-
Τις τιμές και τις εξοπλιστικές εκδόσεις του ix35 ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai. Το νέο μοντέλο με τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 135 ίππων, μπορεί να αποκτηθεί με πλούσιο εξοπλισμό και τιμές που ξεκινούν από τα 20.500 ευρώ.
Αναλυτικά οι εξοπλιστικές εκδόσεις:
Η έκδοση Classic περιλαμβάνει ABS με EBD, ESP, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους, αερόσακους οροφής, air-condition, ηχοσύστημα με MP3, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ράγες οροφής, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, προβολείς ομίχλης, υπολογιστή ταξιδίου και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Η τιμή της έκδοσης ανέρχεται σε 20.500€.
Η έκδοση Comfort περιλαμβάνει επιπλέον κλιματισμό, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, συναγερμό, αισθητήρα φώτων, bluetooth, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ipod και cruise control. Η τιμή της έκδοσης ανέρχεται σε 22.450€.
Η έκδοση Style διαθέτει επιπλέον Smart Button (ενεργοποίησης - απενεργοποίησης κινητήρα), αισθητήρες βροχής, δερμάτινο τιμόνι & επιλογέα ταχυτήτων και σύστημα πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας. Η τιμή της έκδοσης ανέρχεται σε 24.100€.
Τέλος στον εξοπλισμό της έκδοσης Premium περιλαμβάνονται και τα θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός/πίσω και η ηλιοροφή. Η τιμή της έκδοσης ανέρχεται σε 26.500€.Πηγή: autotriti
-
Και το 1ο τεστ για το ix35 ...
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... ?aid=63668
-
http://www.monopoli.gr/feed/item/106910 ... F%82-Mazda
Το 2012 έρχεται στις αγορές το νέο μικρό SUV της Mazda
19 Απρ 11 0Στην κατηγορία των μικρών SUV θα μπει από το ερχόμενο έτος η Mazda, με το νέο CX-5 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Το CX-5 είναι το μικρότερο SUV της γκάμας, μετά τα CX-7 και Mazda CX-9 και το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που περιλαμβάνει την τεχνολογία SKYACTIV και την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO. Το μήκος του θα βρίσκεται μεταξύ 4,2 και 4,3 μέτρων και θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή των Toyota RAV4, Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai, Skoda Yeti, Ford Kuga, αλλά και των νέων Kia Sportage και Hyundai IX35.
Σχεδιαστικά βασίζεται στο πρωτότυπο Minagi που φαίνεται και στις φωτογραφίες, με το αμάξωμα να χαρακτηρίζεται από δυναμικές και μοντέρνες γραμμές. Σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς CX, έχει πιο σπορτίφ ύφος χάρη την μεγάλη και επιθετική μάσκα, τα μυώδη φτερά και την χρήση χρωμιωμένων επιφανειών.
Η νέα τεχνολογία SKYACTIV της Mazda, περιλαμβάνει καινούριους κινητήρες, πλαίσιο, και κιβώτιο, εφαρμογές που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στο CX-5. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες για τα μοτέρ που θα τροφοδοτείται, **σίγουρα θα υπάρχει ένας νέος 1,6 λίτρου τούρμπο με απόδοση περίπου 150 ίππων και ένας δίλιτρος άμεσου ψεκασμού. **Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με σύστημα start/stop και θα προσφέρούν υψηλή απόδοση, σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Καινούρια θα είναι και τα κιβώτια ταχυτήτων, όπως και το πλαίσιο. Οι μικρότερες εκδόσεις, πιθανότατα θα διατίθενται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και οι μεγαλύτερες με σύστημα τετρακίνησης.
Λουκάς Παπαλάμπρος
-
Ας βάλουμε και BMW X1 την οποία ούτε που ήξερα ότι υπάρχει και σύντομα γνωστός θα την αποκτήσει στην τρελή τιμή των 24000euro foul extra, καινούριο του κουτιού ... σε μαύρο χρώμα ...
Τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες θα το δω και από κοντά οπότε θα σχηματίσω και μία καλύτερη άποψη...
-
Aυτό που έβαλες είναι παλιό rendering ..
αυτή είναι η x1
-
ok... Δεν έχω και πολλές γνώσεις από BMW...
ωραίο και το rendering... ωραίο και το κανονικό x1...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ok... Δεν έχω και πολλές γνώσεις από BMW...ωραίο και το rendering... ωραίο και το κανονικό x1...
Πανέμορφο αυτοκίνητο αρκεί να μην είναι σε μαυρο διότι δείχνει σαν SW! Μπορεί να είναι Χ1 αλλά δεν είναι μικρό. Εχω την εντύπωση ότι είναι μακρύτερο και από την προηγούμενη Χ3 ... απλώς πιο χαμηλό.
-
η τιμη που λες για 24000 πράγματι είναι τρελλή , η επίσημη τιμή ξεκινάει απο 31.000. Παρόλαυτα προσωπικά δε μου αρέσει το design κι έχει 3 εγάλα μειονεκτήματα 1) είναι δίλιτρο (οπότε θα τον προτιμήσει ο παπακωνσταντίνου) 2) σαν δίλιτρο είναι τσιμπημένη η κατανάλωση (τον βλέπω με κολητό βενζινά). 3) εχει 430 ευρω τέλη κυκλοφορίας (και σίγουρα θ ανέβουν κι άλλο)
Είναι δύσκολοι καιροί για τέτοιες αγορές...... (εκτος αν δε σ αγγίζει η κρίση οπότε παίρνεις ότι θες!!!) -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Είναι δύσκολοι καιροί για τέτοιες αγορές...(εκτος αν δε σ αγγίζει η κρίση οπότε παίρνεις ότι θες!!!)Στην Ελλάδα το στυλάκι του πουλ μουρ, της δηθενιάς, του νεοπλουτισμού δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ...
Πριν λίγο ήμουν με έναν πρακτικά ασκούμενο από ΤΕΙ (300euro το μήνα για 6 μήνες) που ο μπαμπάς του αγόρασε, Scirocco 160ps λευκό πουλ μουρ και ο άνθρωπος ήταν φανερό ότι ζει σε μία άλλη διάσταση ... Ευτυχία ...
Κάτι παρόμοιο παίχτηκε και με την BMW ...
-
οποτε αν πληρωνει αλλος δε σκεφτεσαι ουτε τιμη , ουτε αποδοση , ουτε καταναλωση και κατα πασα πιθανοτητα θα τσονταρει ''ο αλλος'' και για την βενζινη.
κι αργοτερα ''ο αλλος'' θα βρει μια καλη θεση για το λαμογιο-γιο που εμαθε να τα βρισκει ολα ετοιμα κι ευκολα (το πηγα πολυ μακρια?) -
Δίκιο έχεις, αλλά τι ψάχνεις να βρεις;; Αυτά τα θέματα τα έχουν αναλύσει τα παιδιά, σε 100άδες σελίδες σε άλλα σημεία του φόρουμ... Οπότε ας περιοριστούμε εδώ στα κροσοβεράκια παντός τύπου ... και κόστους ...
-
Η κατηγορία ολοκληρη των crossovers είναι λίγο ... απέναντι από την κρίση.
Ακόμα και τα μικρότερα δεν τα λέει κανένας φτηνά! -
θα συμφωνησω μαζι σου , απλα λανσαρουν ενα νεο στυλ (οδηγησης και χρησης) και τα θεωρω αρκετα οικονομικα σε καταναλωση .
οποτε εχουμε σχεδιαση εντυπωσιακη στυλ ''offroad'' με μικρες καταναλωσεις !!!! τσαμπα μαγκες δηλαδη!!! -
Γεια σε όλους.Μπορεί κάποιος να μου πει τα αρνητικά και τα θετικά ενός Crossover σε σχέση με ένα μικρομεσαίο hatchback; (Έχω κάποια προφανή στο μυαλό μου αλλά επειδή δεν έχω οδηγήσει ποτέ crossover θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας)
-
Ο χρήστης Apatilos έγραψε:
Γεια σε όλους.Μπορεί κάποιος να μου πει τα αρνητικά και τα θετικά ενός Crossover σε σχέση με ένα μικρομεσαίο hatchback; (Έχω κάποια προφανή στο μυαλό μου αλλά επειδή δεν έχω οδηγήσει ποτέ crossover θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας)Στα υπερ: επιβλητική εμφάνιση και ψηλή θέση οδήγησης.
Στα κατά: Βαρύτερη αίσθηση στον δρόμο, χειρότερη αεροδυναμική και -τωρινή μου ανακάλυψη- σχεδόν καθόλου σπορτιβ συμπεριφορά που ακόμα και ένα απλό μικρομεσαίο ίσως μπορεί να προσφέρει.Αν σε ενδιαφέρει κάποιο συγκεκριμένο δες το, οδήγησε το και θα έχεις ξεκάθαρη εικόνα ιδίως στις διαφορές.
-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Σίγουρα όταν έρθει η ώρα να αγοράσω θα τα δοκιμάσω.
Απλά είμαι άπειρος όδηγος καθώς δεν έχω δικό μου αμάξι.Είμαι 25 και τελειώνω τις σπουδές σε κάποιους μήνες και τότε θα μου πάρουν αμάξι οι δικοί μου.Μου αρέσουν πολύ τα SUV εμφανησιακά αλλά οι περισσότεροι γνωστοί μου λένε να τα αποφύγω.Ειδικά ο πατέρας μου που είχε κάνει test drive το qashqai όταν διαλέγαμε οικογενειακό αυτοκίνητο,βέβαια σε εμένα σαν συνεπιβάτης δεν μου είχε φανεί ενοχλητικό,όμως πέρασαν και 2 χρόνια και μπορεί να μην θυμάμαι ακριβώς την αίσθησηΗ βαρύτερη αίσθηση που λες είναι λόγω των μεγάλων πελμάτων και του βάρους ?Ή ακόμη λόγω και των πιο σφιχτών αναρτήσεων?
-
Ο χρήστης Apatilos έγραψε:
Η βαρύτερη αίσθηση που λες είναι λόγω των μεγάλων πελμάτων και του βάρους ?Ή ακόμη λόγω και των πιο σφιχτών αναρτήσεων?Η αίσθηση του όγκου και του βάρους (χωρίς απαραίτητα στην παραγματικότητα να είναι ογκωδέστερα και βαρύτερα), οι διαστάσεις των ελαστικών, η χειρότερη αεροδυναμική σε σχέση με τα κανονικά αυτοκίνητα.
-
Κατάλαβα.Σίγουρα αν κάνω test drive σε μικρό χρονικό διάστημα ένα SUV και ένα μικρομεσαίο θα βγάλω κάποια συμπεράσματα.Ευχαριστώ και πάλι
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στα υπερ: επιβλητική εμφάνιση και ψηλή θέση οδήγησης...Φίλε εγώ θεωρώ ότι το παραπάνω είναι σχετικό, περί της εμφάνισης.
Π.χ. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω επιβλητικό αμάξωμα το Yeti. Όποτε το βλέπω στο δρόμο μου θυμίζει επαγγελματικό όχημα παρά Crossover αμάξωμα.
-
Τα crossover τα διαχωριζω απο τα 4χ4
Aν σκεφτεις οτι ενα Υετι 1.2Τ κοστίζει όσο ενα Polo, το Yetaki είναι το ιδανικό 2ο αυτοκίνητο.
Εχει πρακτικοτατο χωρο πισω καθισμάτων και αποσκευων.
Ειναι ανετο στην Αθηναικη λακκουβα.
Με εχει παει σε ολους τους χωματοδρομους στις Κυκλαδες... Ανδρο, Ναξο, Ιο κλπ κλπ
Παω μεχρι Λουτρακι και Χαλκιδα χαλαρα μεχρι 150χλμ την ώρα. Αν θελω παραπανω γκαζια ή πιο μεγαλο ταξιδι παιρνω ενα απο τα αλλα διαθεσιμα αυτοκινητα μου.
Πάμε 5 ατομα για basket
Βαζω μέσα απο ποδηλατο ως πλυντηριο. Να, σημερα θα παω στο Leroy να παρω πράγματα για τον κηπο
Κατεβαινω στο κέντρο και ειμαι low profile
Στριβει μια χαρά γιατι έχει μικρο βαρος μπροστα λόγω μικρου κινητήρα και με την ροπη του κινητήρα είναι σβελτα.Δεν το συνιστω σε κάποιον ως 1ο αυτοκινητο... Προσωπικα αντικατέστησε ενα golf 1.6 και δεν το έχω μετανιωσει ουτε λεπτο!
PS Στην απότομη αλλαγή κατεύθυνσης ολα τα suv θελουν προσοχή
SUV/Crossovers Forum