-
Το abs θα μπλοκάρει τον καθε τροχο αναλογα την επαφή (πρόσφυση) του με τον δρόμο.Οταν χασει την επαφή ο καθε τροχος, θα αρχίσει να εμπλέκεται το abs.Συνεπώς δεν θα χάσει την κατευθηντικότητά του το οχημα.Οταν γινει σωστη κατανομή εντολών και πίεσης στο κυκλωμα συμπλεξης δεν χάνεται η πορεία του οχηματος.
-
Τα σύγχρονα abs, έχουν και ebd. Οπότε κάθε τροχός είναι αυτόνομος στο φρενάρισμα
-
Να επιστρεψουμε στο θεμα μας ; [mod]
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να επιστρεψουμε στο θεμα μας ; [mod] -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Μέσα σε κίνηση με μικρές ταχύτητες και με μικρές αποστασεις προφυλακτήρων το abs δεν χρειάζεται.Ειδικά για τους αρχάριους οδηγούς που δεν μπορούν να υπολογίσουν την απόσταση του μπροστινού τους όσο χρειάζεται για την ακινητοποίηση.
Πολλές περιπτώσεις συγκρούσεων ακομα και με θύματα.παντού χρειάζεται... στο 99% των περιπτώσεων το καλορυθμισμένο abs φρενάρει καλύτερα...
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Και σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα θα πρέπει να σου δίνετε η επιλογή ΟΛΙΚΗΣ απενεργοποίησης του ESP( to ABS μπορείς να το ξεγελάσεις και δεν είναι και τόσο τραγικό... απλά το αμάξι φρενάρει όταν θέλει αυτό με το ABS). Από την στιγμή που δεν μου δίνει την επιλογή ας μην έχει καθόλου...Επίσης το ηλεκτρονικό γκάζι SUCKS deep αλλά τι να κάνουμε θα το ανεχτούμε και αυτό.... λίγη καθυστέρηση στην απόκριση είναι θέμα συνήθειας....
γιατι νομιζεις οτι υπαρχει ολικη απενεργοποιηση? σε πολυ λιγα κι εκει ισως δεν το χουν αντιληφθει ακομα οι ιδιοκτητες τους
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μέσα σε κίνηση με μικρές ταχύτητες και με μικρές αποστασεις προφυλακτήρων το abs δεν χρειάζεται.Ειδικά για τους αρχάριους οδηγούς που δεν μπορούν να υπολογίσουν την απόσταση του μπροστινού τους όσο χρειάζεται για την ακινητοποίηση.
Πολλές περιπτώσεις συγκρούσεων ακομα και με θύματα.παντού χρειάζεται... στο 99% των περιπτώσεων το καλορυθμισμένο abs φρενάρει καλύτερα...
+00
μερικα βεβαια ειναι τοσο κακα που εχουν αντιθετο αποτελεσμα καποιες φορες (πχ clio 2 που ειναι τελειως αμπαλο), αλλα πλεον νομιζω οτι το θεμα εχει ξεπεραστει οπως σιγα σιγα ξεπερνιεται και το ενοχλητικα παρεμβατικο esp
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μερικα βεβαια ειναι τοσο κακα που εχουν αντιθετο αποτελεσμα καποιες φορες (πχ clio 2 που ειναι τελειως αμπαλο), αλλα πλεον νομιζω οτι το θεμα εχει ξεπεραστει οπως σιγα σιγα ξεπερνιεται και το ενοχλητικα παρεμβατικο esp
Π.Χ. απο τα 50χλμ μονιμα ενεργοποιημενο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το θέμα μου φίλτατε Δία δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα 2 αυτοκίνητα. Αν δεν μου άρεσε το mazda δεν θα το αγόραζα έτσι κι αλλιώς.Σαν παράδειγμα το έφερα.
Απλά λέω ότι δε νομίζω ότι φταίει η εξέλιξη αλλά το ότι το 2 δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής του rallye και άρα δεν είναι το ίδιο κοφτερό γενικώς και ειδικώς.
Γι αυτό κι εγώ λέω πως αντί για ένα αδιάφορο καινούργιο μικρό αγοράζεις ένα πιο παλιό ,που μπορεί και αερόσακους να έχει και να μην είναι εντελώς αποστειρωμένο κι ας μην είναι άμεσοι ανταγωνιστές.Απλά στο καινούργιο πρέπει να ανέβεις πολύ σε χρήματα για να αγοράσεις τις ίδιες επιδόσεις ή περίπου την ίδια ευχαρίστηση.
-
@zisis
το συγκεκριμενο αυτοκινητο τρωει τρελες εμπλοκες αν κατω εχει τη παραμικρη σκονη, ή εστω υγρασιαθα ηθελα να οδηγησω ενα νεοτερης κοπης renault να δω αν βελτιωθηκε καθολου η κατασταση
-
@zisis
το συγκεκριμενο αυτοκινητο τρωει τρελες εμπλοκες αν κατω εχει τη παραμικρη σκονη, ή εστω υγρασιαθα ηθελα να οδηγησω ενα νεοτερης κοπης renault να δω αν βελτιωθηκε καθολου η κατασταση
Για το C2 ελεγα...
(το link στην υπογραφη σου με αφησε )
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Το θέμα μου φίλτατε Δία δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα 2 αυτοκίνητα. Αν δεν μου άρεσε το mazda δεν θα το αγόραζα έτσι κι αλλιώς.Σαν παράδειγμα το έφερα.
Απλά λέω ότι δε νομίζω ότι φταίει η εξέλιξη αλλά το ότι το 2 δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής του rallye και άρα δεν είναι το ίδιο κοφτερό γενικώς και ειδικώς.
Γι αυτό κι εγώ λέω πως αντί για ένα αδιάφορο καινούργιο μικρό αγοράζεις ένα πιο παλιό ,που μπορεί και αερόσακους να έχει και να μην είναι εντελώς αποστειρωμένο κι ας μην είναι άμεσοι ανταγωνιστές.Απλά στο καινούργιο πρέπει να ανέβεις πολύ σε χρήματα για να αγοράσεις τις ίδιες επιδόσεις ή περίπου την ίδια ευχαρίστηση.
για ραλυ μιλατε τοση ωρα? το απλο 106 δηλαδη ηταν αυτο που λεμε ασφαλες και καλοστημενο αυτοκινητο ?
το mazda 2 εκ των πραγματων δεν εχει αντιστοιχη εκδοση, ας συγκρινουμε αντιστοιχες εκδοσεις
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Για το C2 ελεγα...
στο c2 μου εχει κουμπακι off για το esp (και οχι μεχρι τα 50 κανονικα off , μεχρι να γινει κατι πολυ κακο) και τα φρενα του ειναι υποδειγματικα
οσο για το λινκ , ναι οι λαδιερες καλο ειναι να μην ερθουν ποτε
-
Για το C2 ελεγα...
στο c2 μου εχει κουμπακι off για το esp (και οχι μεχρι τα 50 κανονικα off , μεχρι να γινει κατι πολυ κακο) και τα φρενα του ειναι υποδειγματικα
οσο για το λινκ , ναι οι λαδιερες καλο ειναι να μην ερθουν ποτε
Δεν το ξερα...Ειχα ακουσει οτι επεμβαινει πολυ αποτομα και ατσαλα...
-
]
για ραλυ μιλατε τοση ωρα? το απλο 106 δηλαδη ηταν αυτο που λεμε ασφαλες και καλοστημενο αυτοκινητο ?το mazda 2 εκ των πραγματων δεν εχει αντιστοιχη εκδοση, ας συγκρινουμε αντιστοιχες εκδοσεις
Μια χαρά στημένο και ασφαλές ήταν το απλό 106 για την εποχή που κυκλοφόρησε.Δηλαδή ποιό ήταν καλύτερα στημένο ;
Για τις εκδόσεις απάντησα πιο πριν. -
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Δεν το ξερα...Ειχα ακουσει οτι επεμβαινει πολυ αποτομα και ατσαλα...
ναι αν ειναι ενεργοποιημενο ειναι παρα πολυ κακο, αλλα ευτυχως κλεινει
ενω στο 207 rallye/gt που ειναι παρομοιο και δεν κλεινει ενοχληθηκα οταν τα οδηγησα
αυτα ειναι αλλωστε απο τα χειροτερα esp, ασφαλη μεν , αλλα επεμβενουν πριν καν σκεφτεις να κανεις κατι
υπαρχουν αλλα που ειναι πολυ καλυτερα και ας μην κλεινουν, πχ της mito
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Μια χαρά στημένο και ασφαλές ήταν το απλό 106 για την εποχή που κυκλοφόρησε.Δηλαδή ποιό ήταν καλύτερα στημένο ;
Για τις εκδόσεις απάντησα πιο πριν.απλα λεω οτι δε μπορουμε να συγκρινουμε σπορ εκδοσεις με απλες
ναι καλο ηταν το 106 για την εποχη του, οπως το πες
επειδη πριν κανα δυο χρονια το ειχα για 5 μερες ως αυτοκινητο αντικαταστασης (καταλαβαινεις τι επαθε και τι χλμ εκανα με τη τσαμπα βενζινη που φυσικα δε ξανασυμπληρωσα ) με τα σημερινα δεδομενα δε θα το χαρακτηριζα ασφαλες και καλοστημενο
ενας φιλος μου ειχε ενα μεχρι προσφατα σε σχετικα καλη κατασταση και καλα εκανε, αλλα και ο ιδιος καταλαβε τη διαφορα μολις πηγε σε ενα πιο καινουριο πριν απο ενα χρονο
αν εσυ βλεπεις αρνητικα , ισως θα πρεπε να ειχες κοιταξει ενα αυτοκινητο αντιστοιχου χαρακτηρα (αν και σε αυτη τη κατηγορια μπορεις να ισχυριστεις οτι δεν εγιναν και τιποτα τρελα βηματα σε σχεση με το παρελθον, το καταλαβαινω απολυτα) και το απλο 106 δλδ δε νομιζω οτι εχει καποια σχεση με ραλλυ
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στους Ελληνικούς δρόμους το ESP είναι σωτήριο !!!+1 Το ίδιο σωτήριο είναι και το κουμπάκι που το στέλνει για ύπνο ...
απλα λεω οτι δε μπορουμε να συγκρινουμε σπορ εκδοσεις με απλες
ναι καλο ηταν το 106 για την εποχη του, οπως το πες
επειδη πριν κανα δυο χρονια το ειχα για 5 μερες ως αυτοκινητο αντικαταστασης (καταλαβαινεις τι επαθε και τι χλμ εκανα με τη τσαμπα βενζινη που φυσικα δε ξανασυμπληρωσα ) με τα σημερινα δεδομενα δε θα το χαρακτηριζα ασφαλες και καλοστημενο
ενας φιλος μου ειχε ενα μεχρι προσφατα σε σχετικα καλη κατασταση και καλα εκανε, αλλα και ο ιδιος καταλαβε τη διαφορα μολις πηγε σε ενα πιο καινουριο πριν απο ενα χρονο
Και για σήμερα μια χαρά είναι για μένα. Καλά δεν φοβάσαι να κάνεις τέτοια με παλιό αυτοκίνητο ;
-
για ραλυ μιλατε τοση ωρα? το απλο 106 δηλαδη ηταν αυτο που λεμε ασφαλες και καλοστημενο αυτοκινητο ?
ς
δεν υπάρχει 106 που να μην είναι καλοστημένο... ακόμα και το ταπεινό 1.1 είχε πολύ ωραία χαρακτηριστικά...
-
το απλό 106 έχει καλύτερα χαρακτ από τα σημερινά atos/picanto/panda...
Σας χαρίζουν 15000 ποιο supermini αγοράζετε;