρίχνει σε κανένα 2λιτρο τον αιώνα τον άπαντα. ΜΟΝΟ σε κάποιες συγκεκριμένες ρεπρίζ που ωφελείται από τη ροπή χαμηλά. Και μιλάω φυσικά πάντα για χειροκίνητα και όχι DSG. Τα 160/170 από κει και πέρα κοντράρονται μόνο από 2,5λιτρα στις ρεπρίζ και άντε κάνα Clio RS ή Τάπερ από στάση.
αρα αμφισβητεις τις μετρησεις, αυτο θες να μας πεις; νομιζω πως γραφουν αραια και που και συντακτες του περιοδικου, μπορεις να τους ρωτησεις
εχεις καποιες αλλες μετρησεις; δεκτες. το να λες τι εχεις δει δεν εχει καμια αξια.
δεν ειναι καποιες συγκεκριμενες ρεπριζ, ειναι οι περισσοτερες ακομα και ψηλα, μην σου πω σε ολες γιατι δεν εχουν μονο ροπη χαμηλα. εκει που θα χασουν ειναι σε τελικη και στα πολλα χλμ λογω προφανως μικροτερης ισχυος, αλλο 150 αλογα, αλλο 122-130.
περιμενω την παραθεση διαφορετικων μετρησεων, λινκ η οτι αλλο. δεκτα, οχι μονο tsi 122 (αυτο ειναι το κολλημα) αλλα bravo/delta/giulietta 120, megane 130, astra 140 κι ολα τα αδυναμα τουρμπατα 1400αρια
-
εσυ θες να μας πεις πως τα περιοδικα ειναι αντικειμενικα ? δεν τα παιρνουν απο τις εκαστοτε μαρκες ?
-
αρα αμφισβητεις τις μετρησεις, αυτο θες να μας πεις; νομιζω πως γραφουν αραια και που και συντακτες του περιοδικου, μπορεις να τους ρωτησεις
εχεις καποιες αλλες μετρησεις; δεκτες. το να λες τι εχεις δει δεν εχει καμια αξια.
δεν ειναι καποιες συγκεκριμενες ρεπριζ, ειναι οι περισσοτερες ακομα και ψηλα, μην σου πω σε ολες γιατι δεν εχουν μονο ροπη χαμηλα. εκει που θα χασουν ειναι σε τελικη και στα πολλα χλμ λογω προφανως μικροτερης ισχυος, αλλο 150 αλογα, αλλο 122-130.
περιμενω την παραθεση διαφορετικων μετρησεων, λινκ η οτι αλλο. δεκτα, οχι μονο tsi 122 (αυτο ειναι το κολλημα) αλλα bravo/delta/giulietta 120, megane 130, astra 140 κι ολα τα αδυναμα τουρμπατα 1400αρια
Εννοείται το ίδιο ισχύει για όλα τα 'αδύναμα' 1.4Τ με τα 122-140hp. Δεν φτάνουν τα 2λιτρα με 150+ ίππους όπως και να το κάνουμε. Όσο για τις μετρήσεις και τα λινκ και την αξία τους, μου είναι τόσο μηδενική όσο η άποψή σου για τα λεγόμενά μου οπότε πάμε παρακάτω...
-
Για να μη λέμε χαζομάρες, οι μετρήσεις των περιοδικών δεν είναι ευαγγέλιο. Ωστόσο, αν κανείς θέλει να βγάλει μερικά συμπεράσματα, γνώμη μου είναι πως μπορεί να κοιτάει μετρήσεις, αρκεί να είναι από την ίδια πηγή. Αν πάρει κάποιος και συγκρίνει μετρήσεις από τους 4Τ, και ο άλλος του πει τι μέτρησε το autotriti, και τι το drive, σίγουρα θα έχει πολλές διαφορές, και δε θα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Δε μπορώ να ξεχάσω με τίποτα τα λεγόμενα ενός φανατικού aurista με το παλιό των 124 ίππων, ο οποίος υποστήριζε πως πατάει (με άνεση κιόλας, π.χ. ακόμα και σε ανηφόρα) 122άρι golf, πάει το ίδιο με 106 rallye, όπως επίσης και με celica 140. Και σαν απόδειξη μου έδειχνε τον εξής πίνακα που προέρχεται από το drive :
To auris πατάει κανονικά τα 122άρια tsi, ενώ το golf gt κάνει 'κηδεία' άνετα σε κάθε 1.8tsi... Ό,τι να'ναι εντελώς -
Εννοείται το ίδιο ισχύει για όλα τα 'αδύναμα' 1.4Τ με τα 122-140hp. Δεν φτάνουν τα 2λιτρα με 150+ ίππους όπως και να το κάνουμε. Όσο για τις μετρήσεις και τα λινκ και την αξία τους, μου είναι τόσο μηδενική όσο η άποψή σου για τα λεγόμενά μου οπότε πάμε παρακάτω...
κριμα που δεν εχεις διλιτρη 147... με την 120αρα μην διανοηθεις με bravo 120
vargas, τωρα που αποδειχτηκε το αυτονοητο, τα παιρνουν τα περιοδικα, νταξ, ψοφησε κι αυτο
μπορειτε να το δοκιμασετε στο δρομο, κυκλοφορουν 1000αδες tsi & tjet
και η γη ειναι τετραγωνη
-
κριμα που δεν εχεις διλιτρη 147... με την 120αρα μην διανοηθεις με bravo 120
vargas, τωρα που αποδειχτηκε το αυτονοητο, τα παιρνουν τα περιοδικα, νταξ, ψοφησε κι αυτο
μπορειτε να το δοκιμασετε στο δρομο, κυκλοφορουν 1000αδες tsi & tjet
και η γη ειναι τετραγωνη
Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου...
Άσε μας ρε παπάτζα...έτσι και βάλουμε 0-160 με Bravo 120 (που είναι και πιο αργό από 122αρι Golf) άπαξ και κουμπώσει 3η ο TS χαιρετίσματα στη εξουσία...εσένα περίμενα να μας πεις πως πάει η Alfa σε σχέση με άλλα του gruppo...
-
το κακο παπατζα μου ειναι οτι διλιτρο tsi εχω κ ξερω πως πανε ...κ στην τελικη αν θελω να βγω για παιχνιδια παιρω το ταπερ κ το κανω , λες να φοβηθω κανενα golf gt...?
-
Mου φαίνεται θα φέρω κανενα φιατ 124 1,3 εκκεντροφοράτο επικεφαλή (οχι μετατροπή) με καρμπυρατερ και θα δειξω το δρομο στα 122ρια . ....Η τρίτη έβγαζε 130 με 140 με τις δυο ταυτόχρονης λειτουργίας πεταλούδες γκαζιού.Έσκαβε το εργαλείο.Που να πλησιάσει γκολφ.
Τωρα έβγαλαν γλώσσα επειδή εβαλαν τουρμπο να κινήσουν τα τερατα που δεινοπαθούσαν!
Άς είναι....
Να μην ξεχνάμε ότι κυρίως οικονομικοί λόγοι είναι η αιτία της χρησης τούρμπο. -
Καλά το μάμισες και ψόφησε. Το 122αρι από στάση μετά βίας περνάει τα καλά 1600αρια. Τα 2λιτρα δεν τα βλέπει καν, απλώς τους ρίχνει σε κάποιες συγκεκριμένες ρεπρίζ με μεγάλη σχέση και χαμηλές στροφές. Κατά τα άλλα τι να συγκρίνουμε? Τα 25 κιλά ροπής των διαφόρων 150-160-170 τουρμπάτων αλόγων? Εννοείται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ρίχνουν σε ότι ατμοσφαιρικό μέχρι 2.000cc κινείται...στεφανε, δεν εχει καμια ελπιδα η 1600αρα 147 κοντρα σε tsi
και για 2λιτρη το ψιλοπιστευω, αλλα δεν εχω αρκετα δεδομενα (=δεν εχω δει αρκετες στο δρομο) ωστε να μπορω να ειμαι απολυτα σιγουρος
το μονο βεβαιο ειναι οτι αν εβαζα μια 147 κοντρα σε tsi 122 θα επελεγα τη 2λιτρη για να δω 'κοντρα' , η 1600αρα ειναι πολυ πισω
ειναι πολυ πιο πιθανο ενα τουρμπατο να χει τοσο μακρια σχεση (και την εκμεταλλευεται πληρως) παρα ενα ατμοσφαιρα
εγω τη μονη που χω μακρια ειναι η 6η και στα 2 μου αυτοκινητα στα 130 σταματαει η 3η και στο shitroen τελικιαζω με σχεδον κοφτη
τι μακριες σχεσεις και βλακειες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Καλά το μάμισες και ψόφησε. Το 122αρι από στάση μετά βίας περνάει τα καλά 1600αρια. Τα 2λιτρα δεν τα βλέπει καν, απλώς τους ρίχνει σε κάποιες συγκεκριμένες ρεπρίζ με μεγάλη σχέση και χαμηλές στροφές. Κατά τα άλλα τι να συγκρίνουμε? Τα 25 κιλά ροπής των διαφόρων 150-160-170 τουρμπάτων αλόγων? Εννοείται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ρίχνουν σε ότι ατμοσφαιρικό μέχρι 2.000cc κινείται...
στεφανε, δεν εχει καμια ελπιδα η 1600αρα 147 κοντρα σε tsi
και για 2λιτρη το ψιλοπιστευω, αλλα δεν εχω αρκετα δεδομενα (=δεν εχω δει αρκετες στο δρομο) ωστε να μπορω να ειμαι απολυτα σιγουρος
το μονο βεβαιο ειναι οτι αν εβαζα μια 147 κοντρα σε tsi 122 θα επελεγα τη 2λιτρη για να δω 'κοντρα' , η 1600αρα ειναι πολυ πισω
Αφού γράφω ρε συ από στάση. Αν βάλεις οποιοδήποτε 1.4Τ 120 έως 140 (το ανεκδιήγητο του Astra δηλαδή) δίπλα δίπλα στο φανάρι με ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ καλό 1600αρι (και όχι ένα Focus ή ένα A3 fsi) η διαφορά μέχρι τα 100 θα είναι μισό αμάξι υπέρ του turbo και μετά θα αρχίσει μα μαζεύει το ατμοσφαιρικό. Δοκιμασμένα πολλάκις αυτά τώρα και όχι επειδή το έγραψαν οι 4Τ και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος...στις ρεπρίζ για να κοντράρεις τα ίδια 1.4Τ χρειάζεσαι 2λιτρο. Αν βάλεις από στάση 2λιτρο εναντίον 1.4Τ κλέβεις εκκλησία...
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)