-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εγώ μπορώ να βάλω στο san francisco μου την 2.2 κ πώς;
Άλλος ένας αρχάριος χρόνιος χρήστης παραθυριών κ συμβιαν.κανένας αργόσχολος να με διαφωτίσει; Spiro ;
ειμαι με το ΠΑΜΕ στο Συνταγμα, δε προλαβαινω
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Άλλος ένας αρχάριος χρόνιος χρήστης παραθυριών κ συμβιαν.κανένας αργόσχολος να με διαφωτίσει; Spiro ;
ειμαι με το ΠΑΜΕ στο Συνταγμα, δε προλαβαινω
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Για ρουτάρισμα:
http://unrevoked.com/recovery/Γενικά απλό είναι, πρώτα εγκαθιστάς τους drivers όπως σου λέει εδώ:
http://unrevoked.com/rootwiki/doku.php/public/windows_hboot_driver_installΚαι μετά τρέχεις το πρόγραμμα που κατέβασες από το πρώτο λινκ.
Τα υπόλοιπα (ρομ κλπ) είναι γελοία.
Αν δεν θες να ασχοληθείς ακόμα με τέτοια, τότε από το market κατέβασε μια εφαρμογή που λέγεται 'app 2 sd' και θα σου βγάζει σε λίστα ό,τι εφαρμογές μπορείς να μεταφέρεις στην SD ενώ είσαι 'μαμά'.
Εδώ είμαστε.
Ωραία, βλέπω το κατέχεις και χαίρομαι γιατί θέλω λίγο βοήθεια μην κάνω καμιά πατατιά και πάθει κανά κλακάζ το κινητό.
Τελείως άσχετος δεν είμαι, είμαι όμως άσχετος με την έννοια 'ROOT' στο android, προέρχομαι από πολλές σειρές SymbianOS series 60 και έχω κάνει σε αυτά διάφορα τρικ ας πούμε.Καταρχήν το πρώτο λινκ που μου έδωσες είναι για το root στο κινητό και το δεύτερο λινκ για τους drivers που χρειάζεται το usb?
To app2sd το έχω ήδη και έχω περάσει κάποιες εφαρμογές στην κάρτα μνήμης απλά το θέμα είναι, ότι κατά αυτό τον τρόπο δεν περνάνε όλα τα ΜΒ της κάθε εφαργογής εκεί, οπότε σταδιακά αφαιρείται από την μνήμη του κινητού....
Τι θα κερδίσω αν κάνω root και κρατήσω την μαμά ROM? Και αν βάλω άλλη ROM θα έχω όφελος τουλάχιστον στην ταχύτητα πλοήγησης του κινητού?Ποιά rom είναι η πιο ολοκληρωμένη, καλύτερη, πιο καινούρια αυτή τη στιγμή που να περιλαμβάνει το καινούριο HTC Sense που είδα σε κάτι hands-on του DesireHD?
Το root το μόνο που κάνει είναι να επιτρέπει την εγκατάσταση custom rom γιατι κανονικά το κινητό είναι κλειδωμένο και δέχεται μόνο τα rom του κατασκευαστή.
Δηλαδή απο τη στιγμή που θα κάνεις το root δέν θα δείς καμία αλλαγή στο κινητό.
Τώρα κάποια πράγματα περι app2sd γιατι εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικά πραγματα και δημιουργείται σύγχυση: Απο το Android 2.2 και μετά υπάρχει η επιλογή να μεταφέρεις μέρος της εφαρμογής στην SD. Όλες οι εφαρμογές app2sd που μπορείς να κατεβάσεις απο το market κανουν το ίδιο που μπορείς να κάνεις και απο τα μενού του τηλεφώνου που όπως διαπίστωσες και ο ίδιος δέν είναι και πολύ αποτελεσματικό γιατί αργά ή γρήγορα πάλι θα γεμίσει το κινητό.
Το πρόβλημα είναι οτι η εσωτερική μνήμη του κινητου είναι φορμαρισμένη σε ext2 ενώ η SD σε FAT32 οπότε δέν μπορούν να αποθηκευτούν οι εφαρμογές στην SD. Η λύση είναι να χωρίσεις την SD σε δύο partition, ενα ext2 που θα χρησιμοποιείται σαν προέκταση της εσωτερικής μνήμης του τηλεφώνου και το υπόλοιπο σε fat32.
Όμως αυτό απο μόνο του δέν αρκεί, πρέπει να περάσεις και custom rom το οποίο να μπορεί να εκμεταλλευτεί το επιπλέον partition. Οπότε πρέπει να κάνεις τα εξής με αυτή τη σειρά.
- root
- φορμαρισμα σε διπλο partition
- περνας custom rom
Το root γίνεται όπως είπε ο DrDino. Για το φορμαρισμα τρέχεις ένα σκριπτάκι και το κάνει αυτόματα, αλλά είχα φάει τον κόσμο να το βρώ. Θα ψαξω στα αρχεία μου κάπου πρέπει να το έχω. Απο κει και πέρα rom υπαρχουν διάφορα για όλα τα γούστα. Αυτό το leedroid φαίνεται καλό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ριξε μια ματια εδω: http://android.modaco.com/content/zte-b ... francisco/
η συσκευη σου ειναι παγκοσμιως αγνωστη, μαλλον δεν εχουν ασχοληθει ακομη στο XDA.
-
Ναι την ξέρουν μόνο όσοι έχουν σχιστά μάτια και τρώνε ακρίδες με ρύζι.
-
Zητάνε επίμονα στους xda να ανοιχτεί ενότητα για το ζτε αλλά τρώνε άκυρο για κάποιο λόγο. Απειλή;
@GB: καλά τα λέει ο dog80 από πάνω.
Σταθερή και αξιόπιστη ROM με τα καλούδια του HD δεν υπάρχει ακόμα. Overall, αυτή του leedroid είναι μάλλον η καλύτερη με Sense.
Το ext partition της SD γίνεται και μέσα από το κινητό χρησιμοποιώντας το rom manager από το market.
-
Με βλέπω να το σουταίρνω στον υποψήφιο αγοραστή που με παρακαλά...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με βλέπω να το σουταίρνω στον υποψήφιο αγοραστή που με παρακαλά...γιατι να το δωσεις;
μια χαρα ειναι, κανε λιγο υπομονη και θα λαβεις και συ τα καλουδια του android. -
και να παρεις τι? μια χαρα ειναι το κινητο
-
Πάντως πολλές ιδιοτροπίες το android ρε γμτ ... ανώριμο os για μένα.
Δεν καταλαβαίνω τον ντόρο που γίνεται για αυτό ... Και οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων αλλάζουν όλο το κινητό βλέπε 2.1 με 2.2
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως πολλές ιδιοτροπίες το android ρε γμτ ... ανώριμο os για μένα.Δεν καταλαβαίνω τον ντόρο που γίνεται για αυτό ... Και οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων αλλάζουν όλο το κινητό βλέπε 2.1 με 2.2
σε τι ειναι ανωριμο ρε συ;
αν θες κατι καλυτερο, πουλα το και παρε κατι με 2.2
εγω βασικα θα το κραταγα μερικους μηνες για να παρω κατι με 2πυρηνο. (ονειρα πλεον, με το desire θα γερασω... )
-
Σε απλά καθημερινά πράγματα που με το symbian είναι δεδομένα εδώ πρέπει να ψάχνεσαι.
Τέσπα το κρατώ για την γαμάτη οθόνη που έχει.
-
Όπως;
Αν θυμάμαι καλά ούτε το OS σου είχε φανεί ολοκληρωμένο -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σε απλά καθημερινά πράγματα που με το symbian είναι δεδομένα εδώ πρέπει να ψάχνεσαι.Τέσπα το κρατώ για την γαμάτη οθόνη που έχει.
εχεις σαλταρει τελειως βρε?
που το ξεκλειδωνεις σε 1΄;
που μπορεις να βλεπεις οτι θελεις στη κεντρικη οθονη (και στις αλλες 6);
που δε χρειαζεται ρεσταρτ;
που δε μενεις απο μνημη;
που μπορεις να κατεβασεις οτι χρησιμη/αχρηστη εφαρμογη αμεσως;φιλος με ιφον4 χθες το εβλεπε και εβγαλε πορισμα σε 2'' και ειπε οτι ειναι αντιγραφη το ΙΟS...
μετα απο 2' ειχε παθει πλακα
μετα απο 5' ενιωθε ...καπως που ειχε δωσει 650€ -
Μαλλον πρέπει να το συνηθίσω. Είδομεν...αλλά χέσεμεσι κ βάλε γκολ
-
ειναι πιο ευκολο απο το symbian, απλα θελει συνηθεια
δεν ειναι ομως εξισου απλο με το ios , προσφερει ομως παραπανω δυνατοτητες και κυριως προσφερεται σε προσιτες συσκευες
το symbian ειχε τοσα χρονια να μας αποδειξει την αξια του , αλλα
τωρα εφυγε το τρενο
θελει ομως κι αλλες βελτιωσεις το android το καλο ειναι οτι βγαινουν συνεχεια νεες εκδοσεις, το κακο ομως ειναι οτι εξαρτασαι απο τα κεφια του καθε κατασκευαστη
εγω για αυτο πηρα κινητο με 2.2 (+ οτι υπηρχαν φημες για 2.3 που τελικα επιβεβαιωθηκαν επισημα)
σκεφτειτε πχ τον εφιαλτη των sony ericsson με το 1.6
-
Εricsson + Samsung είναι ότι χειρότερο σε υποστήριξη software μακράν όμως.
To symbian έφταιγε στους ανάπηρους που ούτε ένα update δεν έκαναν.
Για αυτό κάνει πάρτι η HTC και σε λίγο και οι original κινέζοι
-
ναι η samsung εχει το καλυτερο κινητο android της αγορας και τον παιζει..
ευτυχως η google αποφασισε να παρει τη κατασταση στα χερια της και να το κανει nexus
αλλα εδω στην ελλαδα δεν υπαρχει αλλιως θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα να παρω ακριβο τηλεφωνο
η sony ειναι απαραδεκτη, απο πιστο πελατη της με εκανε ορκισμενο εχθρο της.. ποτε δε προκειται να ξαναδει τα λεφτα μου ουτε σε καρτα μνημης
-
Motorola Defy, απόψεις κύριοι
-
Περι συσκευών Android...