-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Τελικά θα μας επιτρέπεται να καπνίζουμε στο σπίτι πληρώνοντας το αντίστοιχο πρόστιμο αλλά και τον εξοπλισμό που θα παρακρατά τους ρύπους ή το κάπνισμα θα περάσει στην ιστορία?
Π.ΚΑΠς - Μ.ΚΑΠςΑν είσαι κάτω από τα 100 γραμμάρια CO2/χλμ νομίζω δε θα πληρώνεις και θα μπορείς να μπαίνεις στο μετρό κάθε μέρα.
-
Τελικά θα μας επιτρέπεται να καπνίζουμε στο σπίτι πληρώνοντας το αντίστοιχο πρόστιμο αλλά και τον εξοπλισμό που θα παρακρατά τους ρύπους ή το κάπνισμα θα περάσει στην ιστορία?
Π.ΚΑΠς - Μ.ΚΑΠςεγω ειμαι αγκαλια με τον ιονιστη παντως
(αν και περισσοτερο τον εχω για τα φιλτρα του που κρατανε παρα πολυ το βρωμα , οχι για τον ιονιστη)προχθες καθαρισα τα φιλτρα του και η κιτρινη σκονη που ειχε μαζεψει ηταν μπολικη
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Παρατήρησες πόσο πιο cool, πιο άνετος, πιο γοητευτικός, πιο handsome, είναι ο καπνιστής σε σχέση με τον άλλο που έχει πιο φλώρικο στυλ; Τυχαίο;
let the fight begin.
Ναι αλλα αντι για πιο cool , πιο ανετος , πιο γοητευτικος και πιο handsome σαν τον κυριο εδω
καταντας ετσι
Τρεις άνδρες που εμφανίστηκαν στην εκστρατεία αυτή οι Wayne McLaren, ο ηθοποιός David McLean πέθαναν από καρκίνο του πνεύμονα και ο Dick Hammer πέθανε από καρκίνο του προστάτη, δίνοντας στα τσιγάρα Marlboro, το παρατσούκλι «φονιάδες των κάουμπόυ»
http://el.wikipedia.org/wiki/Marlboro_Man -
Nα δω μετά, οι φίλοι της 'υγιεινής ζωής' , σε ποια κατακριτέα δραστηριότητα θα στρέψουν τα πυρά τους .
Βλέπω να στρέφονται κατά της οδήγησης βενζινοκίνητων οχημάτων.... -
Υπάρχουν οι φίλοι της υγιεινής ζωής και οι φίλοι της ζωής ΤΟΥΣ, οι οποίοι επιλέγουν οι ίδοι αν και πότε θα βλάψουν τον εαυτό τους...έτσι απλά...Αν δε μπορείς να το καταλάβεις...
-
Nα δω μετά, οι φίλοι της 'υγιεινής ζωής' , σε ποια κατακριτέα δραστηριότητα θα στρέψουν τα πυρά τους .
Βλέπω να στρέφονται κατά της οδήγησης βενζινοκίνητων οχημάτων....ναι δεν εχουν στραφει ηδη και γεμιζουμε σιγα σιγα υβριδικα σκουπιδια
goddamn hippies
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Παρατήρησες πόσο πιο cool, πιο άνετος, πιο γοητευτικός, πιο handsome, είναι ο καπνιστής σε σχέση με τον άλλο που έχει πιο φλώρικο στυλ; Τυχαίο;
let the fight begin.
Ναι αλλα αντι για πιο cool , πιο ανετος , πιο γοητευτικος και πιο handsome σαν τον κυριο εδω
καταντας ετσι
Τρεις άνδρες που εμφανίστηκαν στην εκστρατεία αυτή οι Wayne McLaren, ο ηθοποιός David McLean πέθαναν από καρκίνο του πνεύμονα και ο Dick Hammer πέθανε από καρκίνο του προστάτη, δίνοντας στα τσιγάρα Marlboro, το παρατσούκλι «φονιάδες των κάουμπόυ»
http://el.wikipedia.org/wiki/Marlboro_Manεσυ δηλαδη που δεν καπνιζεις το χεις δεσει κομπο οτι δε θα παθεις καρκινο?
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Υπάρχουν οι φίλοι της υγιεινής ζωής και οι φίλοι της ζωής ΤΟΥΣ, οι οποίοι επιλέγουν οι ίδοι αν και πότε θα βλάψουν τον εαυτό τους...έτσι απλά...Αν δε μπορείς να το καταλάβεις...Δεν νομίζω να έδωσα ποτέ την εντύπωση οτι είμαι υπέρμαχος της καταπίεσης των αναφαίρετων δικαιωμάτων των άλλων.
Εκείνο που με ενοχλεί , είναι η υστερική αντιμετώπιση των καπνιστών και η πρόσαψη σ αυτούς αρνητικών χαρακτηριστικών που εύκολα μπορείς να βρεις σε οποιαδήποτε πληθυσμιακή ομάδα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
let the fight begin.
καταντας ετσι
http://el.wikipedia.org/wiki/Marlboro_Manεσυ δηλαδη που δεν καπνιζεις το χεις δεσει κομπο οτι δε θα παθεις καρκινο?
Μπα κανενα κομπο δεν εχω δεσει , το σιγουρο ομως ειναι οτι αν εχω προδιαθεση π.χ για καρκινο του πνευμονα το καπνισμα θα ειναι ο κυριος παράγοντας εμφανισης του
-
Υπάρχουν οι φίλοι της υγιεινής ζωής και οι φίλοι της ζωής ΤΟΥΣ, οι οποίοι επιλέγουν οι ίδοι αν και πότε θα βλάψουν τον εαυτό τους...έτσι απλά...Αν δε μπορείς να το καταλάβεις...
Δεν νομίζω να έδωσα ποτέ την εντύπωση οτι είμαι υπέρμαχος της καταπίεσης των αναφαίρετων δικαιωμάτων των άλλων.
Εκείνο που με ενοχλεί , είναι η υστερική αντιμετώπιση των καπνιστών και η πρόσαψη σ αυτούς αρνητικών χαρακτηριστικών που εύκολα μπορείς να βρεις σε οποιαδήποτε πληθυσμιακή ομάδα.
Κανείς δε σε κατηγόρησε για καμία καταπίεση...Φυσικά και δεν έχω άποψη σχετικά με τι εντύπωση έχειες δώσει, καθώς είναι αδύνατο να έχουμε άποψη για τα γραφόμενα όλων εδώ μέσα... Απαντώ λοιπόν μόνο σε αυτό που έγραψες και σε τίποτα άλλο. Και δεν γενικεύω σε καμία περίπτωση τους καπνιστές, ούτε τους μαζικοποιώ σε ομάδες με αρνητικά χαρακτηριστικά. Αλίμονο αν κριτήριο για την αξία και το χαρακτήρα ενός ανθρώπου ήταν απλώς 10 εκατοστά νικοτίνης.
Υπάρχουν καπνιστές που δηλώνουν οτι αντιλαμβάνονται οτι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό και πως ο νόμος είναι δίκαιος και πρέπει να εφαρμοστεί. Ακόμη κι αν αυτοί οι ίδιοι καπνίσουν σε έναν χώρο 'επειδή όλοι ήδη καπνίζουν', μπορώ να αντιληφθώ τη στάση τους.
Αντίθετα ενοχλούμαι όταν υπάρχει μια γενίκευση των μη-καπνιστών οτι είναι οι σπασίκλες και οι φλώροι, λες και οι διαφημίσεις της μαρλμπορο θα μας δείξουν ποιός την έχει πιο μεγάλη. Συγνώμη που έχω μάθει να περνώ καλά και χωρίς αυτή την αηδιαστική συνήθεια...
Σε αντίθεση λοιπόν με μένα, εσύ γενικεύεις τους μη-καπνιστές :
Βλέπω να στρέφονται κατά της οδήγησης βενζινοκίνητων οχημάτων....Καιρός λοιπόν να αρχίσετε να βγαίνετε έξω απ τις καφετέριες και τις ταβέρνες για να καπνίσετε, μπας και απολάυσουμε όλοι την έξοδό μας. Όσοι κρυώνουν, ας κάνουν 5-6 τσιγάρα μαζεμένα στο αυτοκίνητο και μετά ας βγουν...Το οτι τόσα χρόνια το ανέχονταν όλοι δε σημαίνει οτι πρέπει να συνεχιστεί
Δίχως καμία διάθεση για προσωπική αντιπαράθεση, έτσι;
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
...
Υπάρχουν καπνιστές που δηλώνουν οτι αντιλαμβάνονται οτι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό και πως ο νόμος είναι δίκαιος και πρέπει να εφαρμοστεί. Ακόμη κι αν αυτοί οι ίδιοι καπνίσουν σε έναν χώρο 'επειδή όλοι ήδη καπνίζουν', μπορώ να αντιληφθώ τη στάση τους...Count me in...
-
Κανείς δεν ζητά να απολογηθούν οι μη καπνιστές για τη μη-συνήθειά τους (να μην καπνίζουν δηλαδή) , θα ήταν επιεικώς παράλογο.
Η διαφήμιση των τσιγάρων έκανε το κακό της σε δυο επίπεδα.Πρώτα στους καπνιστές που υποτίθεται οτι τους παρέσυρε στη συνήθεια αυτή και στη συνέχεια με την κατάργησή της. Ηδη έχουν καταργηθεί οι διαφημίσεις τσιγάρων , αλλά οι φανατικοί του αντικαπνιστικού αγώνα τις φέρνουν ως παράδειγμα.Το εχω πει ξανά , για μένα ας απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς χώρους.Δεν έχω πρόβλημα να βγαίνω έξω να καπνίσω.Μπορεί να το ελαττώσω ή και να το κόψω λόγω αυτού του μέτρου.
Έχω όμως πρόβλημα να μου απαγορευθεί και εκεί (έξω) όταν εκεί κυκλοφορούν πολύ πιο επικίνδυνα σωματίδια (και σώματα) από τον καπνό του τσιγάρου. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επίσης οι καπνιστές ευθύνονται για το χρέος της Ελλάδας,για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει πρωτάθλημα, για τα ακριβά διόδια, και γιατί δεν μου κάθεται μια γκόμενα που κυνηγάω εδώ και 2 χρόνια.
Όχι. Απλά ευθύνονται για περίπου εξακόσιες χιλιάδες πρόωρους θανάτους ατόμων που δεν καπνίζουν κάθε χρόνο, για εξακόσιες χιλιάδες πρόωρους θανάτους ατόμων που δεν επέλεξαν να εκτεθούν στον κίνδυνο. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και κανένα ευφυολόγημα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Επίσης σήμερα πεθάναν 2 500 παιδιά σήμερα στην Αφρική.
200 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο μόνο στην Αμερική από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.
50.000 πεθαίνουν από αλκοόλ.Επειδή όμως δεν ψήφισε κανένα νόμο γι αυτά τώρα πρόσφατα το κράτος,δεν έχουμε θέμα εδώ μεσα να κουβεντιάζουμε.
-
Κανείς δεν ζητά να απολογηθούν οι μη καπνιστές για τη μη-συνήθειά τους (να μην καπνίζουν δηλαδή) , θα ήταν επιεικώς παράλογο.
Η διαφήμιση των τσιγάρων έκανε το κακό της σε δυο επίπεδα.Πρώτα στους καπνιστές που υποτίθεται οτι τους παρέσυρε στη συνήθεια αυτή και στη συνέχεια με την κατάργησή της. Ηδη έχουν καταργηθεί οι διαφημίσεις τσιγάρων , αλλά οι φανατικοί του αντικαπνιστικού αγώνα τις φέρνουν ως παράδειγμα.Το εχω πει ξανά , για μένα ας απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς χώρους.Δεν έχω πρόβλημα να βγαίνω έξω να καπνίσω.Μπορεί να το ελαττώσω ή και να το κόψω λόγω αυτού του μέτρου.
Έχω όμως πρόβλημα να μου απαγορευθεί και εκεί (έξω) όταν εκεί κυκλοφορούν πολύ πιο επικίνδυνα σωματίδια (και σώματα) από τον καπνό του τσιγάρου.Συνεπώς συμφωνούμε!
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Επίσης οι καπνιστές ευθύνονται για το χρέος της Ελλάδας,για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει πρωτάθλημα, για τα ακριβά διόδια, και γιατί δεν μου κάθεται μια γκόμενα που κυνηγάω εδώ και 2 χρόνια.
Όχι. Απλά ευθύνονται για περίπου εξακόσιες χιλιάδες πρόωρους θανάτους ατόμων που δεν καπνίζουν κάθε χρόνο, για εξακόσιες χιλιάδες πρόωρους θανάτους ατόμων που δεν επέλεξαν να εκτεθούν στον κίνδυνο. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και κανένα ευφυολόγημα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Επίσης σήμερα πεθάναν 2 500 παιδιά σήμερα στην Αφρική.
200 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο μόνο στην Αμερική από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.
50.000 πεθαίνουν από αλκοόλ.Επειδή όμως δεν ψήφισε κανένα νόμο γι αυτά τώρα πρόσφατα το κράτος,δεν έχουμε θέμα εδώ μεσα να κουβεντιάζουμε.
Ίσα ίσα. Όταν διαπιστώνεται ότι προκαλούνται θάνατοι από ανθρώπινες δραστηριότητες και υπάρχουν λύσεις για να τους περιορίσουμε, οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα. Η Αμερική έχει κάποιους από τους αυστηρότερους κανόνες στον κόσμο για τα επίπεδα ρύπων που επιτρέπεται να εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.
Ομοίως και με το Αλκοόλ. Η οδήγηση υπό την επήρεια είναι κάτι που διώκεται ποινικώς. Η πλήρης απαγόρευση του αλκοόλ δοκιμάστηκε ως σύστημα και απέτυχε παταγωδώς (μάλιστα αποδείχτηκε ότι ήταν θεόσταλτο δώρο για την μαφία και τις συμμορίες που το εμπορευόντουσαν και έλεγχαν τα μέρη στα οποία το διέθεταν), για αυτό και εγκαταλείφθηκε.
Το πρόβλημα με τα παιδιά που πεθαίνουν στην Αφρική, δυστυχώς δεν λύνεται με νόμους στις δυτικές κοινωνίες. Αφού όμως είσαι τόσο ευαίσθητος με το θέμα, γιατί δεν ανοίγεις ένα topic για να το συζητήσουμε; Ή μήπως η ευαισθησία εξαντλείται στο να αποσπάσουμε την προσοχή από το πρόβλημα που υπάρχει με τα δικά μας παιδιά που αρρωσταίνουν επειδή είχαν την τραγική ατυχία να μεγαλώνουν με ασυνείδητους γονείς που καπνίζουν στο ίδιο δωμάτιο και στο ίδιο αυτοκίνητο;
-
Μόλις αλλάξουν και οι υπόλοιπες συνήθειες της Ελληνικής οικογένειας ....
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12304&subid=2&pubid=316590 -
όπως βλέπεις Κωνσταντίνε, μέτρα για την παχυσαρκία παίρνει μπόλικα το κράτος
Μείωσε μείωσε εισοδήματα που θα πάει, σιγά μην έχουν λεφτά να κάνουν τα παιδιά τους θρεφτάρια@Λάππας
Με την απάντηση για τα παιδιά της αφρικής δεν είσαι πολύ δίκαιος. Και το άρθρο που παρέθεσες κατά βάση σε αυτά (+Νότια ασία) αναφέρεται. Κατά τα λεγόμενά του στην Ευρώπη πεθαίνουν 71 (ακριβώς, όχι χιλιάδες) παιδιά το χρόνο. -
Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε χιλιάδες πράγματα που βλάπτουν τον οργανισμό μας. Και στα περισσότερα από αυτά δεν το έχουμε επιλέξει. Βασικά ούτε τα γνωρίζουμε. Οι ασυνείδητοι γονείς,θα προκαλέσουν προβλήματα στα παιδιά τους είτε είναι καπνιστές είτε όχι. Ο βρωμιάρης θα είναι βρωμιάρης είτε καπνίζει είτε όχι. Το κάπνισμα δεν σε κάνει χειρότερο άνθρωπο. Αν θέλετε σε κάνει περισσότερο αυτοκαταστροφικό. Είναι άκρως ρατσιστικό να γενικεύουμε στο στυλ οι καπνιστές είναι πιο βρωμιάρηδες ή ασυνείδητοι γονείς.Φυσικά οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τους θανάτους που προκαλούνται από διάφορες δραστηριότητες αλλά όπως πάντα ισχύουν 2 μέτρα και 2 σταθμά. Αν ήθελε η οποιαδήποτε κυβέρνηση ας απαγόρευε την εισαγωγή τσιγάρων.Ποιο το νόημα να μπορώ να τα αγοράσω αλλά να μην μπορώ να τα καπνίσω πουθενά;
Το τσιγάρο όπως φαίνεται δεν είναι πουθενά χρήσιμο. Οπότε ποιο το νόημα στο να πωλείται ελεύθερα ; Αφού είτε καπνίζω μέσα στο σπίτι μου μόνος ή έξω στο δρόμο προκαλώ κίνδυνο στους υπόλοιπους ανθρώπους γιατί να μπορώ να αγοράσω κάτι πρακτικά άχρηστο και βλαβερό ; Δεν είναι ας πούμε ένα όπλο που ναι μεν μπορεί να σκοτώσει αλλά θα φανεί και χρήσιμο σ' εναν αστυνομικό. Δηλαδή πάμε σιγά σιγά σε μια κατάσταση που θα μπορούμε να αγοράσουμε κατί που θα είναι παντού παράνομο να το χρησιμοποιήσουμε.Μόνο σε μένα φαίνεται παράλογο αυτό ;@Χρήστο Λάππα
Οι δυτικές κοινωνίες έχουν μεγάλο ρόλο στο γεγονός πως τα παιδιά αυτά πεθαίνουν στην Αφρική.Απλά είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα για να γίνουν νόμοι και να εφαρμοστούν.Και δυστυχώς η ευαισθησία μας ξυπνάει μόνο όταν έρθει ένας νόμος να μας θυμίσει το κακό μας ή όταν ένας καλοπληρωμένος γιατρός κάνει μια έρευνα για να πουλήσει τα φάρμακα που έφτιαξε. Δεν χρειάζεται να φέρω παραδείγματα από εδω μέσα.Ρώτα όποιον καπνιστή θες και είμαι σίγουρος πως μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα εξαιτίας του νόμου,σε χρόνο dt οι αντιδράσεις πολλαπλάσιαστηκαν.Αν έχουμε φτάσει να φοβόμαστε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της υγείας μας,και να το κάνουμε μόνο πίσω από την προστασία ενός εντελώς διάτρητου νόμου, είμαστε εντελώς για λύπηση. Ειλικρινά θα προτιμούσα να μου πει κάποιος σε παρακαλώ σβήσε το τσιγάρο γιατί μ ενοχλεί, παρά να με απειλήσει πως θα πάρει τηλέφωνο για να μου επιβληθεί πρόστιμο. -
Γιατί άραγε θα πρέπει να γίνονται καταγγελίες για να πεισθεί ο παραβάτης καπνιστής να τηρήσει τον νόμο; Δεν αρκεί η κατανόηση ότι ενοχλεί και βλάπτει τους γύρω του; Ή μήπως νομίζεις ότι δεν έχω καλύτερη δουλειά από το να ζητάω από κάθε ένα καπνιστή ξεχωριστά να σβήσει το τσιγάρο του όταν είμαι σε ένα δημόσιο χώρο;
Όποιος καπνίζει σε ένα κλειστό δημόσιο χώρο δεν κάνει τίποτα λιγότερο από όσους παρκάρουν σε πεζοδρόμια. Αν περιμένεις κάθε φορά να σου ζητάω να μην το κάνεις (αντί να παίρνω την αστυνομία), αντί να καταλάβεις μόνος σου ότι είναι λάθος, τότε δεν έχουμε βάση συζήτησης.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γιατί άραγε θα πρέπει να γίνονται καταγγελίες για να πεισθεί ο παραβάτης καπνιστής να τηρήσει τον νόμο;Γιατι, με τις καταγγελιες πειθεται?
Δεν αρκεί η κατανόηση ότι ενοχλεί και βλάπτει τους γύρω του;
Προφανως και οχι. Κατανοηση υπαρχει, αλλα δεν αρκει. Γιαυτο λεμε, ας αυτοδιαχειριζεται ο καθενας το καταστημα του οπως νομιζει, για να μπορει ο καπνιστης ή ο μη καπνιστης να επιλεξει εαν θα καταπιεστει ή οχι.
Ή μήπως νομίζεις ότι δεν έχω καλύτερη δουλειά από το να ζητάω από κάθε ένα καπνιστή ξεχωριστά να σβήσει το τσιγάρο του όταν είμαι σε ένα δημόσιο χώρο;
Ποσο καιρο 'ασκεις' ατη την 'ενοχληση'? Μηπως παρατηρησες οτι τωρα τελευταια εισαι πιο αυστηρος ενω πριν πχ 2-3 χρονια δε σε ενοιαζε και τοσο?
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]