-
Μου συνέβει προ ολίγου και έπαθα πολιτισμικό σοκ! Ήμουν σε ταβερνούλα ΕΞΩ με erasmιακούς από Γαλλία, Ισπανία και Τουρκία. Σε κάποια φάση, βλέπω μία Γαλλίδα να σηκώνεται από την θέση της και να πηγαίνει στην κορυφή του τραπεζιού και ν'ανάβει τσιγάρο. Την ρωτάω εύλογα γιατί πήγε στην άκρη του τραπεζιού να καπνίσει εφόσον είμαστε σε ανοιχτό χώρο. 'Πρώτον, έχουμε τέντα από πάνω μας . Δεύτερον, εσύ τρως, εγώ θα σ'ενοχλώ με το τσιγάρο μου? ' ...
ΥΓ:Δεν σχολιάζω, δεν μπορώ, δεν θέλω...
-
ασε τα σοκια , και πες.. καλη η γαλλιδουλα?
αμα σε πειραζει που βρωμαει τσιγαριλα, κανε πασα στους καπνιστες
-
Είχε ομίχλη εκεί που ήτανε, δεν έβλεπα καλά
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στις αλλες χωρες δεν τους το κοψαν ετσι μαχαιρι, αφου θες να κανουμε οτι οι ξενοι
τι μας λες ; τόσο καιρό τι μέτρο ήταν αυτό με τους χώρους καπνιστών αντικαπνιστών στα μαγαζιά ; δεν μου θυμάσαι καλά...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι πλήρωσα πάνω από €20.000 σε φόρους για το 325 και παρόλα αυτά δεν με αφήνουν ούτε να έχω ελεύθερη εξάτμιση, ούτε να βγάλω τον καταλύτη, ούτε καν να το τελικιάζω όπου θέλω εγώ επειδή έτσι έχω συνηθίσει! Φασίστες!
Συμφωνω στο τελικιασμα. Τα υπολοιπα (καταλυτες κτλ) δεν εχουν καμμια σχεση.
Αλλα ακομα και αυτο δε μπορω να το καταλαβω: πληρωνεις τελη, διοδια, φορους και δεν μπορεις να τρεξεις σε ενα 'κλειστο' δρομο 4 λωριδων
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Σε κάποια φάση, βλέπω μία Γαλλίδα να σηκώνεται από την θέση της και να πηγαίνει στην κορυφή του τραπεζιού και ν'ανάβει τσιγάρο. Την ρωτάω εύλογα γιατί πήγε στην άκρη του τραπεζιού να καπνίσει εφόσον είμαστε σε ανοιχτό χώρο. 'Πρώτον, έχουμε τέντα από πάνω μας . Δεύτερον, εσύ τρως, εγώ θα σ'ενοχλώ με το τσιγάρο μου? 'Τωρα νιωθω πολυ Ευροπεος.
Ειναι μια τακτικη που ακολουθω και εγω στο τραπεζι. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Και εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι πλήρωσα πάνω από €20.000 σε φόρους για το 325 και παρόλα αυτά δεν με αφήνουν ούτε να έχω ελεύθερη εξάτμιση, ούτε να βγάλω τον καταλύτη, ούτε καν να το τελικιάζω όπου θέλω εγώ επειδή έτσι έχω συνηθίσει! Φασίστες!
Συμφωνω στο τελικιασμα. Τα υπολοιπα (καταλυτες κτλ) δεν εχουν καμμια σχεση.
Αλλα ακομα και αυτο δε μπορω να το καταλαβω: πληρωνεις τελη, διοδια, φορους και δεν μπορεις να τρεξεις σε ενα 'κλειστο' δρομο 4 λωριδων
Φυσικά και έχουν σχέση. Αν αφαιρέσω τον καταλύτη, κερδίζω άλογα και απόλαυση! Ξέρεις πόσο πιο ζωντανό θα είναι το αυτοκίνητο; Αν βάλω ελεύθερη εξάτμιση κερδίζω σε 'αγωνιστικό ήχο', πώρωση! Και τα 2 είναι πράγματα που θα με κάνουν να νιώθω πολύ πιο όμορφα για τα €20.000 δώρο που έκανα στην εθνική οικονομία, αλλά το φασιστικό κράτος καταστολής θεωρεί ότι είναι κακά για τους υπολοίπους και δεν με αφήνει να τα εφαρμόσω στους δημόσιους δρόμους.
-
Φυσικά και έχουν σχέση. Αν αφαιρέσω τον καταλύτη, κερδίζω άλογα και απόλαυση! Ξέρεις πόσο πιο ζωντανό θα είναι το αυτοκίνητο; Αν βάλω ελεύθερη εξάτμιση κερδίζω σε 'αγωνιστικό ήχο', πώρωση! Και τα 2 είναι πράγματα που θα με κάνουν να νιώθω πολύ πιο όμορφα για τα €20.000 δώρο που έκανα στην εθνική οικονομία,
Βαλε κομπρεσσορα και ενα φιλτρο. Σαφως μεγαλυτερη απολαυση απο τα ημιμετρα που προτεινεις.
Ασε ομως τα δηθεν σχετικα παραδειγματα στην ακρη. Αφου καταλαβαινεις τι εννοω...Εφ'οσον ο νομος επιβαλλει φασιστικα καποιες απαγορευσεις, θα βρεθουν παραθυρακια κτλ.
Θα μπορουσε να ρυθμιστει καλυτερα το θεμα και να ειναι ολοι ευχαριστημενοι. -
Παρόμοια περίπτωση όπου στο τραπέζι κάποιος ξένος έφυγε μακριά για να καπνίσει ώστε να μην ενοχλεί έχω ζήσει κι εγώ. Το αστείο ήταν οι φάτσες των Ελλήνων καπνιστών που είχαν συνηθίσει να καπνίζουν μπροστά στα μούτρα σου τη στιγμή που εσύ έτρωγες. Ένοιωσαν τόσο άβολα που χαμογελούσαν αμήχανα. Τους φάνηκε τόσο περίεργο που κάποιος είχε αυτή τη συμπεριφορά.
Πάντως, με τον νέο νόμο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, εφόσον οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν έχουν μάθει να σέβονται τους συνανθρώπους τους.
Συνεπώς, η σωστή κατεύθυνση θα ήταν να στραφούν οι προσπάθειες να πείσουν γονείς καπνιστές να μην καπνίζουν μέσα σε σπίτι όπου μεγαλώνουν παιδάκια, και μητέρες να σταματήσουν το κάπνισμα όταν είναι έγκυες. Ξέρω τόσα παιδάκια που μεγαλώνουν σε σπίτια γεμάτα με καπνό τσιγάρο. Αν ρωτήσεις τους γονείς, θα σου πούνε ότι αγαπάνε τα παιδιά τους. Δε νομίζω ότι λένε ψέματα, απλά αγαπάνε το τσιγάρο περισσότερο.
Επίσης ας προσπαθήσουμε να πείσουμε τους καπνιστές ότι η άμμος δεν είναι ένα μεγάλο τασάκι.
Απλά πράγματα, το να σεβαστεί καπνιστής τον μη-καπνιστή στην Ελλάδα μόνο σε επόμενες γενιές.
Χ. Λάππα, αυτά που γράφεις είναι τόσο σωστά.
Jacob
-
Εφ'οσον ο νομος επιβαλλει φασιστικα καποιες απαγορευσεις, θα βρεθουν παραθυρακια κτλ.
Θα μπορουσε να ρυθμιστει καλυτερα το θεμα και να ειναι ολοι ευχαριστημενοι.Δηλαδή τα παρκαρισμένα που κλείνουν ράμπες και πεζοδρόμια είναι 'αντίθεση σε ένα φασιστικό νόμο';
Τα παραθυράκια δεν βρίσκονται γιατί ο νόμος είναι φασιστικός, αλλά γιατί η αστυνόμευση και η επιβολή του στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη. Πολύ απλά, βρίσκουν και τα κάνουν. Σε άλλες χώρες που η αστυνομία δεν αστειεύεται, η 'συνήθεια' κόπηκε μαχαίρι. -
Eχω την εντυπωση πως στα ματια των μη καπνιστων,οι καπνιστες ειναι μια μαζα, 1 πραμα, ολοι το ιδιο...
-
Το αντίθετο θα έλεγα. Οι καπνιστές δεν είναι αυτοί που έχουν βγάλει τις εξυπναδούλες περί 'αντιπαθητικών αντικαπνιστών' κλπ;
-
Και το τσιγάρο ημίμετρο είναι. Απόλαυσε τις ενδορφίνες σου ρίχνοντας ένα ωραίο πήδημα (:shifty:) ή κάνοντας κάτι που σου θα προκαλέσει μια έκκριση αδρεναλίνης!
Δε μου φτανουν αυτα.
Δηλαδή τα παρκαρισμένα που κλείνουν ράμπες και πεζοδρόμια είναι 'αντίθεση σε ένα φασιστικό νόμο';
Οχι. Τι σχεση εχει ομως αυτο?
Το αμαξι που παρκαρει στη ραμπα, μπορει να παρκαρει στον ιδιο δημοσιο δρομο, λιγο πιο κατω ή απεναντι.
Εχει επιλογη.Σε άλλες χώρες που η αστυνομία δεν αστειεύεται, η 'συνήθεια' κόπηκε μαχαίρι.
Σε αλλες χωρες, κυκλοφορεις στις 10:00μμ και δε συναντας ψυχη...
-
Το αντίθετο θα έλεγα. Οι καπνιστές δεν είναι αυτοί που έχουν βγάλει τις εξυπναδούλες περί 'αντιπαθητικών αντικαπνιστών' κλπ;Οπως ειπες, αυτα ειναι εξυπναδουλες. Δεν ειναι ολοι ιδιοι. Εσυ πχ αν καναμε παρεα θα μου επρηζες τα @@ σχετικα με το τσιγαρο ( ), ενω αλλοι μη καπνιστες οχι (εφ'οσον δεν τους ενοχλω)
-
Eχω την εντυπωση πως στα ματια των μη καπνιστων,οι καπνιστες ειναι μια μαζα, 1 πραμα, ολοι το ιδιο...έχουν ένα κοινό γνώρισμα, δεν σέβονται τον συνάνθρωπό τους που δεν καπνίζει δίπλα τους.
ωχ αδερφέ στην ελλάδα ζεις όλα επιτρέπονται και φάε τον καπνό στην μάπα...
-
Δηλαδή τα παρκαρισμένα που κλείνουν ράμπες και πεζοδρόμια είναι 'αντίθεση σε ένα φασιστικό νόμο';
Οχι. Τι σχεση εχει ομως αυτο?
Το αμαξι που παρκαρει στη ραμπα, μπορει να παρκαρει στον ιδιο δημοσιο δρομο, λιγο πιο κατω ή απεναντι.
Εχει επιλογη.Και εσύ έχεις επιλογή. Κάπνισε λίγο αργότερα στο σπίτι σου. Κάπνισε λίγο πιο πριν στο αμάξι σου. Κάπνισε εκείνη την στιγμή βγαίνοντας για 10 λεπτά στο πεζοδρόμιο. Εσύ ΕΧΕΙΣ επιλογές. Αυτός που δεν έχει είναι όποιος αναγκάζεται να μοιράζεται ένα κλειστό χώρο με άτομα που επιμένουν να καπνίζουν μέσα.
Το να μην αναπνεύσεις ΔΕΝ είναι επιλογή. Το να τον υποχρεώνεις να μην έρχεται στα ίδια μέρη με εσένα, επίσης ΔΕΝ είναι επιλογή. Εσύ μπορείς να βγεις για 10 λεπτά έξω να κάνεις ένα τσιγάρο. Αυτός δεν μπορεί να μην αναπνέει όσο βρίσκεται μαζί σου.
-
Ενα ντοκιμαντερ για τις επιπτωσεις του τσιγαρου .
Youtube Video -
Εγω δεν καπνιζω αντιθετα με την γυναικα μου που κανει ενα πακετο την ημερα και δεν θελει/μπορει να το κοψει.Με ενοχλει η μυρωδια του ,εχω την εντυπωση οτι μερικα τσιγαρα ακομα και απο το ιδιο πακετο μυριζουν διαφορετικα ,αυτη δεν καταλαβαινει κατι τετοιο,η ιδεα μου;Οταν καπνιζει παει σε αλλο δωματιο ή το καλοκαιρι εβγαινε στο μπαλκονι,ο χειμωνας ομως δεν ειναι υπερ μου .Οταν φιλοξενουσαμε την ανηψια της το σπιτι εμοιαζε με καφενέ απο το ντουμανι
Το τσιγαρο ειναι ενας απο τους ελαχιστους λογους που θα τσακωθουμε . -
Μπιλ ρίξε της ένα τέτοιο και θα σε φοβάται!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπιλ ρίξε της ένα τέτοιο http://a.imageshack.us/img844/3577/4cc8 ... 453698.gif[/img] και θα σε φοβάται!Η αποφαση για το κοψει παει μαζι με την αρχη διαιτας ,απο Δευτερα!!
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)