-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ,ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ,ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ,ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΑΚΩΘΕΙ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Αναρωτιέμαι γιατί αμέσως να κυνηγήσουμε ένα πρωταθλητή ράλλυ και μάλιστα επτάκις. 'Αν δε μπορεί, αν δε θέλει ας κάτσει σπίτι του, παλεύει με τα τιμόνια, θα του πιουν το αίμα μέχρι το Μεξικό κτλ..' Σε λίγο θα φτάσουμε στο ότι ήταν ένα πυροτέχνημα.. Ναι ένα πυροτέχνημα ταλέντου, φυσικής κατάστασης, σύγκέντρωσης, στρατηγικής.. Κύριε Λώρη. Ε νυσάφι. Έλεος. Μη τρελαθούμε κιόλας. Δλδ ο loeb έτρεχε μόνο 7 χρόνια? Όσα έπερνε πρωτάθλημα? Ας περιμένουμε. Από τις συζητήσεις πάει να βγει το συμπέρασμα ότι είναι μέτριος. Απορώ ώρες ώρες.
Φιλικά πάντα.
+1000
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σημ: Μάθαμε τπτ.. για τη μετάδοση των αγώνων από την ΕΡΤ?
Υπομονή... αγάλι-αγάλι κτλ.
Παντως υποχρεωτικα φετος τα Πισσια 2, που ειναι power stage, θα εχουν ζωντανη τηλεοπτικη μεταδοση. Αρα θα πρεπει κατι να γινει με αυτο το θεμα.
-
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
Παντως υποχρεωτικα φετος τα Πισσια 2, που ειναι power stage, θα εχουν ζωντανη τηλεοπτικη μεταδοση. Αρα θα πρεπει κατι να γινει με αυτο το θεμα.
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Μετά από 5 αγώνες θα κάνει εκτίμηση και η μάνα μου που είναι άσχετη.
Ναι κι όμως 5 αγώνες. Εξελίσαμε wrc αυτή τη χρονιά και ξέρουμε τι και πως? Όχι! Θα περιμένουμε λίγο και θα δούμε. Αμάν ρε άνθρωπε. Κάθεσαι και λες για οπαδικά κτλ και κοίτα τι μου γράφεις. Τι να σου πω.
Φίλε μου καλέ πρόβλεψη γίνεται τώρα που οι αγώνες είναι μπροστά. Μετά από 5 αγώνες θα έχουμε διαπιστώσεις από τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλέψεις με την κανονική έννοια της λέξης. Και στοίχημα να παίζαμε από πριν θα πρέπει να καταθέταμε την πρόβλεψη μας. Αν γίνουν 5 αγώνες οι αποδόσεις για τα φαβορί θα έχουν πέσει αφού όλοι θα ξέρουν που πάει το πράγμα.
Δηλαδή λέω με λίγα λόγια ό,τι δεν μας ζητήσουν και τα ρέστα αν πούμε την γνώμη μας τώρα και πέσουμε έξω αργότερα, αλλά δεν δικαιούμαστε και να την 'πέσουμε' (στο μέλλον) σε αυτούς που λένε την γνώμη τους τώρα, αλλά μπορεί σε 5 αγώνες να έχουν πέσει έξω.
Βάλε τώρα που γυρίζει! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ευτυχώς που είναι και οι 'πειρατικές' μεταδόσεις και βλέπουμε και τίποτα από τις ζωντανές ss...
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Σ'αρεσε ο Ρερλ ε ?
εχεις καλο γουστο !Μια βόλτα μόνο, μια βόλτα μόνο μια φορά. Ελπίζω να το ζήσω κάποτε!!!
Φίλε μου καλέ πρόβλεψη γίνεται τώρα που οι αγώνες είναι μπροστά. Μετά από 5 αγώνες θα έχουμε διαπιστώσεις από τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλέψεις με την κανονική έννοια της λέξης. Και στοίχημα να παίζαμε από πριν θα πρέπει να καταθέταμε την πρόβλεψη μας. Αν γίνουν 5 αγώνες οι αποδόσεις για τα φαβορί θα έχουν πέσει αφού όλοι θα ξέρουν που πάει το πράγμα.
Δηλαδή λέω με λίγα λόγια ό,τι δεν μας ζητήσουν και τα ρέστα αν πούμε την γνώμη μας τώρα και πέσουμε έξω αργότερα, αλλά δεν δικαιούμαστε και να την 'πέσουμε' (στο μέλλον) σε αυτούς που λένε την γνώμη τους τώρα, αλλά μπορεί σε 5 αγώνες να έχουν πέσει έξω.
Βάλε τώρα που γυρίζει!Έχω την αίσθηση ότι σαν αυτοκίνητα ίσως τώρα να είναι πιο μπροστά το ford οπότε μπορεί να πρωταγωνιστήσει έναντι του Γάλλου. Γτ σα μέτρο σύγκρισης βάζω πάντα τον βρωμόγαλλο . Από την άλλη είναι και αυτό που λέει και ο κύριος Χρήστος για την ανάρτηση του citroen. φφ.... Μεξικό !!!!!
-
Λοιπόν εγώ πιστεύω πως προβλέψεις αυτή τη στιγμή είναι λίγο ρουλέτα...
Το μόνο που θα πόνταρα είναι ότι ο Loeb θα παίξει κανονικότατα για τον τίτλο.
Αν τα citroen είναι και σε ασφαλτο και σε χωμα
πιο γρήγορα, θα το πάρει.
Αν είναι μόνο σε άσφαλτο θα δούμε καλή κόντρα όπως όλοι επιθυμούμε
Και ένα σχόλιο - γνωμη:
Η οριακή οδήγηση στην άσφαλτο με καθαρές γραμμές, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ μικροδιορθώσεις και οριακά φρένα (στα βουνα, όχι στις πίστες) είναι για εμένα ότι πιό δύσκολο...Όλα τα άλλα, εάν σε αυτό είσαι κορυφαίος έρχονται...(χωμα, χιονι κλπ)(με παρα πολύ δουλειά βέβαια). -
Αφού το ρίξαμε στο κληρονομικό χάρισμα, η δική μου πρόβλεψη είναι ότι ο Loeb θα ζοριστεί μεν αλλά θα επικρατήσει και φέτος. Κατά την άποψή μου είναι μια κλάση ανώτερος από τους ανταγωνιστές του, πλην (ενδεχομένως) του Solberg. Λόγω απειρίας βάζω τον Ogier στην ίδια κλάση με Hirvonen και Latvala. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι τα αυτοκίνητα είναι ισοδύναμα.
-
@nass να σε ρωτήσω κάτι επειδή κατέχεις τους κανονισμούς καλά.
Από την στιγμή που η Σουηδική τροχαία αφαιρεί το δίπλωμα από τον Solberg δεν πρέπει αυτόματα να αποκλειστεί η συμμετοχή;
Έχεις αμέσως ένα μέλος του πληρώματος που δεν έχει την δυνατότητα οδήγησης.
Είναι σύννομη η συνέχιση του αγώνα από το πλήρωμα; -
Ναι γιατί η οργάνωση τσεκάρει αν έχεις δίπλωμα στον διοικητικό έλεγχο πριν τον αγώνα, από εκεί και πέρα θεωρείται ότι η κατάσταση 'παγώνει'. Ισχύει και ανάποδα, αν δεν έχεις δίπλωμα στο διοικητικό έλεγχο αλλά αποκτήσεις μετά (πχ. στο έχουν αφαιρέσει και στο επιστρέψουν το πρωί της εκκίνησης) δεν μπορείς να συμμετάσχεις.
-
Αντε και να κανουμε προβλεψεις.Με την καρδια η με το μυαλο;
Γιατι αλλα λει η καρδια...FORD και HIRVONEN...και αλλα η λογικη προσταζει...LOEB.
Νομιζω οτι η Φορντ δεν εχει τυχη εφετος λογω υπερβολικης παραγωγης Fiesta WRC ενω οι αλλοι.....
Γι'αυτο ψηφιζω Σιτροεν και Λεμπ.
Νομιζω οτι πολλα θα εξαρτηθουν απο το πως θα παει ο κοντος στο Μεξικο και στην Πορτογαλια.
Αν παει καλα (δηλαδη βαθρο) η Σιτροεν θα αφοσιωθει πληρως και ειδικως επανω του,οι αλλοι θα ειναι απλως συμμετεχοντες,και χειροκροτηστε τον πρωταθλητη....
Αν παλι θα ειναι οι φορντακηδες μπροστα απο τα γαλλακια τοτε η προσοχη θα μοιραζεται και στους αλλους (μηδε του Κιμμι εξαιρουμενου) και οι αγωνες θα αποκτησουν το ενδιαφερον που εχουν χασει με τα απροβλεπτα αποτελεσματα που θα βλεπουμε. -
Ο χρήστης thanosziozias έγραψε:
Και ένα σχόλιο - γνωμη:
Η οριακή οδήγηση στην άσφαλτο με καθαρές γραμμές, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ μικροδιορθώσεις και οριακά φρένα (στα βουνα, όχι στις πίστες) είναι για εμένα ότι πιό δύσκολο...Όλα τα άλλα, εάν σε αυτό είσαι κορυφαίος έρχονται...(χωμα, χιονι κλπ)(με παρα πολύ δουλειά βέβαια).Η πραξη εχει επιβεβαιωσει αυτο που λες. Αφου καποιοι οδηγοι που ξεκινησαν απο την ασφαλτο εγιναν ανταγωνιστικοι στο χωμα. Ενω οδηγοι με εμπειρια στο χωμα δεν καταφεραν και πολλα στην ασφαλτο.
Παντως για μενα τη συγκριση για τις οδηγικες ικανοτητες των οδηγων την κανω στο χωμα. Οποιος ειναι εκει γρηγοροτερος κερδιζει και την προτιμηση μου. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι γιατί η οργάνωση τσεκάρει αν έχεις δίπλωμα στον διοικητικό έλεγχο πριν τον αγώνα, από εκεί και πέρα θεωρείται ότι η κατάσταση 'παγώνει'. Ισχύει και ανάποδα, αν δεν έχεις δίπλωμα στο διοικητικό έλεγχο αλλά αποκτήσεις μετά (πχ. στο έχουν αφαιρέσει και στο επιστρέψουν το πρωί της εκκίνησης) δεν μπορείς να συμμετάσχεις.O Latvala δεν ήταν στα 17 του όταν έτρεχε σε αγώνες χωρίς να έχει δίπλωμα ή κάνω λάθος?
Μήπως είχε κάποιο provisional? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ναι γιατί η οργάνωση τσεκάρει αν έχεις δίπλωμα στον διοικητικό έλεγχο πριν τον αγώνα, από εκεί και πέρα θεωρείται ότι η κατάσταση 'παγώνει'. Ισχύει και ανάποδα, αν δεν έχεις δίπλωμα στο διοικητικό έλεγχο αλλά αποκτήσεις μετά (πχ. στο έχουν αφαιρέσει και στο επιστρέψουν το πρωί της εκκίνησης) δεν μπορείς να συμμετάσχεις.
O Latvala δεν ήταν στα 17 του όταν έτρεχε σε αγώνες χωρίς να έχει δίπλωμα ή κάνω λάθος?
Μήπως είχε κάποιο provisional?Αν θυμάμαι καλά είχε ένα που του επέτρεπε μόνο να τρέχει σε αγώνες (στη Φινλανδία γίνονται αυτά...). Εξ΄ου και στις απλές οδηγούσε ο συνοδηγός του, δεν ήταν 'κανονικό' δίπλωμα.
-
thanosziozias έγραψε:Και ένα σχόλιο - γνωμη:
Η οριακή οδήγηση στην άσφαλτο με καθαρές γραμμές, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ μικροδιορθώσεις και οριακά φρένα (στα βουνα, όχι στις πίστες) είναι για εμένα ότι πιό δύσκολο...Όλα τα άλλα, εάν σε αυτό είσαι κορυφαίος έρχονται...(χωμα, χιονι κλπ)(με παρα πολύ δουλειά βέβαια).Η πραξη εχει επιβεβαιωσει αυτο που λες. Αφου καποιοι οδηγοι που ξεκινησαν απο την ασφαλτο εγιναν ανταγωνιστικοι στο χωμα. Ενω οδηγοι με εμπειρια στο χωμα δεν καταφεραν και πολλα στην ασφαλτο.
Παντως για μενα τη συγκριση για τις οδηγικες ικανοτητες των οδηγων την κανω στο χωμα. Οποιος ειναι εκει γρηγοροτερος κερδιζει και την προτιμηση μου.Πάντως, πάνω σε αυτό που συζητάμε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχουν οι εξαιρέσεις οι οποίοι κατάφεραν το αντίθετο!
Κατά τη γνώμη μου αυτοί είναι οι:
1ος Μάκινεν
2ος Άλεν
3ος Τοιβόνεν -
Μάρτιν
ΣόλμπεργκΝομίζω υπάρχουν επαρκή παραδείγματα και προς τις δύο πλευρές, οπότε δε βγαίνει συμπέρασμα
-
Μάρτιν
ΣόλμπεργκΝομίζω υπάρχουν επαρκή παραδείγματα και προς τις δύο πλευρές, οπότε δε βγαίνει συμπέρασμα
Εάν μιλάς για μεμονομόνες νίκες έχεις δίκιο.
Όμως εγώ μιλάω για ισότιμες επιδόσεις κορυφής σε κάθε οδόστρωμα και με διάρκεια.βλ: Οριόλ , Σάινθ, Λεμπ
Μόνο ο Μακινεν πιστεύω ότι θα έπαιζε μαζί τους σε ένα εικονικό πρωτάθλημα με μισά-μισά τα οδοστρώματα. -
Ο χρήστης thanosziozias έγραψε:
Μόνο ο Μακινεν πιστεύω ότι θα έπαιζε μαζί τους σε ένα εικονικό πρωτάθλημα με μισά-μισά τα οδοστρώματα.+1
-
Ανάψανε τα αίματα βλέπω.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
O Latvala δεν ήταν στα 17 του όταν έτρεχε σε αγώνες χωρίς να έχει δίπλωμα ή κάνω λάθος?
Μήπως είχε κάποιο provisional?Σε καποιες χωρες (πχ Αγγλια Ολλανδια αν δεν κανω λαθος...) ισχυει το διπλωμα στα 16 με επιβλεψη ενηλικου για εναν χρονο.
Αν δεν κανω λάθος ο Latvala στο Αγγλικο πρωταθλημα πηρε την πρωτη του ''γερη δοση'' αγωνων.Το θέμα είναι να δούμε πρωτάθλημα φέτος, η Σουηδία ποτέ δεν ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής.
'Οσον αφορά την ''παντοκρατορία Loeb'' τα τελευταια χρονια, οι αριθμοι δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Αναλογιστείτε τις συνθήκες παλαιότερα: μέχρι και 8 εργοστασιακές ομάδες, τουλάχιστον 5 πληρώματα σε κάθε αγώνα ικανά για τη νίκη. Θυμηθείτε 2002 -> 4 οδηγοί με 3 βαθμόυς διαφορά στον τελευταίο αγώνα.'Αλλες εποχές, που αμφιβάλω ΠΟΤΕ και ΑΝ θα ξανάρθουν.
WRC 2011 (All Rounds)