-
Nai OK me ta kaysima.... KAi meta 8a exoyme istories gia agrioys opws sto parel8on me Kyrko kai Hliopoylo....
O enas 8a epimenei oti thn phre apo to benzinadiko ths geitwnias o allos oti o einai paranomos alla to deigma den eftase pote gia elegxo kai alla tetoia tragelafika.....Mhpws na ftiaksoyme kai mia klassh gia to poios 8a kanei pio grhgoro xrono na arpaksei to mpoykali me deigma kai na bgei ektos ths ai8oysas?
Ef' oson den mporoyne na thn eleksoyne swsta tote as thn afhsoyne eley8erh....
Allios bytio..... Nasso gia thn pswrokostena den kserw alla edw to exw dei na ginetai opws to exw dei na ginetai kai se alles xwres ths Eyrwphs.... Apla prepei h E8EA h OMAE h opoios einai armodios gia ta ellhnika prwta8lhmata (akoma den exw katalabei poios alla anyway) sto pws 8a lansaristei kai pws 8a ginei... Den 8elei kopo pantws... 8elei tropo -
Kai mia aporeia akoma.....
Tetoia gadgets den mporoyne na xrhshmopoih8oyne apo toys organwtes? -
@el-em
Nαι, προφανώς εννοώ 'σωστότερο'
Με το προηγούμενο καθεστώς η βενζίνη δεν αρκεί να είναι από το βενζινάδικο (που όλοι ξέρουμε φυσικά ότι δεν ήταν...) αλλά να έχει και συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες παρέθεσα.
Με το νέο καθεστώς δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Εννοείται ότι το 'βενζινάδικο' δεν αποδεικνύεται. Μην ξεχνάς ότι, στους αγώνες αυτοκινήτου, ΕΣΥ πρέπει να αποδείξεις ότι το αυτοκίνητό σου είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς@Hannibal
Δεν είπα ότι δε γίνεται, είπα ότι θέλει μια ολόκληρη διαδικασία (πχ. διαγωνισμό που να περιλαμβάνει και τη διανομή του καυσίμου και μάλιστα σε όλους τους αγώνες στην Ελλάδα ή έστω και μόνο στους πρωταθληματικούς), ξεπέρασμα νομικών εμποδίων (στην Ελλάδα σύμφωνα με το νόμο ΔΕΝ μπορείς να μοιράζεις καύσιμα από βυτιοφόρο, θέλει κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο = ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ με άλλα λόγια και αυτό που γίνεται στους αγώνες όπου βάζει ο καθένας στο service του ή ακόμα και στο Ακρόπολις με το φορτηγό είναι τυπικά παράνομα) κτλ. Και φυσικά πολιτική βούληση, που είναι πολύ σημαντικό και όχι αυτονόητο
To gadget-άκι χρήσιμο ως ένδειξη περαιτέρω ελέγχου αλλά για κανονικό έλεγχο θέλεις εργαστήριο (πχ. με τι συνθήκες θερμοκρασίας θα κάνεις τον έλεγχο ?) -
Νασο και το τελευταιο ακομα λυνεται ευκολα. με ενα δειγμα αναφοράς επιτοπου
ΠΧ και ντισιμπελομετρο μετρηση στο δρομο δεν 'νοηται' αλλα γινεται..
ολα ειναι θεμα καλυμπραρισματος ( γιατι στα πεταχτα το κοιταξα το γκατζετακι) και λαμβανει υποψη του την θερμοκρασία.
Ποσο δε την στιγμη που η μετρηση θα γινεται για ολους υπο τις ΙΔΙΕΣ συνθηκες αρα συγκριτικά ειμαστε οκ..Απο κει και περα σε τελική αναλυση για τι διαφορά αλογων μιλαμε????
Κυριε ΕΛΕΜ φιλοσοφικο περισσώτερο ερωτημα
Οσο υπευθυνος ειναι ο αθλητης του τι τρωει και τι πινει και τι περνει ωστε να μην βρεθει ντοπε, αλλο τοσο εισαστε κι 'εσεις' για το τι βαζετε στο ρεζερβουαρ σας ( καταλαβαινετε πως το εννοω....)Κι απο κει και περα...
ειναι και τα.... διαφορα 'χαπακια', octane boosters, αμμωνιες....Και ενα τελευταιο.. ΠΟΙΟΙ ελεγχοι βιαζονται??? φανταζομαι οι μετα απο ενσταση ή οι αυτεπαγγελτοι του ΤΕ στο τελος του αγωνα
οι τυχαιοι δειγματοληπτικοι όχι και τοσο.
Σωστά? -
Δεν υπάρχει δείγμα αναφοράς αν δεν υπάρχει ενιαίο καύσιμο για όλους.
Από τυχαίο βενζινάδικο δε νοείται δείγμα αναφοράς. Εκτός και αν πουν: 'κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορείτε να βάζετε βενζίνη μόνο από το βενζινάδικο του κ. fokion_sportage αντλία Νο. 3' και να υπάρχει ένας κριτής-τεχνικός έφορος εκεί που να τσεκάρει ποιός βάζει και πόση βενζίνη κτλ. (για πόσο καιρό πριν τον αγώνα ? δεν μπορεί ένας αγωνιζόμενος να πάει 2 μέρες πριν και να αγοράσει ένα βαρέλι ? Και αν στο μεταξύ ο βενζινάς ανεφοδιαστεί ? )Που δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται διότι θέλει διαδικασία για να διασφαλίσει και την ορθή επιλογή του βενζινάδικου (φαντάζεσαι να είναι νοθευμένη η βενζίνη και να σπάσουν 2-3 κινητήρες ? ) και την σωστή διαδικασία (πχ. μη διαπλεκόμενη επιλογή βενζινάδικου )
Ολοι οι έλεγχοι είναι βιαστικοί, δεν μπορεί να περιμένεις κανα-δυο μήνες. Αλλά ο κανονισμός λέει ότι το πολύ σε 2 εβδομάδες μετά τον αγώνα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι και να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα. Ε δεν είναι τόοοσο τραγικό.
-
ξεκιναω αναποδα
Επιτοπου περνεις την ενδειξη ποιος θα παει εργαστηριο και ποιος οχιη επιλογη του βενζιναδικου ειναι ελευθερη εμεις κοιταμε να ειναι ΕΩΣ 100 ( πχ ) οκτανια.. αν εχει... πορτοκαλαδα μεσα ειναι προβλημα του αγωνιζομενου...
ολα τα οργανα καλυμπραροντε βαση μιας διαδικασίας αναφοράς ( νομιζω εχει και η εθεα καποια και η ΦΙΑ εχει καποια approuved και με ποιες διαδικασίες η μετρηση τους θεωρηται αξιοπιστη)
-
απο το λινκ του Hanibal
Octane analyzer has the portable compact design and is used for on-line inspection of motor fuel quality in the field and laboratory conditions. The operating conditions of the Octane analyzer usage: ambient temperature from –10C to +30C, relative humidity 80% at 25 C, atmosphere pressure 84-106kPa.
-
H βενζίνη δεν είναι μόνο οκτάνια (RON) fokion_sportage.
Πχ: αν έχει 'νίτρα' μέσα, έχει περισσότερα RON ? Διάβασε παραπάνω τι λέει το J 252.9 και πες μου τι επηρεάζεται...Οσο για τη θερμοκρασία κτλ. δεν είναι τόοοσο απλό. Πχ. στη χώρα που ζει ο Hannibal οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που αναφέρεις είναι εκτός πραγματικότητας για το μισό χρόνο, άρα θέλεις κλιματιζόμενο χώρο για να κάνεις τον έλεγχο αλλά ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ
Ρε παιδιά, αν ήταν τόσο απλό γιατί να πληρώνει η FIA πολλά $$$ για να αναθέτει σε ειδικές εταιρείες τον έλεγχο των καυσίμων και δεν εφοδιάζει τους τεχνικούς της με ένα gadget-άκι ?
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Κι απο κει και περα...
ειναι και τα.... διαφορα 'χαπακια', octane boosters, αμμωνιες....δε με προσεχεις δε με προσεχεις!!!
-
Ε τότε τι γράφεις για RON analyzers, κουβέντα να γίνεται και να δημιουργούνται εντυπώσεις ?
Λοιπόν για να τελειώνουμε: θέλεις είτε ενιαίο καύσιμο + χρωματογράφο για επιτόπου έλεγχο ή κανονική χημική ανάλυση._
-
και ξαναθετω το ερωτημα
σε 2 ιδια αυτοκινητα τι διαφορα θα δωσει τελικά???
γιατι απο την στιγμη που περιοριστες & τουρμπο εκεντροφόροι κ.λ.π. κ.λ.π. ειναι θεωτητικά 'ελεγχωμενα' βαση των διαφορων προδιαγραφων του καθε αυτοκινητου ποσο παραπανω θα δωσει...
Σε ενα ντραγκστεραδικο που ειναι ολα ελευθερα και 'οποιος κινητηρας ζησει' το καταλαβαινω μπορεινα σημαινει μεχρι και 100 αλογα διαφορα... με την πιεση πχ απο 2 με κανονική να μπορει να πηγαινει στο 2.8 με την αγωνιστικη...
edit
ειναι μια πρωτη λυση για ενα απο τα θεματα ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, εχουμε συζητησει αλλα κι αλλα...
Απο κει και περα αγαπητε μου Νασσο οταν βγαινει μια ανακοινωση θα πρεπει να βγαινει και πως αυτη θα εφαρμοζεται... ετσι δεν ειναι???Γιατι με την λογική σου του 'απολυτου' θα επρεπε πχ να εχουμε και υπερυχους να μετραμε το παχος των σωληνων των cage ( το συζητησαμε στο σεμιναριο αυτο αν θυμασαι..)( σαν παραδειγμα το φερνω)
Ενω ο αναλυτης μας δνει ενα πρωτο μπουσουλα εκει που δεν ειχαμε-εχουμε τιποτα επιτοπου..
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@el-em
Nαι, προφανώς εννοώ 'σωστότερο'
Με το προηγούμενο καθεστώς η βενζίνη δεν αρκεί να είναι από το βενζινάδικο (που όλοι ξέρουμε φυσικά ότι δεν ήταν...) αλλά να έχει και συγκεκριμένες προδιαγραφές, τις οποίες παρέθεσα.
Με το νέο καθεστώς δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Εννοείται ότι το 'βενζινάδικο' δεν αποδεικνύεται. Μην ξεχνάς ότι, στους αγώνες αυτοκινήτου, ΕΣΥ πρέπει να αποδείξεις ότι το αυτοκίνητό σου είναι σύμφωνο με τους κανονισμούςOΠΑΑΑ !!! ΕΓΩ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΝΑΣΟ ΜΟΥ. ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ,ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΟ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ. ΕΓΩ,ΕΙΜΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ.
Ο.Κ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΕΤΣΙ (ΚΑΙ Ο FOKION SPORTAGE ΠΙΟ ΠΑΝΩ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΡΑΛΛΥ,ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΓΓΡΑΦΩΣ,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ.
ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑΣΟ ΜΟΥ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 'ΜΙΣΗ' (Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ 'ΣΤΟ ΠΟΔΙ' ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
@Hannibal
Δεν είπα ότι δε γίνεται, είπα ότι θέλει μια ολόκληρη διαδικασία (πχ. διαγωνισμό που να περιλαμβάνει και τη διανομή του καυσίμου και μάλιστα σε όλους τους αγώνες στην Ελλάδα ή έστω και μόνο στους πρωταθληματικούς), ξεπέρασμα νομικών εμποδίων (στην Ελλάδα σύμφωνα με το νόμο ΔΕΝ μπορείς να μοιράζεις καύσιμα από βυτιοφόρο, θέλει κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο = ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ με άλλα λόγια και αυτό που γίνεται στους αγώνες όπου βάζει ο καθένας στο service του ή ακόμα και στο Ακρόπολις με το φορτηγό είναι τυπικά παράνομα) κτλ. Και φυσικά πολιτική βούληση, που είναι πολύ σημαντικό και όχι αυτονόητο
To gadget-άκι χρήσιμο ως ένδειξη περαιτέρω ελέγχου αλλά για κανονικό έλεγχο θέλεις εργαστήριο (πχ. με τι συνθήκες θερμοκρασίας θα κάνεις τον έλεγχο ?) -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
OΠΑΑΑ !!! ΕΓΩ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΝΑΣΟ ΜΟΥ. ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΦΟΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ,ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΟ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ. ΕΓΩ,ΕΙΜΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ.Κάνεις λάθος αγαπητέ el-em. Ιδού τι ίσχυε επί χρόνια (δεν ξέρω τι θα γίνει για φέτος) και το ίδιο είναι η 'γραμμή' της FIA:
*10 ΒΑΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ
Ο αγωνιζόμενος σε κάθε περίπτωση υποχρεούται να αποδείξει στον Τεχνικό Έφορο, πως το αυτοκίνητό του είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς. Για το σκοπό αυτό πρέπει να παρέχει στον Τεχνικό Έφορο όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό (εξαρτήματα, εργαλεία κοκ.), να προβαίνει στις ενέργειες που απαιτούνται για την απόδειξη αυτή, καθώς και να επωμίζεται όλα τα έξοδα, προκειμένου να αποδείξει στον Τεχνικό Έφορο, πως το αυτοκίνητό του είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς. Ως “ έξοδο” νοείται οποιοδήποτε έξοδο προκύπτει από αποσυναρμολόγηση και επανασυναρμολόγηση οποιουδήποτε μηχανικού μέρους . *Εγκύκλιος διαδικασιών τεχνικών ελέγχων 2010
'Μα' θα πεις 'στα δικαστήρια είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίον'
Η διαφορά είναι ότι ο τεχνικός έλεγχος ΔΕΝ είναι δίκη αλλά πραγματογνωμοσύνη και άρα ο ελεγχόμενος οφείλει να δείξει στον πραγματογνώμονα (τεχνικό έφορο) τη συμμόρφωσή του.
Αν η υπόθεση φτάσει στους αγωνοδίκες (= δικαστήριο) τότε ισχύει αυτό που λες.Ο.Κ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΕΤΣΙ (ΚΑΙ Ο FOKION SPORTAGE ΠΙΟ ΠΑΝΩ) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΡΑΛΛΥ,ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΓΓΡΑΦΩΣ,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ.
Αυτό που λες δεν εμπίπτει σε καμία διαδικασία και ευλόγως ο τεχνικός έφορος θα σου αρνηθεί.
Είναι σα να του λες: 'θέλω να στήσεις τη ζυγαριά του αγώνα να μου πεις αν είμαι ελαφρύς'. Δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει, όπως γνωρίζεις.ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑΣΟ ΜΟΥ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 'ΜΙΣΗ' (Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ 'ΣΤΟ ΠΟΔΙ' ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ.
Δεν ξέρω πως πάρθηκε η απόφαση αλλά σίγουρα θέλει συμπλήρωση και ως προς τις προδιαγραφές και ως προς τη διαδικασία. Ισως η ανακοίνωση να είναι προειδοποίηση και να βγει αργότερα ο συγκεκριμένος κανονισμός που θα εξηγεί τα τι και πως ή ακόμα και να γίνει αυτό που είπα παραπάνω: 'θα βάζετε καύσιμο από την αντλία τάδε του δείνα βενζινάδικου'.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
σε 2 ιδια αυτοκινητα τι διαφορα θα δωσει τελικά???γιατι απο την στιγμη που περιοριστες & τουρμπο εκεντροφόροι κ.λ.π. κ.λ.π. ειναι θεωτητικά 'ελεγχωμενα' βαση των διαφορων προδιαγραφων του καθε αυτοκινητου ποσο παραπανω θα δωσει...
Σου απάντησε παραπάνω ο el-em: 20 άλογα στα 300 ενός Ν/4. 7%. Αξίζει τα €5 διαφορά στο λίτρο (δηλ. διαφορά €1000 για ένα Ν/4 σε έναν αγώνα με 100 χλμ. ειδικές και 300 χλμ. απλές) ? Δεν ξέρω, θεωρώ πως όχι, άρα καλά κάνει η ΕΘΕΑ και δεν τα επιτρέπει (έπρεπε να το είχε κάνει πολλά χρόνια τώρα...)
edit
ειναι μια πρωτη λυση για ενα απο τα θεματα ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, εχουμε συζητησει αλλα κι αλλα...
Απο κει και περα αγαπητε μου Νασσο οταν βγαινει μια ανακοινωση θα πρεπει να βγαινει και πως αυτη θα εφαρμοζεται... ετσι δεν ειναι???Γιατι με την λογική σου του 'απολυτου' θα επρεπε πχ να εχουμε και υπερυχους να μετραμε το παχος των σωληνων των cage ( το συζητησαμε στο σεμιναριο αυτο αν θυμασαι..)( σαν παραδειγμα το φερνω)
Ενω ο αναλυτης μας δνει ενα πρωτο μπουσουλα εκει που δεν ειχαμε-εχουμε τιποτα επιτοπου..
Συγκρίνεις άσχετα και ανόμοια πράγματα.
Το πάχος του σωλήνα είναι true-false, ή είναι ΟΚ ή δεν είναι.
Το RON-όμετρο σου δίνει μια λανθασμένη ένδειξη διότι μπορεί εύκολα να σου ξεφύγει (δηλ. να μη στείλεις στο εργαστήριο δηλ. να γλυτώσει ένας παράνομος) κάποια από τις άλλες 10 σημαντικές παραμέτρους: μήπως η βενζίνη έχει μόλυβδο ? Οξυγόνο ? Νιτρικά ? Ειδικό βάρος ? Ολα αυτά μπορούν να είναι αλλού-για-αλλού με κανονικά RON. Οπότε είναι απλά και μόνο ένδειξη αλλά το εργαστήριο έτσι και αλλιώς (ό,τι και να σου δείξει το gadget-άκι) δεν το γλυτώνεις. -
( κατ' αρχην να διευκρινησω οτι δεν 'κοντραριζομαστε' αλλα συζηταμε με επιχειρηματα - κι αυτο το λεω προς αποφυγη παρεξηγησεων - γιατι μονο ρωτωντας και ψαχνοντας μαθαινεις)
οκ το παραδειγμα με το cage μπορει να μην ηταν και το ευσοχοτερο αλλα εννοουσα το οτι παντα κανουμε καποιες παραδοχες, ξερεις τι εννοω
παρακαμτω το θεμα της ανακοινωσης γιατι απο οτι καταλαβα ολοι πανω κατω συμφωνουμε - επρεπε να βγει και η διαδικασία παρεα.
Δες τωρα σ' αυτο το λινκ το 4ο bullet
http://www.shatox.com/analyzer.html
καθως και αυτο που ειναι λιγο πιο κατω..
Analyzer SX-300 has a distinctive characteristic, an additional sensor, which measures oil products volume resistivity with high precision. Therefore, fuel analysis may be based on two values, which allows measuring octane number of petrols with ferriferous (ferrocene), nickel and manganese additives, and to determine other substances content.
( η υπογραμιση δικη μου)Βεβαια δεν εχουμε αναρωτηθει ακομα ποσο κανει.....
-
Αν το μαραφέτι ήταν φορητό χημικό εργαστήριο, θα το έλεγαν. Δεν είναι, εξ΄ου και η ασάφεια (τι σημαίνει 'other substances content' )
Αν υπάρχει ένα μαραφέτι που μετράει RON, MON, O2, N2, ειδικό βάρος, μόλυβδο, θα το πάρω αύριο. Αν μετράει μόνο ένα από αυτά τότε είναι gadget. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν το μαραφέτι ήταν φορητό χημικό εργαστήριο, θα το έλεγαν. Δεν είναι, εξ΄ου και η ασάφεια (τι σημαίνει 'other substances content' )
Αν υπάρχει ένα μαραφέτι που μετράει RON, MON, O2, N2, ειδικό βάρος, μόλυβδο, θα το πάρω αύριο. Αν μετράει μόνο ένα από αυτά τότε είναι gadget. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν υπάρχει ένα μαραφέτι που μετράει RON, MON, O2, N2, ειδικό βάρος, μόλυβδο, θα το πάρω αύριο. Αν μετράει μόνο ένα από αυτά τότε είναι gadget.στο βρηκα
-
χαχαχαχαα
Μπραβο Hanibal!!!!!!!!! τα μεγαλα πνευματα!!!! -
O2 ?
N2 ?
Χώρια τις μεθόδους (δεν μπορείς να μετράς με τη μέθοδο Α και ο κανονισμός να προδιαγράφει τη μέθοδο Β διότι θα καταλήξεις στην Ελλανόδικο -και θα χάσεις )Τέλος πάντων, ας το κλείσουμε εδώ. Δε διαφωνώ με το ενδιαφέρον των gadget-ακίων, θέλω όμως να εξηγήσω ότι αν ήταν τόσο απλό όσο το παρουσιάζετε, θα το έκαναν όλοι. Πλήν όμως του ενιαίου καυσίμου με τη χρωματογραφία και της πλήρους χημικής ανάλυσης, δεν ξέρω να το κάνει κάποιος άλλος με άλλο τρόπο.
Περί αγωνιστικής βενζίνης