-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Kyrie antwnh exete apanthsh sto PM poy moy steilate.....
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, θα το σκεφτώ
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Με τήν ευκαιρία της έναρξης των ‘πυροβολισμών’ τήν Κυριακή στον Μπράλλο , θά ήθελα να ευχηθώ στο δ.σ. του ΣΟΑΑ καλή επιτυχία.
Να υπενθυμίσω ότι , κύριος-βασικός-πρωταρχικός ,σκοπός δημιουργίας - ύπαρξης - λειτουργίας τού συνδέσμου είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων μέ το,επικινδυνο από τήν φύση του, άθλημα.
Στα 40+ χρόνια εχουν γίνει άλματα σε αυτό τό επίπεδο καί είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να γίνονται. Στίς εκλογές του 2005 είχα πεί τήν εξής και μόνη κουβέντα στους συναθλητές μου πρίν τήν ψηφοφορία..
*ΔΕΝ με ενδιαφέρει ο τρόπος που μοιράζονται τά έπαθλα καί ΔΕΝ θα ασχοληθω , πληρώνουμε άλλους για αυτή τη δουλειά , αυτό που θα ασχοληθω είναι η ασφάλεια καί η ασφάλιση των αγώνων.... *αμέσως μετά έλαβα τήν συντριπτική πλειοψηφία τών ψήφων τών συναθλητών μου.
Ετσι απλά για να θυμάστε τί θέλουν πάνω από όλα –κατα τήν γνώμη μου πάντα – οι συναθλητές σας από εσάς
.Σε μία εποχή πού τό αγχος της επιβίωσης έχει γίνει καθημερινότητα γιά τους περισότερους καί τό λίγο που ίσως μπορείτε νά προσφέρεται αυτή την εποχή , είναι πάρα πολύ γιά όλους εμάς τους απ΄ έξω καί έκ του ασφαλούς σχολιάζοντες..
Καλό κουράγιο καί γερό στομάχι ( ειδικά στά νεούδια ) -
Τι εγινε χτες?
Μια τρυπα στο νερο/.
Η προσελευση 14 (!!!) αγωνιζομενων εδειξε οτι οι υπολοιποι ειναι ευχαριστημενοι απο το σημερινο θεσμικο πλαισιο του ΣΟΑΑ (και αρα την λειτουργια). Η οτι προτιμουν να κανουν ατομικα ο καθενας του κεφαλιου του, η του προσωπικου τους συμφεροντος. Σημεια των καιρων!
Ανανεωση καταστατικου τελος , τουλαχιστον ως την ...μεθεπομενη Γενικη Συνελευση (πιασε τ αυγο και κούρευτο )
Αλγεινη εντυπωση μου εκανε η ηχηρη απουσια των αγωνιζομενων της περιφερειας, και του εκλεγμενου μελους του ΔΣ απο τον Πυργο (τον ψηφισα κιολας )
Μονο θετικο η συζητηση που εγινε με τον Νωντα Φατουρο, μελος της ΕΠΑ, κυριως σχετικα με τα καυσιμα, την τηρηση των τεχνικων κανονισμων και τους σχετικους ελεγχους (χητησαμε να γινονται αυτεπαγγελτοι με κληρωση), την δημοσιοποιηση ενεργειων που μενουν στο σκοταδι και την χρησιμοποιηση ενος ανθρωπινου δυναμικου που θελει να συμμετεχει και να προσφερει, χωρις να του παρεχεται ο τροπος.
Συμπερασμα. Καλα να παθουμε οτι παθουμε, θα εχουμε το σπορ που μας αξιζει.
Προσωπικα θα συνεχισω να ειμαι ΣΟΟσκυλο, αλλά στο παρασκηνιο πια. Γιατι να χαλαμε τις καρδιες μας??? -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Τι εγινε χτες?
Μια τρυπα στο νερο/...................
.......................................................... Συμπερασμα. Καλα να παθουμε οτι παθουμε, θα εχουμε το σπορ που μας αξιζει.
Προσωπικα θα συνεχισω να ειμαι ΣΟΟσκυλο, αλλά στο παρασκηνιο πια. Γιατι να χαλαμε τις καρδιες μας???Ποιες καρδιες μας ? αυτες φτιαχνοντε με τα like like στο facebook , τα στομαχια τους θες να πεις , οσοι ελαχιστοι ενδιαφεροντε γιαυτο το σπορ και την ανοδο του ....
Η αδιαφορια προκυπτει απ'την ποιοτητα των ανθρωπων σ'αυτο το σπορ , και δεν το λεω εγω ....το ειχε πει ο συγχωρεμενος μεγαλος συνοδηγος , και καποτε το αμφισβητουσα σαν υπερβολικο !Δυστυχως το αθλημα δεν πασχει μονον απο την ΑΡΧΗ του , αλλα στο μεγαλυτερο ποσοστο απ'τους ιδιους τους αγωνιζομενους που ειναι ....στα παπαρια τους και δυο αυγα τουρκιας για ΟΛΑ , μονον μην τους θηξεις τις φοβερες ικανοτητες τους σαν οδηγαρες , και δεν τους δοσεις κυπελαρες ετσι κι αλλοιως γιατι τα αρκει να μην τους βαλεις να δουλεψουν το περιεχομενο του σκαλπ τους ..... !
Για τα μπαζα ΟΛΟΙ μας ...........και λογο οτι ασχοληθηκαμε μ'αυτο το αθλημα , σ'αυτην την χωρα .
keep walking με το σταρλετακι σου , κι ας το , δεν σωνεται με τιποτα , και δεν θα ζησουμε κι αιωνια ... δεν πανα....
Ο νεοαλληνας αλλωστε ειναι για αλλα μεγαλεια ... φατσομπουκια , ποδοσφαιροαρλουμπες , κι η φραπεδια παει συνεφο ......... -
Ανακατέψτε τα του γιατρού περί ΣΟΑΑ και τα περί βενζινών και φτάχνουμε ένα καταπληκτικό χαρμάνι. Αποτέλεσμα αυτών και πολλών πολλών άλλων για πολλά χρόνια, σε ψηφοφορία της IRDA (International Rally Drivers Assossiation) βρσκόμαστε στο παγκόσμιο στερέωμα των ράλι σε κάποια θέση από 41- 74.
Ή λίστα και περισσότερες πληροφορίες εδώ:www.worldrallyranking.com
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης Lambis έγραψε:
Ανακατέψτε τα του γιατρού περί ΣΟΑΑ και τα περί βενζινών και φτάχνουμε ένα καταπληκτικό χαρμάνι. Αποτέλεσμα αυτών και πολλών πολλών άλλων για πολλά χρόνια, σε ψηφοφορία της IRDA (International Rally Drivers Assossiation) βρσκόμαστε στο παγκόσμιο στερέωμα των ράλι σε κάποια θέση από 41- 74.
Ή λίστα και περισσότερες πληροφορίες εδώ:http://www.worldrallyranking.com
Λάμπης ΚουρτέσηςΚαλημέρα Λάμπη !
Νομίζω ότι κάπου χάθηκες στήν μετάφραση -
«Η προσελευση 14 (!!!)»
…διόρθωση 16….και χωρίς θαυμαστικό.
Ακούτε κύριοι υπονομευτές των συμφερόντων σας?.
Καθόμουν σε μια γωνία, άρρωστος και με πυρετό και παρακολουθούσα την αγωνιά του ΔΣ και σκεφτόμουνα, πόσο άδικος για αυτούς υπήρξα μερικές φορές. Τον ΣΟΑΑ δεν τον αξίζετε. Ο ΣΟΑΑ είναι θεσμός, και θα έπρεπε να έχει για χέρια, εσάς. Μα εσείς έχετε τα χέρια σας για να βγάζει ο ένας τα μάτια του άλλου.
Διαφωνείτε για κάτι?, γιατί δεν ήρθατε να το πείτε, να αλλάξετε το καταστατικό?. Μα και 400 να είχατε έρθει, με τα μυαλά που κουβαλάτε, 400διαφορετικες γνώμες θα είχατε, όλες βασισμένες στην στενόμυαλη λογική, του απόλυτου προσωπικού συμφέροντος σας. Ο ΣΟΑΑ έχει 85 νομίζω, ενήμερα οικονομικά μέλη. Κατά συνέπια δεν συνέτρεχε οικονομικός λόγος, τότε τι έφταιγε για την ανυπαρξία σας?. ΧΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.«Καλα να παθουμε οτι παθουμε,»
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΑΘΟΥΝΕ….για τι οι 16 δεν το αξίζουν…
«την δημοσιοποιηση ενεργειων που μενουν στο σκοταδι και την χρησιμοποιηση ενος ανθρωπινου δυναμικου που θελει να συμμετεχει και να προσφερει, χωρις να του παρεχεται ο τροπος.»
ΝΕ με 1000……
«Προσωπικα θα συνεχισω να ειμαι ΣΟΟσκυλο, αλλά στο παρασκηνιο πια.»
Δεν σου κάθετε το «παρασκήνιο»….είσαι αρκετά πληθωρικός εσύ, ΕΥΤΥΧΩΣ.
«..... Αυτο το αθλημα δεν σωνεται με τιποτα ,στην χωρα μας !»
….λες να λέει αλήθεια?, αρχίζω και τον πιστεύω….
ΑΝΤΩΝΗΣ.
-
Καλημέρα Λάμπη !
Νομίζω ότι κάπου χάθηκες στήν μετάφρασηΓειά σου Άγγελε!
Που χάθηκα;
Ψηφοφορία είναι (έτσι νομίζω τουλάχιστον)
Λεπτομέρειες
Μικρό το κακό. -
Εγκαταστάθηκαν τελικά. Ποιος θα μου πει την διεύθυνση?.
Ευχαριστώ
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Το νέο ¨σπίτι¨του Συνδέσμου βρίσκεται στο Περιστέρι περιοχή Ανθούπολη, Προπυλαίων και Σαμοθράκης. Προς το παρόν κάνουμε κάποιες βελτιώσεις στο χώρο και θα σας ανακοινώσουμε την ημερομηνία μετακόμισης (για να μας βοηθήσετε φυσικά!!!) αλλά και τα καινούρια ωράρια λειτουργίας των γραφείων του Σ.Ο.Α.Α.
από το site του συνδέσμου
-
-
http://www.omae-epa.gr/sites/www.omae-e ... %20epa.pdf
http://www.omae-epa.gr/pressrelease/397
Είμαι λίγο μπερδεμένος ...
Είναι η θέση και η αντίθεση... ή μήπως είναι η δράση και η αντίδραση ...
Ποιός είναι ο στόχος αυτής της απόφασης του ΣΟΑΑ ? Προφανώς να πιέσει με την στάση του για να το ξανασκεφθεί η Ομοσπονδία, ή για να μην είναι συνυπεύθυνος για τα μελλούμενα.
Έτσι όμως, αυτός ο πολύτιμος και απόλυτα αναγκαίος φορέας των οδηγών για το σπόρ μας, κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι ενδιαφέρεται για τις 'καρέκλες' και για τους τύπους και όχι για το έργο και την ουσία ...
Διότι πήρε θέση (αρνητική) όχι στην αποτελεσματικότητα και στο εν δυνάμει έργο της νέας ΕΠΑ, (που ακόμα δεν το είδαμε) αλλά στην σύνθεσή της...
Τι θα προτιμούσε άραγε, να είναι μέλος της ΕΠΑ (όπως ήταν έως τώρα) και το επίπεδο της συναποφασισμένης πορείας να ήταν κάτω του μετρίου ή να βρίσκεται σε επιτροπές όπου οι ώριμες, ρεαλιστικές και θετικές εισηγήσεις της, να ήταν αποδεκτές απο την ΕΠΑ ?Εξ άλλου ο σκοπός του ΣΟΑΑ δεν είναι να διοικεί και να συναποφασίζει, αλλά είναι να κρίνει, να στηλιτεύει, να κοντράρεται, να αντιπαρατίθεται, να απαιτεί, να διατηρεί σε εγρήγορση την διοίκηση, ειδικά σε τόπους και χρόνους που αυτή οδεύει (όταν και άν) ... 'με τα μάτια νυσταγμένα και βαριά'
Περιμένουμε με ενδιαφέρον και την θέση των φίλων μας απο τον ΣΟΑΑΒΕ
-
Αυτο το βρηκα στο http://www.kokkinhshmaia.blogspot.com στο παρα...αγωνιστικα.
Μετά την παραίτηση από την προεδρία του Σ.Ο.Α.Α. του Γιώργου Κοσμόπουλου, εξαιτίας της μόνιμης εγκατάστασης του στην Θεσσαλονίκη, και μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. νέος πρόεδρος ανακηρύχθηκε ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος Νίκος Πλέσσας.Στο site του ΣΟΑΑ δεν υπαρχει ανακοινωση!
Αντε σιδεροκεφαλος!! -
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
http://www.omae-epa.gr/sites/www.omae-epa.gr/files/nea epa.pdfhttp://www.omae-epa.gr/pressrelease/397
Ποιός είναι ο στόχος αυτής της απόφασης του ΣΟΑΑ ? Προφανώς να πιέσει με την στάση του για να το ξανασκεφθεί η Ομοσπονδία, ή για να μην είναι συνυπεύθυνος για τα μελλούμενα.
Έτσι όμως, αυτός ο πολύτιμος και απόλυτα αναγκαίος φορέας των οδηγών για το σπόρ μας, κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι ενδιαφέρεται για τις 'καρέκλες' και για τους τύπους και όχι για το έργο και την ουσία ...
Διότι πήρε θέση (αρνητική) όχι στην αποτελεσματικότητα και στο εν δυνάμει έργο της νέας ΕΠΑ, (που ακόμα δεν το είδαμε) αλλά στην σύνθεσή της...
Τι θα προτιμούσε άραγε, να είναι μέλος της ΕΠΑ (όπως ήταν έως τώρα) και το επίπεδο της συναποφασισμένης πορείας να ήταν κάτω του μετρίου ή να βρίσκεται σε επιτροπές όπου οι ώριμες, ρεαλιστικές και θετικές εισηγήσεις της, να ήταν αποδεκτές απο την ΕΠΑ ?Εξ άλλου ο σκοπός του ΣΟΑΑ δεν είναι να διοικεί και να συναποφασίζει, αλλά είναι να κρίνει, να στηλιτεύει, να κοντράρεται, να αντιπαρατίθεται, να απαιτεί, να διατηρεί σε εγρήγορση την διοίκηση, ειδικά σε τόπους και χρόνους που αυτή οδεύει (όταν και άν) ... 'με τα μάτια νυσταγμένα και βαριά'
Μιχαλη, εισαι εδω? Περιμενεις ακομη εξηγησεις? Ε. Καλα. Κουραγιο...
Κακα τα ψεματα, ειναι δυσκολο πραγμα να εκπροσωπεις και να λειτουργεις σαν εκφραστης μιας κοινωνικης ομαδας. Οσο κι αν υπαρχει η καλη θεληση (που αναμφισβητητα υπαρχει), χρειαζονται κι αλλα πραγματα.
Προς το παρον ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εχουμε αρχισει να ξεχναμε πως υπαρχει ενασ ΣΟΑΑ. Και δεν δεχομαι το γνωστο τροπαρι οτι φταιμε ολοι. Οποτε κληθηκαμε ειμασταν παροντες. Και παρουσια δεν σημαινει να μετατραπουν τα γραφεια του Συνδεσμου σε καφετερια...Υ.Γ. Να , για παραδειγμα, ποιες ενεργειες εγιναν για να κεφαλαιοποιηθει η επιτυχια της Ριτσωνας?
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Κακα τα ψεματα, ειναι δυσκολο πραγμα να εκπροσωπεις και να λειτουργεις σαν εκφραστης μιας κοινωνικης ομαδας. Οσο κι αν υπαρχει η καλη θεληση (που αναμφισβητητα υπαρχει), χρειαζονται κι αλλα πραγματα.
Προς το παρον ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εχουμε αρχισει να ξεχναμε πως υπαρχει ενασ ΣΟΑΑ. Και δεν δεχομαι το γνωστο τροπαρι οτι φταιμε ολοι. Οποτε κληθηκαμε ειμασταν παροντες. Και παρουσια δεν σημαινει να μετατραπουν τα γραφεια του Συνδεσμου σε καφετερια...Υ.Γ. Να , για παραδειγμα, ποιες ενεργειες εγιναν για να κεφαλαιοποιηθει η επιτυχια της Ριτσωνας?
Χρήστο μου,
τα ερωτήματα ήταν ρητορικά και δεν περίμεναν απαντήσεις. Εξάλλου δεν αισθάνεσαι πολλές φορές ότι εδώ μέσα κάνουμε παράλληλους μονολόγους , βγάζοντας τα εσώψυχά μας, σαν να εξομολογούμαστε στο παπά της ενορίας μας ;Με την ευκαιρία της αλλαγής της ηγεσίας του ΣΟΑΑ, νομίζω πως θα πρέπει να πάψει να κοιτάζει προς τα γραφεία της ΟΜΑΕ, εγκλωβιζόμενος στην εσωστρέφεια και να στραφεί – ανοιχτεί ολοκληρωτικά (προς το παρόν τουλάχιστον) προς την κοινότητα των αγωνιζομένων, σε όλη την επικράτεια. Να χτυπήσει την πόρτα του καθενός προσωπικά και να πείσει για την συλλογική αξία και αναγκαιότητά του.
Πόσο σεβαστός και υπολογίσιμος συζητητής μπορεί να είναι στην ΟΜΑΕ, εκφράζοντας 50, 60,70 αγωνιζόμενους ;
Τρέχει ο Νικόλας και καταγράφει τις παρατηρήσεις του για τις ελλείψεις στις αναβάσεις και τα ράλλυ. Και τις αναρτά στο διαδίκτυο. Ε και, λοιπόν και τι έγινε ; Ποιος δεσμεύεται από αυτές τις παρατηρήσεις. Ο Οργανωτής, ή η ΟΜΑΕ ; Κανείς φυσικά και τούτο διότι τίποτα δεν είναι θεσμοθετημένο. Απλώς γίνεται και κανείς δεν δεσμεύεται …
Έχει εγκαταληφθεί από τα ίδια του τα μέλη, (αν τα είχε ποτέ βέβαια) και ο μεγάλος του αγώνας είναι να εργαστεί σκληρά για να τα προσεγγίσει.
Πρέπει να πείσει όλους τους αγωνιζόμενους ότι έχουν συμφέρον να είναι μέλη του. Στην περιφέρεια, ο μέσος αγωνιζόμενος θεωρεί ότι ό ΣΟΑΑ είναι κάτι που δεν τον αφορά, δεν τον χρειάζεται, με 1 ~ 2 αγώνες τον χρόνο τι του προσφέρει ;
Αν όμως είχε πίσω του 600 μέλη, αν έπειθε τους αγωνιζόμενους ότι έχουν συμφέρον να είναι κοντά του, αν τους συσπείρωνε κάτω από την σκέπη του, όπως η μάνα τα παιδιά της, κάτω από την αγκαλιά της, αν κέρδιζε τον σεβασμό με την υπευθυνότητά και την σοβαρότητα του, αν και οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι ήταν σοβαροί, ώριμοι, σύννομοι, απαλλαγμένοι από τις μικρότητες, τους προσωπικούς αλληθωρισμούς, την εγωιστική συντεχνιακή νοοτροπία, τότε θα ήταν ένα θεσμοθετημένο όργανο με ουσιαστική και πολύτιμη συνεισφορά, που θα ενέπνεε σεβασμό στην ηγεσία του σπορ και με τον λόγο του, θα ασκούσε δυναμική και δημιουργική κριτική στις αποφάσεις της.
-
Σαν πρώτος επιλαχόν μετά την παραίτηση του Γιώργου, ποιος ανέβηκε στο ΔΣ?.
Σιδεροκέφαλος Νίκο.
Ευχαριστούμε για τα όσα θετικά μας έδωσες Γιώργο, άλλωστε επάνω είναι και ο ΣΟΑΒΕ….. Καλό είναι να έχουμε γλείψιμο και στην συμπρωτεύουσα!!!....
A. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
http://www.omae-epa.gr/sites/www.omae-epa.gr/files/nea epa.pdf
http://www.omae-epa.gr/pressrelease/397
…καλό μου αδελφάκι!!!, εσύ γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, γι’ αυτό και εγώ ρωτάω εσένα……
«σαν εκφραστής μιας κοινωνικής ομάδας», της ποιας ομάδας?. Εδώ προκύπτει σκόρπιο αμπέλι. 400 αγωνιζόμενοι, 400 διαφορετικές γλώσσες και σημαίες…. Οι άφαντοι δεν έχουν εκπρόσωπο.
«καλη θεληση (που αναμφισβητητα υπαρχει)», θα ευχόσουν να είναι έτσι, μα το ενδιαφέρον δεν θα είχε το λιγότερο μια εγγραφή ενημερώσεως?.
«Προς το παρον ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εχουμε αρχισει να ξεχναμε πως υπαρχει ενασ ΣΟΑΑ». Είσαι άδικος!!!!..... προ ημερών δεν μας ενημέρωσαν για F3, που σαν καύσιμο έχει τα αέρια μας, μετά την χρίση φασολάδας?.
«Υ.Γ. Να , για παραδειγμα, ποιες ενεργειες εγιναν για να κεφαλαιοποιηθει η επιτυχια της Ριτσωνας?». Καλέ μου γιατρέ, για να κεφαλαιοποιηθεί, χρειάζονται συντεταγμένες διεργασίες, κατατιθέμενες στην αρχή του σπορ. Μα και να έγιναν, σκοντάφτουν στης σκιές…
Σ’ αγαπώ
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
« Δεν θα το κάνετε εδώ μέσα 4t-forum » έλεγε προ καιρού στο fb ο συμπαθής και αγαπητός πρόεδρος του ΣΟΑΑ Νικόλας Πλέσσας, στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα ορισμένων θερμόαιμων μελών της ομάδας του συνδέσμου.
Τελικά νομίζω πως το 4t-forum είναι εκκλησία μπροστά στην ατμόσφαιρα του fb, στο οποίο ενίοτε συμμετέχω και εγώ ...
Εκεί οι πάντες γράφουν για τα πάντα, σχεδόν όλοι έχουν άποψη επί παντός επιστητού, έχω την αίσθηση ότι μιλούν όλοι μαζί ταυτόχρονα και κανείς δεν ακούει πραγματικά τι λέει ο άλλος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που σέβονται τα θεσμικά όργανα και τις αποφάσεις αυτών, αναδεικνύονται προσωπικές αντιπαραθέσεις, εμπάθεια, αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα με κυρίαρχο στοιχείο (κατά την γνώμη μου) τις τεχνικές προδιαγραφές των αγωνιστικών αυτοκινήτων.
Ελάχιστοι ενδιαφέρονται για την προβολή και ασφάλεια των διοργανώσεων, την στήριξη νέων οδηγών, την συνεργασία μεταξύ τους για την πρόοδο του αθλήματος, αλλά βασικό τους μέλημα είναι αναλόγως του αυτοκινήτου που διαθέτουν, σε ποια κατηγορία θα τρέχουν, με ποιους άλλους, ποιοι θα αποκλείονται λόγω κενών, των τεχνικών κανονισμών, πώς να υπάρχει ο μικρότερος ανταγωνισμός, με ποιο τρόπο να διατηρηθεί στην επικαιρότητα το αυτοκίνητο του καθ΄ ενός, κλπ.
Η ξεκούραστη αποχή από τα θεσμικά δρώμενα, εύκολα οδηγεί και στην ανέξοδη κριτική. Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός πως πολλοί πρωταθλητές και κορυφαίοι αγωνιζόμενοι, όπως π.χ. Λ. Κύρκος, ο Ελ-Εμ, κλπ., απομακρύνθηκαν από τον ΣΟΑΑ και κατά καιρούς έχουν εκφραστεί με όχι κολακευτικά σχόλια γι΄αυτόν.
Αυτό το γεγονός με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αγωνιζόμενοι οι οποίοι διαθέτουν το ταλέντο και/η την οικονομική άνεση να υποστηρίζουν την προσπάθειά τους, δεν αισθάνονται την ανάγκη – υποχρέωση να συνδικαλίζονται και να συμμετέχουν στα κοινά.
Πάντως για να δω τα πράγματα και λίγο αισιόδοξα, προτιμώ στο fb του ΣΟΑΑ να γίνεται χαμός από θέσεις, κακίες, αντιπαραθέσεις, σχόλια, χαζομάρες, μικρότητες, παρά να επικρατεί νεκρική και αδιάφορη ησυχία.
Υ.γ. για την επίκαιρη τριλογία των ΕΠΑ/ΕΘΕΑ – ΦΙΛΜΠΑ – ΣΟΑΑ, ίσως γράψω κάτι άλλη φορά,
γιατί το θέμα … έιχ΄ ξεφίγγγ, (σε γνήσια πηλιορείτικη προφορά) -
Μιχάλη, δεν ειμαι του διαμετρηματος ουτε του Κυρκου ουτε του Λωρη. Εχω ομως φαει τοσες φαπες απο το 'οργανο' μου (για την ακριβεια, οχι απο τον θεσμο αλλά από τους λειτουργούς του) που γραφω best seller. Και δικαιολογώ απολυτα την απομάκρυνση οσων την τολμησαν. Κι επειδη προσωπικα παραμενω θεσμικα Σοοσκυλο, ονειρευομαι τη μερα που καποιοι δυνατοι και θρασεις θ αποφασισουν να ξαναστησουν εναν νεο ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΑΑ ( η οπως αλιως ονομαζομενο) που θ αφησει τα εσωστρεφικα κομπλεξ που διακρινουν τον συνδεσμο τα τελευταια χρονια και θ ασχοληθει με ΔΥΟ (ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ) πραγματα. Την προβολη του σπορ σε κοινωνικα στρωματα και νεους αθλητες και την τηρηση και βελτιωση των συνθηκων ασφαλειας.
Κακα τα ψεματα, το επιπεδο (εστω και σε αθλητικη και μονο βαση) εχει πεσει πολυ χαμηλα, και ειναι πια αδηρητη η αναγκη μιας 'εξουσιας' (διοικησης δηλαδη) που θα εμπνευσει και θα πεισει οτι οι προτεραιοτητες δεν βρισκονται στους τεχνικους κανονισμους και τα επαθλα αλλά στα 2 προαναφερθεντα θεματα.
Ειναι λοιπον φανερο οτι αυτοι που εχουν την δυνατοτητα να συμμετεχουν στο σπορ κατω απο τις οποιεσδηποτε βαθμολογικες προυποθεσεις δεν εχουν καμμια ορεξη να μπλεκουν σε μικροτητες, και δεν ειναι κατακριταίοι.
Σε μια περιοδο κρισης, οικονομικης γενικα αλλά και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ειδικά, ένα θετικό μυαλό θα σκεφτοταν πώς να αναβαθμισει τον δικό του ρόλο και τελικα το αθλημα. Οι σκυλοκαυγαδες ειναι βουτυρο στο ψωμι ...ξερεις ποιών, αλλά δυστυχώς το μυαλό των περισσότερων δεν φτάνει ως εκεί. Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι αυτοί που μπορούν να κάνουν το κεφι τους μονοι τους, εχουν τη δυνατοτητα και τις ικανοτητες να πηγαινουν και σ αλλες παραλιες ,οταν νοιωθουν οτι μπλέκουν με περίεργες καταστάσεις. Και φυσιολογικά διαθέτουν λιγότερο χρόνο γιά χάσιμο και γι αυτο λείπουν από τις...'διαδικασίες'.
Αυτή είναι η αλήθεια και σ όποιον αρέσει. -
Ωραίες οι δυο τελευταίες παραθέσεις, αποτυπώνουν την αλήθεια!.
Στην πατρίδα μας υπάρχει και αυτό!. «η πάπας πάπας, η ζευγάς ζευγάς». λένε και το άλλο!. «η θα γ@μ@ς, η θα σφυράς»!. Αυτοί από ότι βλέπω, ασχολούνται κατά παντός επιστητού περί το αυτοκίνητο. Θέλουν να υποκαταστήσουν τους πάντες για τα πάντα. Σίγουρα αυτό προκύπτει από το κενό της εξουσία τους, μα και από τα κενά της «αρχής» του σπορ.
Άλλωστε είναι της πάση γνωστό, ότι δυο Έλληνες, έχουν σε τρία σημεία διαφωνία μεταξύ τους!.
Τα βλέπουμε στους αγώνες, ένας ‘αχταρμάς’ αλλοπρόσαλλων τοποθετήσεων. Για τους χάνοντας, έφταιγε η οργάνωση, η το ‘μαϊμούδισμα’ του μπροστινού!!!...τα κούλα μας άκρα, δεν έφταιξαν ποτέ……
Η κατά το δοκούν και συμφεροντολογικά, θεσμοθέτηση του σπορ, φτιαγμένη στο γόνατο η στο καφενείο, δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Μα μήπως οι πιου- πιου-πιου… που έχουν μαζευτεί, θέλουν τέτοιες διοικήσεις και τέτοια ΔΣ?. Ποσό αξίζουν κάτι διαφορετικό?.
Οπωσδήποτε… «… έιχ΄ ξεφίγγγ, (σε γνήσια πηλιορείτικη προφορά)» όπως ορθά έγραψε ο φίλος Μιχάλης, και ισχύει για όλους……..
Αντώνης.
ΣΟΑΑ.