-
Παιδια καλησπερα,ειμαι αναμεσα σ αυτες τις 2 επιλογες κ θελω να με βοηθησετε στην επιλογη που πρεπει να κανω.Aξιζουν τα 1200 ευρω παραπανω που κοστιζει το seat(14.490 ευρω ) σε αναλογια με αυτα που προσφερει,σε συγκριση με το νεο suzuki swift(13.300)?
-
Παιδια καλησπερα,ειμαι αναμεσα σ αυτες τις 2 επιλογες κ θελω να με βοηθησετε στην επιλογη που πρεπει να κανω.Aξιζουν τα 1200 ευρω παραπανω που κοστιζει το seat(14.490 ευρω ) σε αναλογια με αυτα που προσφερει,σε συγκριση με το νεο suzuki swift(13.300)?
-
-
οχι
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
οχιλιγο πιο αναλυτικα??:)
-
ρε παιδια κανεις????:( θα θελα μια εμπεριστατωμενη αποψη για τα 2 αυτοκινητα ,επειδη δν ειμαι σχετικος με το αθλημα. βοηθηστε λιγακι αν γινεται.ευχαριστω
-
Φιλε μου καλωσηρθες!
Περιγραψε μας σε παρακαλω για τι ειδους χρηση προοριζεται το αυτοκινητο οπως κ μεχρι ποσα χρηματα διαθετεις , ωστε να μπορεσουμε κι εμεις να σε κατευθυνουμε βασει των αναγκων σου
-
Ειμαι φοιτητης αλλα η χρηση του αμαξιου θα ειναι για τα επομενα 7-10 χρονια.Η χρηματοδοτηση θα γινει απο πλευρας των γονιων μου και συζητωντας καταληξαμε στο ποσο των 12-15.000 ευρω.Απο το αυτοκινητο ζηταω μια ανεση κατα την οδιγικη συμπεριφορα,αξιοπιστια,ασφαλεια αλλα και νευρο οταν χρειαζεται.Με εντυπωσιασε η εξωτερικη εμφανιση του 3θυρου ιμπιζα κατι το οποιο δεν συνεβει με τo swift.Με το τελευταιο ειχα την ευκαιρια να κανω test drive και η εντυπωση ηταν ακρως θετικη ως προς την οδηγηση.
-
Εχοντας εμπειρια απο το Ibiza (οχι το 1,2 tsi αλλα το 1,4 101ps) να σου πω οτι ενα πολυ καλο αυτοκινητο με το οποιο ταξιδευεις πολυ καλα!(βεβαια η αναρτηση ειναι αρκετα σκληρη οποτε θα εχεις μειωμενη ανεση) Δεν ομως και πολυ ευελικτο στην πολη ενω και το εσωτερικο του ειναι πολυ μουντο. Το Swift απο την αλλη σιγουρα ειναι περισσοτερο αυτοκινητο πολης αλλα για ταξιδια δεν ενδεικνυται καθοτι εχει πολυ μικρο χωρο αποσκευων
Λες ομως οτι το αυτοκινητο θα το κρατησεις για 7-10 χρονια... Δεν γνωριζω ακομα πολλα για την αξιοπιστια του 1,2 tsi (εξαλλου ο κινητηρας βρισκεται μολις ενα χρονο στην αγορα) αλλα θα ηθελα νΑ περασει λιγος ακομα καιρος για να εξαλειφθουν τα οποια προβληματα 'νεοτητας' μπορει να εχει
Η επιλογη μου θα ηταν το Ibiza λογω κινητηρα, συμπεριφορας αντε βαλε και σχεδιασμου
Παντως κοιτα και το Fiesta 1,4!! -
Μαλιστα... Σε αυτη την περιπτωση λοιπον, σωστα στραφηκες σε τουρμπο 1200αρη αφου και ταξιδι θα κανεις αξιοπρεπεστατα.
Απο κει κ περα αν θα πληρωσετε μετρητοις, κοιταξε κ το clio 1,2 tce που απ'οτι εχω διαβασει εδω στο φορουμ εχει εκπτωση 1500€. Εαν θα το παρετε με δοσεις, η σκοντα εχει ατοκο χρηματοδοτικο προγραμμα, αρκετα ενθαρρυντικο κατ'εμε εκτος κι αν δεν αντεχεις με τιποτα τη σχεδιαση του φαμπια (το καταλαβαινω απολυτα.)Η προταση μου (εφ'οσον σκοπευεις να το κρατησεις τοσα χρονια) ειναι να παρεις ενα λεον 1,2 tsi, ιδιος κινηρτηρας μεγαλυτεροι χωροι πολυ καλυτερο πατημα στο δρομο και πολυ καλυ τιμη! τσεκαρε εδω τις τιμες, αν τις αντεχεις ειναι ο,τι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα κατ'εμε
http://www.4t.gr/default.php?pname=Mode ... del_id=361 -
Γιατι δεν το εβγαζαν πριν απο 7 μηνες με αυτον τον κινητηρα να το επαιρνα και γω???
-
Πες μας και τι χρηση θα του κανεις γιατι αν εισαι κατα 90% μεσα στη πολη μια χαρα ειναι και το swift και το leon ξεκαθαρα υπερβολη..
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Μαλιστα... Σε αυτη την περιπτωση λοιπον, σωστα στραφηκες σε τουρμπο 1200αρη αφου και ταξιδι θα κανεις αξιοπρεπεστατα.
...το clio 1,2 tce ....Στο clio κατέληξα και εγώ μετά από πολύ ψάξιμο και δοκιμές.
Η χρηματοδότηση είναι με 7.5% επιτόκιο από εμπορική. Η έκπτωση επίσημα 650 για παραγγελία, σε κάποια που τα λένε eurobonus γιατί είναι παραγωγής 10 μήνες πίσω πάει στα 950 (εγώ αυτό διάλεξα) και κατεβαίνει και άλλο (άλλα 300 σε μένα, χωρίς να ζητήσω άλλα δώρα). Τελική τιμή 14070, συν πινακίδες τέλη 265 ευρώ, και 180 ευρώ έξοδα για το δάνειο. Σε αυτά τα λεφτά δεν θα βρεις τίποτα καλύτερο κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή εκεί έξω και η clio έχει απίστευτο πάτημα και τράβηγμα, ο δε κινητήρας είναι δοκιμασμένος περίπου 3 χρόνια τώρα και δεν έχει δείξει κάποια προβλήματα.
Ο 1.2 TSI που μπαίνει και στο πολο, που το έχω οδηγήσει, έχει βγάλει κάποια θέματα, δες παραδίπλα στο forum των vagιτων (http://www.vwclub.gr) ενώ τα παιδιά στο greekrenaultclub.gr μόνο κάτι πταίσματα. Το seat είναι vw group αν δεν το ξέρεις.
Τώρα για το swift φαντάζομαι ότι μιλάς για το νέο που μόλις έκανε την εμφάνιση του, αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για μένα να με αποτρέψει από την αγορά του.Πήγαινε δες τη clio, οδήγησε τη, δες μήπως σε καλύπτει και κάποια έκδοση με λιγότερο εξοπλισμό (εγώ πήρα την ακριβότερη dynamic), δες και τα άλλα από κοντά, ψάξου στα εξειδικευμένα φορουμ κάθε μάρκας (υπάρχουν για όλα τα μοντέλα) και κρίνε.
Καλή επιτυχία και καλό πτυχίο. -
Tι προβληματα εχει ο tsi Κινητηρας?
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Ο 1.2 TSI που μπαίνει και στο πολο, που το έχω οδηγήσει, έχει βγάλει κάποια θέματα, δες παραδίπλα στο forum των vagιτων (http://www.vwclub.gr) ενώ τα παιδιά στο greekrenaultclub.gr μόνο κάτι πταίσματα. Το seat είναι vw group αν δεν το ξέρεις.
.
πες μου τις εντυπωσεις σου για το πολο!!
-
Εγώ μεταξύ των δύο Seat Ibiza 1.2 TSI Special Edition, Suzuki Swift new 1.2 με κλειστά μάτια το Seat.
Καλύτεροι χώροι, καλύτερο after sales και δίκτυο εξυπηρέτησης.
Ως παλαιός κάτοχος Swift με τη Ευρωπαϊκή (Ουγγρική) Suzuki δεν τα πάω καλά.Το μόνο ίσως πρόβλημα που έχει το Seat είναι η σχεδίασή του. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και είναι και θέμα χρώματος...
-
το swift θα το απερριπτα για 2 λογους..
1ον μοιαζει πολυ με το απερχομενο μοντελο και η σχεδιαση του μου μοιαζει παρωχημενη..
2ον αφου μπορεις να αγορασεις αυτοκινητο με 1,2Τ κινητηρα ειναι απειρως προτιμοτερος απο ενα αντιστοιχο ατμοσφαιρικο..
Απο εκει και περα στην κατηγορία των 1,2Τ υπαρχουν 4 μοντελα, το καθε ενα με τα υπερ και τα κατα του...
Εγω θα ξεχωριζα polo 1,2TSi και clio TCe -
τι διαφορες εχουν στην οδιγικη συμπεριφορα το polo και το seat?στην ουσια δεν ειναι το ιδιο αμαξι?ιδιος κινητηρας ,ιδιο γκρου,στην ουσια μονο το ονομα πληρωνεις!
-
Έχω το swift από το 2005, το προηγούμενο το 1,3. Από στήσιμο και δυναμικά χαρακτηριστικά είναι απλά κορυφαίο, παίζει να είναι και το καλύτερο σούπερ μίνι σε αυτό τον τομέα.
Από κινητήρα-κιβώτιο απλά μάπα, ίσως το χειρότερο από όλους τους ανταγωνιστές του. Κινητήρας με πολύ λίγη ροπή που την δίνει αρκετά ψηλά και η κλιμάκωση του κιβωτίου είναι ίσως η χειρότερη που έχω οδηγήσει, πολύ κοντή δευτέρα και δυσανάλογα μακριά τρίτη που 'κρεμάει'.
Με το καινούριο δεν ξέρω τι παίζει αλλά σίγουρα ο 1,2 tsi είναι by far καλύτερος ειδικά για κίνηση μέσα στην πόλη. Πιστεύω το σέατ είναι μακράν καλύτερη επιλογή. Δώσε τα παραπάνω φράγκα και χτύπα το! -
Κοίτα και το κλιό που είπαν μερικά παιδιά παραπάνω. Η γαλλική άνεση είναι χρυσάφι για μέσα στην πόλη και ο 1,2 tce απλά ανώτερος από του σουίφτ.
Seat Ibiza 1.2 TSI Special Edition VS Suzuki Swift new 1.2