-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
οχι δεν είναι αυτό το άρθρο.θα το ψάξω μετά και θα το δώσω στο λαο.
ΥΓ η παραπάνω ειδηση όπως θα ειδες ΔΕΝ αναφέρεται στις εγκύους, αλλά στο τι ξεφουρνίζουν αυτές. αυτο εχει τεράστια διαφορά. και αφορά ΚΑΙ ενεργές ΚΑΙ παθητικές.
Αν σε ενδιαφερει οντως η αποψη μου, ψαξε το λινκ και δωστο στο 'λαο'.
Αν ειναι να αρχισει παλι 'νεο επεισοδιο', αστο καλυτερα...Αλλα σου λεω εκ των προτερων πως δε προκειται να διαφωνησω εαν αφορα εγκυους ή παιδια.
(Πιθανον να διαφωνησω βεβαια με καποιες παραμετρους αλλα οχι με την ουσια... )(Εχω την εντυπωση οτι αναφερεσαι σε καποιο αρθρο- ερευνα που εχει να κανει με τη κληρονομικη εξαρτηση σε 8χρονα παιδια και την προδιαθεση τους σε εμφανιση χοληστερόλης, καρδιακων διαταραχων κτλ )
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αλλα σου λεω εκ των προτερων πως δε προκειται να διαφωνησω εαν αφορα εγκυους ή παιδια.
Εφόσον δεχόμαστε ότι το κάπνισμα βλάπτει εγκύους και παιδιά, γιατί δεν δέχεσαι την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστους δημοσιους χώρους όπου συνεστιάζονται, όπως καφετεριες, εστιατόρια κλπ; Μήπως είναι πιο λογικό να τους ζητάμε να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι προκειμένου εμείς να μπορούμε να καπνίζουμε οπουδήποτε;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αλλα σου λεω εκ των προτερων πως δε προκειται να διαφωνησω εαν αφορα εγκυους ή παιδια.
Εφόσον δεχόμαστε ότι το κάπνισμα βλάπτει εγκύους και παιδιά, γιατί δεν δέχεσαι την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστους δημοσιους χώρους όπου συνεστιάζονται, όπως καφετεριες, εστιατόρια κλπ;
Μήπως είναι πιο λογικό να τους ζητάμε να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι προκειμένου εμείς να μπορούμε να καπνίζουμε οπουδήποτε;
Δεχομαι οτι καποιες ειδικες ομαδες ανθρωπων (εγκυες, παιδια κτλ) ειναι περισσοτερο ευαισθητες στις συνεπειες του καπνου.
Δεχομαι την απαγορευση του καπνισματος σε εστιατορια, ζαχαροπλαστεια, κινηματογραφους κτλ αλλα οχι σε μπαρακια.Δεν ειναι λογικο να ζηταμε απο κανεναν τιποτα, ποσο μαλλον απο μια εγκυο να μεινει σπιτι της, αλλα δεν ειναι και λογικο να δεις μια ετοιμογεννη ή ενα 8χρονο σε ενα κωλομπαρο...
-
Και πως ορίζονται τα μπαράκια (πόσο δε μάλλον τα κωλόμπαρα ) ?
Σε bar restaurant ? Και φαί αλλά και κρασί...
Σε νυχτερινά κέντρα (Ρέμος κτλ.), που προσφέρουν και φαγητό ? Γιατί και κει από αλκοόλ καλά πάνε...
Σε καζίνα ? Και πάλι αλκοόλ...Σε όλα αυτά τα μέρη δε συχνάζουν 8χρονα αλλά συχνάζουν μια χαρά έγκυες ακόμα και ετοιμόγεννες (αν και το κυρίως πρόβλημα είναι στους πρώτους 3-4 μήνες)
Βλέπεις τελικά ότι οι εξαιρέσεις είναι πολύ δύσκολο να οριστούν, εντοπιστούν, εφαρμοστούν...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και πως ορίζονται τα μπαράκια (πόσο δε μάλλον τα κωλόμπαρα ) ?Σε bar restaurant ? Και φαί αλλά και κρασί...
Σε νυχτερινά κέντρα (Ρέμος κτλ.), που προσφέρουν και φαγητό ? Γιατί και κει από αλκοόλ καλά πάνε...
Σε καζίνα ? Και πάλι αλκοόλ...Σε όλα αυτά τα μέρη δε συχνάζουν 8χρονα αλλά συχνάζουν μια χαρά έγκυες ακόμα και ετοιμόγεννες (αν και το κυρίως πρόβλημα είναι στους πρώτους 3-4 μήνες)
Βλέπεις τελικά ότι οι εξαιρέσεις είναι πολύ δύσκολο να οριστούν, εντοπιστούν, εφαρμοστούν...
Δεν ειναι αρμοδιοτητα μου να ορισω εξαιρεσεις.
Ειναι παντως δυσκολο, σιγουρα πιο δυσκολο απο την ευκολη λυση της καθολικης απαγορευσης.Ασε που ακομα και να ισχυε στο 100% η απαγορευση, δε μου εγγυαται κανεις πως θα προστατευτουν οι εγκυες και τα παιδια.
(ποσοι γονεις-εγκυες καπνιζουν σπιτι τους εκθετοντας τα παιδια τους στον καπνο...)Απο την αλλη, οταν παιρνεις αποφαση να κανεις παιδι, πρεπει να γνωριζεις οτι προκειται να συμβιβαστεις γενικως.
Αν καποιος εχει σαν προτεραιοτητα την υγεια του (και του παιδιου του) λογικα δεν θα επρεπε να εχει τετοια διλληματα (να παω για ποτο ή να προστατεψω την υγεια μου) ιδιαιτερα οταν μιλαμε για μια περιοδο που διαρκει μολις 9 μηνες (στην περιπτωση μιας εγκυου πχ) , μεχρι τουλαχιστον να ξεκαθαρισει το τοπιο και να απαγορευτει εντελως και ουσιαστικα το καπνισμα σε χωρους δημοσιας χρησης.
Με λιγα λογια, αν μεινει η γυναικα μου εγκυος, φυσικα και θα επιλεξω να την προστατεψω με το να μην επισκεπτομαι χωρους οπου γινεται ντουμανι. Φυσικα και θα καπνιζω στο μπαλκονι, φυσικα και η γυναικα μου θα το κοψει κανα 3μηνο πριν τη συλληψη. Πραγματικα, δε θα με ενδιαφερει το που θα παω να τα πιουμε ή που θα παω να πεταξω κανα πανερι.
Ασε που, γενικα μιλοντας και χωρις να θελω να υποβιβασω το θεμα με το τσιγαρο, τα προβληματα που αντιμετωπιζει η συγχρονη wannabe μαμα, ειναι δυστυχως παρα πολλα και δεν εχουν να κανουν μονο με το τσιγαρο.
-
Δεν ειναι αρμοδιοτητα μου να ορισω εξαιρεσεις.Μα μόνος σου ήδη άρχισες τις εξαιρέσεις (να επιτρέπεται στα μπαράκια, να απαγορεύεται στα εστιατόρια) αλλά μόλις γίνεται λίγο πιο ζόρικο το θέμα, εεεπ, βγάζεις την ουρά σου έξω
Ειναι παντως δυσκολο, σιγουρα πιο δυσκολο απο την ευκολη λυση της καθολικης απαγορευσης.
Πόσο δε μάλλον που στην Ελλάδα η κάθε λογής με καλή πρόθεση εξαιρέσεις ('ΟΚ στα εστιατόρια αλλά ας αφήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν ένα τσιγαράκι στο μπαράκι με το ποτάκι τους') χρησιμοποιούνται συνήθως με κακή πρόθεση ως παραθυράκια ('Μα τι λέτε, μπαράκι είναι το μαγαζί μου, ε, τα μαχαιροπήρουνα στα τραπέζια και ο κατάλογος φαγητών είναι για να ψαρώνουν οι άφραγκοι και να μην πλησιάζουν')
Ασε που ακομα και να ισχυε στο 100% η απαγορευση, δε μου εγγυαται κανεις πως θα προστατευτουν οι εγκυες και τα παιδια.
(ποσοι γονεις-εγκυες καπνιζουν σπιτι τους εκθετοντας τα παιδια τους στον καπνο...)...και πετάς και τη μπάλα έξω από το γήπεδο, δεν ήρθαμε εδώ να λύσουμε το πρόβλημα της προστασίας του αγέννητου παιδιού, για το τσιγάρο μιλάμε σε δημόσιους χώρους. Στο κάτω-κάτω, στο σπίτι του ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.
Απο την αλλη, οταν παιρνεις αποφαση να κανεις παιδι, πρεπει να γνωριζεις οτι προκειται να συμβιβαστεις γενικως.
A, οι έγκυες να συμβιβαστούν (που στο κάτω-κάτω η εγκυμοσύνη είναι και κοινωνικά απαραίτητη) αλλά οι καπνιστές όχι ?
Αν καποιος εχει σαν προτεραιοτητα την υγεια του (και του παιδιου του) λογικα δεν θα επρεπε να εχει τετοια διλληματα (να παω για ποτο ή να προστατεψω την υγεια μου) ιδιαιτερα οταν μιλαμε για μια περιοδο που διαρκει μολις 9 μηνες (στην περιπτωση μιας εγκυου πχ) , μεχρι τουλαχιστον να ξεκαθαρισει το τοπιο και να απαγορευτει εντελως και ουσιαστικα το καπνισμα σε χωρους δημοσιας χρησης.
- Εσύ δε συμβιβάζεσαι να πας έξω για 3 λεπτά αλλά οι έγκυες να συμβιβαστούν για 9 μήνες...
- Κανονικά δεν θα έπρεπε να τίθεται δίλημμα, η παράβαση του νόμου από τους καπνιστές το θέτει (πρακτικά λες: 'καθήστε σπίτι σας 9 μήνες προκειμένου να προστατέψετε το παιδί σας, εγώ πάντως δεν πρόκειται να σας διευκολύνω σε αυτό'... ωραία)
- To κάπνισμα ΕΧΕΙ απαγορευτεί, οι καπνιστές δεν θέλουν να το παραδεχτούν
Αστα, όπως και να το πάρεις δε στέκει λογικά το θέμα....
-
Οι εγκυες πανε σε μπαρακια να πιουν αλκοολ?...
-
Στο μπαράκι μπορούν να πάνε με τον σύντροφό τους και να πιούνε βυσσινάδα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο μπαράκι μπορούν να πάνε με τον σύντροφό τους και να πιούνε βυσσινάδα.Mε αυτη τη λογικη ρε Kωνσταντινε, βυσσιναδα μπορουν να πιουν παντου...
Σα να πηγαινεις στα Goodys και να θες να φας πλιγουρι. -
Στο μπαράκι μπορούν να πάνε με τον σύντροφό τους και να πιούνε βυσσινάδα.
Mε αυτη τη λογικη ρε Kωνσταντινε, βυσσιναδα μπορουν να πιουν παντου...
Σα να πηγαινεις στα Goodys και να θες να φας πλιγουρι.Και εσύ μπορείς να καπνίσεις σπίτι σου
-
Αφου την τραβαει στο μπαρακι ενω ειναι εγκυος προφανως δεν τον ενδιαφερει αν την ταλαιπωρει(δυνατη μουσικη, πολυκοσμια,σκαμπο)...Γιατι εννοειται πως μια εγκυος ειναι φυσικα πιο ευαισθητος οργανισμος (γι'αυτο την αναφεραμε στο τοπικο..)..Εμενα που καπνιζω κ βγαινω Καθε μερα κ πινω τουλαχιστον 4 ποτα πρεπει να με ενδιαφερει?
Αυτος που εχει το μαγαζι προτιμαει μια παρεα που καπνιζουν κ καταναλωνουν η την εγκυο με τη βυσσιναδα?
Η απαντηση φαινεται απο το γεγονος οτι στο 90% των καταστηματων καπνιζουν ακομα...
Η εγκυος εχει το δικαιωμα να βγει αλλα να μη θελει να παει ουτε στο χαι κλαμπ (που επιτρεπεται το καπνισμα),ουτε στο καζινο (που παλι επιτρεπεται κ δεν εκανε κανενας αντικαπνιστης παραπονο γι'αυτο..) να παει στα μαγαζια που ΔΕΝ επιτρεπεται..
Η αμα θελει να παει για καφε να παει στα starbucks...Εχει επιλογες..Στους καπνιστες ομως επιλογες δεν δινονται γι'αυτο ολοι ''παρανομουν'' σε συνεργασια παντα με τους μαγαζατορες..
Τωρα αμα εγκυος γυναικα θελει να παει στα μπουζουκια..Ας παει με αλλα να μην εχει απαιτησεις...Μην πει κανενας πως ειναι δικαιωμα του καθενος να πηγαινει σε οποιο μαγαζι θελει κ να μη καπνιζουν γιατι αμα θελεις να πας σε κωλομπαρο (ειναι τα μπαρ που εχουν που**ες μεσα,για οσους δεν γνωριζουν..)πηγαινε κ κανε κ καταγγελια οτι καπνιζουν...Κ αμα πλησιασει κανενας να τους ''μαλωσει'' χεε με...
Κ επειδη μ'αρεσει να μιλαω παραβολικα σαν το χριστο,εμενα που εχω καλο αυτοκινητο κ πληρωνω τα τελη ειναι δικαιωμα μου να απαιτω καλους δρομους για να μη το σπασω,αλλα τον αλλον που εχει ενα παλιο δεν τον ενδιαφερει...Η επιλογη μου πια ειναι να μη το κυκλοφορω παρα μονο σε δρομους που δεν εχουν λακουβες...
Ξερω οτι θα αρχισουν τα προσβλητικα σχολια αλλα επρεπε να γραψω κ εγω αυτο που νομιζω..οποιος καταλαβει οτι ζει στην Ελλαδα οπου υποφερουν ανθρωποι επειδη τα νοσοκομεια δεν λειτουργουν σωστα (ευχομαι να μη το ζησει κανενας..)...Θα σταματησει να ασχολειται με το κωλοτσιγαρο...Γιατι εκει επιλογες υπαρχουν..ασχετα αν ''τα θελουμε ΟΛΑ δικα μας''..
Υ.Γ:Κερναω σε παρεα αντικαπνιστων σημερα το βραδυ ενα μπουκαλι σε οποιοδηποτε μαγαζι στη θεσ/νικη που επιτρεπεται το καπνισμα..Σοβαρολογω..
-
Ο χρήστης deltasailor έγραψε:
Υ.Γ:Κερναω σε παρεα αντικαπνιστων σημερα το βραδυ ενα μπουκαλι σε οποιοδηποτε μαγαζι στη θεσ/νικη που επιτρεπεται το καπνισμα..Σοβαρολογω..
Αν ερθω και δεν καπνισω μετραω?
-
Ο χρήστης deltasailor έγραψε:
Αφου την τραβαει στο μπαρακι ενω ειναι εγκυος προφανως δεν τον ενδιαφερει αν την ταλαιπωρει(δυνατη μουσικη, πολυκοσμια,σκαμπο)...[Γιατι εννοειται πως μια εγκυος ειναι φυσικα πιο ευαισθητος οργανισμος (γι'αυτο την αναφεραμε στο τοπικο..)..Εμενα που καπνιζω κ βγαινω Καθε μερα κ πινω τουλαχιστον 4 ποτα πρεπει να με ενδιαφερει?Δεν ξέρω αν στο χωριό σου οι έγκυες οφείλουν να μένουν στο σπίτι, αλλα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ζουν κανονικά την ζωή τους, με προσοχή. Και σκι κάνουν και ορειβασία και εκδρομές και κολύμπι και διασκέδαση με τις παρέες τους. Αυτο σημαίνει ότι πακετο θα πρέπει να ανεχονται και και μια καρκινογονα ουσία; Εμάς τι μας ενδιαφέρει ποσά ποτά πίνεις κάθε νύχτα;
Αυτος που εχει το μαγαζι προτιμαει μια παρεα που καπνιζουν κ καταναλωνουν η την εγκυο με τη βυσσιναδα?
Η απαντηση φαινεται απο το γεγονος οτι στο 90% των καταστηματων καπνιζουν ακομα...Θέλεις να ρωτήσουμε και αυτόν που έχει το μαγαζί αν οι πελάτες του προτιμούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα γύρω πεζοδρόμια αντί να ψάχνουν με τις ώρες για κανονική θέση στάθμευσης; Πρέπει να μας λέει κάτι αυτο;
Η εγκυος εχει το δικαιωμα να βγει αλλα να μη θελει να παει ουτε στο χαι κλαμπ (που επιτρεπεται το καπνισμα),ουτε στο καζινο (που παλι επιτρεπεται κ δεν εκανε κανενας αντικαπνιστης παραπονο γι'αυτο..) να παει στα μαγαζια που ΔΕΝ επιτρεπεται..
Η αμα θελει να παει για καφε να παει στα starbucks...Εχει επιλογες..Στους καπνιστες ομως επιλογες δεν δινονται γι'αυτο ολοι ''παρανομουν'' σε συνεργασια παντα με τους μαγαζατορες..
Τωρα αμα εγκυος γυναικα θελει να παει στα μπουζουκια..Ας παει με αλλα να μην εχει απαιτησεις...Μην πει κανενας πως ειναι δικαιωμα του καθενος να πηγαινει σε οποιο μαγαζι θελει κ να μη καπνιζουν γιατι αμα θελεις να πας σε κωλομπαρο (ειναι τα μπαρ που εχουν που**ες μεσα,για οσους δεν γνωριζουν..)πηγαινε κ κανε κ καταγγελια οτι καπνιζουν...Κ αμα πλησιασει κανενας να τους ''μαλωσει'' χεε με...
Δίκιο έχεις. Όσο είσαι έγκυος βρε αδελφέ θα ξέρεις ότι τα... 'χαι κλαμπ' είναι εκτός οριων. Starbucks και πολύ σου είναι. Το ίδιο έχουμε καταφέρει να κάνουμε και με τους αναπήρους. Είσαι παραλυτος; Να πας στο Λονδίνο ή στη Στοκλχόμη, ή να κάτσεις σπίτι σου. Εδώ στην Αθήνα παρκαρουμε όπου βρούμε. Στο φινάλε κανε καταγγελία και αν πλησιάσει κανένας να τους μαλωσει χε*ε με...
Κ επειδη μ'αρεσει να μιλαω παραβολικα σαν το χριστο,εμενα που εχω καλο αυτοκινητο κ πληρωνω τα τελη ειναι δικαιωμα μου να απαιτω καλους δρομους για να μη το σπασω,αλλα τον αλλον που εχει ενα παλιο δεν τον ενδιαφερει...Η επιλογη μου πια ειναι να μη το κυκλοφορω παρα μονο σε δρομους που δεν εχουν λακουβες...
Ακριβώς σαν τον Χριστό.
Ξερω οτι θα αρχισουν τα προσβλητικα σχολια αλλα επρεπε να γραψω κ εγω αυτο που νομιζω..οποιος καταλαβει οτι ζει στην Ελλαδα οπου υποφερουν ανθρωποι επειδη τα νοσοκομεια δεν λειτουργουν σωστα (ευχομαι να μη το ζησει κανενας..)...Θα σταματησει να ασχολειται με το κωλοτσιγαρο...Γιατι εκει επιλογες υπαρχουν..ασχετα αν ''τα θελουμε ΟΛΑ δικα μας''..
Το ότι προβλεπεις προσβλητικα σχολια δειχνει μονο οτι καταλαβαινεις και μονος σου οτι αυτα που γραφεις δεν αντέχουν προσεκτικης ανάγνωσης. Οι προτάσεις 'οποιος καταλαβει οτι ζει στην Ελλαδα οπου υποφερουν ανθρωποι επειδη τα νοσοκομεια δεν λειτουργουν σωστα' και 'Θα σταματησει να ασχολειται με το κωλοτσιγαρο' απλά δεν συνδέονται λογικά. Δηλαδή δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τσιγάρο πριν λύσουμε όοοοοοοολα τα αλλα προβλήματα;
Αν σου θυμίσω ότι το τσιγάρο θεωρείται νούμερο 2 δολοφόνος σύμφωνα με την Π.Ο.Υ. Υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο στην χώρα μας; Βοηθάει καθόλου στην αναδιάρθρωση των προτεραιοτήτων που έχεις θέσει ώστε να τολμησουμε να ασχοληθούμε και με αυτό το τεράστιο πρόβλημα;
(σοβαρολογω)
-
θα'θελα να δω ο φίλος ο ναυτης τι θα έλεγε εάν ειχε τα προβλήματα των παιδιών του καπνού...
και που θα οφείλονταν οχι επειδή η μητέρα του πχ σύχναζε στα μπαρ, αλλά απλά επειδή εργαζόταν σε χωρο με καπνό (να μην είσαι 20-25; την εποχή εκεινη ακομα επιτρεποταν το ανελέητο καπνισμα παντού...)
εκει να σε έβλεπα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα μόνος σου ήδη άρχισες τις εξαιρέσεις (να επιτρέπεται στα μπαράκια, να απαγορεύεται στα εστιατόρια) αλλά μόλις γίνεται λίγο πιο ζόρικο το θέμα, εεεπ, βγάζεις την ουρά σου έξω
την αποψη μου λεω βρε, δεν προσπαθω να 'εξαιρεσω'. Θα ηθελα να τηρηθει το μετρο αλλα να υπαρχει και η εναλλακτικη.
Πόσο δε μάλλον που στην Ελλάδα η κάθε λογής με καλή πρόθεση εξαιρέσεις ('ΟΚ στα εστιατόρια αλλά ας αφήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν ένα τσιγαράκι στο μπαράκι με το ποτάκι τους') χρησιμοποιούνται συνήθως με κακή πρόθεση ως παραθυράκια ('Μα τι λέτε, μπαράκι είναι το μαγαζί μου, ε, τα μαχαιροπήρουνα στα τραπέζια και ο κατάλογος φαγητών είναι για να ψαρώνουν οι άφραγκοι και να μην πλησιάζουν')
Δε διαφωνω σε αυτο. Αλλα το λες και μονος σου. Ειμαστε στην Ελλαδα
...και πετάς και τη μπάλα έξω από το γήπεδο, δεν ήρθαμε εδώ να λύσουμε το πρόβλημα της προστασίας του αγέννητου παιδιού, για το τσιγάρο μιλάμε σε δημόσιους χώρους. Στο κάτω-κάτω, στο σπίτι του ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.
Ε οχι και πεταω τη μπαλα εξω απο το γηπεδο. Με τον Χρηστο (Λαππα) και τον joe λεγαμε για εγκυους κτλ
A, οι έγκυες να συμβιβαστούν (που στο κάτω-κάτω η εγκυμοσύνη είναι και κοινωνικά απαραίτητη) αλλά οι καπνιστές όχι ?
Δεν ειναι ασπρο-μαυρο. Εγω θα προτιμουσα να υπαρχουν (εστω μειωμενες) επιλογες.
Ας συμβιβαστω οπουδηποτε αλλου εκτος απο τα μπαρακια πχ- Εσύ δε συμβιβάζεσαι να πας έξω για 3 λεπτά αλλά οι έγκυες να συμβιβαστούν για 9 μήνες...
- Κανονικά δεν θα έπρεπε να τίθεται δίλημμα, η παράβαση του νόμου από τους καπνιστές το θέτει (πρακτικά λες: 'καθήστε σπίτι σας 9 μήνες προκειμένου να προστατέψετε το παιδί σας, εγώ πάντως δεν πρόκειται να σας διευκολύνω σε αυτό'... ωραία)
- To κάπνισμα ΕΧΕΙ απαγορευτεί, οι καπνιστές δεν θέλουν να το παραδεχτούν
Αστα, όπως και να το πάρεις δε στέκει λογικά το θέμα....
- Εγω πιθανον να μην εχω βαλει προτεραιοτητα την υγεια μου οπως αλλωστε και οι εγκυες που συνεχιζουν και καπνιζουν.
- ?
- Δεν εχει απαγορευτει επι της ουσιας: υπαρχει ο νομος αλλα δεν εφαρμοζεται. Ουτε καταγγελιες γινονται, ουτε τα αντικαπνιστικα κινηματα ειναι στο φορτε τους. Το θεμα εχει ψιλοξεχαστει. Καλως ή κακως ετσι ειναι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν ξέρω αν στο χωριό σου οι έγκυες οφείλουν να μένουν στο σπίτι, αλλα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ζουν κανονικά την ζωή τους, με προσοχή. Και σκι κάνουν και ορειβασία και εκδρομές και κολύμπι και διασκέδαση με τις παρέες τους. Αυτο σημαίνει ότι πακετο θα πρέπει να ανεχονται και και μια καρκινογονα ουσία; Εμάς τι μας ενδιαφέρει ποσά ποτά πίνεις κάθε νύχτα;
Κυριε λαππα,εμενα το χωριο μου ειναι η Θεσσαλονικη κ οσες εγκυες εχω γνωρισει ειχαν κοψει τα ξιδια κ το τσιγαρο οταν πηραν αποφαση να κανουν παιδι,συνεπως κ τις εξοδους σε χαι κλαμπ..Η δισκεδαση ειναι κατι διαφορετικο για τον καθενα..
Αμα τωρα η εγκυος θελει να δισκεδασει σε μπαρακι κ δεν θελει να παει εκει που σιγουρα δεν καπνιζουν δεν της φταιω εγω...
Επισης αφου δεν σε ενδιαφερει ποσα ποτα πινω,θα μπορουσες να το προσπερασεις κ οχι να το σχολιασεις γιατι στην τελικη ουτε εμενα με ενδιαφερει αν στο δικο σου χωριο διασκεδαζετε με ορειβασια,κολυμπι κ με την παρεα σας..Με πιανεις ετσι?Σου εξηγω οτι επειδη δεν σε ενδιαφερει δεν μπορεις να μου καθορισεις εσυ τι θα πω..Ειναι φορουμ εδω κ κανουμε κουβεντα..Απο τη στιγμη που δεν παραβαινω τους κανονισμους λεω οτι θελω...Στη τελικη ηταν μια φραση απο παραδειγμα την οποια χρησιμοποεις μεμονωμενα προσπαθωντας κατι...Θέλεις να ρωτήσουμε και αυτόν που έχει το μαγαζί αν οι πελάτες του προτιμούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα γύρω πεζοδρόμια αντί να ψάχνουν με τις ώρες για κανονική θέση στάθμευσης; Πρέπει να μας λέει κάτι αυτο;
Οχι δεν θελω να ρωτησω τιποτα τους μαγαζατορες,ρωτα τους εσυ αν εχεις απορειες..
Ασε που θα σου πει αν θελεις να μαθεις τι προτιμουν οι πελατες ρωτα αυτους οχι εμενα..
(Οπως θα καταλαβες σε αυτο το σημειο παριστανω κ εγω οτι δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις,ακριβως οπως κανεις κ εσυ..)Δίκιο έχεις. Όσο είσαι έγκυος βρε αδελφέ θα ξέρεις ότι τα... 'χαι κλαμπ' είναι εκτός οριων. Starbucks και πολύ σου είναι. Το ίδιο έχουμε καταφέρει να κάνουμε και με τους αναπήρους. Είσαι παραλυτος; Να πας στο Λονδίνο ή στη Στοκλχόμη, ή να κάτσεις σπίτι σου. Εδώ στην Αθήνα παρκαρουμε όπου βρούμε. Στο φινάλε κανε καταγγελία και αν πλησιάσει κανένας να τους μαλωσει χε*ε με...
Οταν εισαι εγκυος πρεπει να προσεχεις γενικα...Αμα τωρα θες δυνατη μουσικη κ να γινεις λιαρδα το τελευταιο που σε πειραζει θα ειναι το τσιγαρο...Αλλιως πηγαινε κ βαλτα με το μαγαζατορα κ οχι με τον πελατη...Οσο για τους παραλυτους,αφου υπαρχουν ζωα που παρκαρουν οπου βρουν δεν μπορεις κανεις τιποτα γι'αυτο..Αν πιστευεις οτι ειναι στις δυναμεις σου να αλλαξεις το καθε** ζωο** που παρκαρει οπου βρει τοτε κανε κατι γι'αυτο,αλλα ακομα κ αυτο ειναι ασχετο με το τσιγαρο...Η Ελλαδα εχει τοσα στραβα που δεν γινεται να τα συζητησουμε ολα σε αυτο το τοπικ..
Ακριβώς σαν τον Χριστό.
Εγω σαν το χριστο κ εσυ σαν το Χρηστο...
Το ότι προβλεπεις προσβλητικα σχολια δειχνει μονο οτι καταλαβαινεις και μονος σου οτι αυτα που γραφεις δεν αντέχουν προσεκτικης ανάγνωσης. Οι προτάσεις 'οποιος καταλαβει οτι ζει στην Ελλαδα οπου υποφερουν ανθρωποι επειδη τα νοσοκομεια δεν λειτουργουν σωστα' και 'Θα σταματησει να ασχολειται με το κωλοτσιγαρο' απλά δεν συνδέονται λογικά. Δηλαδή δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τσιγάρο πριν λύσουμε όοοοοοοολα τα αλλα προβλήματα;
Βεβαια κυριε Λαππα εδω ο κοσμος καιγεται κ εσυ ασχολεισαι με το τσιγαρο...Ενω εχεις επιλογες να πας σε ενα καταστημα που δεν καπνιζουν...Εσυ συνεχιζεις να θελεις κατι παραπανω...Οπως απαγορευση παντου χωρις να μου αφηνεις επιλογες εμενα...Αυτο σου φαινεται πιο λογικο δηλαδη...?
Αν σου θυμίσω ότι το τσιγάρο θεωρείται νούμερο 2 δολοφόνος σύμφωνα με την Π.Ο.Υ. Υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο στην χώρα μας; Βοηθάει καθόλου στην αναδιάρθρωση των προτεραιοτήτων που έχεις θέσει ώστε να τολμησουμε να ασχοληθούμε και με αυτό το τεράστιο πρόβλημα;
Αυτοι οι περιπτεραδες τα λαμογια φταινε που πουλανε δολοφονους...Ανετα θα μπορουσαν να τους κλεισουν μεσα..Προτεινω καψιμο ολων των τσιγαρων μεσα στα μπαρακια για παραδειγματισμο..
(σοβαρολογω)
Αληθεια,δοκιμασε με...
Υ.Γ.:Να σε ενημερωσω πως εχω ατελειωτο χρονο να σου απανταω,μιας κ σχολασα για φετος...
-
την αποψη μου λεω βρε, δεν προσπαθω να 'εξαιρεσω'.Α, εντάξει τότε. Διότι έγώ είχα μείνει με την εντύπωση ότι για να εκφέρει κανείς άποψη, πρέπει να μπορεί και να την στηρίξει.
Ε, τότε κι εγώ έχω την άποψη ότι ο ελάχιστος μισθός πρέπει να είναι 10.000€ το μήνα.
Που θα βρεθούν? Α, είπαμε. 'Δεν είναι της αρμοδιότητας μου να πω που θα βρεθούν'...Εγώ την άποψή μου λέω...Θα ηθελα να τηρηθει το μετρο αλλα να υπαρχει και η εναλλακτικη.
Κι εγώ θέλω το φραπέ μου πικρογλυκό, ελαφροβαρύ και σκέτο με πολύ γάλα...
Δε διαφωνω σε αυτο. Αλλα το λες και μονος σου. Ειμαστε στην Ελλαδα
Δυστυχώς ο λόγος που η Ελλάδα έχει καταντήσει αυτό που είναι, είναι ακριβώς επειδή κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται. Διότι ο κάθε κάφρος κάνει ότι του γουστάρει αφού δεν έχει καμία συνέπεια.
Ας συμβιβαστω οπουδηποτε αλλου εκτος απο τα μπαρακια πχ
Α, μάλιστα. Δηλαδή δεν ζητάς και πολλά.
Μόνο να μην έχουν το δικαίωμα οι μη-καπνιστές να βγαίνουν για ποτό ή όποτε βγαίνουν να τρώνε τον καπνό σου στην μάπα.- Εγω πιθανον να μην εχω βαλει προτεραιοτητα την υγεια μου οπως αλλωστε και οι εγκυες που συνεχιζουν και καπνιζουν.
- ?
- Δεν εχει απαγορευτει επι της ουσιας: υπαρχει ο νομος αλλα δεν εφαρμοζεται. Ουτε καταγγελιες γινονται, ουτε τα αντικαπνιστικα κινηματα ειναι στο φορτε τους. Το θεμα εχει ψιλοξεχαστει. Καλως ή κακως ετσι ειναι.
- Με την υγεία σου κάνε ότι θέλεις. Την υγεία των άλλων όμως δεν έχεις το δικαίωμα να την απειλείς, επειδή εσύ γουστάρεις να καπνίζεις.
- Το θέμα 'έχει ξεχαστεί' διότι στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος. Στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, επειδή δεν συμφωνεί με τον εκάστοτε νόμο.
-
Ο χρήστης Joe[b έγραψε:
Bar[/b:30u7rxiy] Team':30u7rxiy]θα'θελα να δω ο φίλος ο ναυτης τι θα έλεγε εάν ειχε τα προβλήματα των παιδιών του καπνού...και που θα οφείλονταν οχι επειδή η μητέρα του πχ σύχναζε στα μπαρ, αλλά απλά επειδή εργαζόταν σε χωρο με καπνό (να μην είσαι 20-25; την εποχή εκεινη ακομα επιτρεποταν το ανελέητο καπνισμα παντού...)
εκει να σε έβλεπα.
Τι εννοεις?
Καλα τωρα μας λες εσυ για μπαρ?..Το εχεις κ στο ψευδωνυμο σου.... -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Θα ηθελα να τηρηθει το μετρο αλλα να υπαρχει και η εναλλακτικη.
Κι εγώ θέλω το φραπέ μου πικρογλυκό, ελαφροβαρύ και σκέτο με πολύ γάλα...
Ειναι απλο..Παρε δυο φραπεδες...
-
λοιπον ιδού η ειδηση http://health.in.gr/kid/news/article/?aid=1231114536 αλλά είναι αρκετά ελλειπής.
εκτός του οτι βρηκαν αλλοιωσεις στις αρτηρίες, οι επιστήμονες ηταν σε θεση να 'μαντευουν' με χαρακτηριστικη ευκολια ποιες μαναδες εισεπνεαν καπνό.
αυτα κι ελπιζω ο ναυτης να μας δωσει μια απαντηση στο προηγουμενο μου ερωτημα (που κατα 99999% θα το περασε στο σκρολιν)
εδιτ... απηντησε οτιναναι. σε εργασιακο χωρο αναφερθηκα ναυτη. ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]