-
-
-
Οι κατασκευαστες/πωλητες ταμπακιερων, θηκων καπνου και λοιπων ειδων καπνιστου ειναι ισχυρο λομπι στην αυστραλια;
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μακάρι. Όπως και με τα ατυχήματα που γίνονται στο δρόμο. Δεν θυμάμαι που το είχα δει, ήταν ένα διαλυμένο αυτοκίνητο από τρακάρισμα πάνω σε ένα τσιμεντένιο τοίχωμα ώστε να αποτρέπει να τρέχουν στον δρόμο οι οδηγοί.
Δεν πρέπει να κρύβουμε την αλήθεια επειδή δεν μας αρέσει...Το αντίστοιχο με αυτά τα πακέτα τσιγάρων θα ήταν στα τρακαρισμένα αυτοκίνητα να αφήνουν και τα ξεκοιλιασμένα πτώματα μέσα.
-
-
Οι εικονες σοκαρουν πολυ αλλα πιστευω οτι ειναι τρομερα υπερβολικες. Οχι οτι το καπνισμα δεν κανει κακο αλλα για να παθεις γαγγραινα ή να πεθανεις σκελετωμενος σε 1 χρονο πρεπει να εισαι και γαμω τις περιπτωσεις.
Μου θυμιζουν τακτικες που ακολουθουν οι παπαδες για να προσελκυσουν κοσμο στο ναο.Η ποιο κοντα στην πραγματικοτητα φωτο (και η πιο 'σωστη' κατ'εμε) ειναι η κατω δεξια. Αναφερεται σε κατι σιγουρο και οχι σε μερικες περιπτωσεις.
-
το θέμα δεν ειναι τόσο (λέμε τωρα) οτι μπορεί να πεθάνεις απο καρκίνο ή οτιδήποτε τέτοιο. γιατί πολυ απλά ο καρκίνος δεν είναι σφαίρα να σε σκοτώσει μπαμ κ κάτω.
το θέμα ειναι ότι όταν αρχίσει πλέον να σε παίρνει η κάτω βόλτα (και δεν είναι μόνο ο καρκίνος, αυτό προσπαθώ εδώ και τοσο καιρό να πω ) η ποιότητα της ζωής ενος καπνιστή είναι για το ανάθεμα.
προχθές ηρθε ενα παληκαράκι με φοβερό προβλημα ακμής. η δεξιά μασχάλη ειχε ήδη εγχειριστεί το 2008, τώρα ηρθε και για την άλλη. πριν καν ξεκινήσουμε το μπλα μπλα τον ρωτάω 'γιατί συνεχίζεις και καπνίζεις?' έχοντας δει μονάχα την 1η φώτο και χωρίς να ξέρω κάτι άλλο. 'δεν ξέρω, καπνίζω εδώ και χρόνια'. στα 22 όλα αυτά ε.
ο καπνιστής κάνει πρώτα κακό στον εαυτό του και αργότερα θέλοντας και μη σε πολλούς τριγύρω του. έχετε ιδεα τι σημαίνει να έχεις συγγενή ΧΑΠίτη σε βαριά κατάσταση; μαλλον οχι.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Οι εικονες σοκαρουν πολυ αλλα πιστευω οτι ειναι τρομερα υπερβολικες. Οχι οτι το καπνισμα δεν κανει κακο αλλα για να παθεις γαγγραινα ή να πεθανεις σκελετωμενος σε 1 χρονο πρεπει να εισαι και γαμω τις περιπτωσεις.
Μου θυμιζουν τακτικες που ακολουθουν οι παπαδες για να προσελκυσουν κοσμο στο ναο.you were saying ?
Εκλιπαρεί για ηλεκτρικό καροτσάκι
'Μετάνιωσα που ήμουν καπνιστής'
λέει ο 64χρονος πρώην οικοδόμος από τον Ήφαιστο Κομοτηνής, ο οποίος ακρωτηριασμένος σε πόδια και χέρια λόγω της νόσου Buerger, ζει με μια σύνταξη Πρόνοιας και εκλιπαρεί για ένα ηλεκτρικό καροτσάκι.
Όταν κόντεψε να πάθει γάγγραινα κι ακρωτηριάστηκε στο πόδι, οι γιατροί του έλεγαν πως οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν φανατικός καπνιστής, όμως εκείνος δεν τους πίστεψε και συνέχισε.Η πάθησή του, η νόσος του Buerger εξελίχθηκε αφού συνέχιζε απτόητος να καπνίζει. Χρειάστηκε να κάνει δεύτερη επέμβαση ακρωτηριασμού του άλλου ποδιού, ο δυναμικός άλλοτε οικοδόμος που έχτισε όλο τον Βοτανικό στην Αθήνα αναγκάσθηκε να αποκοπεί από την δουλειά του να κινείται με καροτσάκι αλλά και να καπνίζει γιατί δεν πίστευε τελικά τους γιατρούς που του έλεγαν ότι η νικοτίνη του τσιγάρου ήταν ο δολοφόνος του…
Έτσι χρειάστηκε και ακρωτηριασμός του ένα χεριού και μετά του δεύτερου. Ο Χιλμί δεν μπορεί μόνος του να κάνει απολύτως τίποτα. Έφυγε από την Αθήνα και επέστρεψε στον Ήφαιστο απ’ όπου καταγόταν και ζει στο σπίτι του με την γυναίκα του .
«Δεν έχουμε χρήματα, ζούμε με μια σύνταξη πρόνοιας. Δεν παίρνουμε αναπηρική γιατί δεν ξέρουμε την διαδικασία και δεν έχουμε κάποιον να τρέξει στις υπηρεσίες να μας βοηθήσει», λέει η γυναίκα του.
Ο 64χρονος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι απέναντι σε μια τηλεόραση.Εκλιπαρεί να του δοθεί ένα καινούργιο ηλεκτρικό καροτσάκι, αφού δεν έχει χέρια για να χρησιμοποιεί το παλιό, έτσι ώστε να μπορεί να μετακινείται. Τα δυο παιδιά του ζουν στην Γερμανία με τις οικογένειές τους κι εκείνα τα βγάζουν δύσκολα, δεν μπορούν να τον βοηθήσουν οικονομικά.
«Πληρώνω το λάθος μου να μπω στον κόσμο του καπνίσματος. Να μην βρεθεί κανένας στην θέση μου, λέει. Ιδίως οι νέοι να μην καπνίζουν να δουν το χάλι μου και να παραδειγματιστούν...», λέει.
http://www.enikos.gr/society/74971,Ekli ... tsaki.html -
το παραπάνω δεν αποτελεί ούτε εξαίρεση ούτε περιστατικό τραβηγμενο απο τα μαλλιά.
σχετικά καθημερινό φαινόμενο ειναι. βλεπω πάμπολλα τετοια (και με τεχνητά στοματα για αφόδευση κλπ κλπ).
-
ρε παλικαρια ,με ολο το σεβασμο, δε νομιζετε οτι το γ@ματε λιγο?
βαλτε λινκ στο κατω κατω.. αλλιως να το κανουμε τελειως σπλατερ το φορουμστο κατω κατω αλλο σκοπο εχει το συγκεκριμενο θεμα οχι να εχουμε rotten στους 4τ
ΥΓ οταν σε παλιοτερο πολεμο (κακως ) ειχα βαλει φωτο με ακρωτηριασμενο παιδακι , μου εγινε λινκ απο τους moderators
εκτος και αν τωρα ειναι 'για καλο σκοπο' -
ποιος ακριβώς ειναι ο σκοπός του νήματος;
-
Να μην χαλιέται η αισθητική των καπνιστών. Να μπορούμε να λέμε σε θεωρητική βάση ότι το κάπνισμα 'πρέπει ασφαλώς να μειωθεί', αλλά να εναντιωνόμαστε σε οτιδήποτε έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα ποσοστά των καπνιστών.
Να μειωθεί το κάπνισμα λοιπόν, αλλά όχι να απαγορευτεί και να εφαρμοστεί η απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανήλικους, αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαν οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους να τους πάρουν τσιγάρα, έλεος δηλαδή.
Να μειωθεί το κάπνισμα, αλλά όχι να απαγορευτεί και να εφαρμοστεί η απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Πως θα κάνει ο Έλληνας το καφεδάκι του; Νοούνται μπουζούκια χωρίς καπνό; Άλλωστε, έχουμε κρίση, θα καταστραφούν τα μαγαζιά.
Να μειωθεί το κάπνισμα, αλλά όχι με την αύξηση της τιμής του τσιγάρου. Λίγες απολαύσεις μας έχουν μείνει, θα μας την κόψουν και αυτή;
Ναι μειωθεί το κάπνισμα, αλλά όχι με την απαγόρευση διαφημίσεων των καπνοβιομηχανιών και δημοσίευση εικόνων από τα αποτελέσματα του τσιγάρου στα πακέτα, δεν χρωστάμε τίποτα να μας γυρνάνε τα άντερα.
Να μειωθεί το κάπνισμα, αλλά όχι και να τιμωρούμε με εξοντωτικά πρόστιμα τους γιατρούς που καπνίζουν στα νοσοκομεία και τους καθηγητές που καπνίζουν στα σχολεία, αυτό θα ήταν φασισμός. Άνθρωποι είναι και αυτοί, να μην κάνουν το τσιγαράκι τους στην δουλειά;
Ο σκοπός αυτού του νήματος είναι να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους χημικά εθισμένους καπνιστές να κάνουν ό,τι θέλουν ενώ θα δείχνουν ότι συμφωνούν σε θεωρητικό επίπεδο στο ότι κάτι πρέπει να γίνει. Επίσης, σκοπός αυτού του νήματος είναι να γράφουμε εκατοντάδες σελίδες στις οποίες θα αμφισβητούμε τα πορίσματα των επιστημόνων που τα τελευταία χρόνια όλα αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το κάπνισμα είναι μέσα στις 3-4 μεγαλύτερες αιτίες πρόωρων θανάτων παγκοσμίως.
Σκοπός αυτού του νήματος είναι να μιλάμε για κάτι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει για αυτό.
-
λινκ;
-
Το παρον τοπικό λέει 'Τελος το καπνισμα' και όχι 'αλλαξτε μάρκα' ή 'δοκιμάστε αυτο το καινούριο τσιγάρο'!
Οποτε μια χαρα οι σκληρές εικόνες όσο και σκληρές ή μεμονωμένες να ειναι! Αρκεί να ... έπιαναν τοπο!!! Που δεν ... (για μένα το λεω)! -
Οκ θα το έχω στο νου μου , την επόμενη φορά που θα θέλω να συνετίσω κάποιον..
-
Γιώργο ο καθένας για τον εαυτό του! Εγω τις βλέπω τις φωτογραφίες αλλά μέχρι και στα 3 πακέτα έχω φτασει!
Το να συνετίσω αλλον δε ... ουτε λόγος!Ξανα τα Winston στα 3,10€ από 3,00€ που έγιναν κατα την άνοιξη απο 3,10€ ... ξανά!!!
-
.
-
υπαρχει το αλλο θεμα που ειναι πιο καταλληλο για την εξασκηση του δικαιωματος του να καπνιζεις
viewtopic.php?f=13&t=48744&start=225
σχετικα με αυτο το θεμα..
αποφασισα μετα απο καποια χρονια να κανω κι εγω τη προσπαθεια μου να το κοψω
αν και πηγα αρχικα να το κοψω μαχαιρι, δε μπορεσα να τα καταφερω (και ας θεωρω οτι αυτη ειναι η καλυτερη λυση), οποτε προς το παρον εχω περιοριστει με αρκετη επιτυχια στο να το μειωσω σημαντικα και ευτυχως τα παω σχετικα καλα καθως κυμαινομαι απο 3-5 τσιγαρα τη μερα (απο τα 20+ )
ελπιζω καποια στιγμη να το κοψω τελειως και φυσικα αυτο να διαρκεσει για παντα
-
-
Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο Qsis. Χαρά στο κουράγιο που θα χρειαστείς.
Ίσως ακουστεί χαζό, αλλά μεγάλη δουλειά θα κάνεις αν ΔΕΝ καπνίζεις τις στιγμές που ΔΕΝ το έχεις ανάγκη, καίγεσαι, λιώνεις κλπ. Όχι δηλαδή τσιγάρα βαρεμάρας, αμηχανίας και 'το συνήθισα έτσι, επειδή δεν κάνω τίποτα άλλο'.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]