Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Τεχνικοί κανονισμοί 2011
    1. Home
    2. Ελληνικοί Αγώνες
    3. Τεχνικοί κανονισμοί 2011
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 7 / 7
    Ελληνικοί Αγώνες
    23
    132
    390
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • W
      wagon-r last edited by

Ο χρήστης van έγραψε:
      Ωραία, επειδή εγώ δεν εχω καταλάβει ακόμα...να συνοψήσουμε?

Ταχλυτητα: Η ΕΑ(ψιτκαρ και μη) τρέχει μαζί με την Α6 και την Ε10 και ΕΕ10 στην Sport 3.Σωστά?Αρα, δεν υπάρχει ξεχωριστυή κλάση...ας πούμε η Sport4.Αρα ολά αυτά τα αυτοκίνητα μετρούν στην ιδια κλάση.Αρα ξεχωριστό κυπελλάκι στους 'μικρούς' της Sport3, δεν θα υπάρχει, αρα και θεσμός κυπέλλου.Αρα ολοι θα συμπληρώνουν την κλάση Sport3 μαζί με το Κιτ καρ του Κου Κατσίνα και τον 'κροκόδειλο' του Αναγνωστόπουλου.Και σαφώς και το HONDA.Αρα λοιπόν, ο Κυριακόπουλος, ο Καισαρ, τα αδέρφια Δεγλερη, ο Βοριάς, οι οικογένεια Τασσιόπουλοι, ο κος Λεοντόπουλος, ίσως ο κος Ζαγαρης κλπ, θα κυνηγάνε 3 ΤΕΡΑΤΑ... Αφού δεν θα εχουν δικό τους 'κυπελλάκι' να διεκδικήσουν...
      Και η διαφορά τους που 'εσείς¨' θεωρήτε 'ισσοδυναμία', είναι 30 κιλά μόνο για τα SAXO.
      Δλδ: 180 ιππους με 850 κιλά=4,7, ενώ στα Τέρατα: 220 ιπποι με 880 κιλά=4 σύν βέβαια τα 17αρια, τα μεγαλύτερα κατα 30 χιλιοστά φρένα και κατα 2 πιστόνια minimum περισσότερο κάθε δαγκάνα.
      Οσοι βέβαια εχουν 106, το 'ηπιαν'.Δλδ 106 = ΕΑ(ασχετα αν ειναι κιτκαρ ή οχι) 880 κιλά.Δλδ 180ιπποι με 880κιλά =4.8.

Επίσης ολοι μαζί (sort1, sport2, sport3)κάνουν το πρωτάθλημα της Sport.Σωστά!
      Τότε γιατι να ερθουν οι υπόλοιποι να κάνουν τους Κομπάρσους..., αφού
      Ούτε κύπελλο δικό τους εχουν να διεκδικήσουν, ούτε ανταγωνιστικοί για το πρωτάθλημα είναι...Μόνο αν τα 'χώσουν' και ψωνίσουν ΚιτΚαρ ή κροκόδειλους...

Πάμε Αναβάσεις:Τα 106 λοιπόν, φευγουν απο την Α6, διοτι πλέον γίνονται Ε.Θα μετρούν ομως μαζί τους, σας ΕΑ.Ελα ομως που και τα 106 κιτκαρ συμμετέχουν στην ΕΑ6, διοτι 'ξέχασαν' να τα βγάλουν εκτός...Αρα λοιπόν απο φέτος, στις Αναβάσεις, θα μετρούν στα 1600, ολα τα αυτοκίνητα + τα 106 κιτκαρ(μόνο)(οχι saxo ή οτιδήποτε αλλο).

Ράλλύ: Ισχύει το ιδιο με τις Αναβάσεις.Τα ΕΑ κιτκαρ συναγωνίζονται τα Α6...

Είναι σωστός ο συλλογισμός μου ή κανω λάθος σε κάτι?
      Νάσσο, θέλω αν μπορείς να απαντήσεις σύμφωνα με το τι διαβάζεις τώρα και οχι με το πως πρέπει να είναι ή την γνώμη σου.

Για να καταλάβουμε επιτέλους τι αυτοκίνητο θα φτιάξουμε και που θα τρέχουμε...

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΩΣ ΕΧΟΥΝ?ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ :ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΣΟΔΥΝΑΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΟΥΝ ΟΛΑ?

ΠΕΡΑΣΤΚΑ ΜΑΣ!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
      ΕΓΩ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΑ ΕΑ 6 ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 850,ΙΣΧΥΕΙ?

Υ.Γ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ,ΜΕ ΠΜ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΕΧΩ SUPER 1600 CORSA KAI YPARXEI VK ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ...ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΡΙΕΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        babis-koligiannis last edited by

Ο χρήστης van έγραψε:
        Ωραία, επειδή εγώ δεν εχω καταλάβει ακόμα...να συνοψήσουμε?

Ταχλυτητα: Η ΕΑ(ψιτκαρ και μη) τρέχει μαζί με την Α6 και την Ε10 και ΕΕ10 στην Sport 3.Σωστά?Αρα, δεν υπάρχει ξεχωριστυή κλάση...ας πούμε η Sport4.Αρα ολά αυτά τα αυτοκίνητα μετρούν στην ιδια κλάση.Αρα ξεχωριστό κυπελλάκι στους 'μικρούς' της Sport3, δεν θα υπάρχει, αρα και θεσμός κυπέλλου.Αρα ολοι θα συμπληρώνουν την κλάση Sport3 μαζί με το Κιτ καρ του Κου Κατσίνα και τον 'κροκόδειλο' του Αναγνωστόπουλου.Και σαφώς και το HONDA.Αρα λοιπόν, ο Κυριακόπουλος, ο Καισαρ, τα αδέρφια Δεγλερη, ο Βοριάς, οι οικογένεια Τασσιόπουλοι, ο κος Λεοντόπουλος, ίσως ο κος Ζαγαρης κλπ, θα κυνηγάνε 3 ΤΕΡΑΤΑ... Αφού δεν θα εχουν δικό τους 'κυπελλάκι' να διεκδικήσουν...
        Και η διαφορά τους που 'εσείς¨' θεωρήτε 'ισσοδυναμία', είναι 30 κιλά μόνο για τα SAXO.
        Δλδ: 180 ιππους με 850 κιλά=4,7, ενώ στα Τέρατα: 220 ιπποι με 880 κιλά=4 σύν βέβαια τα 17αρια, τα μεγαλύτερα κατα 30 χιλιοστά φρένα και κατα 2 πιστόνια minimum περισσότερο κάθε δαγκάνα.
        Οσοι βέβαια εχουν 106, το 'ηπιαν'.Δλδ 106 = ΕΑ(ασχετα αν ειναι κιτκαρ ή οχι) 880 κιλά.Δλδ 180ιπποι με 880κιλά =4.8.

Επίσης ολοι μαζί (sort1, sport2, sport3)κάνουν το πρωτάθλημα της Sport.Σωστά!
        Τότε γιατι να ερθουν οι υπόλοιποι να κάνουν τους Κομπάρσους..., αφού
        Ούτε κύπελλο δικό τους εχουν να διεκδικήσουν, ούτε ανταγωνιστικοί για το πρωτάθλημα είναι...Μόνο αν τα 'χώσουν' και ψωνίσουν ΚιτΚαρ ή κροκόδειλους...

Πάμε Αναβάσεις:Τα 106 λοιπόν, φευγουν απο την Α6, διοτι πλέον γίνονται Ε.Θα μετρούν ομως μαζί τους, σας ΕΑ.Ελα ομως που και τα 106 κιτκαρ συμμετέχουν στην ΕΑ6, διοτι 'ξέχασαν' να τα βγάλουν εκτός...Αρα λοιπόν απο φέτος, στις Αναβάσεις, θα μετρούν στα 1600, ολα τα αυτοκίνητα + τα 106 κιτκαρ(μόνο)(οχι saxo ή οτιδήποτε αλλο).

Ράλλύ: Ισχύει το ιδιο με τις Αναβάσεις.Τα ΕΑ κιτκαρ συναγωνίζονται τα Α6...

Είναι σωστός ο συλλογισμός μου ή κανω λάθος σε κάτι?
        Νάσσο, θέλω αν μπορείς να απαντήσεις σύμφωνα με το τι διαβάζεις τώρα και οχι με το πως πρέπει να είναι ή την γνώμη σου.

Για να καταλάβουμε επιτέλους τι αυτοκίνητο θα φτιάξουμε και που θα τρέχουμε...

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΩΣ ΕΧΟΥΝ?ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ :ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΣΟΔΥΝΑΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΟΥΝ ΟΛΑ?

ΠΕΡΑΣΤΚΑ ΜΑΣ!

Ελα μου ντε που λεει και ο APR , γιατι????

Μην στεναχωριεσαι παντος , εδω εχει μια κατηγορια αγωνων που τρεχουν ολα μα ολα μαζι, ισως αυτο αντεγραφη Βασιλακη.
        Απλως εδω τα αυτοκινητα ειναι καθε φορα καμμια 250αρια κιε εκει βια 20.

Α και για να μην ξεχνιομαστε μου ειχες πει να κανω υπομονη και θα δω, θα διορθωθουν ολα.

Μαλλον ειχες δικιο.

Καληνυχτα

• V
          van last edited by

Ο χρήστης Babis Koligiannis έγραψε:

Μην στεναχωριεσαι παντος , εδω εχει μια κατηγορια αγωνων που τρεχουν ολα μα ολα μαζι, ισως αυτο αντεγραφη Βασιλακη.

Α και για να μην ξεχνιομαστε μου ειχες πει να κανω υπομονη και θα δω, θα διορθωθουν ολα.

Μαλλον ειχες δικιο.

Καληνυχτα

Μπάμπη!!!! επειδή τελικά εδώμέσα, οσο και να βρίζουμε και οσο και να ασχολούμαστε, δεν μας ακούει κανείς...Δε ανοίγεις ενα Skype, να μιλάμε μεταξύ μας και online και να βρίζουμε και να βριζόμαστε? Μονο webcamera και μικρόφωνο θέλεις..

http://www.skype.com

• B

Ο χρήστης van έγραψε:

Μαλλον ειχες δικιο.

Καληνυχτα

Μπάμπη!!!! επειδή τελικά εδώμέσα, οσο και να βρίζουμε και οσο και να ασχολούμαστε, δεν μας ακούει κανείς...Δε ανοίγεις ενα Skype, να μιλάμε μεταξύ μας και online και να βρίζουμε και να βριζόμαστε? Μονο webcamera και μικρόφωνο θέλεις..

http://www.skype.com

Εχω αλλα δεν στο λεω, πριτς!

Να σου στειλω τον κανονισμο παντως αν θες να τον πας στο υπουργειο εξωτερικων για μεταφραση μηπως και σωθουμε???
            Απλα πραματα για βλακες , αλλα προχωρανε μπροστα.Και μαζευονται ολα μαζι , χωρις ξενερωμενες κατστασεις .

Αν θυμασαι καλα η sport 1600 κρατησε αρκετο καιρο κι αυτη απο εδω ξεκινησε σαν ιδεα τι λες???

Αντε καληνυχτα τωρα!

• A
              apr last edited by

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2011 .......http://www.youtube.com/watch?v=b_eb5tXW_OY

• H
                hannibal last edited by

Ο χρήστης APR έγραψε:

Klaiw......

• B

Ο χρήστης APR έγραψε:

Eγω λεω μαστορα να γινει το ασμα, ο υμνος στις απονομες της ταχυτητας, νασαι καλα κλ.....ε στα γελια παλι.......

• L
                    luislamoyas last edited by

Καλημερα , θα ηθελα να κανω μια ερωτηση γιατι διαβαζω και ξαναδιαβαζω αλλα υπαρχει κατι που δεν το εχω καταλαβει. Ενα 106 Α6,ΕΑ6 πλεον , αν καποιος το κανει τετραπεταλουδο που τρεχει? Τρεχει κανονικα στην ΕΑ6 η ανεβαινει κατηγορια? Παρακαλω μια απαντηση απο καποιον που ειναι σιγουρος.ΑΠΡ , Νασσο?

• N
                      nass last edited by

Το αυτοκίνητο γίνεται 'EA/6 kit car' και άρα πάει με τους αντίστοιχους κανονισμούς (εννοείται ότι το 4πετάλουδο πρέπει να είναι των σωστών διαστάσεων). Πχ. για τα βάρη:

Ο χρήστης nass έγραψε:
                      ΕA/6 kit kar:
                      Ράλι: 920 κιλά (σελίδα 4 τεχνικού κανονισμού Ε)
                      Αναβάσεις: 900 κιλά (σελίδα 9 και σελίδα 4 τεχνικού κανονισμού Ε)
                      Ταχύτητες: 880 αν συμμετέχει στη Sport1600, 900 κιλά διαφορετικά (σελίδα 9 και σελίδα 4 τεχνικού κανονισμού Ε. Τα κιλά είναι ίδια ανεξαρτήτως του αν έχει 4πετάλουδη εισαγωγή, το 4πετάλουδο καθορίζει την κλάση, όχι το βάρος)

'Ανεβαίνει κατηγορία' μόνο στα σπριντ φαντάζομαι εννοείς -ναι, πάει με τα δίλιτρα.

• L

Χιλια ευχαριστω για την αμεση απαντηση! Στα ραλλυ δηλαδη τρεχει κανονικα στα 1600, αν το καταλαβαινω σωστα. Στα σπριντ ομως που ανεβαινει στα διλιτρα δεν ειναι λιγο παραλογο , την στιγμη που τα ΕΕ1600 με τετραπεταλουδη εισαγωγη και μικροτερο βαρος τρεχουν στα 1600? Και παλι ευχαριστω!

• N
                          nass last edited by

Το πρόβλημα είναι ότι στα ΕΕ δεν υπάρχει ορισμός του 'κιτ καρ' όπως υπάρχει στα Α και στα ΕΑ. Αρα ΕΕ1600 μπορεί να είναι ένα ΑΧ με μοτέρ από 106 1.6 προδιαγραφών 'Ν', μπορεί όμως να είναι και 'κιτ καρ'. Το 4πετάλουδο πάλι από μόνο του δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ένα αυτοκίνητο, μπορεί μια χαρά να είναι κιτ καρ με μονοπετάλουδο (πχ. όλα τα S1600). Αρα η απορία σου είναι μεν εύλογη αλλά δεν λύνεται με απλό τρόπο.

• L

Τα κιλά είναι ίδια ανεξαρτήτως του αν έχει 4πετάλουδη εισαγωγή, το 4πετάλουδο καθορίζει την κλάση, όχι το βάρος)

Το πρόβλημα είναι ότι στα ΕΕ δεν υπάρχει ορισμός του 'κιτ καρ' όπως υπάρχει στα Α και στα ΕΑ.

Καταρχην να σε ευχαριστησω για τις αμεσες απαντησεις! Ομως δεν ειναι λιγο σχημα οξυμωρο το οτι στην μια περιπτωση το τετραπεταλουδο καθοριζει την κλαση ενω στην αλλη οχι? Εδω δεν υπαρχει κενο στους κανονισμους? Και γιατι λες οτι δεν λυνεται με ευκολο τροπο? Ρωταω ειλικρινα , γιατι απλα δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα? Δηλαδη δεν ειναι ευκολο ενα οποιοδηποτε ΕΕ να χαρακτηριζεται kitcar απ τη στιγμη που φοραει τετραπεταλουδα η ολοκληρο μοτερ απο super? Και ποσο σωστο ειναι και για τον ανταγωνισμο ο ενας ΕΕ να φοραει μοτερ kitcar και ο αλλος π.χ. 1600ν οπως εδωσες και εσυ το παραδειγμα , και να ειναι αντιπαλοι στην ιδια κατηγορια? Και μαλιστα ,αν δεν κανω και λαθος ,τα τετραπεταλουδα στην Ε ειναι και ελευθερα, που σημαινει μεγαλυτερα απ οτι στην Α. Μου κανει λιγο περιεργο ολο αυτο. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Βαγγελης Κοντουζογλου

• V
                              van last edited by

Για να μπώ στην κουβέντα σας, να σας ενημερώσω οτι απο το 2002(νομίζω) και μετά, κανενα ψιτ καρ δεν φτιάχτηκε με τετραπετάλουδη εισαγωγή, αλλα με εισαγωγή που καταλήγει σε μια πεταλούδα ΜΜΕΕΓΓΑΑΛΛΗΗ!(νομιζω πάλι 60mm).
                              Αρα λοιπόν μπορείς να κανεις ενα ΕΕ με εισαγωγή απο Super ή κιτ καρ και να εισαι κανονικά μονο πετάλουδος.Το ιδιο πρόβλημα υπάρχε και στις πίστες... πέρυσι!
                              Επίσης βλέποντας τα βάρη των κιτ καρ σε σύγκριση με τα Super, πιστευω οτι θα ειναι πολύ μ@λ@κ@ς ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου αυτοκινήτου που θα το δηλώσει S1600, αφού δεν υπάρχει (νομιζω) αυτοκινητο τέτοιο που να μην εχει και ομολογκασιον κιτ καρ.. Με ακριβώς τα ιδια αντ/κα και με ακομα περισότερες ελευθερίες, οπως ας πούμε η ανάρτηση, που στα Super ειναι συγκεκριμένη.
                              Ο κανονισμός εδώ εχει Τρύπαααααααα! Είτε ψιτ καρ, ειτε S1600 είτε ψιτ κιτ, είτε κιτ καρ engine(βλεπε MG κλπ), θα πρέπει εφόσον χρησιμοποιείς VK ή VS, να εισαι 1000 κιλά!

Επίσης οπως εχω ξανα πεί, για μενα ειναι αδικο το R2B να ειναι με τα κιτ καρ.Θα επρεπε να ειναι με τα Α1600.Ειναι ενα αυτοκινητο 1030 κιλά και με 185 ιππους. Ενα σαξοραλο ειναι 920 κιλά (με το ζορι) και 185 ιππους.Μόνο οι τροχοί εχουν διαφορά. Αλλα ποιος τους ακούει, αφού ο μικρός Ζαχάκος πατάει ολο το γκάζι... Τεσπα, εγώ θα πρότεινα τουλάχιστον αυτοκινητα R2B που δεν χρησιμοποιούν τις εξτρα επεκτάσεις τουλάχιστον(R2max) να εντάσονται στα 1600 Α.Βέβαια ακομα πιο αδικο για τον μικρό Ζάχο...Αλλωστε ενα R2max δηλωμένο Α6 και με 17αρια είναι μακράν καλύτερο απο του βασίλη...
                              Αλλα είπαμε, επειδή πάει γρήγορα το παιδί, αποφάσισαν οι 'αλλοι' να τον διώξουν απο την παρέα τους...

• First post
                                Last post
                              • 1
                              • 2
                              • 3
                              • 4
                              • 5
                              • 6
                              • 7
                              • 7 / 7
                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ