-
Βάστα γερά. Θα γίνεις άλλος άνθρωπος. Βάλε κανένα σπορ στη ζωή σου εντατικά αν δεν το έχεις ήδη εντάξει στο πρόγραμμά σου, ώστε να βλέπεις έμπρακτα τα αποτελέσματα.
Δες το και ως οικονομία
-
Οικονομία σίγουρα θα είναι σαν να πήρα 240 euro αύξηση μεσούσης κρίσης και ΔΝΤ
Για σπόρ χαλαρά στην αρχή γιατί έχω και τσακισμένο δεξί γόνατο από το 5χ5! -
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
Οικονομία σίγουρα θα είναι σαν να πήρα 240 euro αύξηση μεσούσης κρίσης και ΔΝΤ
Για σπόρ χαλαρά στην αρχή γιατί έχω και τσακισμένο δεξί γόνατο από το 5χ5!Βαστα γερα και εγω τα ιδια περασα οταν το ειχα κοψει, ασε που εκτος της τσεπης σου θα δεις διαφορα και στο .....
Υπαρχει διαφορα , μικρη μεν αλλα υπαρχει -
Και ότι θα το έλεγα ότι έχω δεί μια μικρή διαφορά στο ...
-
Και η κοπέλα σου θα δει, αν δεν καπνίζει.
Πρόσφατα κοιμόνουν με αλλοδαπή καπνίστρια. Τα βράδυα για να την πειράξω της έλεγα: ''i'm sleeping with a cigarette''
Είναι πράγματι ενοχλητικό αν ο άλλος δεν καπνίζει.Εύγε D1FF
-
Μα βρε kon5,
γιατί δεν της έλεγες να κάνει? -
-
Πονηρούλη.... Της είπες, εεεε??!!
Άσχετο αλλά σχετικό - για όσους/ες τους/τις ενδιαφέρει, μου έλεγε μια φίλη [μεταπτυχιακή νοσηλεύτρια] που κάνει έρευνα για το κάπνισμα κατά την εγγυημοσύνη, ότι 2 με 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Υπ. Υγείας επί της Κηφισίας γίνεται το πρώτο συνέδριο για τον έλεγχο του καπνού με έμφαση την πρόληψη της έναρξης του καπνίσματος. Είναι ανοιχτό για όλους (η εγγραφή δεν έχει κόστος).
-
-
@kon5
Η κοπέλα μου κάπνιζε και αυτή δεκαετία κοντά και το έχει κόψει ένα χρόνο , οπότε με στηρίζει και με καταλαβαίνει απόλυτα
Άσχετο , xθές βγήκαμε παρέα για ποτάκι .
Από την αμηχανία μου και την ένταση που είχα κατέβασα 3 Chivas σε χρόνο dt (δεν οδηγούσα ήμουν πεζός) , και εντέλει αναγκαστήκαμε να την κάνουμε νωρίτερα από την παρέα γιατί μετά θα ξεκινάγαμε το μπουκάλι -
Παρατηρήσεις σχετικά με το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος
[spoiler=:1ny8w7ym]Λαμβάνοντας υπόψη, ότι οι νόμοι φτιάχνονται για να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, διαπιστώνουμε ότι για τον επίμαχο νόμο αυτό δεν ισχύει:
Ο καπνός είναι νόμιμο προϊόν και αποτελεί για το Κράτος βασική πηγή εσόδων
Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, διότι παραβιάζει κατάφωρα τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας
( άρθρο 25 παρ. 1 Συντ.).
Δανειζόμαστε ένα τμήμα από την εισήγηση του υπουργού υγειάς της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ «Μέσω αυτής της εξαίρεσης, αποδίδεται δικαιοσύνη στην ελευθερία επιλογής των καταναλωτών !!!» 3/10/10.΄Οσον αφορά στα περί προστασίας της υγείας των πολιτών: το άρθρο 8 του Συντάγματος δεν υπερισχύει, στην δε περίπτωση επίκλησης του, θα πρέπει να το γεγονός ότι προτάσσεται να τεκμηριώνεται επιστημονικά . Ας δούμε, λοιπόν, τα περί τεκμηρίωσης:
α) Fhilippe EVEN, διάσημος πνευμονολόγος, πρόεδρος του διακεκριμένου ινστιτούτου ερευνών NECKER στην Le Parisien 31/5/10 απαντά ,…σε εκατό έρευνες, ότι στο 40 % των ερευνών αυτών, διαπιστώνεται η παντελής απουσία βλάβης από το παθητικό κάπνισμα για την υγεία !, στο 60% αυτών εξάγονται εκτιμήσεις, και συμπληρώνει , για τις υπάρχουσες έρευνες – μελέτες , ότι δεν έχουν γίνει ποτέ γνωστές οι πηγές τους !!!!
β) Όλες οι έρευνες – μελέτες εφόσον είναι έγκυρες καταχωρούνται στα ακόλουθα :
Παγκόσμιες αρχές υγείας, NIH ( National Institute Health ) Ηνωμένο Βασίλειο,
MHRA ( Medical Health Regulatory Authorities ) σύνδεσμος παγκόσμιων φορέων υγείας.Παγκόσμιες βάσεις δεδομένων κλινικών ερευνών, clinicaltrials.gov – clinicaltrialsresults.org .Τα προαναφερθέντα παγκόσμια όργανα και επίσημοι κρατικοί φορείς αδυνατούν να ορίσουν την έννοια του παθητικού καπνιστή !
Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η νέα παγκόσμια βάση δεδομένων κλινικών μελετών http://www.trialreach.com. που περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή επίσημα 87.000 περίπου κλινικές μελέτες, οι οποίες έχουν διεξαχθεί ή διεξάγονται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μελέτες διεξάγονται από φαρμακευτικές εταιρίες, την ακαδημαϊκή κοινότητα, μεγάλα ερευνητικά ινστιτούτα, κρατικούς φορείς υγείας κλπ. Καμία μελέτη δεν αναφέρεται στο παθητικό κάπνισμα !!!
Διαπιστώνουμε, ότι όσοι θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους παραγγέλλουν δήθεν μελέτες, τις δημοσιεύουν σε περιοδικά, που χρηματοδοτούν οι ίδιοι, και με αυτό τον τρόπο παραπλανούν τον κόσμο αλλά και κυβερνήσεις . Πρόσφατο παράδειγμα η επιστημονική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , για τον υιό της γρίπης.
Θανάσης Δριτσας καρδιολόγος στο ωνασειο καρδιοχειρουργικό κέντρο: « Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τη δημόσια και την ατομική υγεία, αφού ακόμη και την ιδέα της « προληπτικής ιατρικής > έχουν παραμορφώσει τα οικονομικά μεγάλα συμφέροντα . Εξάλλου όλες οι προσωπικότητες εκείνες που πιστεύουν ακόμη στον ανθρωπιστικό ρόλο της ιατρικής τελούν υπό διωγμό ……»
Οι κυριες αιτίες καρδιοπαθειών είναι : η παχυσαρκία , η χοληστερόλη, η υπέρταση, ο διαβήτης , ακόμη και στην περίπτωση του άσθματος ο καπνός δεν το επιβαρύνει περισσότερο από τη γύρη.
Η λύση των προβλημάτων πρέπει να είναι κυρίως πολιτική , λαμβάνοντας υπ οψιν όλες τις πτυχές : συναίνεση – ανεκτικότητα - συνύπαρξη
Δεν επιβαλλόμαστε με κατασταλτικά μέτρα στην κοινωνία και μάλιστα όταν αυτή ήδη διακατέχεται από έντονο στρες, βρίσκεται στα όρια της κατάθλιψης και είναι αποδιοργανωμένη οικονομικά κ.α.. Αποτέλεσμα αυτών, η αύξηση καρκίνου του εντέρου, η αύξηση της κατανάλωσης των αντικαταθλιπτικών κ.ο.κ.
Προκειμένου να ρίξουμε την κοινωνία στα lexotanil καλύτερα το τσιγάρο !!!
Οι άνθρωποι , όπως και ο θερμοσίφωνας χρειάζονται βαλβίδες εκτόνωσης διαφορετικά οι μεν πρώτοι μπορούν να κάνουν πράγματα που δεν έχουν φανταστεί ο δε δεύτερος γίνετε πύραυλος.
Δεν γίνεται να αγνοούνται οι προθέσεις και διαθέσεις των ανθρώπων, όπως έχουν καταγραφεί από έρευνες , ( έρευνα της MRB )
Δεν έχει ληφθεί υπόψη, ότι η πλειοψηφια των πελατών στα καταστήματα διασκέδασης και αναψυχής είναι καπνιστές , σε αρκετά από αυτά αγγίζει και το 95% !!!
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι δημόσιοι χώροι , είναι επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες, ( και λειτουργούν και σαν δημόσια ουρητήρια ελλείψει δημοτικών ) , γι’ αυτό και όταν κλείνει ένα κατάστημα δεν λέμε έκλεισε μια δημόσια επιχείρηση
Δεν γίνεται να μην λαμβάνονται υπόψη οι καθημερινές συνήθειες – ανάγκες των ανθρώπων, όπως του να συναντιούνται και να επικοινωνούν, να διασκεδάζουν , διότι διαφορετικά θα έχουμε και εδώ τα καλά της Αμερικής όπου 45 εκατομμύρια είναι σε κατάθλιψη και με τάσεις αυτοκτονίας ( πάντως θα αυτοκτονήσουν άκαπνοι!!! ).
Δεν γίνεται να αγνοείται, η όλο και βαθύτερη οικονομική κρίση, η αυξάνουσα ύφεση, η συρρίκνωση των εσόδων των καταστημάτων, η καλπαζουσα ανεργία κλπ.
Δεν γίνεται να μην βλέπουμε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή αντίστοιχου νόμου στις άλλες χώρες , τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα , την αύξηση των καπνιστών, την αύξηση εξαρτησιογονων ουσιών κ.α., σε χώρες με πολύ μικρότερα ποσοστά καπνιστών , που όμως άλλαξαν και αλλάζουν το νόμο. Την αρχή έκανε η ΑΥΣΤΡΙΑ, μετά η ΚΡΟΑΤΙΑ, τώρα η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ακολουθεί η ΑΓΓΛΙΑ και εμείς ψάχνουμε την Αμερική !!!
Επιτρέπουν το κάπνισμα , ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ( με εξαίρεση το κρατίδιο της Βαυαρίας, στο οποίο έγινε δημοψήφισμα ), ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ
Εάν πράγματι η Πολιτεία ενδιαφέρεται για την υγεία των ανθρώπων πρώτα-πρώτα οφείλει να ορίσει προτεραιότητες και στη συνέχεια να εστιάσει στην πρόληψη, στους εφήβους και στους νέους, με αυτόν τον τρόπο θα δούμε το προσδοκωμενο αποτέλεσμα.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ.
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ : ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ[/spoiler:1ny8w7ym](πηγη: http://www.scafebar.gr - Συντονιστικό επαγγελματιών cafe-bar-resto)
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Διαπιστώνουμε, ότι όσοι θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους παραγγέλλουν δήθεν μελέτες, τις δημοσιεύουν σε περιοδικά, που χρηματοδοτούν οι ίδιοι, και με αυτό τον τρόπο παραπλανούν τον κόσμο αλλά και κυβερνήσεις . Πρόσφατο παράδειγμα η επιστημονική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , για τον υιό της γρίπης.
αυτο λεω τοσο καιρο, αλλα
Προκειμένου να ρίξουμε την κοινωνία στα lexotanil καλύτερα το τσιγάρο !!!
+00>
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ.
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ : ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ[/spoiler](πηγη: http://www.scafebar.gr - Συντονιστικό επαγγελματιών cafe-bar-resto)
και αυτο ειναι το σωστο
-
@@ μέντολες, αλλά είναι τόσο λάθος που βαριέμαι να κάτσω να αντικρούσω όλα τα φαιδρά επιχειρήματα ένα προς ένα.
-
-
Δηλαδή εγώ που πήγα σε συναυλία χθες και μύριζα ολόκληρος όταν γύρισα σπίτι, θα έπρεπε να μην πάω ε;
Θα μου πεις στις συναυλίες ο ήχος είναι χειρότερος από το cd, είναι και η μουσική δυνατά, στριμωξίδι πέφτει....σπίτι με τα χίλια για το μη καπνιστή, τέλος....Αρχίζω και συμφωνώ με το Χρήστο στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος αλλά έχε χάρη που ζούμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και ολόκληρες κυβερνήσεις για δεκαετίες σέρνονται πίσω από τα συμφέροντα επαγγελματικών συντεχνιών...
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Δηλαδή εγώ που πήγα σε συναυλία χθες και μύριζα ολόκληρος όταν γύρισα σπίτι, θα έπρεπε να μην πάω ε;Καταρχας, το καπνισμα επιτρεπεται σε χωρους ανω των 300τμ με ζωντανη μουσικη.
Αλλα, αν σε ενοχλησε μονο η μυρωδια, αυτο σημαινει οτι δε θα ξαναπας και σε ψαροταβερνα?έχε χάρη που ζούμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας κα ολόκληρες κυβερνήσεις για δεκαετίες σέρνονται πίσω από τα συμφέροντα επαγγελματικών συντεχνιών...
Συμφωνα με το παραπανω, δυο πραματα καταλαβαινω:
-
Οτι οι καπνιστες ειναι αυτοι που αφηνουν χρημα στα καταστηματα διασκεδασης (αλλιως δε θα υπηρχαν συμφεροντα επαγγελματικων συντεχνιων απο την μη απαγορευση του καπνισματος)
-
Οτι δεν γνωριζεις πως υπαρχουν και χωρες οπου το θεμα εχει ρυθμιστει με αλλους τροπους πλην της καθολικης απαγορευσης.
@@ μέντολες, αλλά είναι τόσο λάθος που βαριέμαι να κάτσω να αντικρούσω όλα τα φαιδρά επιχειρήματα ένα προς ένα.
Ενω το αρθρο απο το περιοδικο Lancet που παρθεσες προ ημερων ειναι απολυτα σωστο.
Και εγω @@ μεντολες το βρηκα, αλλα γι'αυτο το λογο δε το σχολιασα... -
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αλλα, αν σε ενοχλησε μονο η μυρωδια, αυτο σημαινει οτι δε θα ξαναπας και στην ψαραγορά? -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αλλα, αν σε ενοχλησε μονο η μυρωδια, αυτο σημαινει οτι δε θα ξαναπας και στην ψαραγορά?
Εγω δεν του ειπα να παει στον Παπαστρατο με το ζορι...
-
Αν η μυρωδιά δεν παίζει κανένα ρόλο, να θυμηθώ την επόμενη φορά να προτείνω σε κανα γκρουπ να κατέβει μια βόλτα στην ψαραγορά για εναλλακτικά σκηνικά.
Όσον αφορά το τι γίνεται έξω, να με συμπαθάτε αλλά όταν με ρώτησαν ξένοι σε εξωτερικό χώρο καφετέριας νησιού του Ιονίου αν με πειράζει να καπνίσουν , με σκλάβωσε τόσο η συμπεριφορά τους, που απλά δε μου βγήκε να πω 'όχι'.
Είναι ο στ@ρχιδισμός σε αυτήν εδώ τη χώρα σε όλους τους τομείς που κραυγάζει. -
μα πώς θα τους ελεγες οχι , αφου επιτρεπεται
το να εισαι ευγενικος οταν πας καπου που δεν ειναι 'σπιτι σου' ειναι το πιο λογικο αλλωστε
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]