-
Ειλικρινά πιστεύω ότι ράμπες θα έπρεπε να υπάρχουν παντού. Το ότι στην Ελλάδα έχουμε γειωμένους όσους έχουν κάποιο πρόβλημα (μικρό η μεγάλο) δεν μας τιμά ως χώρα αφενός και αφετέρου δεν είναι για να το υπερηφανευόμαστε κιόλας.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Ειλικρινά πιστεύω ότι ράμπες θα έπρεπε να υπάρχουν παντούΣυμφωνω απολυτα. Αλλα το οτι δεν υπαρχουν, δε σημαινει οτι τους 'γραφουμε' αλλα οτι δεν σκεφτηκαμε αυτη την παραμετρο.
Γιάυτο εφερα το συγκεκριμενο παραδειγμα, ελπιζω να γινομαι κατανοητος.Με λιγα λογια, το οποιο καταστημα δεν μπορει να λαβει υποψιν και να ικανοποιησει την καθε ιδιαιτεροτητα καθε κοινωνικης ομαδας.
-
Eύχομαι τα παιδιά σας, όσοι έχετε και όποιοι αποκτήσετε, να μην τα κάνετε ΠΟΤΕ παθητικούς καπνιστές, να μη τα κάνετε ΠΟΤΕ να μπουν σε έναν χώρο που καπνίζουν και να βγαίνουν έξω με το Aerolyn ή το Diskus Seretide και να κάνουν εισπνοές..
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Eύχομαι τα παιδιά σας, όσοι έχετε και όποιοι αποκτήσετε, να μην τα κάνετε ΠΟΤΕ παθητικούς καπνιστές, να μη τα κάνετε ΠΟΤΕ να μπουν σε έναν χώρο που καπνίζουν και να βγαίνουν έξω με το Aerolyn ή το Diskus Seretide και να κάνουν εισπνοές..Ευχομαι τα παιδια μου να εχουν δικαιωμα επιλογης και να μεγαλωσουν σε ενα κρατος προληψης και οχι απαγορευσης.
Το Aerolyn & Diskus πως σου ηρθε? Υπερβολη?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το Aerolyn & Diskus πως σου ηρθε? Υπερβολη?Καθόλου
Ας δοκιμάσουν όσοι καπνίζουν (ενεργητικά ή παθητικά) να κάνουν μια σπιρομέτρηση κάποια στιγμή και θα εκπλαγούν από τα αποτελέσματα. -
Kαθόλου υπερβολή, το πρώτο είναι το εισπνεόμενο που έπαιρνα πιτσιρικάς, το δεύτερο το χρησιμοποιώ ακόμα (στα 32 μου) πιο σπάνια βέβαια... Όσον αφορά το δικαίωμα πρόληψης, μαζί σου. Μην ξεχνάμε πως εκτός από δικαιώματα, έχουμε και υποχρεώσεις.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ας δοκιμάσουν όσοι καπνίζουν (ενεργητικά ή παθητικά) να κάνουν μια σπιρομέτρηση κάποια στιγμή και θα εκπλαγούν από τα αποτελέσματα.
Πριν 2-3 χρονια εκανα σπιρομετρηση (λογω βρογχοπνευμονιας) και πραγματι τα αποτελεσματα εξεπληξαν και εμενα και το γιατρο μου. Τα πνευμονια μου λειτουργουν 100%, παρολο που καπνιζω 15 χρονια, 2 πακετα ημερησιως.
Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν με επιβαρυνει ετσι? (Ουτε οτι ειμαι 'δυνατο' στατιστικο δειγμα)Ειναι το ιδιο ανοητο να πιστευει καποιος οτι με το καπνισμα θα παθει σιγουρα ζημια, με το να πιστευει οτι δε θα παθει σιγουρα.
Μην υπερβαλλετε.Συνανταω καθημερινα πολυ κοσμο λογω εργασιας, εχω πολλους φιλους, βγαινω τακτικα και δε θυμαμαι ποτε κανεναν να βγαινει εξω απο το μαγαζι για να τραβαει τζουρα aerolyn... Δεν το αποκλειω βεβαια, αλλα οχι οτι ειναι και ο κανονας.
Ειναι σαν αυτη τη φωτογραφια, που ολοι εχουμε δει:
Τι λαθη υπαρχουν?
Καταρχας κανενα πνευμονι δεν ανηκει σε υγειες ατομο. Και οι δυο εχουν πεθανει, αλλιως δε θα μπορουσαμε να βλεπουμε τα πνευμονια τους...
Το μαυρο πνευμονι δεν ειναι σιγουρο οτι ανηκει σε καπνιστη, αλλα ειναι σιγουρο οτι εχει καρκινο. Ο καρκινος μαυριζει τα πνευμονια, οχι ο καπνος ο οποιος κανει ζημια εκ των εσω... Βεβαια το οτι το καπνισμα συμβαλλει στον καρκινο ειναι δεκτο, αλλα απεχει πολυ απο το να νομιζει καποιος οτι του μαυριζει το πνευμονι.
Χωρις την παρουσια καρκινου, θα ηταν πολυ δυσκολο να καταλαβουμε ποιο πνευμονι ειναι του καπνιστη και ποιο του μη καπνιστη...
Απλα μεσω της υπερβολης και προκειμενου να 'περαστει το μηνυμα' η παραπανω φωτο ειναι μη ακριβης ως προς αυτο που υποστηριζει και εκ των πραγματων κατευθυνει τη γνωμη αυτου που τη βλεπει.
Δεν υποστηριζω οτι το καπνισμα δεν βλαπτει αλλα την υπερβολη δεν τη μπορω.
-
Χθες με την απεργία των περιπτέρων είδα σύνδρομο στέρησης σε καπνιστή δεν είχε τσιγάρα και φοβόταν ότι από τη Δευτέρα θα μπορούσε να ξαναγοράσει τσιγάρα. Φοβερό θέαμα να το βλέπει κανείς, αν είσαι πιτσιρικάς και δεν καπνίζεις ακόμη, αποκλείεται να το αρχίσεις όταν δεις πως είναι πιθανό να καταντήσεις από την εξάρτηση.
Βέβαια, αργότερα, μετά από πολλά χιλιόμετρα ψαξίματος ανοιχτού περιπτέρου με το αυτοκίνητο, βρήκε περίπτερο, αγόρασε τον καρκίνο και ξαναήρθε στα ίσια.
Jacob
-
Kαι η μαύρη πίσσα του κάθε τσιγάρου, που καταλήγει?
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Φοβερό θέαμα να το βλέπει κανείς, αν είσαι πιτσιρικάς και δεν καπνίζεις ακόμη, αποκλείεται να το αρχίσεις όταν δεις πως είναι πιθανό να καταντήσεις από την εξάρτηση.
Βέβαια, αργότερα, μετά από πολλά χιλιόμετρα ψαξίματος ανοιχτού περιπτέρου με το αυτοκίνητο, βρήκε περίπτερο, αγόρασε τον καρκίνο και ξαναήρθε στα ίσια.Ενας 'σωστος' καπνιστης ποτε δε ξεμενει.
Αυτο που περιγραφεις ειναι οντως για γελια, οπως και τα σκηνικα που γινονται στα βενζιναδικα καθε φορα που εχουν απεργια τα βυτια.Kαι η μαύρη πίσσα του κάθε τσιγάρου, που καταλήγει?
Εντος του πνευμονιου. Και δεν ειναι μαυρη ακριβως αλλα κιτρινοπη. Τα μαυρα στιγματα που βλεπεις στις φωτο (πχ στην υπογραφη σου) ειναι καρκινος.
-
Ενας 'σωστος' καπνιστης ποτε δε ξεμενει.
Αυτο που περιγραφεις ειναι οντως για γελια, οπως και τα σκηνικα που γινονται στα βενζιναδικα καθε φορα που εχουν απεργια τα βυτια.Να απαγορευθούν τα βυτία σε χώρους διασκέδασης!
-
-
Ξέμεινε γιατί είχε δουλειά το πρωί και δεν μπορούσε να φύγει, ενώ σε αυτούς που είχε πει να αγοράσουν τσιγάρα ξέχασαν να αγοράσουν.
Είναι αστείο, αλλά και λίγο ανησυχητικό το να βλέπεις έναν άνθρωπο να μην μπορεί να καθίσει κάτω και να ηρεμήσει (κυριολεκτικά), να έχει πολύ άσχημη διάθεση επειδή δεν είχε πάρει την ημερήσια δόση.
Jacob
-
Ποιοι ειναι αυτοι οι ιατρικοι λογοι?Η κρατεα ομαδα δεν αντεδρασε για την απαγορευση αλλα επειδη δε δοθηκε καποια εναλλακτικη εκτος του να καπνιζει σπιτι.
Για τους λόγους σου απάντησε ο προφέσορας, υπάρχουν κι άλλοι αλλά δεν είναι το θέμα μας.
Για όποιον λόγο και αν αντέδρασε, αντέδρασε και αυτός είναι ο λόγος του 'μπάχαλου'.
-
Ας δοκιμάσουν όσοι καπνίζουν (ενεργητικά ή παθητικά) να κάνουν μια σπιρομέτρηση κάποια στιγμή και θα εκπλαγούν από τα αποτελέσματα.
Πριν 2-3 χρονια εκανα σπιρομετρηση (λογω βρογχοπνευμονιας) και πραγματι τα αποτελεσματα εξεπληξαν και εμενα και το γιατρο μου. Τα πνευμονια μου λειτουργουν 100%, παρολο που καπνιζω 15 χρονια, 2 πακετα ημερησιως.
Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν με επιβαρυνει ετσι? (Ουτε οτι ειμαι 'δυνατο' στατιστικο δειγμα)Λυπάμαι που βασίζεις ορισμένες σου πεποιθήσεις σε λαθεμένες πληροφορίες που συλλέγεις εδώ κι εκεί
Ξέρεις τι θα έπρεπε να είχες για έδειχνε μειωμένο 'ποσοστό';
-
Kαι η μαύρη πίσσα του κάθε τσιγάρου, που καταλήγει?
Εντος του πνευμονιου. Και δεν ειναι μαυρη ακριβως αλλα κιτρινοπη. Τα μαυρα στιγματα που βλεπεις στις φωτο (πχ στην υπογραφη σου) ειναι καρκινος.
Φιλε saxon δεν εχεις ακριβως δικιο
Πέρυσι ειχα παει στην εκθεση Bodies http://www.bodiesinathens.gr/gr/στην Τεχνοπολη στο Γκαζι,εκει λοιπον αναμεσα στα διαφορα εκθεματα ειχε ενα τομεα με πνευμονια ανθρώπων που δεν ειχαν καπνισει , καπνιστων που ειχαν πεθανει απο αλλα αιτια ασχετα με το τσιγαρο και καπνιστων που ειχαν πεθανει απο καρκινο του πνεύμονα.
Επειδη τα ειδα μπροστα στα ματια μου σε πληροφορω οτι τα πνευμονια του ΜΗ καπνιστη ειχαν ενα απαλο καθαρο ροζ χρωμα , τα πνευμονια του καπνιστη ειχαν γινει γκρι, ενα χρωμα σαν την σταχτη του τσιγαρου και του καπνιστη- καρκινοπαθη ειχαν κιτρινους και μαυρους ογκους .
Οποτε τα πνευμονια του καπνιστη αδιαμφισβήτητα αλλαζουν χρωμα και μαυριζουν , επίσης μην ξεχνας και αυτο το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=GZBAbxb-BJ0 το οποιο δειχνει τι βαζει στα πνευμονια του ενας καπνιστης.
Η μαυρη πισσα ειναι που κάθετε στα πνευμονια , κιτρινη ειναι η νικοτινη η οποια ειναι υπευθηνη για το κιτρινισμα των δοντιων και μεσω των πνευμόνων περναει στην κυκλοφορια του αίματος προκαλώντας την εξαρτηση , δεν κάθετε δηλαδη στο πνευμονι -
Καταρχας κανενα πνευμονι δεν ανηκει σε υγειες ατομο. Και οι δυο εχουν πεθανει, αλλιως δε θα μπορουσαμε να βλεπουμε τα πνευμονια τους...
Νεκροτομές γίνονται και σε τροχαία ή άλλα δυστυχήματα στο εξωτερικό.
Το μαυρο πνευμονι δεν ειναι σιγουρο οτι ανηκει σε καπνιστη, αλλα ειναι σιγουρο οτι εχει καρκινο.** Ο καρκινος μαυριζει τα πνευμονια, οχι ο καπνος ο οποιος κανει ζημια εκ των εσω...** Βεβαια το οτι το καπνισμα συμβαλλει στον καρκινο ειναι δεκτο, αλλα απεχει πολυ απο το να νομιζει καποιος οτι του μαυριζει το πνευμονι.
Χωρις την παρουσια καρκινου, θα ηταν πολυ δυσκολο να καταλαβουμε ποιο πνευμονι ειναι του καπνιστη και ποιο του μη καπνιστη...
Απλα μεσω της υπερβολης και προκειμενου να 'περαστει το μηνυμα' η παραπανω φωτο ειναι μη ακριβης ως προς αυτο που υποστηριζει και εκ των πραγματων κατευθυνει τη γνωμη αυτου που τη βλεπει.
Says who?
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Says who? -
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Says who?
Dr Jan Zeldenrust
'Μπορω να διαπιστωσω τη διαφορα μεταξυ υγειους και αρρωστου πνευμονα αλλα οχι εαν ανηκουν σε καπνιστη ή μη καπνιστη.
Τα μονα μαυρα πνευμονια που εχω δει ειναι αυτα των ανθρακωρυχων' -
Ο χρήστης ausfahrt έγραψε:
Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν με επιβαρυνει ετσι? (Ουτε οτι ειμαι 'δυνατο' στατιστικο δειγμα)Λυπάμαι που βασίζεις ορισμένες σου πεποιθήσεις σε λαθεμένες πληροφορίες που συλλέγεις εδώ κι εκεί
Ξέρεις τι θα έπρεπε να είχες για έδειχνε μειωμένο 'ποσοστό';
Εσυ ρωτησες εαν εχω κανει σπιρομετρηση και οτι 'Θα εκπλαγω'.
Τωρα μου λες: 'Ξέρεις τι θα έπρεπε να είχες για έδειχνε μειωμένο 'ποσοστό'' ?
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)