-
Μπράβο και σ' αυτόν, μπράβο και στην αστυνομία!
Η απαγόρευση πάντως στα πάρκα και τα σπίτια είναι προφανώς βλακώδης και φασιστική
-
+1000000
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τόση συζήτηση για κάτι που είναι κοινώς παραδεκτό?Ειναι κοινως αποδεκτο οτι το καπνισμα ειναι εξαιρετικα επιβλαβες, αλλα οχι απαραιτητα θανατηφορο. Γι'αυτο γινεται τοση συζητηση...
Το να καθόμαστε να συζητάμε αν αυτό του δίνει τον χαρακτηρισμό 'θανατηφόρο' ή όχι, είναι το ίδιο με το να ισχυριζόμαστε ότι το AIDS δεν είναι θανατηφόρο
Magic Johnson.
Τώρα που το 'πα αυτό, μπορώ παρακαλώ να παρακαλέσω τους φίλους καπνιστές να μαζεύουν τις γαμημένες γόπες τους από την παραλία, όπου παίζουν τα παιδιά μου ?
Το ρυπαινειν δεν ειναι προνομιο του καπνιστη
Προσωπικα εχω ειδικο τασακι για παραλια (χωρις πλακα, μου το φερανε απο Ιταλια, cenerino νομιζω λεγεται ) αλλα βρισκω συνεχεια αδεια πλαστικα μπουκαλια απο τους 'αθληταραδες' με τις ρακετες. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να καθόμαστε να συζητάμε αν αυτό του δίνει τον χαρακτηρισμό 'θανατηφόρο' ή όχι, είναι το ίδιο με το να ισχυριζόμαστε ότι το AIDS δεν είναι θανατηφόροΕΕΠ αλλά πλέον δεν πεθαίνεις από AIDS (ούτε από άλλες ασθένειες εξ αιτίας αυτού), αρκεί φυσικά να έχεις πρόσβαση στη θεραπεία. Έχει υπάρξει τεράστια πρόοδος στη φαρμακευτική αγωγή.
Χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει και ίαση, αν και έχουν καταγραφεί περιστατικά. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τόση συζήτηση για κάτι που είναι κοινώς παραδεκτό?
Ειναι κοινως αποδεκτο οτι το καπνισμα ειναι εξαιρετικα επιβλαβες, αλλα οχι απαραιτητα θανατηφορο. Γι'αυτο γινεται τοση συζητηση...
Το να καθόμαστε να συζητάμε αν αυτό του δίνει τον χαρακτηρισμό 'θανατηφόρο' ή όχι, είναι το ίδιο με το να ισχυριζόμαστε ότι το AIDS δεν είναι θανατηφόρο
Magic Johnson.
Τώρα που το 'πα αυτό, μπορώ παρακαλώ να παρακαλέσω τους φίλους καπνιστές να μαζεύουν τις γαμημένες γόπες τους από την παραλία, όπου παίζουν τα παιδιά μου ?
Προσωπικα εχω ειδικο τασακι για παραλια (χωρις πλακα, μου το φερανε απο Ιταλια, cenerino νομιζω λεγεται ) αλλα βρισκω συνεχεια αδεια πλαστικα μπουκαλια απο τους 'αθληταραδες' με τις ρακετες.- οι πολιτισμενοι ευρωπεη που ειναι μεγιστοι βρωμιαρηδες
-
Προσωπικα εχω ειδικο τασακι για παραλια (χωρις πλακα, μου το φερανε απο Ιταλια, cenerino νομιζω λεγεται ) αλλα βρισκω συνεχεια αδεια πλαστικα μπουκαλια απο τους 'αθληταραδες' με τις ρακετες.Αν μου επιτρέπεις, το 'κυρία κυρία και ο Νικολάκης έκανε αταξία' δεν είναι ακριβώς και η πιο ώριμη αντιμετώπιση
Και εν πάση περιπτώσει, ένα παιδάκι που παίζει στην παραλία δεν κινδυνεύει να καταπιεί το μπουκάλι του αθληταρά αλλά τη γόπα του ηλίθιου μια χαρά μπορεί να την καταπιεί Χώρια που 2-3 μπουκάλια εύκολα τα καθαρίζεις γύρω σου αλλά 100 γόπες είναι κομματάκι πιο δύσκολο -και αν μου επιτρέπεις, πιο αηδιαστικό. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν μου επιτρέπεις, το 'κυρία κυρία και ο Νικολάκης έκανε αταξία' δεν είναι ακριβώς και η πιο ώριμη αντιμετώπιση
Και εν πάση περιπτώσει, ένα παιδάκι που παίζει στην παραλία δεν κινδυνεύει να καταπιεί το μπουκάλι του αθληταρά αλλά τη γόπα του ηλίθιου μια χαρά μπορεί να την καταπιεί Χώρια που 2-3 μπουκάλια εύκολα τα καθαρίζεις γύρω σου αλλά 100 γόπες είναι κομματάκι πιο δύσκολο -και αν μου επιτρέπεις, πιο αηδιαστικό.Δεν το λεω με αυτη την εννοια.
Θελω να πω πως αν καποιος ειναι καφρος, δε παιζει ρολο εαν ειναι καπνιστης ή οχι, εκτος εαν (ρατσιστικα) πιστευουμε οτι οι καπνιστες συλληβδην ειναι βρωμιαριδες. -
Αν μου επιτρέπεις, το 'κυρία κυρία και ο Νικολάκης έκανε αταξία' δεν είναι ακριβώς και η πιο ώριμη αντιμετώπιση
Και εν πάση περιπτώσει, ένα παιδάκι που παίζει στην παραλία δεν κινδυνεύει να καταπιεί το μπουκάλι του αθληταρά αλλά τη γόπα του ηλίθιου μια χαρά μπορεί να την καταπιεί Χώρια που 2-3 μπουκάλια εύκολα τα καθαρίζεις γύρω σου αλλά 100 γόπες είναι κομματάκι πιο δύσκολο -και αν μου επιτρέπεις, πιο αηδιαστικό.Δεν το λεω με αυτη την εννοια.
Θελω να πω πως αν καποιος ειναι καφρος, δε παιζει ρολο εαν ειναι καπνιστης ή οχι, εκτος εαν (ρατσιστικα) πιστευουμε οτι οι καπνιστες συλληβδην ειναι βρωμιαριδες.Το θέμα και των μεν και των δε είναι καθαρά στο μυαλό.Είτε μιλάμε γενικότερα για την μόλυνση του περιβάλλοντος(βλέπε πετάω αδεια μπουκάλια στην παραλία),είτε μιλάμε για το κάπνισμα(βλέπε πεταμένες γόπες παντού και πάντα).
Σέβομαι το δικαίωμα σου να καπνίζεις.Υπήρξα καπνιστής για 10 χρόνια πριν αποφασίσω να το κόψω μια για πάντα.Σεβάσου όμως και εσύ εμένα που το έκοψα για να κάνω καλό στην δική μου υγεία και μην με ντουμανιάζεις παντού και πάντα.Και αφήνεις τα 'σημάδια' σου πίσω,παντού και πάντα.
-
Το να καθόμαστε να συζητάμε αν αυτό του δίνει τον χαρακτηρισμό 'θανατηφόρο' ή όχι, είναι το ίδιο με το να ισχυριζόμαστε ότι το AIDS δεν είναι θανατηφόροMagic Johnson.
Και; Μήπως το παράδειγμα σου δείχνει ότι το AIDS είναι λιγότερο θανατηφόρο, ή επικίνδυνο από όσο νομίζουμε;
-
Και; Μήπως το παράδειγμα σου δείχνει ότι το AIDS είναι λιγότερο θανατηφόρο, ή επικίνδυνο από όσο νομίζουμε;
Ξαναγραφω: η λεξη 'θανατηφορο' δεν εχει 'πολυ' και 'λιγο' ,οπως και η λεξη 'νεκρος'. Δεν μπορει καποιος να ειναι 'λιγο νεκρος, ομοιως δεν υπαρχει 'λιγοτερο θανατηφορο'
Χρησιμοποιεις τη λεξη χαρην υπερβολης...
-
Ναι, έχω την κακή συνήθεια να το κάνω αυτό όταν μιλάω για την αιτία εκατομμυρίων θανάτων κάθε χρόνο.
-
οι χιλιαδες εγιναν εκατομμυρια?
-
Σε παγκόσμια κλίμακα, πολλά εκατομμύρια.
http://www.echinacities.com/china-media/harsher-laws-are-needed-as-tobacco-becomes-china-s-top.html -
μου θυμισες κατι κινεζικα τσιγαρα που ειχα καπνισει στο παρελθον , τα οποια πλακα πλακα ειναι πολυ καλυτερα απο τα περισσοτερα ελληνικα
-
Ξαναγραφω: η λεξη 'θανατηφορο' δεν εχει 'πολυ' και 'λιγο' ,οπως και η λεξη 'νεκρος'. Δεν μπορει καποιος να ειναι 'λιγο νεκρος, ομοιως δεν υπαρχει 'λιγοτερο θανατηφορο'...Δεν μπορώ δηλαδή να πω το δηλητήριο της κόμπρας είναι λιγότερο θανατηφόρο από το δηλητήριο της μαύρης μάμπα;
Αν η ουσία Α σκοτώνει 20 στις 100 περιπτώσεις και η ουσία Β σκοτώνει 80 στις 100 πως θα τις χαρακτηρίσεις;
-
'Αποτελεσματικότερη' ίσως?
Ας μην παίζουμε με τις λέξεις.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το κάπνισμα επιφέρει βλάβες στον οργανισμό που μπορεί να οδηγήσουν και στον θάνατο. -
Νομίζω ο φίλος saxon_747 παίζει με τις λέξεις. Οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει θάνατο σε ένα στατιστικώς σημαντικό δείγμα (δηλ. να μην μπορεί ο θάνατος να αποδοθεί σε τυχαίες αιτίες, συμπτώσεις κτλ.) είναι εξ΄ορισμού 'θανατηφόρο'. Δεν είναι ανάγκη να 'πεθαίνουν όλοι πάντα' κατ΄αυτή την έννοια και τα πυροβόλα όπλα ή το χτύπημα από κεραυνό δεν είναι 'θανατηφόρα'...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
κατ΄αυτή την έννοια και τα πυροβόλα όπλα ή το χτύπημα από κεραυνό δεν είναι 'θανατηφόρα'...μα δεν ειναι. Η χρηση τους τα κανει θανατηφορα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μου θυμισες κατι κινεζικα τσιγαρα που ειχα καπνισει στο παρελθον , τα οποια πλακα πλακα ειναι πολυ καλυτερα απο τα περισσοτερα ελληνικαΜου αρεσει που εχεις στην υπογραφη σου Οχι Ντιζελ στην Αθηνα σε πειραζει αν θα επιτρεψουν το ντιζελ αλλα δεν σε πειραζει το τσιγαρο που καπνιζεις
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω ο φίλος saxon_747 παίζει με τις λέξεις. Οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει θάνατο σε ένα στατιστικώς σημαντικό δείγμα (δηλ. να μην μπορεί ο θάνατος να αποδοθεί σε τυχαίες αιτίες, συμπτώσεις κτλ.) είναι εξ΄ορισμού 'θανατηφόρο'. Δεν είναι ανάγκη να 'πεθαίνουν όλοι πάντα' κατ΄αυτή την έννοια και τα πυροβόλα όπλα ή το χτύπημα από κεραυνό δεν είναι 'θανατηφόρα'...Για να το πω λίγο χύμα, στα παλιά μου τα παπούτσια πόσοι καπνιστές θα πεθάνουν απ το τσιγάρο. Καλά να πάθουν. Όπως καλά θα πάθω κι εγώ αν συνεχίσω να πίνω σαν αμερικάνος ναύτης. Το ζήτημα είναι να μην περθάνω εγώ που δεν καπνίζω από τον καπνο του καπνιστή. Όπως επίσης ζήτημα είναι να μην χρειάζομαι κολλήριο κάθε φορά που ξαπλώνω έπειτα από έξοδο σε κλαμπ, να μη βρωμάνε τα ρούχα μου και να μη νιώθω το λαιμό μου ξερό σα τη σαχάρα το επόμενο πρωί. Να μπορώ να πάω σε μια ταβέρνα και να μη με ντουμανιάσει ο διπλανός, όσοι έχουν μικρά παιδιά να μην αναγκάζονται να πίνουν καφέ μόνο σε παιδότοπους και εν πάσει περιπτώσει είναι η πιο ενοχλητική συνήθεια. Την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε χώρο με καπνίζοντες, ειλικρινά σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάτσω δίπλα τους και να αρχίσω να...κλάνω (που αν και βρωμάει, δεν είναι βλαβερό). Κι όποιος τολμήσει να αντιδράσει,
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]