-
Δεν θέλω να το παίξω ο εξυπνάκιας αλλά μην κουράζεστε. Του Έλληνα δεν του το κόβει κανείς το τσιγάρο. Μόνο ο καρκίνος στα πνευμόνια. Εκεί το κόβει μαχαίρι αμέσως μετά τη διάγνωση.
Μέχρι τότε όμως επειδή θεωρεί ότι είναι άτρωτος καπνίζει για 1002 λόγους. Θα καπνίζει και στο εξωτερικό (ίσως οι έλληνες τουρίστες είναι αυτοί που καταπατούν το νόμο στο εξωτερικό) και στο εσωτερικό και όπου του κάνει κέφι. Και είναι πολύ απλό το γιατί. Γιατί πολύ απλά αδιαφορεί για το διπλανό του αλλά και ακόμη πιο πολύ θέλει να τον πάρει και αυτόν 'μαζί του'. Όσο και αν ακούγεται γελοίο, έτσι είναι δυστυχώς. Ο Έλληνας είναι 'κακός' και αυτό αποδεικνύεται και με αυτό το θέμα. Δεν τον ενδιαφέρει το κοινό καλό αλλά η παρτη του και μόνο. Όταν όμως φτάσει να τον πάει το ασθενοφόρο στο Σωτηρία και του δώσουν κανά τετράμηνο ζωής τότε το κόβει μαχαίρι μπας και κερδίσει κανένα μήνα (αλλά μάταια).
Διαβάστε κάποιους λόγους που καπνίζει κάποιος, δείτε πόσο αστείοι είναι στην ουσία και σκεφτείτε πόσο υποτιμά ο καπνιστής τον ίδιο του τον εαυτό καπνίζοντας.
Many people claim that smoking helps them to cope with stress. But in fact, nicotine is a stimulant and won’t help you to relax. Smokers probably think a cigarette makes them feel better because when they aren’t smoking they suffer from nicotine withdrawal.
Other personal reasons for smoking
People have many other personal reasons for smoking. Smokers may:
* use smoking as a support for when things go wrong (εμείς το λέμε 'είναι παρηγοριά') * enjoy smoking with others as a shared activity (πιο απλά, είμαι τόσο αδύναμος που θέλω να μοιάσω σε άλλους) * use smoking to start conversations and meet new people (είμαι κλανόκοτα στα πάρτι και καπνίζω μπας και μιλήσω σε καμιά γκόμεν@ αφού 'Γκόμενα που καπνίζει είναι σαφώς πιο easy' ) * smoke to make themselves look more confident and in control (δλδ είμαι πελαγωμένος και έχω κλάσει μέντες αλλά κρατόντας αυτόν τον άσπρο κύλινδρο γίνομαι πολυ γουάααααου) * think that cigarettes help them to keep their weight down (μύθος. Τα ίδια κιλά θα είσαι και καπνίζοντας και μη) * have a cigarette when they’re feeling bored or lonely (βαριέμαι και με έχουν όλοι φτυσμένο? Ας κάνω ένα τσιγάρο. Είναι το μόνο που καίγεται για μένα. Η γκόμεν@ από το τρίτο * προφανώς και έχει 'χάσει' το τηλ σου) * smoke when they need a break or a moment to themselves. (κάνω διάλειμμα αλλά εκτός αυτού είμαι τόσο σκ@τοχαρακτήρας που δεν αντέχω τον ίδιο μου τον εαυτό. Οπότε καπνίζω για να κάνω κάτι και να μη σκέφτομαι.)
(να συμπληρώσω εδώ μια σοβαρή παράλειψη της λίστας.
Ο Έλληνας καπνιστής καπνίζει γιατί είναι 'μάγκας' (αν είναι άντρας) και 'απελευθερωμένη' (αν είναι γυναίκα)).Πηγή : http://info.cancerresearchuk.org/health ... oplesmoke/
Χωρίς πλάκα πάντως, όσοι είστε Αθηνά περάστε ένα απόγευμα από το Σωτηρία και κάντε μια βόλτα στους θαλάμους των πνευμονολογικών (δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Απλά επειδή είναι τεράστιος ο χώρος θα χρειαστεί να τις ψάξετε). Ίσως κόψετε επιτόπου το κάπνισμα...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ο νόμος εφαρμόζεται και πλέον απλά όλοι βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.
Υπαρχει καποιος χωρος ή τροπος να καπνισεις μεσα?
O τρόπος γράφεται στο άρθρο της wiki. Κανένα μαγαζί, ή μάλλον κανένα μαγαζί που έχω βρεθεί δεν έχει κάτσει να φτιάξει κατι τέτοιο γιατί και κοστίζει και τρώει πολύτιμο χώρο. Όλοι λοιπόν μπουφανάκι κι έξω για τσιγάρο. Πολλές φορές ακολουθώ κι εγώ για παρέα καθότι μη καπνιστής είναι ευχάριστο να κάνεις ένα διαλειματάκι που και που ειδικά αν η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα. Δεν έχω γνωρίσει κανένα καπνιστή που να τον πειράζει αυτό. Ψέματα ξέρω μια Ελληνίδα που πλέον δεν βγαίνει ποτέ έξω χειμώνα γιατί δεν μπορεί να καπνίζει. Βέβαια γενικά δεν βγαίνει η συγκεκριμένη αλλά τεσπά.
-
στη γαλλια για αρκετα χρονια λειτουργουσε ο χωρος των καπνιστων και των μη καπνιστων
και μαλιστα τηρουταν πολυ αυστηρα (μιας και μου χει τυχει να το διαπιστωσω )δεν πηγαν απευθειας στην ολικη απαγορευση οπως οι πανεξυπνοι ελληναραδες νομοθετες
χωρις καποιες παραχωρησεις και πραγματικη περιοδο προσαρμογης (βαλε και τον παραγοντα οτι μιλαμε για την ελλαδα ) δεν προκειται να γινει τιποτα και στο τελος αυτοι που θα χασουν θα ειναι οι αντικαπνιστες...
οπου τηρειται αυστηρα αλλωστε το χωρος για καπνιζοντες και μη καπνιζοντες (γιατι πολλα μαγαζια οντως το τηρουσαν αυστηρα κι εδω στην ελλαδα) , δεν υπηρχε προβλημα
το να παμε απευθειας στο ακρο απλα δεν γινεται, οσο και να χτυπατε το κωλο σας κατω
ΥΓ αυτα με τα ποσοστα των καπνιζοντων και τα ποσοστα αυτων που ειναι υπερ του νομου ειναι μια μαλακια και μιση..
παρτε χαμπαρι οτι αυτοι που καπνιζουν ειναι οι περισσοτεροι και δεν εχουν καμια διαθεση περιορισμου -
Αυτό με το καπνιστές και μη θεωρητικά δεν υπήρχε και στην Ελλάδα;
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δεν θέλω να το παίξω ο εξυπνάκιας αλλά μην κουράζεστε. Του Έλληνα δεν του το κόβει κανείς το τσιγάρο. Μόνο ο καρκίνος στα πνευμόνια. Εκεί το κόβει μαχαίρι αμέσως μετά τη διάγνωση.Σαφως και ειναι επιβλαβες, αλλα το τσιγαρο δεν ειναι συνονυμο του καρκινου.Εχω βαρεθει να ακουω την πιθανοτητα του 5,5% (που δεν αφορα μονο καπνιστες) να χρησιμοποιειται σα φοβητρο.
Διαβάστε κάποιους λόγους που καπνίζει κάποιος, δείτε πόσο αστείοι είναι στην ουσία και σκεφτείτε πόσο υποτιμά ο καπνιστής τον ίδιο του τον εαυτό καπνίζοντας.
Μα τι ρολο παιζει ο λογος?
Ακομα και τους λογους θα ταξινομησουμε?Καπνιζω γιατι το απολαμβανω ή γιατι ειμαι πλεον εξαρτημενος (ή και τα δυο) ή γιατι...ετσι.
Ο καπνιστης υποτιμα τον εαυτο του τοσο οσο υποτιμα πχ καποιος υπερβαρος τον δικο του, τρωγοντας κρεας ή γενικοτερα οσο καποιος που ακολουθει ενα επικινδυνο τροπο ζωης κανοντας πχ extreme sports.
Aυτους τους ρωτησανε το λογο?
Χωρίς πλάκα πάντως, όσοι είστε Αθηνά περάστε ένα απόγευμα από το Σωτηρία και κάντε μια βόλτα στους θαλάμους των πνευμονολογικών (δεν θα σας ενοχλήσει κανείς. Απλά επειδή είναι τεράστιος ο χώρος θα χρειαστεί να τις ψάξετε). Ίσως κόψετε επιτόπου το κάπνισμα...
Αλλη δουλεια δεν ειχαμε.
Να παμε και στην ορθοπεδικη να χαζεψουμε τα κομμενα απο τροχαια μελη
στην καρδιολογικη να δουμε στεφανιαια νοσο
στο δερματολογικο για καρκινο του δερματος
στα αφροδισια για αναλογα νοσηματα
κτλΕ μετα, να τυλιχτουμε με blister , να μη βγαινουμε απο το σπιτι και να ζουμε με ορρο, μπας και ικανοποιησουμε τη ματαιοδοξια μας οτι θα ζησουμε για παντα.
Δεν λεω βεβαια οτι το καπνισμα ειναι ευεργετικο για την υγεια, μαλλον το αντιθετο, ουτε προκαλω την τυχη μου γενικα με τη λογικη οτι καποτε θα πεθανω.
Αλλα ημαρτον με αυτη την καρκινολαγνεια. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτό με το καπνιστές και μη θεωρητικά δεν υπήρχε και στην Ελλάδα;ναι υπηρχε και σου λεω οτι καποια μαγαζια το τηρουσαν και μαλιστα πολυ αυστηρα
εγω ειμαι υπερ του να διατηρηθει και να εφαρμοστει πραγματικα αυτο το μετρο, γιατι στο κατω κατω δε θελω να ενοχλω..
αλλα το να μου λενε οτι δε μπορω να καπνιζω πουθενα , απλα δε γινεται..
μεχρι στιγμης εγω παντως καθομαι κυριως σπιτι μου και οσες φορες εχω βγει απο τοτε που αρχισε να εφαρμοζεται ο νομος ειχα ως αυστηρο κριτηριο το να καθομαι σε εξωτερικους χωρους
οποτε ουσιαστικα δεν εχω διαπιστωσει αν οντως εφαρμοζεται, γιατι ακουω απο πολλους οτι εχει αρχισει το μαζικο γραψιμοδεν υπαρχει παντως περιπτωση να παω καπου να φαω , να σκασω (γιατι συνηθως τρωω το κωλο μου) και να μη μπορω να καπνισω μετα.. αυτο για μενα ειναι βασανιστηριο
οποτε τα ωραια μου λεφτακια θα παραμεινουν στη τσεπη μουYΓ επισης στην ελλαδα υπαρχουν εδω και χρονια μαγαζια που απαγορευουν το καπνισμα σε κλειστο χωρο (βλεπε starbucks) και ποτε δεν ειχαν προβλημα κοσμου
οποτε μην ακουω την πανηλιθια δικαιολογια ποιος θα 'τολμησει' κανει το μαγαζι του μη καπνιστων..το να υπαρχει επιλογη ή χωροι καπνιστων και μη ειναι το πιο σωστο για ολους¨
το οτι τοσα χρονια δεν εφαρμοζοταν το αυτονοητο δεν ειναι δικαιολογια να μπει στο περιθωριο μια μεγαλη ομαδα πολιτωνΓιατί πολύ απλά αδιαφορεί για το διπλανό του αλλά και ακόμη πιο πολύ θέλει να τον πάρει και αυτόν 'μαζί του'.
ρε συ εισαι μια χαρα λογικος ανθρωπος, μη λες τετοια πραγματα
μπορεις να μου πεις οτι δε νοιαζομαι για σενα και για τους γυρω μου, αυτο ισως να το δεχτω.. αλλα οχι να μου λες οτι θελω να σε βλαψω κι απο πανω ..
οσο για την 'παρτη του' που λες οτι τον ενδιαφερει, αυτο δεν ισχυει και για τους αντικαπνιστες που χαιρεκακα περιμενουν να τιμωρηθουμε? ενω υπαρχουν κι αλλες λυσεις , δεν ειπα εγω να μη γινει τιποτα..αλλα οχι απο το ενα ακρο στο αλλο..
ΥΓ αν εσενα σου ελεγαν οτι εχεις καρκινο και θα πεθανεις νομιζεις οτι θα εκοβες τοτε το τσιγαρο?
εκει ειναι που θα καπνιζες αφοβα τα κερατα σου -
Ωραια υπογραφη Qsis...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν πηγαν απευθειας στην ολικη απαγορευση οπως οι πανεξυπνοι ελληναραδες νομοθετες
...
ναι υπηρχε
αφου βρε συ το θυμασαι οτι εγινε αυτο περυσι το καλοκαιρι τι μας λες οτι το εκαναν κατ'ευθειαν???
απλα τα μικρα μαγαζια μπορουσαν να ειναι 'καπνιστων' με απαγορευση εισοδου στους ανηλικους. να τος ο ενας χρονος προσαρμογης, αν δεν το σεβαστηκαν ειναι αλλη υποθεση.
δεν υπαρχει παντως περιπτωση να παω καπου να φαω , να σκασω (γιατι συνηθως τρωω το κωλο μου) και να μη μπορω να καπνισω μετα.. αυτο για μενα ειναι βασανιστηριο
δε σου απαγορευουν το καπνισμα ουτε στο περιθωριο μπαινεις, μπορεις καλλιστα να βγεις 5 λεπτα εξω και να το κανεις το τσιγαρο σου. ξερεις, ειναι πολυ ασχημο γι'αυτον που καθεται διπλα σου να τρωει τον καπνο στα μουτρα
ρε συ εισαι μια χαρα λογικος ανθρωπος, μη λες τετοια πραγματα
καλα τα λεει. δυστυχως...
-
Ωραια υπογραφη Qsis...ειναι απο το αρθρο που ειχες παραθεσει μερικες σελιδες πισω για τη συγκεντρωση που ειχαν κανει στον Ιανο
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=203520το ειχα διαβασει και στα Νεα πριν λιγες μερες και μου ειχε μεινει αυτη η εκφραση της συγγραφεως Ζυράννας Ζατέλη, μολις το ξαναδα το εβαλα υπογραφη, γιατι αυτη η φραση πιστευω οτι τα λεει ολα
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
καλα τα λεει. δυστυχως...
οχι ρε φιλε , δε τα λεει καλα..
εγω ουτε να πεθανεις θελω , ουτε να σου κανω κακο
και ποτε δε χαρηκα οταν καποιος αλλος επαθε κατι κακο, αντιθετως παντα χαιρομουν για οσα καλα συνεβησαν στους ανθρωπους που ξερω
δε νομιζω να εχω δειξει ποτε τασεις ζηλιας και χαιρεκακιας εδω μεσα..
οποτε παρακαλω μην τσουβαλιαζουμε..αντιθετα το αυτη τη συμπεριφορα τη βλεπω απο πολλους αντικαπνιστες, αλλα αφου εχουν 'δικιο', το περναμε στο ντουκου
-
Δε μιλησα προσωπικα, αλοιμονο!! Ουτε για τους καπνιστες. Για τους 'Ελληνες' ηταν το σχολιο και σε αυτο συμφωνησα. Τη συμπεριφορα αυτη την εχω αντιμετωπισει απο αλλους ουκ ολιγες φορες, σκεψου μονο τα 'ζωα' που λεμε στο δρομο. Αυτο δεν κανουν???
ουτε εσενα ηθελα να θιξω ουτε τους καπνιστες, αυτο ελειπε να χαρακτηριζω τοσο κοσμο επειδη το μονο κοινο που εχουν ειναι ενα πακετο τσιγαρα
-
Το τσιγάρο είναι απόλαυση. Επιτρέψτε μας να έχουμε κάποιες αδυναμίες διότι το να ζούμε σαν άρρωστοι για να πεθάνουμε υγιείς δεν βρίσκω να έχει κάποιο νόημα
Το να μην καπνίζεις στα μούτρα των άλλων σημαίνει ότι ζεις σαν άρρωστος;;;; Τώρα τα άκουσα όλα!
Το να ταυτίζεται η άρνηση να εισπνέει κάποιος τον δικό σου καπνό με άρρωστη και συντηρητική ζωή είναι τουλάχιστον ανόητο. Ο καθένας μπορεί να έχει τις αδυναμίες του και τον τρόπο του για να κάνει την ζωή του πιο ενδιαφέρουσα (πίστεψε με ) και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό, στον βαθμό που οι επιλογές του δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία των άλλων. Θέλεις να τρέχεις με το αυτοκίνητο σου στα όρια του; No problem. Θα το κάνεις όμως στην πίστα, όχι σε δημόσιο δρόμο. Θέλεις να το βελτιώσεις για να βγάζει πιο πολλά άλογα; Μαγκιά σου. Θα το κάνεις όμως τηρώντας τις προδιαγραφές ρύπων και θορύβου. Γουστάρεις να καπνίζεις; Μια χαρά, μπορείς να το κάνεις ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ θέλεις εκτός από κλειστούς δημόσιους χώρους.
Σεβασμός στους άλλους σημαίνει πρώτα από όλα σεβασμός στο δικαίωμα των άλλων να μην βλάπτονται από τις δικές σου ενέργειες. Στα περισσότερα κράτη του κόσμου αυτό είναι αυτονόητο. Εμείς έχουμε δουλίτσα ακόμα μέχρι να το αποδεχθούμε.
-
αλλα και το 99% να ηταν καπνιστες παλι θα πρεπε να εφαρμοστει ο νομος
Δηλαδη (συμφωνα με το υποθετικο αυτο νουμερο) θα ηταν λογικο να ψηφιστει νομος για το 1% ?
Παρ'ολα αυτα, δε λεμε να μην εφαρμοστει ο νομος, αλλα να μην απαγορευτει το καπνισμα σε χωρους οπου η συναθροιση ειναι προαιρετικη. Ή τουλαχιστον, να υπαρχει επιλογη.
Φαντασου να παει ο Ολλανδος σε ενα coffe shop (οπου η προσελευση ειναι προαιρετικη και για συγκεκριμενο σκοπο) και να απαιτει να σβυσουν ολοι τα τσιγαρα τους.Στο κατω κατω, οι υπερμαχοι της απαγορευσης, τασσονται υποτιθεται κατα του καπνισματος για λογους υγειας. Αρα, υποθετω οτι ειναι και κατα της καταναλωσης αλκοολ για τους ιδιους λογους.
Τι δουλεια εχουν σε ενα μπαρ? (Και μη μου πει κανεις οτι στο μπαρ θα παει για να πιει **ενα **ποτο, αυτο δε λεγεται καταναλωση αλλα δοκιμη...)Τελοσπαντων, και οι δυο πλευρες (καπνιστες & μη) τα θελουν ολα δικα τους...
Προσωπικα ειμαι υπερ του διαχωρισμου καταστηματων σε καπνιστων και μη, αλλωστε που θα πηγαινω εαν καποτε κοψω το τσιγαρο?πως θα σου φαινοταν αν το 99% του πληθυσμου ψηφιζε οτι το υπολοιπο 1% θα πρεπει να γινουν σκλαβοι?
δεν απαγορευεται το καπνισμα,απαγορευεται το να ενοχλεις με το να καπνιζεις
αν βρεις καποιο τροπο να καπνιζεις διπλα στους αλλους χωρις να ενοχλεις,καντο!
πινοντας αλκοολ διπλα σε καποιον πως τον ενοχλεις? -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να μην καπνίζεις στα μούτρα των άλλων σημαίνει ότι ζεις σαν άρρωστος;;;; Τώρα τα άκουσα όλα!
Το να ταυτίζεται η άρνηση να εισπνέει κάποιος τον δικό σου καπνό με άρρωστη και συντηρητική ζωή είναι τουλάχιστον ανόητο. Ο καθένας μπορεί να έχει τις αδυναμίες του και τον τρόπο του για να κάνει την ζωή του πιο ενδιαφέρουσα (πίστεψε με ) και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό, στον βαθμό που οι επιλογές του δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία των άλλων.
πολυ ωραια ολα αυτα που λες..
μπορεις να μου απαντησεις ομως σε παρακαλω 2 πραγματα..
- εγω που καπνιζω ειμαι καταδικασμενος να καπνιζω μονο στο σπιτι μου ή εξω στο κρυο?
δεν εχω δικαιωμα να υπαρχουν κλειστοι χωροι και για ατομα σαν κι εμενα?
αυτο που υποστηριζεις εσυ ειναι περιθωριοποιηση
καταλαβαινω την ενοχληση σου, αλλα επειδη τωσα χρονια τρωγατε την ενοχληση αυτη στη μαπα, τωρα πρεπει να φαμε κι εμεις αντιστοιχη (και χειροτερη) , για να μας εκδικηθειτε?
ε λοιπον αυτο δεν προκειτε να γινει.. και αφου δεν υπαρχουν μετριοπαθεις που να υποστηριζουν μεσες λυσεις, θα επικρατησουν οι περισσοτεροι
- σε παρακαλω σταματα την καραμελιτσα με την υγεια.. εχεις κανει εξετασεις και διαπιστωσες προβληματα στην υγεια σου απο το παθητικο καπνισμα?
το εχω ξαναπει, πειτε οτι απλα σας ενοχλει και αφηστε τη κλαψα..
ΥΓ οσο για το παραπανω quote σου, δεν ειπε κανεις οτι η αρνηση του να εισπνεεις το καπνο μας σημαινει συντηρητικη ζωη και αρρωστια ..
στο κατω κατω ο καθενας επιλεγει τη ζωη του και ειναι δικαιωμα του το τι θα κανειτο να 'ζουμε σαν αρρωστοι' παει για ολους εμας που μας αρεσει το τσιγαρο πολλοι ετσι το βλεπουμε.. δε θελουμε να ζησουμε για παντα, δε θελουμε να ειμαστε υγειεις κτλ κτλ προτιμουμε να απολαμβανουμε καποια πραγματα και ας ζησουμε λιγοτερο..
το μας στερησεις καποιες χαρες, ειδικα στον ελευθερο χρονο μας/ εξοδους, ειναι για μας 'αρρωστια'απο κει και περα αν εσενα σου αρεσει να εισαι αθληταρας/εξτριμας μαγκια σου
το θεμα της ενοχλησης ειναι πολυ σωστο να τιθεται και εγω δεν ειμαι κατα του να δοθει λυση, ομως να δοθει λυσει που να μπορει να εφαρμοστει στη πραγματικη ζωη και λυση που δε θα αδικει μονο τη μια μερια ωστε να βγαλει τα απωθημενα της η αλλη
αν θελησεις ποτε να το καταλαβεις αυτο τοτε θα μπορεσουμε να συζητησουμε ουσιαστικα, διαφορετικα εδω θα ειμαστε να λεμε παλι τα ιδια και στην επομενη 'απαγορευση' ...
Σεβασμός στους άλλους σημαίνει πρώτα από όλα σεβασμός στο δικαίωμα των άλλων να μην βλάπτονται από τις δικές σου ενέργειες. Στα περισσότερα κράτη του κόσμου αυτό είναι αυτονόητο. Εμείς έχουμε δουλίτσα ακόμα μέχρι να το αποδεχθούμε.
ναι τους ειδαμε και τους λεχριτες απο τα αλλα κρατη...
δυστυχως εδω επεσες σε ατομο που δεν πασχει απο ξενομανια.. αυτα πεστα σε καμια γιαγια
επισης αυτα που πρεπει να ζηλευουμε απο τα αλλα κρατη ειναι αλλα και πολυ πιο σημαντικα , οχι μονο ο,τι μαλακια θυμαται ο καθε πρωθυπουργος για να μας πεισει οτι αυτο που κανει ειναι σωστο
το μεγαλυτερο λαθος αυτης της χωρας ειναι η αποσπασματικη αντιγραφη της δυσης
- εγω που καπνιζω ειμαι καταδικασμενος να καπνιζω μονο στο σπιτι μου ή εξω στο κρυο?
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
πινοντας αλκοολ διπλα σε καποιον πως τον ενοχλεις?
θες να μιλησουμε για το ποσο μπορει να ενοχλησει καποιος που πινει τους γυρω του?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να μην καπνίζεις στα μούτρα των άλλων σημαίνει ότι ζεις σαν άρρωστος;;;;
Δε θελω να καπνιζω σε κανενος τα μουτρα. Πως σου ηρθε αυτο τωρα?
Γουστάρεις να καπνίζεις; Μια χαρά, μπορείς να το κάνεις ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ θέλεις εκτός από κλειστούς δημόσιους χώρους.
Θελω να καπνιζω σε ενα μπαρ καπνιστων , ωστε να μην ενοχλω τους μη καπνιστες.
Σεβασμός στους άλλους σημαίνει πρώτα από όλα σεβασμός στο** δικαίωμα των άλλων να μην βλάπτονται από τις δικές σου ενέργειες**. Στα περισσότερα κράτη του κόσμου αυτό είναι αυτονόητο. Εμείς έχουμε δουλίτσα ακόμα μέχρι να το αποδεχθούμε.
Αρα ας μη βλαψουμε και τους καπνιστες.
Εχεις δικιο, εχουμε δουλεια ακομα.πως θα σου φαινοταν αν το 99% του πληθυσμου ψηφιζε οτι το υπολοιπο 1% θα πρεπει να γινουν σκλαβοι?
δεν απαγορευεται το καπνισμα,απαγορευεται το να ενοχλεις με το να καπνιζεις
αν βρεις καποιο τροπο να καπνιζεις διπλα στους αλλους χωρις να ενοχλεις,καντο!Μα βρεθηκε ο τροπος: Λεσχες φιλων καπνου, bar για καπνιστες κτλ.
Αλλα οι μη καπνιστες θελουν καθολικη απαγορευση.
Αυτη παντως δεν ειναι λογικη. Ειναι σα να σου λεω 'αν βρεις τροπο να μην ενοχλεισαι οταν καπνιζω', θα αποδεκτω την απαγορευση...
-
αυτο που ψαχνετε ειναι ο προηγουμενος νομος
μαγαζια χωρισμενα στη μεση
αλλα δεν σας αρεσε
θελατε να καπνιζετε και στα μερη των μη καπνιστων -
Saxe, τα 2 τελευταία μηνύματα σου στερούνται λογικής.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
- σε παρακαλω σταματα την καραμελιτσα με την υγεια.. εχεις κανει εξετασεις και διαπιστωσες προβληματα στην υγεια σου απο το παθητικο καπνισμα?
Το αντίθετο το έχεις διαπιστώσει εσύ όμως;
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
αυτο που ψαχνετε ειναι ο προηγουμενος νομος
μαγαζια χωρισμενα στη μεση
αλλα δεν σας αρεσε
θελατε να καπνιζετε και στα μερη των μη καπνιστωνμπαρδον? ποιος το ειπε αυτο?
παντα σεβομουν τους χωρους που ηταν για μη καπνιστες, εφοσον ειχα την επιλογη να υπαρχουν και χωροι για καπνιστες
τωρα ουσιαστικα αναγκαζομαι να μη σεβομαι τιποτα
στο κατω κατω φιλε μου, δε φταινε οι καπνιστες αν οι μαγαζατορες και το κρατος δεν εφαρμοσαν τους προηγουμενους νομους
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)