-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν είναι Crossover το Peugeot 3008 τότε Crossover είναι και το 207GT/Rallye/RC.Crossover το 3008; χα!χα! καλό... Πλάκα έχουν οι Γάλλοι. Σκαρφίζονται ότι μπορούν για να έχουν μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες.
Μου θυμίζει ένα φίλο που είχε ένα παλιό Daihatsu Charade 4x4, είχε βάλει ένα BullBar μπροστά και έλεγε ότι είναι Off-Road τζιπ...
A crossover is a vehicle built on a car platformand combining, in highly variable degrees, features of a [b]sport utility vehicle (SUV) with features from a passenger vehicle, especially those of a station wagon or hatchback.
Using the unibody construction typical of passenger vehicles, the crossover combines SUV design features such as tall interior packaging, high H-point seating, high ground-clearance or all-wheel-drive capability — with design features from an automobile such as a passenger vehicle's platform, independent rear suspension, car-like handling and fuel economy.
A crossover may borrow features from a station wagon or hatchback such as the two-box design of a shared passenger/cargo volume with rear access via a third or fifth door, a liftgate — and flexibility to allow configurations that favor either passenger or cargo volume, e.g., fold-down rear seats. The crossover may include an A, B & C-pillar, as well as a D pillar.
Crossovers are typically designed for only light off-road capability, if any at all.
Το 3008 είναι crossover, το 207 GT είναι ένα GT supermini.
Άκρως ενδιαφέρον το video. Τα κορεάτικα έχουν esp που απενεργοποιείται;
Κώστα, στα βίντεο που τα αυτοκίνητα μπαίνουν σε εκκρεμές είναι χλωμό έως άσπρο να είχαν esp στο on.
Kαι το γκάζι μπορεί να σώσει σε περίπτωση εκκρεμούς.
-
Ολα έχουν ESP στον εξοπλισμό τους. Και ολα μερικώς απενεργοποιούμενο (για το ΜΙΝΙ δεν γνωρίζω μόνο).
Εκείνο που καταλαβαίνω απο το βίντεο είναι ότι μάλλον 'τρέχουν' παραπάνω απο το όριο που το Esp θα προσφέρει μια καλή διόρθωση.
Φανταζομαι παντως ότι έχει ενεργοποιηθεί διότι με τετοιους ελιγμούς κάποια σίγουρα θα τούμπαραν με τόση φόρα. -
Να τουμπάρουν δύσκολο, πλέον υπολογίζουν να γλιστράνε προτού φτάσουν σε ικανό σημείο πρόσφυσης.
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η συμπεριφορά τους αυτή αν είναι με esp. Πολύ μεγάλη.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ολα έχουν ESP στον εξοπλισμό τους. Και ολα μερικώς απενεργοποιούμενο (για το ΜΙΝΙ δεν γνωρίζω μόνο).
Εκείνο που καταλαβαίνω απο το βίντεο είναι ότι μάλλον 'τρέχουν' παραπάνω απο το όριο που το Esp θα προσφέρει μια καλή διόρθωση.
Φανταζομαι παντως ότι έχει ενεργοποιηθεί διότι με τετοιους ελιγμούς κάποια σίγουρα θα τούμπαραν με τόση φόρα.Εγώ βλέπω ότι κάνουν διορθώσεις την ώρα που διορθώνει το ESP(ή λίγο πριν) και λόγο ιδίας εμπειρίας για αυτό τα βλέπουμε και χορεύουν έτσι.Το έχω πάθει κι εγώ εις διπλούν και παραλίγο να κλαίω την πρώτη.Αν αφήσεις να σε πάει πάει μια χαρά κατά την γνώμη μου πάντα
Πάντως βλέπω 'τρένο' τα 3008 και Τιχουάν και τα άλλα να ζορίζονται.Επίσης να τονίσουμε ότι σε μία απ' όλες τις δοκιμασίες το QQ τα πάει καλά.Δεν καταλαβαίνω γιατί στις άλλες φέυγει -
Ως εξωτερικός παρατηρητής θα έλεγα πως οι γωνίες που παίρνουν φανερώνουν μη λειτουργία ESP.
Εντιτ:
Aν και δεν είναι σλάλομ (άρα δεν έχουμε τον προοδευτικό 'συντονισμό' του αμαξιού) δείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές με το βίντεο όσον αφορά το βίδωμα στο turn in.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ως εξωτερικός παρατηρητής θα έλεγα πως οι γωνίες που παίρνουν φανερώνουν μη λειτουργία ESP.Βασικά θα σου πω τι έχω πάθει μπας και βγάλουμε καμιά άκρη
Εμένα όταν ένα βράδυ μου έφυγε στην Πεντέλη ενώ το ESP δούλευε υπερωρίες το αυτοκίνητο έφερε αρκετά μεγάλες γωνίες κι αυτό γιατί διόρθωσε την ώρα που διόρθωνα.Οι τροχοί λοιπόν κοιτούσαν αλλού μου αποτέλεσμα να με στείλει τέρμα δεξιά και μετά από δεύτερη δίορθωση τέρμα αριστερά κι όλα αυτά με τον κώλο να κόβει βόλτα και μάλιστα αρκετά τρομακτικήedit το τεστ του drive νομίζω η ταχύτητα είναι αρκετά μεγαλύτερη απ' ότι του N-Cap
-
Αυτό που περιγράφεις μου κάνει ως κλασική περίπτωση υπερδιόρθωσης, κάτι που είναι σφάλμα του οδηγού και αποδίδεται συνήθως στην απειρία του στα ανάποδα. Το ίδιο έπαθα και εγώ (χωρίς esp, δεν έχει και δύναμη για να το μαζέψω) με το 406 όταν είχα πρωτοπάρει το δίπλωμα και ένας καγκουράκος με rx-8 με ρωτούσε αν είναι πισωκίνητο. Εμένα βέβαια το πόδι έκανε μόνο του παλμούς ABS στο πεντάλ λόγω χεσίματος αλλά υγεία
Στο βίντεο του Drive (θέλω να ελπίζω πως) δείχνουν θέμα του αυτοκινήτου, όχι του δοκιμαστή.
-
Αυτά δεν είναι crossover, crossdresser είναι...
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Επίσης να τονίσουμε ότι σε μία απ' όλες τις δοκιμασίες το QQ τα πάει καλά.Δεν καταλαβαίνω γιατί στις άλλες φέυγειΟρέστη όταν ήσουν εδω επάνω ως 'εξωτερικός παρατηρητής' απέναντι είδες το QQ να στρίβει τότε στο Lidl. Το Esp του ήταν στο on (και νομίζω στιγμιαία ενεργοποιήθηκε) και εγω σαν συνοδηγός το ένιωσα να γλυστράει ελαφρώς προς τα πλάγια. Η δε ταχύτητα του ήταν αρκετά υψηλή και έστριψε ... με πολλά.
Παρατηρείς κάποια παρόμοια συμεπριφορά στο βίντεο?
(Εγω νομίζω πως το ίδιο συμβαίνει). -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό που περιγράφεις μου κάνει ως κλασική περίπτωση υπερδιόρθωσης, κάτι που είναι σφάλμα του οδηγού και αποδίδεται συνήθως στην απειρία του στα ανάποδα. Το ίδιο έπαθα και εγώ (χωρίς esp, δεν έχει και δύναμη για να το μαζέψω) με το 406 όταν είχα πρωτοπάρει το δίπλωμα και ένας καγκουράκος με rx-8 με ρωτούσε αν είναι πισωκίνητο. Εμένα βέβαια το πόδι έκανε μόνο του παλμούς ABS στο πεντάλ λόγω χεσίματος αλλά υγείαΣτο βίντεο του Drive (θέλω να ελπίζω πως) δείχνουν θέμα του αυτοκινήτου, όχι του δοκιμαστή.
Μα εγώ δεν πάτησα φρένο.Με το γκάζι το πήγαινα και το λαμπάκι του ESP ήταν αναμένο και δεν έσβηνε κόβωντάς μου κινητήρα φρενάροντας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο
Τεσπα δεν θέλω να ξαναδώ να συμβαίνει πάντως αυτό
Αρκετά τρόμαξα εκείνη τη μέρα -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Επίσης να τονίσουμε ότι σε μία απ' όλες τις δοκιμασίες το QQ τα πάει καλά.Δεν καταλαβαίνω γιατί στις άλλες φέυγει
Ορέστη όταν ήσουν εδω επάνω ως 'εξωτερικός παρατηρητής' απέναντι είδες το QQ να στρίβει τότε στο Lidl. Το Esp του ήταν στο on (και νομίζω στιγμιαία ενεργοποιήθηκε) και εγω σαν συνοδηγός το ένιωσα να γλυστράει ελαφρώς προς τα πλάγια. Η δε ταχύτητα του ήταν αρκετά υψηλή και έστριψε ... με πολλά.
Παρατηρείς κάποια παρόμοια συμεπριφορά στο βίντεο?
(Εγω νομίζω πως το ίδιο συμβαίνει).Όχι δεν είναι το ίδιο.Γλύστριμα τότε αλλα όχι τόσο μεγάλο Κώστα.Δεν ξέρω πως το ένιωσες μέσα αλλά τόση γλίστρα δεν την έριξε το αμάξι τότε**.Και βασικό ήταν μούτρα κι όχι πλάι.Μπορεί μέσα στην στροφή να αντέδρασε ελαφρά υπερστροφικά(λόγο στησίματος) και να σου φάνηκε έτσι**
Αυτό εδώ μια που γλυστράει και μια που δεν μαζεύεται μετάΈκανα edit
-
@Th@nos: Καλοδεχούμενη πνοή δροshιάς
Ορέστη, δεν είπα ότι πάτησες φρένο, για υπερδιόρθωση μίλησα.
-
Μα εγώ δεν πάτησα φρένο.Με το γκάζι το πήγαινα και το λαμπάκι του ESP ήταν αναμένο και δεν έσβηνε κόβωντάς μου κινητήρα φρενάροντας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο
Αρκετά τρόμαξα εκείνη τη μέραTo skato στην κάλτσα
Στην γιορτή σου θα σε φέρω ενα ελατάκι... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
@Th@nos: Καλοδεχούμενη πνοή δροshιάςΟρέστη, δεν είπα ότι πάτησες φρένο, για υπερδιόρθωση μίλησα.
Θα πάω σε πίστα να το τσεκάρω αυτό το φαινόμενο πάντως
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αρκετά τρόμαξα εκείνη τη μέραTo skato στην κάλτσα
Στην γιορτή σου θα σε φέρω ενα ελατάκι...Είναι να μην φοβηθείς
Και τη Laguna αποσταθεροποιούσα αλλά δεν υπήρχε αυτή η ξερή αντίδραση
Παίζει βέβαια να φταίνε και οι λαστιχάρες που φοράω -
Θα πάω σε πίστα να το τσεκάρω αυτό το φαινόμενο πάντως -
ΕΛΕΟΣ
-
Αυτό εδώ μια που γλυστράει και μια που δεν μαζεύεται μετάΔεν ξέρω ... αποφασίστε και πείτε μου!
Ισως στο δικό μου να 'ζυγιάζει' καλύτερα επειδή έχει χαμηλά τα σκαλοπάτια ...
Αρχίζει και το NCIS ...Σε κάποια πάντως βλέπω την αντιδραση του ESP μετα την ενεργοποιηση του που το αμαξι μειώνει εντονα ταχύτητα και το μόνο που υπακούει στον οδηγό να είναι το τιμόνι!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 3008 είναι crossover, το 207 GT είναι ένα GT supermini.
Έχω άλλη άποψη. Την έχω αναφέρει πολλές φορές.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτό εδώ μια που γλυστράει και μια που δεν μαζεύεται μετά
Δεν ξέρω ... αποφασίστε και πείτε μου!
Ισως στο δικό μου να 'ζυγιάζει' καλύτερα επειδή έχει χαμηλά τα σκαλοπάτια ...
Αρχίζει και το NCIS ...Σε κάποια πάντως βλέπω την αντιδραση του ESP μετα την ενεργοποιηση του που το αμαξι μειώνει εντονα ταχύτητα και το μόνο που υπακούει στον οδηγό να είναι το τιμόνι!
Που είναι ο Αλέξανδρος που έκανε τα παντιλίκια να μας διαφωτίσει τώρα?
Πάντως εγώ όσο το οδήγησα η εντύπωση που μου έδωσε δεν ήταν ότι αν έφευγε θα έδιωχνε πρώτα την μούρη
SUV/Crossovers Forum