-
Χαιρετω ολους σας..Ενδιαφερομαι να αγορασω καινουριο αυτοκινητο αυτη την περιοδο και θα χρειαζομουν την βοηθεια σας.
Ειμαι νεος οδηγος με κινητικο προβλημα στο δεξι μου χερι,και οπως οριζει ο νομος ,ειμαι υποχρεωμενος να οδηγω αυτοματο αυτοκινητο καθως το χερι μου ειναι ανικανο να χειριστει ταχυτητες κ εχω βγαλει διπλωμα για αυτοματο .Το αυτοματο στο οποιο εμαθα ηταν τυπου DSG.Ειναι καλο ποιοτικα το DSG?Δεν το εχουν ολες οι μαρκες αυτο το συστημα και υπαρχουν κ διαφορα αλλα που λειτουργουν και χειροκινητα(CVT,ημιαυτοματα κλπ).Ποιο συστημα ειναι καλυτερο,ποια αυτοκινητα εχουν την καλυτερη οδηγηκη λειτουργια και ασφαλεια για εναν οδηγο της δικης μου κατηγοριας?
Χιλιοευχαριστω προκαταβολικα γιατι ξερω οτι εχετε βαρεθει να δινετε απαντησεις σε τετοια θεματα. -
Χαιρετω ολους σας..Ενδιαφερομαι να αγορασω καινουριο αυτοκινητο αυτη την περιοδο και θα χρειαζομουν την βοηθεια σας.
Ειμαι νεος οδηγος με κινητικο προβλημα στο δεξι μου χερι,και οπως οριζει ο νομος ,ειμαι υποχρεωμενος να οδηγω αυτοματο αυτοκινητο καθως το χερι μου ειναι ανικανο να χειριστει ταχυτητες κ εχω βγαλει διπλωμα για αυτοματο .Το αυτοματο στο οποιο εμαθα ηταν τυπου DSG.Ειναι καλο ποιοτικα το DSG?Δεν το εχουν ολες οι μαρκες αυτο το συστημα και υπαρχουν κ διαφορα αλλα που λειτουργουν και χειροκινητα(CVT,ημιαυτοματα κλπ).Ποιο συστημα ειναι καλυτερο,ποια αυτοκινητα εχουν την καλυτερη οδηγηκη λειτουργια και ασφαλεια για εναν οδηγο της δικης μου κατηγοριας?
Χιλιοευχαριστω προκαταβολικα γιατι ξερω οτι εχετε βαρεθει να δινετε απαντησεις σε τετοια θεματα. -
Καλως ήρθες.
Θα πρέπει να αναφέρεις budget και κατηγορία αυτοκινήτου που επιθυμείς για να πάρεις κάποιες απαντήσεις.
-
Ναι συγνωμη ξεχαστηκα τελειως να το αναφερω αυτο..Καπου στα 15.000,μαξιμουμ 16.000Ευρω κ 1.4cc
-
Πες μας αν θελεις και τι χρηση θα κανεις στο αυτοκινητο (πολη-εθνικη με ατομα-αποσκευες ή οχι κλπ)
-
Κυριως για πολη το χρειαζομαι αλλα θελω αν χρειαστει να κανω καποιο ταξιδι με παρεα (τσουκου τσουκου) να αντεξει..
-
Οποτε κοιταμε στην κατηγορια Β, οπου το dsg ειναι μαλλον η καλυτερη επιλογη ενω οι κινητηρες με τους οποιους συνδυαζεται θα σε ταξιδεψουν αξιοπρεπεστατα. Στις περιπου 17.000 βρισκεις το fabia 1,2tsi και το ibiza fr (5θυρο) με πολυ καλο εξοπλισμο. Με λιγο ψαξιμο μπορεις να πετυχεις καλη εκπτωση ωστε να ερθει η τιμη στις 16Κ που διαθετεις
Με τιμη καταλογου απολυτως εντος του προυπολογισμου σου (15200) μπορεις να βρεις κ το colt 1.3 με αυτοματο 6ταχυτο με επαρκεστατο εξοπλισμο αλλα χωρις esp (δε γνωριζω αν μπαινει εξτρα)
Απο κει κ περα υπαρχουν πολλα με 4ταχυτα κιβωτια αλλα θα ειναι μαλλον κουραστικα σε συγκριση με τα 6-7 ταχυτα, οποτε κατα τη γνωμη μου κοιτα μηπως μπορεις να βρεις ενα απο τα 2 πρωτα σε καλη τιμη, αλλιως και το κολτ μια χαρα μου φαινεται
-
dsg με 15κ πιστεύω ότι θα βρείς στα ibiza , fabia tsi 105 ps αλλά και στο vw polo 1,4 16v , εγώ θα σου πρότεινα το ibiza .
-
H κατηγορια Α ποια ειναι ? Ρωταω γιατι γενικα εκτος των μαθηματων που εκανα στη σχολη οδηγων,δεν ειχα ποτε καποια εμπειρια σχετικη με τα αυτοματα αυτοκινητα κ θα ηθελα να με ενημερωθω κ λιγο ευρυτερα..Για παραδειγμα ,οι αλλοι τυπου κινητηρα περαν του DSG τι περισσοτερο ή κ λιγοτερο εχουν?Σε ποια κυβικα αναφερονται ετσι ωστε να αποδιδουν?Και μια γενικοτερη γνωμη(εκτος bugdget και προσωπικων επιθυμιων): για να πει καποιος οτι ενα αυτοματο αυτοκινητο-κινητηρας λειτουργει αψογα χωρις 'δυσκολιες' κ αξιζει ,ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο?
-
Ο χρήστης Archo έγραψε:
H κατηγορια Α ποια ειναι ? Ρωταω γιατι γενικα εκτος των μαθηματων που εκανα στη σχολη οδηγων,δεν ειχα ποτε καποια εμπειρια σχετικη με τα αυτοματα αυτοκινητα κ θα ηθελα να με ενημερωθω κ λιγο ευρυτερα..Για παραδειγμα ,οι αλλοι τυπου κινητηρα περαν του DSG τι περισσοτερο ή κ λιγοτερο εχουν?Σε ποια κυβικα αναφερονται ετσι ωστε να αποδιδουν?Και μια γενικοτερη γνωμη(εκτος bugdget και προσωπικων επιθυμιων): για να πει καποιος οτι ενα αυτοματο αυτοκινητο-κινητηρας λειτουργει αψογα χωρις 'δυσκολιες' κ αξιζει ,ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο?Η κατηγορία Α αναφέρεται στα μικρά αυτοκίνητα πόλης ( smart , aygo , ka , 107 ) ή αλλιώς μίνι τα αυτοκίνητα που σου προτείνω ανήκουν στην επόμενη κατηγορία την Β ή σουπερμίνι . Το κιβώτιο dsg αλλά και το αντίστοιχο της alfa είναι ότι πιό σύγχρονο σήμερα έχει δύο συμπλέκτες έναν για τις μονές σχέσεις και έναν για τις διπλές και όπισθεν και πρακτικά δεν αλλάζεις ταχύτητα αλλά συμπλέκτη επιγραμματικά , για εμένα μην ασχοληθείς με cvt και κλασσικό με μετατροπέα ροπής δεν μετράνε πιά στο λέω από προσωπική πείρα .
-
Ο χρήστης Archo έγραψε:
H κατηγορια Α ποια ειναι ? Ρωταω γιατι γενικα εκτος των μαθηματων που εκανα στη σχολη οδηγων,δεν ειχα ποτε καποια εμπειρια σχετικη με τα αυτοματα αυτοκινητα κ θα ηθελα να με ενημερωθω κ λιγο ευρυτερα..Για παραδειγμα ,οι αλλοι τυπου κινητηρα περαν του DSG τι περισσοτερο ή κ λιγοτερο εχουν?Σε ποια κυβικα αναφερονται ετσι ωστε να αποδιδουν?Και μια γενικοτερη γνωμη(εκτος bugdget και προσωπικων επιθυμιων): για να πει καποιος οτι ενα αυτοματο αυτοκινητο-κινητηρας λειτουργει αψογα χωρις 'δυσκολιες' κ αξιζει ,ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο?Λοιπον, η κατηγορια Α ειναι τα μικρα πολης οπως το toyota aygo http://4.bp.blogspot.com/_WLQ-Ls_HM94/T ... 5B1%5D.jpg με μηκος συνηθως στα 3,5 μετρα περιπου.
H κατηγορια Β ειναι αυτοκινητα οπως αυτα που σου ανεφερα πιο πανω, με μηκος 3,5 - 4 μετρα
ενω η C ειναι τα λεγομενα 'μικρομεσαια' (φοκους, γκολφ μεγκαν κλπ) με μηκος ~4,5 μετρα.
Απο κει κ περα το dsg ειναι κιβωτιο. πιο συγκεκριμενα ενα ειδος αυτοματου κιβωτιου, που στην κατηγορια αυτοκινητου που συζηταμε ειναι το πιο γρηγορο.
Στους κινητηρες εχουμε ατμοσφαιρικους και τουρμπο. Οι τουρμπο ειναι δυνατοτεροι απο τους ιδιων κυβικων ατμοσφαιρικους κυριως στις χαμηλες στροφες. Ταξιδευεις λοιπον πιο ανετα κι επιταχυνεις πιο γρηγορα, ειδικα εν κινησει. Δες εδω γιατι http://el.wikipedia.org/wiki/Υ�% ... F%83%CE%B7
Οι ατμοσφαιρκοι κινητηρες βεβαια εχουν λιγοτερα εξαρτηματα γι'αυτο ειναι ισως πιο ανθεκτικοι στη σκληρη χρηση/ελλιπη συντηρηση, ενω εχουν κ χαμηλοτερη καταναλωση (στα ιδια κυβικα).
Στην κατηγορια που κοιτας το γρηγοροτερο συνολο ειναι το dsg+turbo (τα 2 μοντελα που σου εγραψα στην αρχη δηλαδη)
-
Τα Yaris MMT και τα λοιπα παρομοια συστηματα τι λιγοτερο εχουν?
-
Ο χρήστης Archo έγραψε:
Χιλιοευχαριστω προκαταβολικα γιατι ξερω οτι εχετε βαρεθει να δινετε απαντησεις σε τετοια θεματα.να τολμήσω να ρωτήσω πως χειρίζεσαι τιμόνι με το ένα χέρι?
έχεις τα χίλια δίκαια να θες να μετακινήσε μόνος σου , αλλά σκέφτεσαι την ασφάλεια του εαυτού σου και των υπολοίπων χρηστών του δικτύου? -
Ναι στο τιμονι υποχρεουμαι να εχω μπιλια στην θεση 10 του αντιστοιχου ρολογιου.Δεν υπαρχει κανενα θεμα στο θεμα της οδηγησης κατ'αυτον τον τροπο..
-
Ο χρήστης Archo έγραψε:
Ναι στο τιμονι υποχρεουμαι να εχω μπιλια στην θεση 10 του αντιστοιχου ρολογιου.Δεν υπαρχει κανενα θεμα στο θεμα της οδηγησης κατ'αυτον τον τροπο..ok
vw polo 1,2 dsg...
-
Το πολο μ'αρεσει αρκετα αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο μικρο εσωτερικα
-
Αυτες τις λεπτομερειες φιλε μου θα τις δεις απο κοντα κ θα κρινεις μονος σου για το ποιο σου ταιριαζει καλυτερα
-
Ναι σαφως..Πιο πολυ με ενδιαφερει το θεμα της σωστης λειτουργιας του αυτοκινητου μιας και ειμαι μια πιο ιδιαιτερη περιπτωση,να μπορω να κανω τη δουλεια μου με ασφαλεια και μετα το βρισκω και το μοντελο..
Επομενως αν καταλαβα καλα, 'πληρες ' αυτοματο θεωρειται ενας DSG ,οι υπολοιποι δεν ειναι 100% αυτοματα.. -
Ο χρήστης Archo έγραψε:
Ναι σαφως..Πιο πολυ με ενδιαφερει το θεμα της σωστης λειτουργιας του αυτοκινητου μιας και ειμαι μια πιο ιδιαιτερη περιπτωση,να μπορω να κανω τη δουλεια μου με ασφαλεια και μετα το βρισκω και το μοντελο..
Επομενως αν καταλαβα καλα, 'πληρες ' αυτοματο θεωρειται ενας DSG ,οι υπολοιποι δεν ειναι 100% αυτοματα..Λάθος.
Απλά το DSG είναι τεχνολογικά πιό προηγμένο με αποτέλεσμα να κάνει γρηγορότερες και ομαλότερες αλλάγες χωρίς αντίκτυπο στην κατανάλωση.
Βοηθεια για Αυτοματο κιβωτιο