-
αμα ακουσεις jazz ενω δε σ αρεσει δε παθαινεις τιποτα
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
αμα ακουσεις jazz ενω δε σ αρεσει δε παθαινεις τιποταοπως δε θα παθω και τιποτα να παω να ακουσω τη μουσικη που θελω στο μαγαζι που θελω
θα δειτε σε λιγο καιρο οτι αυτο που προτεινω ειναι πολυ καλυτερο απο την ασυδοσια που θα επικρατησει.
-
Σπύρο, έχεις δίκιο στο θέμα των db.
Από την άλλη, είναι πολύ διαφορετικό να αναγκάζεσαι να ακούς μουσική που δεν σου αρέσει, με το να αναγκάζεσαι να κάνεις κάτι που σε βλάπτει, όπως το να εισπνέεις καπνό τσιγάρων από εκατοντάδες πελάτες. Στην πρώτη περίπτωση είναι θέμα γούστου. Στην δεύτερη είναι θέμα υγείας. Και είναι σημαντικότατη διαφορά. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η ζωή δεν χωρίζει τις παρέες σε καπνίζοντες και μη.
Καπνιστές και αντικαπνιστές παντού μαζί. Κάπνισμα μόνο έξω.
Αφου η ζωη δε χωριζει τις παρεες...
-
Αυτό σου λέω. Μην βάζεις μια συνήθεια πάνω από τους ανθρώπους. Είναι τουλάχιστον ντροπή να παραδέχεται κάποιος ότι δεν μπορεί να διασκεδάσει με φίλους και κοπέλες χωρίς νικοτίνη. Ακόμα και έτσι όμως, κανείς δεν προσπαθεί να στο απαγορεύσει. Βγες έξω και κάνε όσα τσιγάρα θέλεις, απλά μην υποχρεώνεις όλους τους υπόλοιπους να καπνίζουν μαζί σου. Απλό είναι.
-
Αυτό σου λέω. Μην βάζεις μια συνήθεια πάνω από τους ανθρώπους. Είναι τουλάχιστον ντροπή να παραδέχεται κάποιος ότι δεν μπορεί να διασκεδάσει με φίλους και κοπέλες χωρίς νικοτίνη.Φυσικα και δε βαζω τη συνηθεια πανω απο φιλους. Χθες βγηκα για φαι, το καπνισμα απαγορευοταν, ολα καλα.
Οταν ομως θελω να βγω με τον κολλητο μου - καπνιστη, θα βγουμε και οι δυο εξω ή ενας -ενας?
Θα ηταν καλυτερα να μπορουμε να παμε σε ενα μπαρ οπου ποτο και καπνισμα επιτρεπονται.Ακόμα και έτσι όμως, κανείς δεν προσπαθεί να στο απαγορεύσει. Βγες έξω και κάνε όσα τσιγάρα θέλεις, απλά μην υποχρεώνεις όλους τους υπόλοιπους να καπνίζουν μαζί σου. Απλό είναι.
Δεν υποχρεωνω κανενα φιλο να καπνισει μαζι μου. Οταν τους λεω 'ελατε καμμια βολτα απο το σπιτι' , συμβιβαζονται με το γεγονος οτι θα καπνιζω. Εκει γιατι δεν υπαρχει προβλημα?
-
και αμα ολοι στη παρεα ειναι καπνιστες θα βγαινουν ολοι μαζι εξω και θα παιρνουν μπυρες απο το περιπτερο?
-
Όχι, θα διασκεδάζουν μαζί με όλο τον άλλο κόσμο. Απλά όταν θέλουν να κάνουν τσιγάρο θα βγαίνουν έξω.
-
Όχι, θα διασκεδάζουν μαζί με όλο τον άλλο κόσμο. Απλά όταν θέλουν να κάνουν τσιγάρο θα βγαίνουν έξω.ειναι σα να σου λεω οτι, οταν θες να πιεις μια γουλια απο το ποτο σου, να βγαινεις εξω και να ξαναμπαινεις. Θα το εκανες? Ποσες φορες?
-
Θα μείωνα το ποτό.
Επίσης, επειδή δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα απαιτούσα να μάθω τον λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό.
-
Θα μείωνα το ποτό.Επίσης, επειδή δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα απαιτούσα να μάθω τον λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό.
εγω θα πηγαινα σε μαγαζι που δε θα μου ελεγαν ποσο θα πιω και πως.
για τους καπνιστες, αυτο που λεει ο νομος ειναι 'καψονι'. Αντιστοιχο με αυτο που σου ειπα.
-
Bayern, αρκούσε ένα τηλεφώνημα για να έρθει στα ίσια του ο καλλιτέχνης. Δεν το έκανε κανείς, δεν άλλαξε τίποτα. Την επόμενη φορά θα κάνει τα ίδια και με περισσότερο θράσος.Δεν μου περίσσευε το 50άρικο.
-
Όχι, θα διασκεδάζουν μαζί με όλο τον άλλο κόσμο. Απλά όταν θέλουν να κάνουν τσιγάρο θα βγαίνουν έξω.Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόταν έναν τσιλιαδόρο ο μαγαζάτορας να ελέγχει αν όντως είναι έξω από το μαγαζί και καπνίζουν ή την έχουν κάνει χωρίς να πληρώσουν.
Τρελά σκηνικά! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω θα πηγαινα σε μαγαζι που δε θα μου ελεγαν ποσο θα πιω και πως.για τους καπνιστες, αυτο που λεει ο νομος ειναι 'καψονι'. Αντιστοιχο με αυτο που σου ειπα.
Η διαφορά είναι ότι στο παράδειγμα σου δεν βρίσκω κάποια λογική για να δικαιολογήσω μια τέτοια απόφαση. Αντίθετα, υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Η επιστήμη λέει ότι το παθητικό κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Και αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ή διαφορετικές ερμηνείες.
Ούτε εγώ χαίρομαι που το μέτρο είναι καψόνι για τους καπνιστές. Και δεν χαίρομαι καθόλου γιατί όσο πιο δύσκολο είναι για αυτούς, τόσο θα αρνούνται να συμμορφωθούν. Ειλικρινά όμως δεν βλέπω άλλο ρεαλιστικό τρόπο.
-
Η επιστήμη λέει ότι το παθητικό κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Και αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ή διαφορετικές ερμηνείες.Ούτε εγώ χαίρομαι που το μέτρο είναι καψόνι για τους καπνιστές. Και δεν χαίρομαι καθόλου γιατί όσο πιο δύσκολο είναι για αυτούς, τόσο θα αρνούνται να συμμορφωθούν. Ειλικρινά όμως δεν βλέπω άλλο ρεαλιστικό τρόπο.
Υπαρχουν και λιγοτερο 'διαφημισμενες' ερευνες-στατιστικες που καταληγουν οτι συγκεκριμενα το παθητικο καπνισμα δεν προκαλει σημαντικες βλαβες. Δε διαφωνω οτι το καπνισμα επιβαρυνει, απλα ειμαι αντιθετος με το οτι προκαλει πχ καρκινο.)
Παρόλα αυτα, σε καμμια ερευνα σχετικα με το παθητικο καπνισμα δεν διαβασα να λαμβανονται υποψιν παραμετροι οπως: για ποσες ωρες ημερισιως, ποσες μερες, σε τι περιβαλλον, τι διατροφη, τι επιπεδα αγχους, τι τσιγαρα, ιατρικο ιστορικο, οικογενειακο ιστορικο κτλ
Το κάπνισμα μπορεί να σου κάψει τους πνεύμονες, αλλά ο εθισμός στην κουλτούρα της απαγόρευσης, μπορεί να σου κάψει το μυαλό, οπως διαβασα καπου...
-
Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι αν οι καπνιστές είχαν την στοιχειώδη αντίληψη να σέβονται τους διπλανούς τους και δεν κάπνιζαν σε κλειστούς δημόσιους χώρους... δεν θα χρειαζόταν η κουλτούρα της απαγόρευσης;
Βλέπεις να υπάρχει πουθενά απαγόρευση για το πτύειν στις μέρες μας; -
Βλέπεις να υπάρχει πουθενά απαγόρευση για το πτύειν στις μέρες μας;
Tο πτυειν απαγορευτηκε για αλλο λογο. Την εποχη που οι ασθενειες μπορουσαν να μεταδοθουν με αυτο τον τροπο ειχαν υψηλη θνησιμοτητα... Το πτυειν ηταν συμπτωμα αρρωστειας (πχ φυματιωση) και οχι κατ'αναγκη συμπεριφορα ή συνηθεια.
Σημερα, φτύνεις πάνω, φτύνεις τα μούτρα σου, φτύνεις κάτω, φτύνεις τ' αρχίδια σου.
-
-
Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι αν οι καπνιστές είχαν την στοιχειώδη αντίληψη να σέβονται τους διπλανούς τους και δεν κάπνιζαν σε κλειστούς δημόσιους χώρους... δεν θα χρειαζόταν η κουλτούρα της απαγόρευσης;
Βλέπεις να υπάρχει πουθενά απαγόρευση για το πτύειν στις μέρες μας;Το χω αναφέρει πάνω από 3 φορές, κουράστηκα να το λέω. Δεν τους ενδιαφέρει ο σεβασμός προς τον άλλον, απλό. Μην ασχολείσαι τζάμπα , τζάμπα σάλιο (καλύτερα πτύσε το παρά γράφε το
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Δεν τους ενδιαφέρει ο σεβασμός προς τον άλλον, απλόΦιλε μου, αυτοι που δε μας σεβονται ειναι το κρατος και οι ιδιοκτητες καταστηματων. Εαν ο προηγουμενος νομος ειχε εφαρμοστει αυστηρα, δε θα υπηρχε προβλημα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)