-
Καλησπέρα λοιπόν!
Είμαι πλέον κάτοχος διπλώματος μοτοσυκλέτας.... ετών 25. Μεγάλη εμπειρία δεν έχω αλλά τι να κάνω που από μικρός είχα ένα όνειρο...
Επειδή όμως θεωρώ ότι έχω και αρκετό μυαλό απευθύνομαι σε εσάς για να με διαφωτίσετε-πρστατέψετε( ίσως?).
Ένας φίλος πουλάει την δικά του DUCATI MONSTER DARK 620ei 2005 σε πολύ καλή τιμή και είμαι σίγουρος ότι την έχει σε άριστη κατάσταση. Με το που το έμαθα τρελάθηκα γιατί από μικρός ονειρευόμουν αυτή τη μηχανή και έτυχε να συμπέσει με την ολοκλήρωση του διπλώματός μου. Αλλά επειδή όπως είπα δεν θέλω να κάνω καμία χαζομάρα ερχεται η κρίσιμη ερωτησή μου:
Είναι μια μηχανή που θα μπορέσει κάποιος αρχάριος να την υποστηρίξει ή θα την πατήσω?
Εάν όχι τι θα μου προτείνατε?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Καλησπέρα λοιπόν!
Είμαι πλέον κάτοχος διπλώματος μοτοσυκλέτας.... ετών 25. Μεγάλη εμπειρία δεν έχω αλλά τι να κάνω που από μικρός είχα ένα όνειρο...
Επειδή όμως θεωρώ ότι έχω και αρκετό μυαλό απευθύνομαι σε εσάς για να με διαφωτίσετε-πρστατέψετε( ίσως?).
Ένας φίλος πουλάει την δικά του DUCATI MONSTER DARK 620ei 2005 σε πολύ καλή τιμή και είμαι σίγουρος ότι την έχει σε άριστη κατάσταση. Με το που το έμαθα τρελάθηκα γιατί από μικρός ονειρευόμουν αυτή τη μηχανή και έτυχε να συμπέσει με την ολοκλήρωση του διπλώματός μου. Αλλά επειδή όπως είπα δεν θέλω να κάνω καμία χαζομάρα ερχεται η κρίσιμη ερωτησή μου:
Είναι μια μηχανή που θα μπορέσει κάποιος αρχάριος να την υποστηρίξει ή θα την πατήσω?
Εάν όχι τι θα μου προτείνατε?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Ετυχε να βρεθει στα χερια μου για κανα χρονο ενα τετοιο μηχανακι που το πηρα σαν ανταλλαγη μεγαλης μοτο και το κρατησα για την πολη κανα χρονο περιπου . Δε μπορω να πω οτι ειμαι σε θεση να καταλαβω ακριβως τις αντιδρασεις ενως αρχαριου οδηγου στα αλογα αυτης της μηχανης ..... αλλα γενικα μου ειχε φανει πολυ ομαλη και γενικα μαγικο χαλι μεσα στην πολη και πολυ καλο τιμονι φρενα , σ αυτη εμαθα και τον μικρο κουμπαρο μου να οδηγει και ο ιδιος την θεωρουσε πολυ φιλικη .
Γενικα αν ,φιλε που ρωτας, εχεις συνεση σε γενικες γραμμες και δεν εισαι με τα μυαλα στα καγκελα και βημα βημα θες να εξελιξεις τις δυνατοτητες σου στην οδηγηση μοτο για μενα ειναι πολυ καλη περιπτωση . Διαφορετικα αν πας σε αλλο θα σου προτινα μια μηχανη με abs. Καλη επιλογη και καλα χιλιομετρα σε οτι αποφασισεις. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ιμάντες ανάλογα το μοντέλο... καλό είναι κάθε 15000 να τους αλλάζεις
Iμάντες? Γιατί ιμάντες? Σοβαρά εχει ιμαντες?
σοβαρότατα...
μια χαρά είναι οι ιμάντες... κρατάνε και σωστό χρονισμό...
το καλύτερο naked φοράει ιμάντες ,άρα...O αστυνομικός ---> όργανο
το μπουζούκι ----> όργανο
άρα..?Απαράδεκτο κατ' εμέ σε μοτοσυκλέτα, για πολλούς και διαφορους λόγους, με σημαντικότερο όλων το οτι είναι πιο εκτεθειμένη σε καιρικές συνθήκες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ιμάντες ανάλογα το μοντέλο... καλό είναι κάθε 15000 να τους αλλάζεις
Iμάντες? Γιατί ιμάντες? Σοβαρά εχει ιμαντες?
σοβαρότατα...
μια χαρά είναι οι ιμάντες... κρατάνε και σωστό χρονισμό...
το καλύτερο naked φοράει ιμάντες ,άρα...O αστυνομικός ---> όργανο
το μπουζούκι ----> όργανο
άρα..?Απαράδεκτο κατ' εμέ σε μοτοσυκλέτα, για πολλούς και διαφορους λόγους, με σημαντικότερο όλων το οτι είναι πιο εκτεθειμένη σε καιρικές συνθήκες.
αν εννοείς οτι μπορεί να ξεραθεί πιο εύκολα δεν στέκει... τον αλλάζεις πριν προλάβει να ξεραθεί...
και το προτιμώ από τον καδένα που δεν σε προειδοποιεί όταν πεθαίνει... -
Ξέρεις τι έχω πάθει σε παλιό αυτοκίνητο? Δεν είχε κοπεί ο ιμάντας, αλλά επειδή είχε κάνει ένα γράζι το κάτω γρανάζι, έκοψε μόλις 2 δόντια, αλλά αρκούσαν για να γινει το κακό. Τα πήρα όλα στο χέρι.
Γενικά δε θα ένιωθα καμια ασφάλεια με ιμάντα στη μηχανή. Η αλυσίδα μπορεί να μην προειδοποιεί όπως λες (όχι οτι ο ιμάντας θα στο πει νωρίτερα ), αλλά πρακτικά θα πετάξεις πρώτα τη μηχανή και μετά θα χρειαστεί να ενδιαφερθείς γι' αυτή.
Μα κάθε 15000? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ξέρεις τι έχω πάθει σε παλιό αυτοκίνητο? Δεν είχε κοπεί ο ιμάντας, αλλά επειδή είχε κάνει ένα γράζι το κάτω γρανάζι, έκοψε μόλις 2 δόντια, αλλά αρκούσαν για να γινει το κακό. Τα πήρα όλα στο χέρι.Γενικά δε θα ένιωθα καμια ασφάλεια με ιμάντα στη μηχανή. Η αλυσίδα μπορεί να μην προειδοποιεί όπως λες (όχι οτι ο ιμάντας θα στο πει νωρίτερα ), αλλά πρακτικά θα πετάξεις πρώτα τη μηχανή και μετά θα χρειαστεί να ενδιαφερθείς γι' αυτή.
Μα κάθε 15000?σε βρίσκω κομματάκι υπερβολικό...
ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε με ιμάντα ούτε με καδένα...
έτσι και αλλιώς είναι ψιλοειδικό μοτόρι, για καθημερινό υπάρχει το βρωμόσκυλο το μπρος... -
Ναι, αλλά και πάλι... κάθε 15 Κ?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι, αλλά και πάλι... κάθε 15 Κ?έχεις οδηγήσει μεγάλο monster??
δεν είναι και ότι πιο άνετο για να γράφεις km και ο χιλ/φος μένει χαμηλά...δεν μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερο...
ο καδένας χαλάει χρονισμό και αν δεν το καταλάβεις...
-
Δύσκολο να μην το καταλάβεις. Αν χαλαρώσει, θα το δούν στο σέρβις και θα το σφίξουν/τεντώσουν. Τόσοι κατασκευαστές έχουν καθιερώσει την καδένα, δεν μπορεί όλοι να έχουν κάνει λάθος.
-
Η αλυσίδα προσθέτει όντως σε αξιοπιστία.
Ο ιμάντας από την άλλη βοηθάει σε μικρότερο βάρος (όχι μόνο από το βάρος του ίδιου του ιμάντα αλλά
της συνολικής πιο μαζεμένης σχεδίασης) και αποσβαίνει πολύ καλύτερα τους κραδασμούς.
Ο καθένας διαλέγει και παίρνει...πάντως όλα δεν μπορείς να τα έχεις και πόσο μάλλον σε μια οικονομική κατηγορία.. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
με σημαντικότερο όλων το οτι είναι πιο εκτεθειμένη σε καιρικές συνθήκες.Δεν είναι χύμα όπως στα αυτοκίνητα.
και το προτιμώ από τον καδένα που δεν σε προειδοποιεί όταν πεθαίνει...
- Η αλυσίδα αρχίζει να ακούγεται όταν αρχίζει να χαλαρώνει ο τεντωτήρας της.
- Πόσο συχνά χαλάει/χρειάζεται αντικατάσταση η αλυσίδα και πότε ο ιμάντας;
σε βρίσκω κομματάκι υπερβολικό...
Ποιός μιλάει!
Η αλυσίδα είναι σαφώς προτιμότερη! Το μόνο πλεονέκτημα του ιμάντα είναι ο χαμηλότερος θόρυβος/κραδασμοί, που σε ένα Ducati πνίγεται έτσι κι αλλιώς από τα κατσαρολικά που αλέθονται στο συμπλέκτη ( ). Σε ένα μοτέρ ειδικής χρήσης μπορώ να δεχτώ την ύπαρξη ιμάντα, αλλά όχι και ότι είναι καλύτερος!
-
ο καθής με την αποψή του...
εκτός από τα διαστήματα αλλαγής ο ιμάντας υπερτερεί... -
Και εγώ εχω την άποψη οτι η γη είναι επίπεδη, ισχύει?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και εγώ εχω την άποψη οτι η γη είναι επίπεδη, ισχύει?δικαίωμά σου ... κάτι παραπάνω θα ξέρεις...
-
Η άποψη ιμάντας vs καδένας σημειώσατε 1 προήλθε από το ίδια δεξαμενή γνώσεων που σου είχε κολλήσει στον εγκέφαλο το 'ανάρτηση α
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εκτός από τα διαστήματα αλλαγής ο ιμάντας υπερτερεί... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Η άποψη ιμάντας vs καδένας σημειώσατε 1 προήλθε από το ίδια δεξαμενή γνώσεων που σου είχε κολλήσει στον εγκέφαλο το 'ανάρτηση α -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
εκτός από τα διαστήματα αλλαγής ο ιμάντας υπερτερεί...πες μας και εσύ την εξυπνάδα σου...
-
Σου θίξαμε τη θρησκεία; Γιατί **ακριβώς **την ίδια αντίδραση παρατηρώ.
Πρώτη μηχανη ducati monster 620?