-
Πάω για πλυντήριο αφού, μετά από 10 χρόνια, κάηκε το Samsung που είχε η μάνα μου!
Έλεγα να πάω στο ίδιο ή σε κάποιο PITSOS. Από 300 έως 400 ευρώ είναι η ανοχές μου!
Κάποια πρόταση?
-
Σχετικα με τις κουζινες που συζητατε πιο πανω. Έχετε παρατηρησει μια μυρωδια που προερχεται απο τα μεταλλα των συγχρονων φουρνων; Έχουμε αλλαξει 2 φουρνους γιατι μυριζαν και δεν βρηκαμε λυση. Ενω παρατηρω οτι η μυρωδια υπαρχει και σε αλλους φουρνους σε αλλα σπιτια που πηγαινω.
Η μυρωδια ειναι εντονη και ενοχλητικη και μεταφερεται στο φαγητο κυριως οταν το φαγητο μενει στο φουρνο καποια ωρα, η το βραδυ που βαζουμε για λιγο να το ζεστανουμε.
Ο πρωτος φουρνος που αναφερω ηταν siemens και μετα απο πιεσεις στο καταστημα και με τσακωμους επιλεξαμε φουρνο Neff αλλα το προβλημα υπαρχει, ευτυχως ομως οχι στο βαθμο που υπηρχε με τον siemens.
Υπαρχει αραγε καμια λυση γι αυτο;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάω για πλυντήριο αφού, μετά από 10 χρόνια, κάηκε το Samsung που είχε η μάνα μου!Έλεγα να πάω στο ίδιο ή σε κάποιο PITSOS. Από 300 έως 400 ευρώ είναι η ανοχές μου!
Κάποια πρόταση?
O Κωτσοβολος εχει ενα καινουριο της Mizens με 369 ευρω
-
Τίγρη, αυτό --> http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... d=10102475 λες?
-
Ναι αυτο ειναι,καλη επιλογη φαινεται
-
Σ' ευχαριστώ. Θα ακολουθήσω την προτροπή σου.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Σχετικα με τις κουζινες που συζητατε πιο πανω. Έχετε παρατηρησει μια μυρωδια που προερχεται απο τα μεταλλα των συγχρονων φουρνων; Έχουμε αλλαξει 2 φουρνους γιατι μυριζαν και δεν βρηκαμε λυση. Ενω παρατηρω οτι η μυρωδια υπαρχει και σε αλλους φουρνους σε αλλα σπιτια που πηγαινω.Η μυρωδια ειναι εντονη και ενοχλητικη και μεταφερεται στο φαγητο κυριως οταν το φαγητο μενει στο φουρνο καποια ωρα, η το βραδυ που βαζουμε για λιγο να το ζεστανουμε.
Ο πρωτος φουρνος που αναφερω ηταν siemens και μετα απο πιεσεις στο καταστημα και με τσακωμους επιλεξαμε φουρνο Neff αλλα το προβλημα υπαρχει, ευτυχως ομως οχι στο βαθμο που υπηρχε με τον siemens.
Προσωπικα πρωτη φορα το ακουω(το διαβαζω).Μαλλον θα πρεπει να κανεις το λαγωνικο και να βρεις ακριβως τι προκαλει την μυρωδια που αναφερεις .
Το μονο που μπορω να υποψιαστω αποκλειοντας τον ιδιο τον φουρνο ειναι καποιο καθαριστικο. -
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Προσωπικα πρωτη φορα το ακουω(το διαβαζω).Μαλλον θα πρεπει να κανεις το λαγωνικο και να βρεις ακριβως τι προκαλει την μυρωδια που αναφερεις .
Το μονο που μπορω να υποψιαστω αποκλειοντας τον ιδιο τον φουρνο ειναι καποιο καθαριστικο.yes
Γι αυτό τελικά οι πυρολυτικοί είναι σωτήρια λύση.
Κοστίζουν μεν αλλά όπως και να το κάνουμε ξέρεις ότι κάθε 3-6 μήνες(ανάλογα πόσο συχνά τη δουλεύει κάποιος) ο φούρνος είναι αστερι.
Υπάρχουν βέβαια και οι λύσεις του καθαρισμού με ατμό,όπως και να έχει όμως καθαριστικά τύπου fornet έχουν τρυπήσει φούρνους σε χρόνο msc -
Σχετικα με τις κουζινες που συζητατε πιο πανω. Έχετε παρατηρησει μια μυρωδια που προερχεται απο τα μεταλλα των συγχρονων φουρνων; Έχουμε αλλαξει 2 φουρνους γιατι μυριζαν και δεν βρηκαμε λυση. Ενω παρατηρω οτι η μυρωδια υπαρχει και σε αλλους φουρνους σε αλλα σπιτια που πηγαινω.Η μυρωδια ειναι εντονη και ενοχλητικη και μεταφερεται στο φαγητο κυριως οταν το φαγητο μενει στο φουρνο καποια ωρα, η το βραδυ που βαζουμε για λιγο να το ζεστανουμε.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η αντίσταση του αέρα, -αν φυσικά υπάρχει. Ακόμη και κάτι άλλο να είναι, λογικά η μυρωδιά θα φύγει με την χρήση, μετά από κάποιο διάστημα. Προσωπικά το έχω προσέξει μόνο στα μάτια της κουζίνας, τα οποία είναι όμως κλασσικά και όχι κεραμικά. Το βιβλιαράκι του κατασκευαστή δεν αναφέρει τίποτα;
-
Δεν νομιζω να φταιει καθαριστικο. Ο καθαρισμος γινεται καθε εβδομαδα με το συστημα αυτοκαθαρισμου και με Ava.
Οταν ψηνει το φαγητο που καιει για ωρα ο φουρνος δεν μυριζει τιποτα και την ιδια μυρωδια την εχει καινουριος φουρνος φιλικης οικογενειας.
Νομιχω οτι εχει να κανει με τα μεταλλα και δεν ειναι θεμα οτι ειναι καινουριος μιας και τον εχουμε 2+ χρονια.
-
Δεν νομιζω να φταιει καθαριστικο. Ο καθαρισμος γινεται καθε εβδομαδα με το συστημα αυτοκαθαρισμου και με Ava.Οταν ψηνει το φαγητο που καιει για ωρα ο φουρνος δεν μυριζει τιποτα και την ιδια μυρωδια την εχει καινουριος φουρνος φιλικης οικογενειας.
Νομιχω οτι εχει να κανει με τα μεταλλα και δεν ειναι θεμα οτι ειναι καινουριος μιας και τον εχουμε 2+ χρονια.
Ακριβως σε αυτο το καθαριστικο που γραφεις πηγε το μυαλο μου νωριτερα
Κανε μια απλη δοκιμη που ισως βοηθησει.Βαλε σε ταψι λιγο απο το καθαριστικο και νερο στο φουρνο να ζεσταθει και κανε το λαγωνικο κατα την διαρκεια και μετα απο ωρες οταν κρυωσει εντελως.Αν δεν αντιληφθεις την συγκεκριμενη μυρωδια ξαναναψε τον φουρνο χωρις το ταψι και τσεκαρησε την στιγμη που αρχιζει να ζεστενεται.
Τα μεταλλα απο μονα τους δεν μυριζουν,ουτε η βαφη τους,ουτε το πυριμαχο που ειναι γυρω απο τον φουρνο,ουτε ουτε ουτε... Εκτος αν κατι εχει χυθει η πεσει σε περιεργο μερος και το οποιο ομως λογω θερμοκρασιων η μυρωδια θα εξασθενισει πολυ συντομα.
Μια ερωτηση:Τα μαγειρικα σκευη πλενονται σε πλυντηριο πιατων; -
Εγώ θα πρότεινα να σταματήσει το πλύσιμο του φούρνου με οτιδήποτε πλην νερού για κανα μήνα (και να χρησιμοποιηθεί κάποιες φορές ο φούρνος). Το 'AVA' σίγουρα αφήνει κάτι τις, αφού δεν ξεπλένεται 100%. Μέχρι και στα πλυντήρια ρούχων, αν κάνεις χρήση περισσότερου απορρυπαντικού, μπορεί να μυρίζει κάτι καμένο: είναι η παραπανίσια σαπουνάδα που δεν ξεπλένεται και μετά 'καίγεται' στις αντιστάσεις (λόγια τεχνικού).
-
Οταν ειχε ερθει ο τεχνικος απ το σερβις της Siemens την πρωτη φορα ειχε φυγει και ειχε πει στον εμπορο που την αγορασαμε οτι δεν την πλενουμε την κουζινα γι αυτο μυριζει. Ο εμπορος το ειπε σε εμας και τοτε ο πατερας μου του ειχε απαντησει 'να του πεις του τεχνικου να μας στειλει τη γυναικα του να μας την καθαριζει' και επειδη το καταλαβαν οτι αυτο δεν στεκει σαν επιχειρημα αποφασισαν να μας την αλλαξουν στην εγγυηση και τοτε εμεις πηραμε την Neff. Το προβλημα ειναι αισθητα μικροτερο και χωρις να δημιουργει το προβλημα που μας δημιουργουσε η Siemens.
Προσωπικα αποκλειω οτι εχει σχεση με καθαρισμο γιατι ο ιδιος τροπος καθαρισμου γινοταν στις προηγουμενες 2 παλιες μας κουζινες, στην παλια κουζινα στο χωριο αλλα και στην καινουρια φτηνιαρικη κουζινα στο χωριο.
Επιπλεον η ιδια μυρωδια υπαρχει χρονια τωρα ασχετα αν εχει καθαριστει πριν μια μερα, πριν μια εβδομαδα η πριν 2-3 εβδομαδες. Τις περισσοτερες φορες απ οτι εμαθα ο καθαρισμος γινεται με απλο νερακι.
Τα μαγειρικα σκευη πλενονται και στο πλυντηριο και στο χερι.
Αρχιζω και καταληγω οτι απλα το καταστημα πουλαει ελλατωματικα μοντελα εξ ου και η μυρωδια.
-
Να προτείνω και γώ τον καθαρισμό του φούρνου με ξύδι.
Μετά, λειτουργία σε θερμοκρασία 60 βαθμούς για 5 λεπτά (όχι στο φούλ).
Άνοιγμα της πόρτας για 1 ώρα να ξεμυρίσει και μετά, 2 χέρια καθάρισμα με νερό σκέτο και λειτουργία 5 λεπτά στους 100 βαθμούς κάθε φορά. -
Θα το προτεινω αν και παιζει να χει δοκιμαστει και το ξυδι...
Μονο το Ultrex δεν εχουμε δοκιμασει νομιζω ακομα... Θα τα μεταφερω στην μητερα ολα αυτα παντως... -
Οταν ειχε ερθει ο τεχνικος απ το σερβις της Siemens την πρωτη φορα ειχε φυγει και ειχε πει στον εμπορο που την αγορασαμε οτι δεν την πλενουμε την κουζινα γι αυτο μυριζει. Ο εμπορος το ειπε σε εμας και τοτε ο πατερας μου του ειχε απαντησει 'να του πεις του τεχνικου να μας στειλει τη γυναικα του να μας την καθαριζει' και επειδη το καταλαβαν οτι αυτο δεν στεκει σαν επιχειρημα αποφασισαν να μας την αλλαξουν στην εγγυηση και τοτε εμεις πηραμε την Neff. Το προβλημα ειναι αισθητα μικροτερο και χωρις να δημιουργει το προβλημα που μας δημιουργουσε η Siemens.Προσωπικα αποκλειω οτι εχει σχεση με καθαρισμο γιατι ο ιδιος τροπος καθαρισμου γινοταν στις προηγουμενες 2 παλιες μας κουζινες, στην παλια κουζινα στο χωριο αλλα και στην καινουρια φτηνιαρικη κουζινα στο χωριο.
Επιπλεον η ιδια μυρωδια υπαρχει χρονια τωρα ασχετα αν εχει καθαριστει πριν μια μερα, πριν μια εβδομαδα η πριν 2-3 εβδομαδες. Τις περισσοτερες φορες απ οτι εμαθα ο καθαρισμος γινεται με απλο νερακι.
Τα μαγειρικα σκευη πλενονται και στο πλυντηριο και στο χερι.
Αρχιζω και καταληγω οτι απλα το καταστημα πουλαει ελλατωματικα μοντελα εξ ου και η μυρωδια.
Καλα η φαντασια τους σε δικαιολογιες για να μην αλλαξουν ελαττωματικο προιον φτανει και σε αστρονομικα επιπεδα(πχ οτι φταιει η ευθυγραμιση τριων πλανητων).
Το οτι το αποδεχτηκαν ως ελαττωμα και αντικατεστησαν λογω μυρωδιας μου φαινεται καπως παραξενο
Οπως επισης οτι και ο νεος φουρνος εχει το ιδιο/παρομοιο κουσουρι
Οσο για το πλυντηριο πιατων που ρωτησα εχω κατα νου μου οτι πολλες φορες οι γυναικες χρησιμοποιουν τεραστιες ποσοτητες απορυπαντικου που ισως δεν ξεπλενεται καλα και κατα την φαση του ψησιματος δινει μια μυρωδια. -
Ειναι μυρωδια που ειναι σχεδον σταθερη σ ολη τη διαρκεια που τον εχουμε τον φουρνο. Βεβαια στον καινουριο αν το βαλουμε να λειτουργησει λιγο πιο πριν η μυρωδια φευγει και δεν μεταφερεται στο φαγητο αλλα την επομενη μερα χωρις να μεσολαβησει πλυσιμο η το οτιδηποτε παλι θα μυρισει.
Εγω ρωτησα απο περιεργια για να δω αν ισχυει τελικα σε ολους μετα τη διαπιστωση οτι μυριζει και σε αλλο σπιτι το ιδιο, λυση δεν νομιζω να βρεθει τελικα.
-
Εγώ πάντως εξακολουθώ να ποντάρω στο ότι καίγονται καθαριστικά. Κάνε μια δοκιμή, κάψε τον 2-3 φορές και καθάριζέ τον μόνο με νερό για ένα διάστημα.
Στο λέω επειδή έχω κι εγώ NEFF και τέτοιο πρόβλημα δεν αντιμετώπισα (άλλα ναι). -
Και γω neff έχω και πολύ συχνά αφήνουμε το ταψί με το φαγητό στο φούρνο. αλλά μυρωδιές δεν έχουμε.
και είπα, καθαρίζουμε με πυρόλυση μια φορά στους 2-3 μήνες.. -
Χαλασε το σιδερο (ενα Tefal: ξαφνικα σταματησε να ζεσταινεται)
Να παρω παλι ατμοσιδερο ή να να παρω συστημα σιδερωματος; Αξιζουν τα παραπανω λεφτα αυτα;
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....