-
H εξάχνωση μπορεί να συμβαίνει οποτεδήποτε, απλά λόγω του κρύου αέρα να γίνεται εμφανής αυτή η ουσία. Δεν ξέρω, μπορεί να λέω και φίφες.
-
Ο χρήστης petdiam έγραψε:
Άλλαξαν το παρμπρίζ; ... Στη Honda άλλαξαν το παρμπρίζ επειδή θολώνει το τζάμι; ...
Περίεργο συμβάν...
Ναι άλλαξαν το παμπρίζ και έβαλαν και φιμέ μεμβράνες πλάι και πίσω. Αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Το εκνευριστικό είναι ότι ενώ έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και σε άλλα αυτοκίνητα εντούτοις λύση καμία. Για αποσμητικό δεν χρησιμοποιώ μέσα στο αυτοκίνητο. Πάντως έχει σίγουρα αυτή την ελώδη μορφή, που αν το καθαρίσω με το ίδιο χαρτί δύο φορές δεν καθαρίζει.
Στη honda άλλαξαν παρμπρίζ και έβαλαν μεμβράνες για να επιλύσουν το πρόβλημα;
Βάζουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία μεμβράνες;Συγνώμη αλλά εμένα όλα αυτά μου 'ακούγονται' περίεργα...
-
Εγώ πάντως θα υποψιαζόμουν μήπως στο φίλτρο του κλιματιστικού συμβαίνει κάτι...
Αν π.χ. κάποιος έξυπνος στο συνεργείο ψέκασε κατά λάθος το φίλτρο με σπρέυ λαδιού (όπως κάνουν στα βελτιωτικά φίλτρα αέρα μηχανής) τότε είναι πολύ πιθανό η λαδίλα να σου έρχεται στο παρμπρίζ όταν ανοίγεις το κλιματιστικό.
Επίσης υπάρχει περίπτωση κάποιος να καθάρισε το χώρο του φίλτρου με πανί που να έχει λάδι οπότε μία από τα ίδια.
Θέλω να πιστεύω ότι το συνεργείο έχει αλλάξει το φίλτρο και έχει βάλει κάποιο καθαρό...
Εικασίες κάνω γιατί το Civic δεν το ξέρω...
-
Από μέσα ή από έξω θολώνει το τζάμι;
-
το καλοκαίρι, με A/C OFF το λειτουργείς καθόλου;
-
[quote='mjacob']το καλοκαίρι, με A/C OFF το λειτουργείς καθόλου;[/quote
Δεν το έχω οδηγήσει ποτέ το καλοκαίρι με το AC/OFF. υγγνώμη ρε παιδιά το HVAC τι είναι? και επί τη ευκαιρία το παρόν σιβίκ είναι το τρίτο που οδηγώ από το 1990, χωρίς ποτέ να είχα οποιοδήποτε πρόβλημα. Και ναι από εξουσιοδοτημένο συνεργείο (Ευφραίμογλου Ηράκλειο Κρήτης) και το παμπρίζ και οι μεμβράνες. Περίεργο μπορεί πλην όμως αληθές.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Από μέσα ή από έξω θολώνει το τζάμι;Μέσα πλευρά;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Από μέσα ή από έξω θολώνει το τζάμι;
Μέσα πλευρά;
Από μέσα μόνο.
-
Μήπως έβαλε κάποιος αποσμητικό χώρου στην εισαγωγή του κλιματιστικού και με τον ψυχρό/υγρό αέρα κολλάει στο τζάμι.
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με ζεστο αερα θα ηταν πιο πιθανο να συμβαινει καποια εξαχνωση .**Και δεν ειναι μονο το τζαμι που λερωνεται , σκεψου τι αναπνεουν οι επιβαίνοντες **Πήγαινε σε μαγαζί για κλιματισμό αυτοκινήτων να καθαρίσουν το a/c.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μήπως έβαλε κάποιος αποσμητικό χώρου στην εισαγωγή του κλιματιστικού και με τον ψυχρό/υγρό αέρα κολλάει στο τζάμι.Με ζεστο αερα θα ηταν πιο πιθανο να συμβαινει καποια εξαχνωση .**Και δεν ειναι μονο το τζαμι που λερωνεται , σκεψου τι αναπνεουν οι επιβαίνοντες **
Πήγαινε σε μαγαζί για κλιματισμό αυτοκινήτων να καθαρίσουν το a/c.
Καλά τα λες πλην όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο ηράκλειο
-
Πετα στα σκουπιδια το φιλτρο καμπινας και βαλε ενα καλο καθαριστικο ΑC,αυτα με το τεραστιο σωληνακι που φτανει μεχρι την εβαπορετα(τηρησε τις οδηγιες κατα γραμμα στους χρονους).Και την επομενη μερα βαλε ενα καινουριο φιλτρο καμπινας και ξαναδες αν το κανει.
Θόλωμα τζαμιών σε CIVIC 1.8 sedan