-
Καλησπέρα,ενδαφέρομαι για αγόρα αυτοκινήτου με σειριακό κίβώτιο.
Γνωρίζω ότι η καλύτερη επιλογή είναι με dsg όμως ξεφεύγει αρκετά σε τιμή.Μέτα άλλη μια λύση είναι το Amt του Colt αν και δεν με εντυπωσιάζει εξωτερικά και δεν κοστίζει και λίγα.
Τα τρίδυμα είναι 1000κ όποτε αν και συμφέρουν σε τιμή λογικα δεν πολύ αξίζουν σωστά? Επίσης και για το Corsa δεν έχω ακούσει τα καλύτερα αν και δεν είναι άσχημο αμάξι.
To Twingo και το Swift μόυ αρέσουν,αν και μέ βάση την τιμή το πρώτο φαίνεται να είναι καλύτερη επιλογή...+ ότι έχω ακούσει ότι τα Swift είναι ζημιάρικα.Τέλος να σας πώ ότι τα Panda,Jazz,Sirion κτλ δεν μου αρέσουν,για αυτό δεν τα αναφέρω.
Τέσπα,όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει να καταλήξω σε κάποιο...γιατί με αυτά που διαβάζω,φοβάμαι μην πάρω κανένα και μου χαλάσει μέσα σε 1 χρόνο.
-
Γνωρίζω ότι η καλύτερη επιλογή είναι με dsg όμως ξεφεύγει αρκετά σε τιμή.Μέτα άλλη μια λύση είναι το Amt του Colt αν και δεν με εντυπωσιάζει εξωτερικά και δεν κοστίζει και λίγα.
Τα τρίδυμα είναι 1000κ όποτε αν και συμφέρουν σε τιμή λογικα δεν πολύ αξίζουν σωστά? Επίσης και για το Corsa δεν έχω ακούσει τα καλύτερα αν και δεν είναι άσχημο αμάξι.
To Twingo και το Swift μόυ αρέσουν,αν και μέ βάση την τιμή το πρώτο φαίνεται να είναι καλύτερη επιλογή...+ ότι έχω ακούσει ότι τα Swift είναι ζημιάρικα.Τέλος να σας πώ ότι τα Panda,Jazz,Sirion κτλ δεν μου αρέσουν,για αυτό δεν τα αναφέρω.
Τέσπα,όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει να καταλήξω σε κάποιο...γιατί με αυτά που διαβάζω,φοβάμαι μην πάρω κανένα και μου χαλάσει μέσα σε 1 χρόνο.
-
-
Πες μας και τι χρηση θες να του κανεις καθως επισης κ τι χρηματα διαθετεις για να μορεσουμε κι εμεις να σε βοηθησουμε
-
Kυρίως για πόλη αλλά και για εκτός (150χλμ οχι τπτ ιδιαίτερο).
Οσο πιο φθηνό τόσο το καλύτερο,σίγουρα να μην υπερβαίνει τα 14.000 που κάνει το Colt.
-
Να υποθεσω πως αναγκη για χωρους ή για ταξιδι με ατομα πισω δεν υπαρχει, σωστα?? Αν λοιπον ειναι για ενα αντε δυο ατομα, κοιτα τα τριδυμα ως πιο οικονομικα και σε καταναλωση. Τωρα αν θες κατι παραπανω σε χωρους ποιοτητα δυναμη απ'οσα λες προτιμω το twingo το οποιο ομως μειονεκτει στο οτι ειναι τριθυρο. Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις και τα πολυμορφικα opel agila/ suzuki splash που νομιζω αποτελουν τη χρυση τομη αφου μεγαλυτερα απο τα τριδυμα ειναι και πιο δυνατα αλλα με μικροτερο κινητηρα απο το σουιφτ αρα πιο οικονομικα. Το σουιφτ τωρα, δυνατο φθηνο, δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι οικονομικο σε καταναλωση απ'τη στιγμη που εχει μεγαλυτερο κινητηρα σε σχεση με τα υπολοιπα. Καλυτερα να καθορισεις σε μεγαλυτερο βαθος τις αναγκες σου ωστε να αρχισεις να αποκλειεις μερικα, κι οσα απομεινουν στη λιστα να τα οδηγησεις ωστε να τα δεις και στο δρομο για να αποφασισεις ποιο σου ταιριαζει περισσοτερο
-
Τα τρίδυμα έχουν κάποιες ελλείψεις και για αυτό δεν τα προτιμώ και θα ήθελα κάτι παραπάνω σε χώρους κτλ.Το αν θα είναι 3θυρο δεν με πειράζει και πολύ,γιατί και τα Colt,Corsa να έπαιρνα,θα τα προτιμούσα 3θυρα.
Το Τwingo μου αρέσει και εμένα και συμφέρει και οικονομικά,αλλα δεν γνωρίζω πολλά για το κιβώτιο του.
-
Ο χρήστης Thanos-13- έγραψε:
Το twingo μου αρέσει και εμένα και συμφέρει και οικονομικά,αλλα δεν γνωρίζω πολλά για το κιβώτιο του.
δες σε φορουμ του εξωτερικου τι λενε για το αυτοματο twingo..
επισης δες αν τοποθετειται σε καποιο nissan, το micra πχ, και ποια ειναι η αξιοπιστια του..το παλιο twingo ειχε ασχημο θεμα με το αυτοματο κιβωτιο, αλλα τα καινουρια renault νομιζω οτι δεν εχουν προβλημα
-
Το παλιό Twingo είχε θέμα με το κιβώτιο easy. Δεν είναι το ίδιο κιβώτιο με εκείνο το προβληματικό. Το τωρινό -αν δεν κάνω λάθος- είναι αυτό που υπάρχει σε άλλες χώρες και στο clio και νομίζω ότι σε κάποιες αγορές κυκλοφορεί με την επωνυμία Quickshift. Πάντως η τιμή του είναι πραγματικά καλή, ειδικά με τις εκπτώσεις στην τιμή του από 800-1200 euro. Παντως το καλύτερο είναι αυτό που ανέφερε και άλλος παραπάνω: να ψάξεις σε ξένα φόρουμ για την αξιοπιστία του.
-
Ξέρετε κανένα forum εσείς?
Γιατί δεν μπορώ να βρώ κάτι...και στο renaultforums.co.uκ που είχα γράψει δεν μου απάντησε κανείς.
-
Το swift δε νομίζω να έχει σειριακό (εκτός αν έχει το νέο μοντέλο που βγαίνει τώρα), κλασικό αυτόματο πρέπει να είναι. Αν το panda (που θα σου πρότεινα για τα λεφτά σου) δεν σου αρέσει όπως λες, τι λες για το 500 που είναι ουσιαστικά το ίδιο αμάξι, με χειρότερους χώρους αλλά πολύ πιο όμορφο; Δεν πρέπει να ξεφεύγει πολύ η τιμή. Εγώ βέβαια στη θέση σου θα κοιτούσα για ελαφρώς μεταχειρισμένο golf με dsg (ή ίσως polo, αν και πρέπει να είναι λίγων μηνών γιατί μόνο η τελευταία γενιά έχει dsg). Μεγάλη διαφορά. Σ'το λέω ως πρώην κάτοχος fiat 500 dualogic και μελλοντικός κάτοχος golf plus dsg. Επίσης σκέψου ότι μικρό αμάξι στην εθνική δεν θα είναι ούτε τόσο άνετο ούτε τόσο ασφαλές όσο ένα μεγαλύτερο (οι βασικοί λόγοι που πούλησα και το πεντακοσαράκι).
-
4αρια ειναι αυτα τα σασμαν που λετε?
-
Το dualogic της fiat είναι 5άρι, το dsg της vw 7άρι (6άρι το παλιότερο) και του swift αν θυμάμαι καλά είναι 4άρι κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής.
-
Βγαινει και το fiesta αυτοματο.Δεν χανεις τιποτα να το δεις παντος.
-
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Το swift δε νομίζω να έχει σειριακό (εκτός αν έχει το νέο μοντέλο που βγαίνει τώρα), κλασικό αυτόματο πρέπει να είναι. Αν το panda (που θα σου πρότεινα για τα λεφτά σου) δεν σου αρέσει όπως λες, τι λες για το 500 που είναι ουσιαστικά το ίδιο αμάξι, με χειρότερους χώρους αλλά πολύ πιο όμορφο; Δεν πρέπει να ξεφεύγει πολύ η τιμή. Εγώ βέβαια στη θέση σου θα κοιτούσα για ελαφρώς μεταχειρισμένο golf με dsg (ή ίσως polo, αν και πρέπει να είναι λίγων μηνών γιατί μόνο η τελευταία γενιά έχει dsg). Μεγάλη διαφορά. Σ'το λέω ως πρώην κάτοχος fiat 500 dualogic και μελλοντικός κάτοχος golf plus dsg. Επίσης σκέψου ότι μικρό αμάξι στην εθνική δεν θα είναι ούτε τόσο άνετο ούτε τόσο ασφαλές όσο ένα μεγαλύτερο (οι βασικοί λόγοι που πούλησα και το πεντακοσαράκι).To Swift απο ότι ξέρω έχει σειριακό,αλλά όπως είπα έχω ακούσει ότι παρουσιάζει προβλήματα και δεν το προτιμώ.Το 500 που λες είναι λίγο ακριβό και είναι αρκετά μικρό.Όχι ότι το Τwingo είναι πολύ μεγαλύτερο,αλλα μου αρέσει πιο πολύ. Για μεταχειρισμένο με σειριακό κιβώτιο δεν το σκέφτομαι καθόλου,αν ήταν πιο φτηνό το Golf και εγώ λογικά αυτό θα προτιμούσα.
Βγαινει και το fiesta αυτοματο.Δεν χανεις τιποτα να το δεις παντος.
Δεν ξέρω απο τιμές όμως...και για τα Fiat Punto ή Εvo είχα ακούσει ότι βγαίνουν και αυτά σε αυτόματο/σεριακό.
-
α μπράβο, για δες το punto που είναι λίγο μεγαλύτερο. Λογικά βγαίνει κι αυτό με dualogic.
-
Ναι πρεπει να βγαινει!
-
Σε ενδιαφέρει η αγορά καινούργιου ή και μεταχειρισμένου;
Μερικά μεταχειρ. απο ιδιώτες (δεν μου αρέσουν οι έμποροι....)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/844272/
λίγα χλμ, φαντάζομαι μέσα στην εγγύηση ακόμα.....http://www.car.gr/classifieds/cars/view/856729/
αυτά έχουν 7 χρόνια εγγύση και απο οτι έχω ακόυσει απο τα καλύτερα σειριακα κιβώτια (το DSG ειναι σε άλλη κλάση ξεκαθαρίζω...)http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?cat ... ageSize=10
να και ένα τρίθυρο με λίγα χλμ....Καλό ψάξιμο πάντως..!!!!
-
Τα παλιά Twingo είχαν περισσότερα από ενός είδους αυτόματα κιβώτια. Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω.
Το Colt νομίζω είναι μια πολύ πετυχημένη επιλογή σαν σειριακό (6 ταχυτήτων).
-
Παντως, οπως ηδη γραφτηκε, το DSG ειναι αλλη κατηγορια...
Πρακτικα δεν καταλαβαινεις οτι αλλαζει ταχυτητα (αν δεν εισαι με φουλ γκαζι).
Aγορά αυτοκινήτου με σειριακό κιβώτιο