-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Χτες απόγευμα ταξίδευα με το Speedrunner ΙΙΙ από Πειραιά.
Στο πλοίο και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο διαπίστωσα πόσο πολύ αξία παίρνει ένα crossover αυτοκίνητο στην Ελλάδα.Το 207 ενώ μπήκε σχετικά εύκολα στο πλοίο, στην έξοδο παραλίγο να φύγει όλος ο μπροστινός προφυλακτήρας. Κόλλησε το αυτοκίνητο στο κατέβασμα από την μπουκαπόρτα... και δυστυχώς δεν υπήρχε χώρος για μανούβρα. Πανικός, κόσμος και οι ναυτεργάτες να φωνάζουν για να βγω γρήγορα...
Crossover ή μικρομεσαίο SUV ... μονόδρομος.
Ειναι λογος αυτος για να διαλεξεις ενα αμαξι σε σχεση με ενα αλλο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φυσικά και είναι λόγος. Γιατί από ένα αυτοκίνητο αναζητώ να μπορεί να πηγαίνει και στους Ελληνικούς κ@λ@δρομους αλλά και να μπορεί να μεταβεί και σε κάποιο νησί και να μπορεί να κατέβει και ένα χωματόδρομο.
Δεν το θέλω μόνο για να λέω στα φόρουμς ότι έχω τούρμπο ή για να το οδηγώ μόνο στην Κηφισίας και στην Μεσογείων...υ.γ. άσε που αγόρασα ποδήλατο για το νησί και τελικά το άφησα στην Αθήνα.
( ... και τα έχω πάρει πολύ άσχημα. Θα δεινοπαθήσει το 207 ... τρακτέρ θα γίνει ... ) -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φυσικά και είναι λόγος. Γιατί από ένα αυτοκίνητο αναζητώ να μπορεί να πηγαίνει και στους Ελληνικούς κ@λ@δρομους αλλά και να μπορεί να μεταβεί και σε κάποιο νησί και να μπορεί να κατέβει και ένα χωματόδρομο.
Δεν το θέλω μόνο για να λέω στα φόρουμς ότι έχω τούρμπο ή για να το οδηγώ μόνο στην Κηφισίας και στην Μεσογείων...υ.γ. άσε που αγόρασα ποδήλατο για το νησί και τελικά το άφησα στην Αθήνα.
( ... και τα έχω πάρει πολύ άσχημα. Θα δεινοπαθήσει το 207 ... τρακτέρ θα γίνει ... )Τοσο αποτυχια πια αυτο το 207;
Ποσο πιο χαμηλο απο το κουπε του 99 ειναι;Εγω με εκεινο ποτε δεν ειχα προβλημα να βρει σε καραβι. -
Μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένο ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για καλά οδοστρώματα; Δεν νομίζω.
Το κουπέ του 99 που είχα έβρισκε σε όλα τα πλοία καθώς και σε κάποια σημεία στο Θησείο.
Το κουπέ του 2006 δεν μου είχε βρει σε πλοίο ποτέ, παρά μόνο σε ένα απότομο υπόγειο γκαράζ στο κέντρο της Αθήνας.Στο πλοίο χθες πίσω από μένα ήταν ένα AURIS. Το ίδιο και αυτό. Κόλλησε εντελώς.
Λογικό δεν είναι; Όταν η μπουκαπόρτα ξεκινά από ψηλά και στο κατέβασμα είναι το τσιμέντο, λογικό είναι να κολλήσει ο προφυλακτήρας. Σε αντίθεση π.χ. με το μπροστινό μου το Qashqai που πέρασε σφαίρα ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένο ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για καλά οδοστρώματα; Δεν νομίζω.Το κουπέ του 99 που είχα έβρισκε σε όλα τα πλοία καθώς και σε κάποια σημεία στο Θησείο.
Το κουπέ του 2006 δεν μου είχε βρει σε πλοίο ποτέ, παρά μόνο σε ένα απότομο υπόγειο γκαράζ στο κέντρο της Αθήνας.Στο πλοίο χθες πίσω από μένα ήταν ένα AURIS. Το ίδιο και αυτό. Κόλλησε εντελώς.
Λογικό δεν είναι; Όταν η μπουκαπόρτα ξεκινά από ψηλά και στο κατέβασμα είναι το τσιμέντο, λογικό είναι να κολλήσει ο προφυλακτήρας. Σε αντίθεση π.χ. με το μπροστινό μου το Qashqai που πέρασε σφαίρα ...Φταίνε που δεν έβαλαν χαλιά. Επισης εγώ δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο στο νησί αλλά θα νοικιαζα εκεί...
-
Κι εγώ πρόσφατα παρατήρησα πρόβλημα κατά την έξοδο από καταπέλτη (Ηγουμενίτσα), το αντίθετο, ήταν πολύ ίσιος ως ανηφορικός και τα πιο μακριά αυτοκίνητα έβρισκαν στη μέση από κάτω στην άκρη του καταπέλτη (τα χαλάκια δεν βοηθούσαν γιατί για να ομαλοποιήσουν το θέμα θα έπρεπε να είναι 2 μέτρα αντί για 20 πόντους)... ειδοποιούσαν μεν και έλεγαν να είναι μόνο ο οδηγός μέσα αλλά το πρόβλημα υπάρχει.
Αλλού πηγαίνοντας σε παραλία υπήρχε τσιμεντένιο, πως να το πω, νεροφάγωμα; αυλάκι; κοίτη ρυακιού; στο οποίο αρκετά αυτοκίνητα εμπρός έβρισκαν.... Εγώ δεν το είχα καν προσέξει, δεν είχα βρει (τα πισωκίνητα έχουν μικρό πρόβολο εμπρός) αλλά είδα κακομοίρη με Opel Vectra που παιδευόταν να το περάσει λοξά για να μην σπάσει...
Και στις δύο περιπτώσεις δεν φταίνε τα αυτοκίνητα που ήταν σε μαμά κατάσταση αλλά οι υποδομές μας (λιμενικές ή άλλες) και τα μυαλά μας που τις επιτρέπουν.... Φυσικό είναι μετά από κάμποσα τέτοια η επιλογή ενός υπερυψωμένου αυτοκινήτου για την Ελλάδα να είναι απόλυτα δικαιολογημένη...
Σου δίνει μια τέτοια peace of mind που για τους περισσότερους τα περί χαμηλού κέντρου βάρους και οδικής συμπεριφοράς γίνονται παραμύθια της Χαλιμάς.... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένο ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για καλά οδοστρώματα; Δεν νομίζω.Το κουπέ του 99 που είχα έβρισκε σε όλα τα πλοία καθώς και σε κάποια σημεία στο Θησείο.
Λογικό δεν είναι; Όταν η μπουκαπόρτα ξεκινά από ψηλά και στο κατέβασμα είναι το τσιμέντο, λογικό είναι να κολλήσει ο προφυλακτήρας. Σε αντίθεση π.χ. με το μπροστινό μου το Qashqai που πέρασε σφαίρα ...Τοτε τα αμαξια φταινε ή τα πλοια/λιμανια/αποβαθρες ;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
υ.γ. άσε που αγόρασα ποδήλατο για το νησί και τελικά το άφησα στην Αθήνα.
( ... και τα έχω πάρει πολύ άσχημα. Θα δεινοπαθήσει το 207 ... τρακτέρ θα γίνει ... )Για εκεινο το MTB που αγορασες προσφατα και εγραψες στο αλλο τοπικ λες?
Τι εγινε δεν χωραει στο 207?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...Τοτε τα αμαξια φταινε ή τα πλοια/λιμανια/αποβαθρες ;Γιατί το περιορίζεις σε πλοία/λιμάνια και αποβάθρες;
Σε πολλά σημεία και στους δρόμους συμβαίνει αυτό.
Τα χαμηλά αμαξώματα καλώς ή κακώς έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν τέτοια περιστατικά.
Και όπως λέει και παραπάνω ο onyx δεν φταίνε τα αυτοκίνητα. Αλλά ο κακός σχεδιασμός των δικτύων που κυκλοφορούν.Για εκεινο το MTB που αγορασες προσφατα και εγραψες στο αλλο τοπικ λες?
Ναι τελικά το παράτησα σε μία αποθήκη στην Αθήνα. Όσο και αν προσπάθησα να το βάλω στο 207, τελικά δεν τα κατάφερα. Δεν πειράζει όμως. Πήρα ένα καρεκλάκι παραλίας και σαπίζω στη παραλία...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για εκεινο το MTB που αγορασες προσφατα και εγραψες στο αλλο τοπικ λες?
Ναι τελικά το παράτησα σε μία αποθήκη στην Αθήνα. Όσο και αν προσπάθησα να το βάλω στο 207, τελικά δεν τα κατάφερα. Δεν πειράζει όμως. Πήρα ένα καρεκλάκι παραλίας και σαπίζω στη παραλία...
Ουτε αμα το ξεσυναρμολογισεις? Βγαλεις μπροστινο τροχο,πεταλια και γυρισεις το τιμονι καθετα?
Προσφατα εβαλα με αυτο τον τροπο το ποδηλατο στα πισω καθισματα της AR 146..
-
Αυτό έκανα και εγώ. Έβγαλα μπροστινό τροχό, πετάλια, γύρισα τιμόνι, έβγαλα και σέλα αλλά τζίφος. Οι πόρτες δεν έκλειναν... Έβρισκαν σε τιμόνι και πίσω ελαστικό.
...
...
...
Και κάτι σχετικό με το θέμα. Έχω δει στα φυλλάδιο του Skoda Roomster ότι χωράει ποδήλατο μέσα και μάλιστα όρθιο; Έχει λέει και κάτι άγκιστρα...
Ισχύει άραγε αυτό ή αφορά παιδικά ποδηλατάκια; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και κάτι σχετικό με το θέμα. Έχω δει στα φυλλάδιο του Skoda Roomster ότι χωράει ποδήλατο μέσα και μάλιστα όρθιο; Έχει λέει και κάτι άγκιστρα...
Ισχύει άραγε αυτό ή αφορά παιδικά ποδηλατάκια;
Μεγάλα φαίνονται!
-
Η πρώτη φωτογραφία είναι λίγο παραπλανητική ή κάνω λάθος;
Έχουν βγάλει τα εμπρός λάστιχα και έχουν χωρέσει 4 ποδήλατα;
Πρέπει να έχουν βγάλει και το πίσω κάθισμα...Και στη 2η μάλλον το ίδιο σκηνικό είναι...
-
Ναι. Με κατεβασμένα τα πίσω καθίσματα μπαίνουν.
Και στη 'δική τους' φωτο φαίνεται να έχουν πέσει οι πλάτες.
-
Από άλλο forum:
Ως την πλάτη του οδηγού.
-
Ωραίες φωτογραφίες. Τουλάχιστον βλέπουμε ότι μπορεί να μπαίνουν δύο ποδήλατα σχετικά άνετα, αλλά πιάνουν όλο το χώρο... Ούτε βαλίτσα χωράει ούτε τίποτα άλλο.
Τελικά σε αυτή τη κατηγορία ποιο να έχει τους καλύτερους χώρους;
Το Yeti διαβάζω ότι μικρότερο πορτμπαγκάζ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το Yeti διαβάζω ότι μικρότερο πορτμπαγκάζ...Στο Yeti ποδήλατο μόνο ... στην οροφή με μπάρες ή πίσω με βάση ποδηλάτων.
Λόγω της ρεζέρβας που έχουν τα ελληνικά Yeti και με κατεβασμένες τις πίσω πλάτες το πάτωμα δεν είναι επίπεδο. Και συνολικά η χωρητικότητα είναι μικρότερη του Roomster. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Yeti διαβάζω ότι μικρότερο πορτμπαγκάζ...
Στο Yeti ποδήλατο μόνο ... στην οροφή με μπάρες ή πίσω με βάση ποδηλάτων.
Λόγω της ρεζέρβας που έχουν τα ελληνικά Yeti και με κατεβασμένες τις πίσω πλάτες το πάτωμα δεν είναι επίπεδο. Και συνολικά η χωρητικότητα είναι μικρότερη του Roomster.Ωραίος!...
Roomster Scout TSi λοιπόν ... μία σχετικά καλή λύση στην κατηγορία.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Roomster Scout TSi λοιπόν ... μία σχετικά καλή λύση στην κατηγορία.Αν ήταν με τον 1,4Tsi 122hp ή ακόμα καλύτερα με τον 1,8Tsi και με 4κίνηση (είναι και ωραιότερο απο το τετράγωνο Yeti) θα ήταν πολύ καλή επιλογή. Ο 1,2Tsi με τα ... 'χωρίς Start/αλλά με Stop' και τα αναμενώμενα updates του ... δεν με εμπνέει! Ας δοκιμαστεί και αυτός και βλέπουμε!
-
re paidia to qashqai to dikinito ti einai?ego gia crossover to leo...gia suv mou kanei to 4wd...nai nai eimai apo autous pou ta 2wd ta leme crossover kai ta 4wd suv...k as einai to idio autokinito!!!
Tα greeklish στο φορουμ δεν επιτρεπονται,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες [mod]
SUV/Crossovers Forum