-
Ο χρήστης lio έγραψε:
Το 1142 ειναι το τηλεφωνο που παιρνουμε για καταγγελίες σε μαγαζια που δεν σέβονται τον νομο περι διακοπης του καπνισματος και λειτουργεί επι 24ωρου βασεως
Να ρωτήσω; Γιατί σε εμένα όταν καλώ τον συγκεκριμένο αριθμό ακούγεται το ακόλουθο μήνυμα : 'Δεν επιτρέπεται να καλείτε τον συγκεκριμένο αριθμό' / 'You are not allowed to call this number' Τι σημαίνει αυτό;
Γνωρίζεται μήπως και ποια είναι η χρέωση;
Απο κινητο καλεσες;Μηπως δεν ειναι προσβασιμος απο ολες τις εταιριες κινητης;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το 1142 ειναι το τηλεφωνο που παιρνουμε για καταγγελίες σε μαγαζια που δεν σέβονται τον νομο περι διακοπης του καπνισματος και λειτουργεί επι 24ωρου βασεως
Να ρωτήσω; Γιατί σε εμένα όταν καλώ τον συγκεκριμένο αριθμό ακούγεται το ακόλουθο μήνυμα : 'Δεν επιτρέπεται να καλείτε τον συγκεκριμένο αριθμό' / 'You are not allowed to call this number' Τι σημαίνει αυτό;
Γνωρίζεται μήπως και ποια είναι η χρέωση;
Απο κινητο καλεσες;Μηπως δεν ειναι προσβασιμος απο ολες τις εταιριες κινητης;
απο το κινητο μου ειχα καλεσει (συνδεση - wind )
εκτος και αν κάνανε καμια δολιοφθορα οι καπνιστες -
η χρεωση ειναι 30€/κληση
-
..και χρεώνεται τελικά στον παραβάτη
-
Εξαρταται πως καλεσες...Με κουκουλα ή χωρις...?
Σε ενα μαγαζι που πηγαινα που και που πηγα τις προαλες με μια παρεα...Κοιταμε μεσα μισοαδειο,Ωχ καταλαβα λεω...Ρωταει ο κολλητος μου επιτρεπεται το καπνισμα...? Δυστηχως οχι...Παμε σε ενα παραδιπλανο φισκα! Ρωταμε επιτρεπεται? Βεβαιως αλλα θα περιμενετε για τραπεζι...
Classic! -
τωρα που επιασαν τα κρυα, τελειωσε και η απαγορευση...
μετα τις εκλογες θα εχουν αλλα θεματα να ασχοληθουν...
μετα θα ξαναγινουν εκλογες, θα προκυψει αλλη κυβερνηση, θα αλλαξει το νομο, τελειωσε το θεμα.(καλως ή κακως)
-
λύσεις υπάρχουν όπως η εικόνα από κινέζικο καφέ
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
λύσεις υπάρχουν όπως η εικόνα από κινέζικο καφέαπό κινέζικο photoshop είναι βασικά..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τωρα που επιασαν τα κρυα, τελειωσε και η απαγορευση...
μετα τις εκλογες θα εχουν αλλα θεματα να ασχοληθουν...
μετα θα ξαναγινουν εκλογες, θα προκυψει αλλη κυβερνηση, θα αλλαξει το νομο, τελειωσε το θεμα.(καλως ή κακως)
Έχω την εντύπωση ότι έτσι θέλουν οι καπνιστές που δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους και έτσι θα γίνει... εφόσον αν οι υπόλοιποι τους αφήνουμε να διαιωνίζουν τον παραλογισμό (θα υποστείτε τον καπνό μας γιατί είμαστε πολλοί και έτσι γουστάρουμε).
Αν κάθε φορά που υπάρχει παράβαση έχουμε καταγγελίες, τόσο θα μειώνονται οι περιπτώσεις που η αγνόηση του νόμου θεωρείται κεκτημένο δικαίωμα.
Και κάτι τελευταίο: Δεν είναι χαφιεδισμός να προστατεύεις το δικαίωμα σου στην υγεία. Αλλά ζούμε σε μια χώρα όπου ακόμα και αν δεις κάποιον τύφλα στο μεθύσι να προσπαθεί να βάλει μπρος, δεν θα πάρεις την αστυνομία 'για να μην τον μπλέξεις τον άνθρωπο.'
Κατοχικά σύνδρομα.
-
εγω απλα πιστευω οτι ο νομος ειναι αυταρχικος σε βαθμο που δε μπορει να εφαρμοσθει χωρις προβληματα.
επειδη δε θελουμε να βρουμε μια κοινα αποδεκτη λυση, το απαγορευουμε εντελως και τελειωνουμε. classic Greek theory.
-
Και μέχρι να βρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση, φυσικά θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε τον διπλανό μας. Classic Greek *χιδισμάουα .
Η Ελλάδα πάντως πρέπει να είναι η μόνη χώρα στην οποία τιμωρείται/στιγματίζεται ο καταγγέλλων την παρανομία και όχι αυτός που τη διαπράττει
-
Λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια...Εγω παντως δεν εχω προβλημα με το διαχωρισμο και την γκετοποιηση...Το μαγαζι ''μου'' εγω , το μαγαζι ''του'' ο μη καπνιστης...Ομορφα και τακτοποιημενα...Και αν το καθαρο μαγαζι ειναι αδειο και βαραει μυγες αυτο ειναι καθαρο προβλημα των μη καπνιστων...Αν δεν μπορουν να αποχωριστουν την θεριακλιδικη παρεα τους θα ειναι πλεον καθαρα δικο τους προβλημα καθως πλεον θα τους δινεται η επιλογη της smoke free διασκεδασης (κατι που ομολογουμενα τωρα δεν εχουν δυστηχως...)
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια...Εγω παντως δεν εχω προβλημα με το διαχωρισμο και την γκετοποιηση...Το μαγαζι ''μου'' εγω , το μαγαζι ''του'' ο μη καπνιστης...Ομορφα και τακτοποιημενα...Και αν το καθαρο μαγαζι ειναι αδειο και βαραει μυγες αυτο ειναι καθαρο προβλημα των μη καπνιστων...Αν δεν μπορουν να αποχωριστουν την θεριακλιδικη παρεα τους θα ειναι πλεον καθαρα δικο τους προβλημα καθως πλεον θα τους δινεται η επιλογη της smoke free διασκεδασης (κατι που ομολογουμενα τωρα δεν εχουν δυστηχως...)Και σε κάποια μαγαζιά οι γυναίκες και σε κάποια οι άντρες, σε άλλα οι χριστιανοί και σε διαφορετικά οι άθεοι. Και φυσικά σε άλλα οι αριστεροί και σε άλλα οι δεξιοί.
Όμορφος κόσμος.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και σε κάποια μαγαζιά οι γυναίκες και σε κάποια οι άντρες, σε άλλα οι χριστιανοί και σε διαφορετικά οι άθεοι. Και φυσικά σε άλλα οι αριστεροί και σε άλλα οι δεξιοί.
Όμορφος κόσμος.
Aν οι παραπανω ειχαν σοβαρο προβλημα να ειναι μαζι, μαλλον ομορφα θα ηταν.
-
Λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια...Εγω παντως δεν εχω προβλημα με το διαχωρισμο και την γκετοποιηση...Το μαγαζι ''μου'' εγω , το μαγαζι ''του'' ο μη καπνιστης...Ομορφα και τακτοποιημενα...Και αν το καθαρο μαγαζι ειναι αδειο και βαραει μυγες αυτο ειναι καθαρο προβλημα των μη καπνιστων...Αν δεν μπορουν να αποχωριστουν την θεριακλιδικη παρεα τους θα ειναι πλεον καθαρα δικο τους προβλημα καθως πλεον θα τους δινεται η επιλογη της smoke free διασκεδασης (κατι που ομολογουμενα τωρα δεν εχουν δυστηχως...)
Και σε κάποια μαγαζιά οι γυναίκες και σε κάποια οι άντρες, σε άλλα οι χριστιανοί και σε διαφορετικά οι άθεοι. Και φυσικά σε άλλα οι αριστεροί και σε άλλα οι δεξιοί.
Όμορφος κόσμος.
Χρηστο, αν δε μπορουν να διασκεδασουν μαζι, ας διασκεδασουν* χωριστα. Με το ζορι δε γινεται, για καμια απο τις 2 ομαδες. Και δε καταλαβαινω γιατι πρεπει υποχρεωτικα να βαλουμε μαζι με το ζορι καποιους!
- και ΝΑΙ για εναν καπνιστη ΔΕΝ ειναι διασκεδαση να βγαινει καθε λιγο εξω στο πεζοδρομιο να καπνιζει και να επιστρεφει να πιει το ποτο του. Αυτο πρεπει να ειναι αποδεκτο, οπως ειναι απολυτα αποδεκτο για καποιον μη καπνιστη να μην αναπνεει τον καπνο καποιου αλλου.
επειδη λοιπον ο νομος ειναι αυταρχικος, καταργειται στην πραξη. Αυτο θα επρεπε να το προβλεψει ο νομοθετης ομως, οχι οι καπνιστες.
-
Ρε σεις, κι εγώ καπνίζω (λίγο όμως συνήθως 5-6 ημερησίως, όταν βγω φτάνω τα 10... ), αλλά είμαι υπέρ της απαγόρευσης. Θα καπνίζουμε λιγότερο, θα βρωμάμε λιγότερο και κυρίως...στην Ελλάδα η ταλαιπωρία θα έχει διάρκεια 3-4 μήνες το πολύ! Τον υπόλοιπο καιρό είμαστε σε ανοιχτούς χώρους!
Καταλαβαίνω πως οι καταστηματάρχες ζορίζονται, καταλαβαίνω κι εμάς που μαζί με το ποτό απολαμβάνουμε και το τσιγάρο, αλλά ειλικρινά δεν θα πάθουμε και κάτι... Είναι καλύτερα για όλους.
Σαφώς και έχω θέμα με τις απαγορεύσεις, αλλά ΟΚ, υπάρχουν πολλές λύσεις: είτε να βγεις έξω, είτε να καπνίσεις λιγότερο, δεν πάθεις και κάτι...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ρε σεις, κι εγώ καπνίζω (λίγο όμως συνήθως 5-6 ημερησίως, όταν βγω φτάνω τα 10... ), αλλά είμαι υπέρ της απαγόρευσης. Θα καπνίζουμε λιγότερο, θα βρωμάμε λιγότερο και κυρίως...στην Ελλάδα η ταλαιπωρία θα έχει διάρκεια 3-4 μήνες το πολύ! Τον υπόλοιπο καιρό είμαστε σε ανοιχτούς χώρους!Καταλαβαίνω πως οι καταστηματάρχες ζορίζονται, καταλαβαίνω κι εμάς που μαζί με το ποτό απολαμβάνουμε και το τσιγάρο, αλλά ειλικρινά δεν θα πάθουμε και κάτι... Είναι καλύτερα για όλους.
Σαφώς και έχω θέμα με τις απαγορεύσεις, αλλά ΟΚ, υπάρχουν πολλές λύσεις: είτε να βγεις έξω, είτε να καπνίσεις λιγότερο, δεν πάθεις και κάτι...
ρε συ Γρηγορη, δεν ειναι καλυτερα για ολους, ειναι μονο για τους μη καπνιστες.
θα βαλεις περιορισμο σε καποιον ποσο θα καπνισει;
σε λιγο θα βαλουν και περιορισμο ποσο θα πιει και τι;καταλαβαινω τη λογικη σου, απλα σου λεω και την αντιθετη αποψη.
δε μπορουν 2 ανθρωποι να διασκεδασουν στον ιδιο χωρο; Ας διασκεδασουν χωριστα. Τι πιο απλο;
-
Σπύρο, αν δεν υπήρχε πίεση στους μη καπνιστές να ακολουθούν τους καπνιστές στους χώρους που αυτό θα επιτρέπεται, ίσως να είχε βάση αυτό που προτείνεις.
Αναρωτιέμαι ειλικρινά όμως, στην πραγματική ζωή θα σου άρεσε όντως να έχεις κάτι λιγότερο από τα μισά άτομα της παρέας σου διαθέσιμα στην διασκέδαση γιατί οι υπόλοιποι αρνούνται να ανεχθούν τον καπνό; Υποψιάζομαι όχι. Ποντάρεις (πιθανόν ασυναίσθητα) στο ότι αυτοί θα κάνουν την υποχώρηση και θα σε ακολουθήσουν, ενώ το λογικό είναι το αντίθετο, όσο είσαι σε κλειστό δημόσιο χώρο να σεβαστείς τους υπόλοιπους και να μην καπνίσεις.
Μην βάζεις στην ίδια ζυγαριά την συνήθεια/απόλαυση του καπνίσματος, με το δικαίωμα στην υγεία. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια συγκρίσιμες αξίες.
-
Και σε κάποια μαγαζιά οι γυναίκες και σε κάποια οι άντρες, σε άλλα οι χριστιανοί και σε διαφορετικά οι άθεοι. Και φυσικά σε άλλα οι αριστεροί και σε άλλα οι δεξιοί.Όμορφος κόσμος.
Όπως τον παλιό 'καλό' καιρό:
-
Σπύρο, αν δεν υπήρχε πίεση στους μη καπνιστές να ακολουθούν τους καπνιστές στους χώρους που αυτό θα επιτρέπεται, ίσως να είχε βάση αυτό που προτείνεις.Αναρωτιέμαι ειλικρινά όμως, στην πραγματική ζωή θα σου άρεσε όντως να έχεις κάτι λιγότερο από τα μισά άτομα της παρέας σου διαθέσιμα στην διασκέδαση γιατί οι υπόλοιποι αρνούνται να ανεχθούν τον καπνό; Υποψιάζομαι όχι. Ποντάρεις (πιθανόν ασυναίσθητα) στο ότι αυτοί θα κάνουν την υποχώρηση και θα σε ακολουθήσουν, ενώ το λογικό είναι το αντίθετο, όσο είσαι σε κλειστό δημόσιο χώρο να σεβαστείς τους υπόλοιπους και να μην καπνίσεις.
Μην βάζεις στην ίδια ζυγαριά την συνήθεια/απόλαυση του καπνίσματος, με το δικαίωμα στην υγεία. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια συγκρίσιμες αξίες.
τα εχουμε ξαναπει, δε θες να πας δεν πας. Θελει η παρεα μου μπουζουκια και εγω ροκ; Ε δε θα παω, δε χαλασε ο κοσμος. Ή θα συμβιβαστω.
Εσυ δε βαζεις την υγεια με τη διασκεδαση στην ιδια ζυγαρια, οι καπνιστες το κανουν ομως! Κακως, αλλα το κανουν.
προσωπικα εχω ξεπερασει το συνδρομο της μεγαλης παρεας που θα βγει να ξεσαλωσει, οποτε δε με ενοχλει κανενα πιθανο σεναριο. Δε θα με ενοχλησει να παω σε χωρο καπνιστων, αλλωστε σπανια βγαινω. Αν καποιος ειναι animal party τη πατησε μαλλον.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)