-
μονο εγω εχω στοκ χωρις root και με μαμα recovery?
ουτε καν αλλον launcher δεν εχω βαλει.
Οσοι εχετε ICS βαλτε τον NOVA Launcher.
καλος...αλλο αν εγω το θελω εντελως μαμα το κινητο.
-
Κι εγώ το S2 μαμά το έχω. Και όσους launcher δοκίμασα δεν με βόλεψαν περισσότερο από τον μαμά, οπότε κράτησα αυτόν. Βέβαια προερχόμουν από iPhone 4 οπότε ότι και να είχε βάλει η μαμά Samsung θα μου φαινόταν τέλειο!
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ερωτήσεις ασχέτου για το θεμα ROM:
α) ROM είναι αυτό που στο κινητό αναγράφεται ως firmware;
β) υπάρχει κάποιος λόγος να αλλάξω την προεγκατεστημένη; κερδίζω κάτι δηλαδή;
γ) χάνω κάτι;
δ) πως γίνεται αυτή η διαδικασία;α) Η διαφορα της ROM απο το Firmware ειναι οτι η ROM ειναι μια μνημη η οποια εχει αποθηκευμενο μεσα της το λειτουργικο (android-ios κ.λ.π) .
Το Firmware ειναι ενα λογισμικο το οποιο εκδιδεται απο τους κατασκευαστες και μπορουν με αυτο να βελτιώσουν , να επιλυσουν προβληματα ή να παραμετροποιησουν το hardware και την λειτουργιά της συσκευης τους.π.χ αν βρει ο κατασκευαστης ενα προβλημα στην καμερα θα βγαλει το αντιστοιχο firmware για να το διορθωσει ή μπορει να βγαλει firmware για να δουλεψει καλυτερα το τηλεφωνο του σε καποιο συγκεκριμενο δίκτυο ή να παρεχει μια μικρη αναβάθμιση-τροποποίηση στην εκδοση του λειτουργικου .Γενικα τα firmware παρέχονται απο τους κατασκευαστες για να βελτιωθει η λειτουργια της συσκευης
Οι custom roms ειναι ειναι εκδοσεις του λειτουργικου οι οποιες εχουν πειραχτει και σκαλιστει απο ατομα τα οποια ασχολουνται με το αντικειμενο και εχουν τροποποιηθεί αναλογα π.χ εχουν προσθεσει πραγματα ή εχουν αφαιρεθει ετσι ωστε το τηλεφωνο να λειτουργει πιο γρηγορα ή σου δινουν την δυνατοτητα να περασεις μια συγκεκριμενη εκδοση του λειτουργικου σε ενα τηλεφωνο το οποιο δεν το βγαινει απο το εργοστασιο με αυτην
π.χ H Samsung δεν θα δωσει στο Galaxy S την καινουργια εκδοση του android το Ice Cream Sandwich , ομως εχει ηδη βγει custom rom η οποια και επιτρεπει στο Galaxy S να παρει το καινουργιο λειτουργικο .Εν ολιγης official Rom = εκδοση του λειτουργικου απο τον κατασκευαστη , unofficial rom = πειραγμενη εκδοση του λειτουργικου , firmware = λογισμικο το οποιο βελτιωνει τις λειτουργιες του υλικου ή προσφερει καποιες βελτιωσεις στην ROM .
β)Το αν θα αρχισεις να αλλαζεις τις ROM ειναι δικο σου θεμα .
Αν σε καλυπτει το κινητο σου ετσι οπως ειναι δεν ειναι αναγκη να αλλαξεις τιποτα, αν βγει επισημη εργοστασιακη rom π.χ εχεις το galaxy s2 και αργοτερα βγει επισημα για αυτο το μοντελο το ice cream sandwich τοτε θα ειναι ανοητο να μην κανεις την αναβαθμιση μιας και πρόκειται για βελτιωση π.χ win xp σε windows 7 ,οι custom roms εχουν αρκετα καλα αλλα και αρκετα ρισκα π.χ δεν ξερεις ο καθενας τις ειδους παραμετροποιησεις εχει κανει , πως μπορει να συμπεριφερθει το τηλεφωνο σου , ισως κολλησει τελειως κ.λ.πγ) ναι χανεις την εγγυηση
δ)Δεν ειναι κατι το δυσκολο , αν ασχολησε λιγο με υπολογιστες ,κινητα , γενικα εισαι λιγο της τεχνολογιας και διαβασεις 1-2 σελιδες τοτε θα μαθεις τις διαδικασιες που απαιτούνται και τι εχει βγει για την συσκευη σου
-
Πάντως χρησιμοποιώντας πλέον αυτά τα σύγχρονα adroid 'έξυπνα κινητά' κατάλαβα ότι ισχύει το εξής: Αν 'καταφέρεις' να τα χρησιμοποιείς σαν τηλέφωνα και μόνο τότε η μπαταρία θα κρατήσει σχεδόν σαν τα παλιά 4-5 μέρες! Αν κάνεις συνετή χρήση των δυνατοτήτων τους τότε και πάλι 2-3 μέρες είναι πιθανό ενώ αν πλακωθείς δεν βγάζεις πάνω από 30 ώρες!
Θέλω να πω ότι το πρόβλημα της μπαταρίας που λένε, είναι σαφώς υπαρκτό αλλά όχι στο βαθμό που το παρουσιάζανε οι πολέμιοι της συγκεκριμένης λογικής τηλεφώνων στους οποίους άνηκα μέχρι πρόσφατα! Δεν ξέρω όμως αν η πρόσφατη γενιά κινητών είναι πολύ βελτιωμένη από το πρόσφατο παρελθόν σε θέματα μπαταρίας!Αυτό που επίσης ισχύει -και πλέον μπορώ να το πω και εγώ -είναι ότι αν μπλέξεις με αυτά δεν θα θέλεις να ξαναδείς ποτέ τα παλαιά κινητά...εγώ ήδη νιώθω οπισθοδρομικός που τα σνόμπαρα τόσο καιρό! Αυτό το android είναι καταπληκτικό λειτουργικό και το neo v αξιοπρεπέστατο κινητό για τα χρήματα του! Δεν έχω γνώμη για τα apple ως αντίπαλο δέος οπότε για την ώρα δεν τα σχολιάζω!
-
Πάντως χρησιμοποιώντας πλέον αυτά τα σύγχρονα adroid 'έξυπνα κινητά' κατάλαβα ότι ισχύει το εξής: Αν 'καταφέρεις' να τα χρησιμοποιείς σαν τηλέφωνα και μόνο τότε η μπαταρία θα κρατήσει σχεδόν σαν τα παλιά 4-5 μέρες! Αν κάνεις συνετή χρήση των δυνατοτήτων τους τότε και πάλι 2-3 μέρες είναι πιθανό ενώ αν πλακωθείς δεν βγάζεις πάνω από 30 ώρες!
Θέλω να πω ότι το πρόβλημα της μπαταρίας που λένε, είναι σαφώς υπαρκτό αλλά όχι στο βαθμό που το παρουσιάζανε οι πολέμιοι της συγκεκριμένης λογικής τηλεφώνων στους οποίους άνηκα μέχρι πρόσφατα! Δεν ξέρω όμως αν η πρόσφατη γενιά κινητών είναι πολύ βελτιωμένη από το πρόσφατο παρελθόν σε θέματα μπαταρίας!Έχεις δίκιο, εν μέρει όμως.
Στο LG P500 (που κυκλοφόρησε τέλη 2010), με 'μαμά' ROM (2.2.2 & 2.3.3), όσο συντηρητικά κι αν το δούλεψα δεν μου έβγαλε πάνω από 1,5 ημέρα αυτονομίας.
Με Cyanogen mod 7.1 (android 2.3.4) και Powersave governor, με χρήση 'σαν κινητό' (κλήσεις & σμσ με δεδομένα, wifi & gps κλειστά) έβγαλε 5 ημέρες. Βέβαια, ένας απλός χρήστης θα το φορτίζει κάθε μέρα γιατί δεν ξέρει/θέλει/τολμάει να κάνει μια τέτοια αλλαγή, αλλά σαν συσκευή, ναι, έχει δυνατότητες. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εσυ δεν θα αλλαζες την γκομενα σου αν η αλλη ηταν ακριβως ιδια αλλα με μεγαλυτερα βυζια?
εδώ την πάτησες... Δε με αρέσουν τα μεγαλά βυζα... sorry
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
εσυ δεν θα αλλαζες την γκομενα σου αν η αλλη ηταν ακριβως ιδια αλλα με μεγαλυτερα βυζια?
ακομα και εκει συμφωνουμε....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
gay alert?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
gay alert?
θα δεις τι θα παθεις με το ξεκινημα της F1...
ακου gay alert και να ειμαι στην χωρα του Silvio...
δεν υπαρχουν αυτα....η μπαταρια δεν μου διαρκει πανω απο 12 ωρες οποτε πηρα και δευτερη...
lol.... -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
....Υπερευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Γνωρίζουμε αν υπάρχει αξιόλογη αναβάθμιση για το galaxy s plus;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
gay alert?
γι αυτο να πηγαίνεις τοιχο τοιχο... το κωλαράκι σου κινδυνεύει
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
gay alert?
γι αυτο να πηγαίνεις τοιχο τοιχο... το κωλαράκι σου κινδυνεύει
Ρε τράβα γύρνα το sgs2 να δεις αν είναι αρσενικό η θηλυκό :lol:
Sent from my U8800 Pro using Tapatalk
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=6fWXqCWuU9Y εμπνευσμενο απο τα τελευταια ποστς
http://www.youtube.com/watch?v=2fWr6CBA ... re=related
-
Έκανα ένα NANDroid backup στην Cyanogen χθες για να ξαναδοκιμάσω την WajkIUI (n MIUI δεν έχει ελληνικά, αυτή έχει) και να ψάξω να λύσω τα προβλήματα που είχα. Τελικά, μετά... κόπων και βασάνων, κατέληξα πως το πρόβλημα το δημιουργούσε το Handcent SMS και το myF2G, δύο εφαρμογές που παρεμβαίνουν κατά την διαδικασία κλήσης και μηνυμάτων.
Άγνωστος ο λόγος ακόμη βέβαια. Απλά το αναφέρω για να μην ταλαιπωρείται κάποιος (ιδιοκτήτης Ψορολλα ίσως; ).Πάντως είναι η ομορφότερη και πιο... smooth ROM από αυτές που δοκίμασα, αλλά ως γνωστόν είναι αρκετά διαφορετικός ο χειρισμός της και θυμίζει iPhone. Βάζεις τα εικονίδια όπου θέλεις εσύ και δεν έχει drawer, ενώ υποστηρίζει και φακέλους για να τα ταξινομήσεις όπως θέλεις.
Η Cyanogen, έχει υπερβολικά πολλές ρυθμίσεις, ατάκτως εριμμένες και οι περισσότερες μάλλον δεν αφορούν κανένα. Πχ αν έχεις την επιλογή 'Πού θέλεις να βάλεις τ' @@ σου: 1. αριστερά, 2. δεξιά, 3. κέντρο 4. ελεύθερη/αυτόματη επιλογή', το αφήνεις στο 4 εξ αρχής, δεν ασχολείσαι!
Θα την δοκιμάσω λίγο καιρό πάντως, μ' αρέσει πολύ. Η Cyanogen πάντως είναι πιο απροβλημάτιστη σίγουρα, αφού τα πάντα δούλευαν σωστά εξ αρχής. Μία φορά μόνον έσκασε ο ADW Launcher παρόλη την... βάρβαρη δοκιμαστική χρήση!
Παιχνίδια δεν έχω δοκιμάσει με καμία ακόμη, δεν πολυπαίζω εξάλλου.
-
Cyanogen λέγεται μάστορα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Cyanogen λέγεται μάστορα.Είναι πρωί ακόμη! Το διορθώνω.
-
νταξ, μωρε... στο iPhone να μοιαζει και τα ονοματα δεν εχουν σημασια ..
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
νταξ, μωρε... στο iPhone να μοιαζει και τα ονοματα δεν εχουν σημασια .. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
νταξ, μωρε... στο iPhone να μοιαζει και τα ονοματα δεν εχουν σημασια ..
Περι συσκευών Android...