-
Πολύ καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα παρακαλώ την γνώμη σας για το εξής θέμα.
Ειμαι κάτοχος ενος peugeot 107 ημιαυτόματου.
Το θεμα ειναι πως μολις στα 56.000 χλμ πηγα για αλλαγή δισκο πλατό ελατήριο. Δυστυχώς το εγχειρίδιο χρήσης του 107 ΔΕΝ αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ πως το αμάξι επειδή ειναι ΗΜΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΟ διατηρεί κανονικά συμπλέκτη όπως και τα μηχανικά.
Όπως επίσης ΔΕΝ αναφέρει πουθενά ως οδηγία την χρήση της νεκράς όταν το αυτοκινητο παραμένει σταματημένο στους φωτεινους σηματοδότες.Αυτό ειχε ως αποτέλεσμα να μην βάζω νεκρά κατα την παραμονή του οχηματος στα φανάρια, προκαλώντας έτσι την γρήγορη φθορά του δισκου.
Στην ουσία ειναι σαν να οδηγείς μηχανικό αμάξι. Αν αφήσεις σταματημένος (με φρενο) το λεβιέ στο Ε (Εasy) η στο Μ (manual) και δεν βάλεις νεκρά, ο συμπλέκτης δεν ''ξεκουμπώνει'' Ειναι σαν να οδηγεις μηχανικο αμαξι πατώντας παρατατημένα το αμπραγιάζ κατα την διάρκεια παραμονής του οχήματος στα φανάρια.Και κάνω τώρα την απλή ερώτηση.
Ειναι υποχρεωμένος ο οδηγός να γνωρίζει την διαφορα αυτη? Ειναι υποχρεωμένος να ξέρει την διαφορά ημιατοματου με αυτόματου?
Εγω οδηγουσα αυτόματα και ειχα μαθει να μην βαζω νεκρά στα φανάρια. Έτσι νόμιζα πως ισχυει και στα ημι-αυτοματα.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να δινεται ως οδηγία η χρήση νεκράς στα ημιαυτοματα peugeot 107 , για να αποφεύγεται η προωρη φθορα του δισκου?Δεν αναφέρεται όμως ουτε στο εγχειριδιο ουτε μου το ειπε κανεις απο την peugeot. Και το πρώτο πράγμα που ρώτησα οταν αγόρασα το αμάξι ηταν αν πρέπει να βάζω νεκρά στα φανάρια και μου απάντησαν ΟΧΙ (Λες και το ήξερα. Το σκέφτηκα επειδή ηταν ημιαυτοματο μηπως εχει καποια διαφορά απο τα αυτόματα που οδηγουσα, για αυτο και ρώτησα αλλα... και που ρώτησα...)
Εντωμεταξύ το επισημο service της Peugeot (και αγορασα το αμαξι απο τους ιδιους για να φανταστειτε) μου ζητησαν 700 ευρώ για αλλαγη δισκο πλατό.
(Ευτυχως βρηκα αλλο εξουσιοδοτημένο service, επισημο της Peugeot) με 430. (Παλι πολλά αλλα απο τους άλλους...)Μπορώ άραγε να κινηθώ δικαστικώς? Θα βρω το δίκιο μου? Έστω να διεκδικήσω τα χρήματα που πλήρωσα.
Στο e mail που έστειλα στην επισημη peugeot, ενω τους εξηγησα το πρόβλημα, η απαντηση ηταν να με παραπέμψουν σε μια σελιδα του εγχειριδιου, στην οποια ΔΕΝ αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ περι χρήσης νεκράς κατα την διάρκεια σταματηματος στους φωτεινους σηματοδοτες. Kαι για του λόγου το αληθές ορίστε και η απόδειξη.
**
Σας επισυνάπτω το e mail και την απαντηση τους.**Είμαι κάτοχος ενος peugeot 107 (ημιαυτόματο). Το αμάξι παρουσίασε ολική φθορά δίσκου, μόλις στα 57.000 χλμ.
Η απουσία ενημέρωσης απο το εγχειρίδιο του κατασκευαστή και η έλλειψη ενημέρωσης απο την πλευρά της αντιπροσωπείας και Service ΑΦΟΙ Μόιρης, για την απαιτούμενη χρήση της νεκράς κατα την διάρκεια παραμονής του οχήματος στα φανάρια, δημιούργησαν την πρόωρη φθορά του συμπλέκτη.Λόγω λοιπόν της απουσίας οδηγιας περι της απαιτούμενης χρήσης νεκράς στα φανάρια από το επίσημο εγχειρίδιο του κατασκευαστή, προκλήθηκε η ολική φθορά του συμπλέκτη, με αποτέλεσμα να προβώ σε αλλαγή (δίσκο πλατό ελατήριο) με κόστος 430 ευρώ, τα οποία και πλήρωσα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Peugeot.
Ζητώ λοιπόν να προστεθεί στα εγχειρίδια του ημιαυτόματου Peugeot 107 η οδηγία χρήσης της νεκράς κατά την διάρκεια της παραμονής του οχήματος στους φωτεινούς σηματοδότες, και ζητώ και από την επίσημη αντιπροσωπεία Peugeot να μου καλύψει το κόστος το οποίο πλήρωσα για την αλλαγή δίσκου πλατό ως αποζημίωση λόγω της ελλιπής ενημέρωσης από πλευράς κατασκευαστή.
Η χρήση της ταχύτητας κατά την παραμονή του οχήματος στα φανάρια δεν απομονώνει τον συμπλέκτη, και έτσι δημιουργείται η γρήγορη φθορά του. Αυτό πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει ως οδηγία αποφυγής τόσο στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή όσο και ως ενημέρωση από το service της Peugeot.
Προσμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση της εταιρείας σας και επιφυλάσσομαι για κάθε μου νόμιμο δικαίωμα
Με εκτίμηση.
Αλεξανδρής Ελευθέριος.
**Και η απαντηση της Peugeot. **
Αγαπητέ κύριε Αλεξανδρή,
στο εγχειρίδιο του οχήματος σας στην σελίδα 61 και 62 υπάρχει αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας του κιβωτίου ταχυτήτων Twintronic.
Σας παραθέτουμε τις συγκεκριμένες οδηγίες στο συννημένο αρχείο.Με εκτίμηση,
Τεχνικό Τμήμα
LION ΕΛΛΑΣ Α.ΕΟριστε η σελιδα που με παρέπεμψαν . Βλεπετε εσεις πουθενά οδηγια για χρηση νεκράς οταν το αμαξι σταματα στα φανάρια?
Πραγματικά θα ήθελα την γνώμη σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Το θεμα ειναι πως μολις στα 56.000 χλμ πηγα για αλλαγή δισκο πλατό ελατήριο. Δυστυχώς το εγχειρίδιο χρήσης του 107 ΔΕΝ αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ πως το αμάξι επειδή ειναι ΗΜΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΟ διατηρεί κανονικά συμπλέκτη όπως και τα μηχανικά.
Όπως επίσης ΔΕΝ αναφέρει πουθενά ως οδηγία την χρήση της νεκράς όταν το αυτοκινητο παραμένει σταματημένο στους φωτεινους σηματοδότες.Αυτό ειχε ως αποτέλεσμα να μην βάζω νεκρά κατα την παραμονή του οχηματος στα φανάρια, προκαλώντας έτσι την γρήγορη φθορά του δισκου.
Στην ουσία ειναι σαν να οδηγείς μηχανικό αμάξι. Αν αφήσεις σταματημένος (με φρενο) το λεβιέ στο Ε (Εasy) η στο Μ (manual) και δεν βάλεις νεκρά, ο συμπλέκτης δεν ''ξεκουμπώνει'' Ειναι σαν να οδηγεις μηχανικο αμαξι πατώντας παρατατημένα το αμπραγιάζ κατα την διάρκεια παραμονής του οχήματος στα φανάρια.Και κάνω τώρα την απλή ερώτηση.
Ειναι υποχρεωμένος ο οδηγός να γνωρίζει την διαφορα αυτη? Ειναι υποχρεωμένος να ξέρει την διαφορά ημιατοματου με αυτόματου?
Εγω οδηγουσα αυτόματα και ειχα μαθει να μην βαζω νεκρά στα φανάρια. Έτσι νόμιζα πως ισχυει και στα ημι-αυτοματα.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να δινεται ως οδηγία η χρήση νεκράς στα ημιαυτοματα peugeot 107 , για να αποφεύγεται η προωρη φθορα του δισκου?Δεν αναφέρεται όμως ουτε στο εγχειριδιο ουτε μου το ειπε κανεις απο την peugeot. Και το πρώτο πράγμα που ρώτησα οταν αγόρασα το αμάξι ηταν αν πρέπει να βάζω νεκρά στα φανάρια και μου απάντησαν ΟΧΙ (Λες και το ήξερα. Το σκέφτηκα επειδή ηταν ημιαυτοματο μηπως εχει καποια διαφορά απο τα αυτόματα που οδηγουσα, για αυτο και ρώτησα αλλα... και που ρώτησα...)
Εντωμεταξύ το επισημο service της Peugeot (και αγορασα το αμαξι απο τους ιδιους για να φανταστειτε) μου ζητησαν 700 ευρώ για αλλαγη δισκο πλατό.
(Ευτυχως βρηκα αλλο εξουσιοδοτημένο service, επισημο της Peugeot) με 430. (Παλι πολλά αλλα απο τους άλλους...)Μπορώ άραγε να κινηθώ δικαστικώς? Θα βρω το δίκιο μου? Έστω να διεκδικήσω τα χρήματα που πλήρωσα.
Στο e mail που έστειλα στην επισημη peugeot, ενω τους εξηγησα το πρόβλημα, η απαντηση ηταν να με παραπέμψουν σε μια σελιδα του εγχειριδιου, στην οποια ΔΕΝ αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ περι χρήσης νεκράς κατα την διάρκεια σταματηματος στους φωτεινους σηματοδοτες. Kαι για του λόγου το αληθές ορίστε και η απόδειξη.
**
Σας επισυνάπτω το e mail και την απαντηση τους.**Είμαι κάτοχος ενος peugeot 107 (ημιαυτόματο). Το αμάξι παρουσίασε ολική φθορά δίσκου, μόλις στα 57.000 χλμ.
Η απουσία ενημέρωσης απο το εγχειρίδιο του κατασκευαστή και η έλλειψη ενημέρωσης απο την πλευρά της αντιπροσωπείας και Service ΑΦΟΙ Μόιρης, για την απαιτούμενη χρήση της νεκράς κατα την διάρκεια παραμονής του οχήματος στα φανάρια, δημιούργησαν την πρόωρη φθορά του συμπλέκτη.Λόγω λοιπόν της απουσίας οδηγιας περι της απαιτούμενης χρήσης νεκράς στα φανάρια από το επίσημο εγχειρίδιο του κατασκευαστή, προκλήθηκε η ολική φθορά του συμπλέκτη, με αποτέλεσμα να προβώ σε αλλαγή (δίσκο πλατό ελατήριο) με κόστος 430 ευρώ, τα οποία και πλήρωσα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Peugeot.
Ζητώ λοιπόν να προστεθεί στα εγχειρίδια του ημιαυτόματου Peugeot 107 η οδηγία χρήσης της νεκράς κατά την διάρκεια της παραμονής του οχήματος στους φωτεινούς σηματοδότες, και ζητώ και από την επίσημη αντιπροσωπεία Peugeot να μου καλύψει το κόστος το οποίο πλήρωσα για την αλλαγή δίσκου πλατό ως αποζημίωση λόγω της ελλιπής ενημέρωσης από πλευράς κατασκευαστή.
Η χρήση της ταχύτητας κατά την παραμονή του οχήματος στα φανάρια δεν απομονώνει τον συμπλέκτη, και έτσι δημιουργείται η γρήγορη φθορά του. Αυτό πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει ως οδηγία αποφυγής τόσο στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή όσο και ως ενημέρωση από το service της Peugeot.
Προσμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση της εταιρείας σας και επιφυλάσσομαι για κάθε μου νόμιμο δικαίωμα
Με εκτίμηση.
Αλεξανδρής Ελευθέριος.
Αγαπητέ κύριε Αλεξανδρή,
στο εγχειρίδιο του οχήματος σας στην σελίδα 61 και 62 υπάρχει αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας του κιβωτίου ταχυτήτων Twintronic.
Τεχνικό Τμήμα
LION ΕΛΛΑΣ Α.ΕΟριστε η σελιδα που με παρέπεμψαν . Βλεπετε εσεις πουθενά οδηγια για χρηση νεκράς οταν το αμαξι σταματα στα φανάρια?
-
**
Με εκτίμηση.
Αλεξανδρής Ελευθέριος.
Αγαπητέ κύριε Αλεξανδρή,
Τεχνικό Τμήμα
-
Έχεις στα χέρια σου κάποιο χαρτί που να λέει πως η φθορά του δίσκου ωφείλεται στην παραμονή με ταχύτητα στα φανάρια;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις στα χέρια σου κάποιο χαρτί που να λέει πως η φθορά του δίσκου ωφείλεται στην παραμονή με ταχύτητα στα φανάρια;Οχι δεν έχω αλλα αυτό μου είπαν στο service της Peugeot ΑΦΟΙ Μοιρης.
Όταν τους ρώτησα γιατι βρε παιδιά αλλαγή δίσκο πλατό μολις στα 56.000 χλμ, μου απάντησαν επειδή δεν έβαζα νεκρά στα φανάρια. -
Ζήτα το γραπτώς, αν και αμφιβάλλω αν θα πάρεις κάτι. Στα λόγια όλοι καλοί είναι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ζήτα το γραπτώς, αν και αμφιβάλλω αν θα πάρεις κάτι. Στα λόγια όλοι καλοί είναι.Απο την στιμγή που το αμάξι ΔΕΝ έχει αμπραγιάζ, ο μόνος τρόπος να φας γρήγορα τον συμπλέκτη ειναι να αφήνεις ταχύτητα στα φανάρια. Δεν μπορεί να σου πει η Peugeot κάτι σε αυτό. Απο την στιγμή που έχω χαρτι απο επισημο service πως αναγκάστηκα να αλλαξω δίσκο πλατό ελατήριο στα 56.000 χλμ, αυτό το χαρτί αποδεικνυει πως υπήρξε καποιο ελάττωμα.
Αυτο αποδεικνύεται λοιπον. Εκτός και αν τα peugeot 107 αλλάζουν δισκο στα 56.000 χλμ κανονικά που θα είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοτυπία.Δεν ξέρω όμως αν τους παω δικαστικώς αν θα πάρω εστω τα λεφτά μου πίσω.
Τουλάχιστον ας διαβάσουν το thread μου όσοι έχουν ημιαυτόματα για να βαζουν νεκρά στα φανάρια. Μην την πατήσουν σαν εμένα. Και να ψάχνετε παντα για τιμές.
Ο ένας μου ζητησε 700 και ο αλλος 430. Κοροιδεύουν τον κόσμο. -
Δεν ξέρω αν είναι τόσο άγνωστο πως αυτού του είδους τα ρομποτικά (και τα dsg πχ) θέλουν νεκρά στα φανάρια. Γενικά οτιδήποτε χωρίς μετατροπέα θέλει... Το ότι δεν αναγράφεται στον οδηγό χρήσης όντως είναι φάουλ.
Επίσης, πιστεύω πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φαγωθεί γρήγορα ο συμπλέκτης.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι τόσο άγνωστο πως αυτού του είδους τα ρομποτικά (και τα dsg πχ) θέλουν νεκρά στα φανάρια. Γενικά οτιδήποτε χωρίς μετατροπέα θέλει... Το ότι δεν αναγράφεται στον οδηγό χρήσης όντως είναι φάουλ.Επίσης, πιστεύω πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φαγωθεί γρήγορα ο συμπλέκτης.
Για όσους δεν γνωρίζουν και πολλά απο dsg ειναι.
Όσους ξέρω που έχουν ημιαυτόματο aygo c1 και 107, κανείς δεν ήξερε πως προκαλεί φθορά δίσκου στα φανάρια με την ταχύτητα μέσα. Εγω τους το είπα.
Θα έπρεπε να υπάρχει ως οδηγία η χρήση νεκράς και σαφώς ειναι φαουλ.
Όπως ΠΟΛΥ σωστά αναφέρουν στο εγχειρίδιο να μην κράτας το αμάξι στην ανηφόρα σταματημένο με το γκάζι, έτσι θα έπρεπε να αναφέρουν και την χρήση νεκράς στα φανάρια.Στο ημιαυτόματο ποιος άλλος τρόπος υπάρχει για να φαγωθεί γρήγορα ο συμπλέκτης, για πες?
-
Οτιδήποτε δεν έχει μετατροπέα ροπής είναι επιρρεπές σε φθορά του συστήματος σύμπλεξης. Γενικά πάντως, η άγνοια λειτουργίας ενός αντικειμένου πολλές φορές επισύρει αυξημένες φθορές.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, ΙΜΗΟ δεν πρόκειται να βρεις άκρη. Θα σου πετάξουν το κλασσικό πως ο συμπλέκτης είναι αναλώσιμος και τέλος. Στο μανουάλι του χειροκίνητου αναφέρει πως πρέπει στο φανάρι να μπαίνει νεκρά;
Παραδείγματα: παρκαρίσματα υπό κλίση, επιτόπιοι ελιγμοί, απότομες εκκινήσεις. Ότι δηλαδή και σε ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο σασμάν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οτιδήποτε δεν έχει μετατροπέα ροπής είναι επιρρεπές σε φθορά του συστήματος σύμπλεξης. Γενικά πάντως, η άγνοια λειτουργίας ενός αντικειμένου πολλές φορές επισύρει αυξημένες φθορές.Παραδείγματα: παρκαρίσματα υπό κλίση, επιτόπιοι ελιγμοί, απότομες εκκινήσεις. Ότι δηλαδή και σε ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο σασμάν.
Ναι σωστά τα λές αλλα ακόμα και έτσι, ακόμα και να πάρκαρα πάντα σε κλίση, ακόμα και να το ξεκινουσα το αμάξι με γρήγορες εκκινησεις, αυτο δεν δικαιολογεί την φθορά συμπλέκτη μολις στα 56.000 χλμ. Ουτε τα ταξι δεν αλλαζουν στα 56.000 χλμ που τα οδηγουν 20 ώρες το 24ωρο.
Όταν το πήγα στο service και μου ειπαν πως θέλω δίσκο, μολις ειδαν τα χιλιόμετρα με ρώτησαν αν αφηνα ταχυτητα στα φανάρια. Οπότε απο'κει προέκυψε η γρηγορα φθορά.
Η ... θα πρέπει λοιπον να τους αναγκάσει κάποιος να αναγράψουν την οδηγία νεκράς στα εγχειρίδια τους, η.... εγώ κάνω λάθος, και ο αγοράστης ημιαυτόματου θα πρέπει να γνωρίζει απο μόνος του αυτη την ΄΄ιδιαιτερότητα΄΄ πραγμα που δεν το νομίζω, και η ευθυνη της προωρης φθοράς συμπλέκτη βαραίνει μονο τον ίδιο λογω της ΄΄κακης΄΄ χρήσης.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο μανουάλι του χειροκίνητου αναφέρει πως πρέπει στο φανάρι να μπαίνει νεκρά;Μα αυτό είναι το θέμα. Θα έπρεπε να το αναφέρει αλλα ΔΕΝ το αναφέρει. Αναφέρει άλλα και άλλα άχρηστα πράγματα και δεν αναφέρει κάτι το οποιο θα έπρεπε για να μην προκαλείται η πρόωρη φθορά του συμπλέκτη.
Τέσπα...
Αμ το άλλο πως το κρίνετε?
700 το ενα service για αλλαγη δισκο πλατό ελατήριο, και 430 το άλλο. (Και τα δύο εξουσιοδοτημενα επισημα service peugeot)Τελικά το μετάνιωσα που δεν πήρα το Aygo με τα 6 χρόνια εγγύησης. Πιστεύω πως αν ειχα το Aygo θα μου άλλαζαν τον δισκο χαλαρά χωρίς να πληρώσω.
Hταν όμως το Peugeot 1.200 ευρώ φθηνότερο, και μου άρεσε εξωτερικά καλύτερα. -
Μην νομίζεις, ούτε εκεί θα στον άλλαζαν στην εγγύηση...
-
Μπορεί ο μαμά δίσκος να μην είναι πολύ γερός, 56000 δεν είναι υπερβολικά λίγα. Πολλοί χρήστες καταφέρνουν να φάνε ένα δίσκο σε λιγότερο από 50.000χλμ ειδικά σε πόλη, μη βλέπεις τους ταξιτζήδες, πολλοί φέρονται άσχημα στο δίσκο τους (συχνότερα πολλές).
Ίσως η ευκολία του αυτόματου να θεωρεί ο κατασκευαστής ότι εξισορροπεί την σχετικά μειωμένη διάρκεια ζωής του δίσκου.Όμως έτσι κι αλλιώς η ακινησία σε φανάρι με ταχύτητα μέσα και πατημένο συμπλέκτη (είτε με το πεντάλ είτε αυτόματα με το ρομπότ) θα έπρεπε να τρώει το ρουλεμάν και όχι το δίσκο. Εκτός αν διασκεδάζεις με το μπουσούλημα (crawling) του ημιαυτόματου οπότε δεν φταίει το ότι δεν βγάζεις την ταχύτητα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπορεί ο μαμά δίσκος να μην είναι πολύ γερός, 56000 δεν είναι υπερβολικά λίγα. Πολλοί χρήστες καταφέρνουν να φάνε ένα δίσκο σε λιγότερο από 50.000χλμ ειδικά σε πόλη, μη βλέπεις τους ταξιτζήδες, πολλοί φέρονται άσχημα στο δίσκο τους (συχνότερα πολλές).
Ίσως η ευκολία του αυτόματου να θεωρεί ο κατασκευαστής ότι εξισορροπεί την σχετικά μειωμένη διάρκεια ζωής του δίσκου.Όμως έτσι κι αλλιώς η ακινησία σε φανάρι με ταχύτητα μέσα και πατημένο συμπλέκτη (είτε με το πεντάλ είτε αυτόματα με το ρομπότ) θα έπρεπε να τρώει το ρουλεμάν και όχι το δίσκο. Εκτός αν διασκεδάζεις με το μπουσούλημα (crawling) του ημιαυτόματου οπότε δεν φταίει το ότι δεν βγάζεις την ταχύτητα...
56.000 χλμ είναι υπερβολικά λίγα για αλλαγή δισκο πλατό ελατήριο. Όλα τα αμάξια ανεξαρτήτως τρόπου οδήγησης αλλάζουν μετά τα 100. (εκτος αν εισαι καμια γυναικα και του πετας τα ματια έξω καθε μερα ) Ξέρω και αμάξια που άλλαξαν στα 150, οποτε τι να λεμε τώρα για το peugeot 107 ???
Μπουσουλήματα δεν έκανα. Βασικά δεν έκανα τιποτα απολύτως απο όλα αυτά που αναφέρει το εγχειρίδιο πως ΔΕΝ πρεπει να κάνεις με το ημιαυτόματο. Οποτε η ο δίσκος οπως λες ηταν μουφα εξ'αρχης (αν και αμφιβάλω πως τοποθετουν στην Τσεχια προβληματικά εξαρτήματα) η φαγώθηκε απο τον πατημενο συμπλεκτη στα φανάρια.Όπως και να'χει αλλαγή στα 56.000 χλμ δισκο πλατό ελατήρια ΔΕΝ δικαιολογείται, και ειναι πολυ μα πολυ γρήγορη η φθορά τους.
Τέσπα...
Τώρα προσέχω και βάζω παντα νεκρά στα φανάρια. (ειναι λιγο σπαστικό βεβαια γιατι πλεον δεν νοιώθεις την αυτοματίλα καθώς πρέπει να έχεις το χέρι συνεχεια στο λεβιέ για να βαζεις νεκρά)Πάντως πολλά τα έξοδα για το κουβαδάκι. Σε 3 χρονια που το έχω, εχω πληρώσει μια περιουσια σε service. Απορώ όλοι αυτοι που έχουν απο 1.600 κυβικά και πανω πως τα βγάζουν πέρα? Ζουν και δουλεύουν για ένα αυτοκινητο? Δεν λέει.
-
Ο χρήστης Alexandris έγραψε:
56.000 χλμ είναι υπερβολικά λίγα για αλλαγή δισκο πλατό ελατήριο. Όλα τα αμάξια ανεξαρτήτως τρόπου οδήγησης αλλάζουν μετά τα 100. (εκτος αν εισαι καμια γυναικα και του πετας τα ματια έξω καθε μερα ) Ξέρω και αμάξια που άλλαξαν στα 150, οποτε τι να λεμε τώρα για το peugeot 107 ???
Μπουσουλήματα δεν έκανα. Βασικά δεν έκανα τιποτα απολύτως απο όλα αυτά που αναφέρει το εγχειρίδιο πως ΔΕΝ πρεπει να κάνεις με το ημιαυτόματο. Οποτε η ο δίσκος οπως λες ηταν μουφα εξ'αρχης (αν και αμφιβάλω πως τοποθετουν στην Τσεχια προβληματικά εξαρτήματα) η φαγώθηκε απο τον πατημενο συμπλεκτη στα φανάρια.Όπως και να'χει αλλαγή στα 56.000 χλμ δισκο πλατό ελατήρια ΔΕΝ δικαιολογείται, και ειναι πολυ μα πολυ γρήγορη η φθορά τους.
Τέσπα...
Τώρα προσέχω και βάζω παντα νεκρά στα φανάρια. (ειναι λιγο σπαστικό βεβαια γιατι πλεον δεν νοιώθεις την αυτοματίλα καθώς πρέπει να έχεις το χέρι συνεχεια στο λεβιέ για να βαζεις νεκρά)Πάντως πολλά τα έξοδα για το κουβαδάκι. Σε 3 χρονια που το έχω, εχω πληρώσει μια περιουσια σε service. Απορώ όλοι αυτοι που έχουν απο 1.600 κυβικά και πανω πως τα βγάζουν πέρα? Ζουν και δουλεύουν για ένα αυτοκινητο? Δεν λέει.
Οταν κανεις πολλα χλμ μεσα στην πολη με συνεχη σταματα ξεκινα δεν ειναι καθολου λιγα τα 56000χλμ για δισκο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οταν κανεις πολλα χλμ μεσα στην πολη με συνεχη σταματα ξεκινα δεν ειναι καθολου λιγα τα 56000χλμ για δισκο.
Tι να πω για να το λέτε εσείς ...
Πάντως τους έκανε εντύπωση στο service, και το πρωτο πράγμα που με ρώτησαν είναι αν κράταγα ταχυτητα στα φανάρια. Οπότε η φθορά έγινε απο'κει. Αλλιως δεν θα το ρωτουσαν.Όπως και να'χει θεωρώ πως ειναι μεγάλο φαουλ που ΔΕΝ αναγράφεται η χρήση νεκράς στα φανάρια ως οδηγία στο εγχειρίδιο.
Παντως έχει βγει πολυ καλο αυτοκινητάκι για μεσα στη πόλη. Το έχω ευχαριστηθεί. (Αν και εχει ταξιδέψει παντου)
-
Ο χρήστης Alexandris έγραψε:
Όπως και να'χει θεωρώ πως ειναι μεγάλο φαουλ που ΔΕΝ αναγράφεται η χρήση νεκράς στα φανάρια ως οδηγία στο εγχειρίδιο.
Αν μπορεις ελενξε στο μανουαλ καποιου νεωτερου απο το δικο σου αμαξι μηπως και το προσθεσαν αργοτερα.
(αν βγηκε σε πολλους η ιδια βλαβη μπορει να το προσθεσαν για να ειναι καλυμενοι ) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όπως και να'χει θεωρώ πως ειναι μεγάλο φαουλ που ΔΕΝ αναγράφεται η χρήση νεκράς στα φανάρια ως οδηγία στο εγχειρίδιο.
Αν μπορεις ελενξε στο μανουαλ καποιου νεωτερου απο το δικο σου αμαξι μηπως και το προσθεσαν αργοτερα.
(αν βγηκε σε πολλους η ιδια βλαβη μπορει να το προσθεσαν για να ειναι καλυμενοι )Θα το κοιτάξω αν και δεν το νομίζω.
Ίσως να το γράφουν στα aygo η στα C1. (αν καποιος φιλος έχει τετοιο αμαξι ας μας πει)Τωρα που είπα aygo... Ωραίο δεν ειναι το ενσωματομένο gps/mp3 (κατι τετοιο ειναι) Που εχει πανω στην κονσόλα? (το καινουριο aygo) Λέτε να κυκλοφορεί κιτάκι και για το 107?
-
τα smart που έχω αγοράσει 450 & 451 δεν έγραφαν πουθενά στο manual για νεκρά στα φανάρια.
βέβαια στο smart ίσως να μην έχει καν νόημα καθώς δεν μπουσουλαει χωρίς γκάζι....Sent from my iPhone using Tapatalk
Ημιαυτόματο peugeot και αλλαγη δισκου.