-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Έχω πλυντήριο Miele W715.Ζητείται user's manual, γραμμένο σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά ή έστω ιταλικά, γ@μ@#!%$ τη Γερμανία τους
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Και service manual
Να ξέρετε ότι αυτό το site http://elektrotanya.com έχει σχεδόν τα πάντα από service manuals και δωρεάν. Είναι ελάχιστα που δεν έχω βρει.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έχω πλυντήριο Miele W715.
Ζητείται user's manual, γραμμένο σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά ή έστω ιταλικά, γ@μ@#!%$ τη Γερμανία τους
Και service manual
Να ξέρετε ότι αυτό το site http://elektrotanya.com έχει σχεδόν τα πάντα από service manuals και δωρεάν. Είναι ελάχιστα που δεν έχω βρει.
Το έχω κι εγώ αυτο το σάιτ, με κανένα Browser δε μου κατεβαίνει το pdf ρε γιατρέ
edit 1: βασικά δε βλέπω πουθενά το download link.
edit 2: κατέβηκε με... internet explorer τελικά
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
γνωρίζει κάποιος αν τα ψυγεία απόδοσης Α+++, είναι και no frost
αν δεν κάνω λάθος τα noftrost μαζεύουν κάπου το νερό και με την βοήθεια μιας αντίστασης το εξατμίζουν, καταναλώνοντας ενέργεια. Μήπως τα Α+++ για να πετύχουν καλύτερη κατανάλωση δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα ....με έβαλε σε σκέψεις ένα ψυγείο siemens A+++ , που δεν είναι nofrost
http://www.siemens-home.gr/πρ ... rce=browseΤο Α++++++++++++++++++ και δεν συμμαζεύεται είναι για την κατανάλωση για την ψύξη . Η κατανάλωση των αντιστάσεων για το λιώσιμο του πάγου - όχι την εξάτμιση νερού - δεν συνυπολογίζεται . Πάντως το ότι το κάθε 'μοσχάρι' που μέχρι χθες δεν ήξερε να γράψει το όνομά του , μετράει τα συν(+++) μετά το Α σαν το μοναδικό κριτήριο αγοράς συσκευής , μου φέρνει πολύ γέλιο .
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Πάντως το ότι το κάθε 'μοσχάρι' που μέχρι χθες δεν ήξερε να γράψει το όνομά του , μετράει τα συν(+++) μετά το Α σαν το μοναδικό κριτήριο αγοράς συσκευής , μου φέρνει πολύ γέλιο .Οχι και μοσχάρι είπαμε,ο καταναλωτής είναι ενημερωμένος
-
Ειδικά αν παίρνει Γερμανικά και όχι Ιταλικά πχ, ε;
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πάντως το ότι το κάθε 'μοσχάρι' που μέχρι χθες δεν ήξερε να γράψει το όνομά του , μετράει τα συν(+++) μετά το Α σαν το μοναδικό κριτήριο αγοράς συσκευής , μου φέρνει πολύ γέλιο .
Οχι και μοσχάρι είπαμε,ο καταναλωτής είναι ενημερωμένος
Ρώτησε κανείς 'ενημερωμένος' πωλητή καταστήματος για το after sales της εταιρείας της συσκευής που θέλει ν'αγοράσει ? Κοίταξε κανείς την ποιότητα κατασκευής των επιμέρους υλικών ? Μεγάλη Γερμανική εταιρεία έχει αρκετά καλό service στην Ημαθία , ενώ στην Κοζάνη απειλούνται μυνήσεις . Όταν οι πωλητές αντιμετωπίζονται με καχυποψία , και η τιμή και όχι η αξία έχουν τον πρώτο λόγο , οι καταναλωτές θα είναι άξιοι της μοίρας τους .
-
Ρώτησε κανείς 'ενημερωμένος' πωλητή καταστήματος για το after sales της εταιρείας της συσκευής που θέλει ν'αγοράσει ?Συνήθως όχι αλλα να σου πω την αλήθεια,προσωπικά προτιμώ η εταιρία να έχει ανταλλακτικά στο εμπόριο σε καλές τιμές παρά να έχω άριστο after sales service με μονοπωλιακή τακτική και πιασοκώλιασμα.
Εξάλλου λευκές συσκευές δεν ξέρουν να κάνουν μόνο οι αντιπροσωπείες.
Επίσης η αξιοπιστία σε βάθος χρόνου παίζει σημαντικότερο ρόλο πιστεύω,απ το να έχω γίνει κολητός -μετά το πέρας της εγγύησης-με το service της εταιρίαςΚοίταξε κανείς την ποιότητα κατασκευής των επιμέρους υλικών ? Μεγάλη Γερμανική εταιρεία έχει αρκετά καλό service στην Ημαθία , ενώ στην Κοζάνη απειλούνται μυνήσεις . Όταν οι πωλητές αντιμετωπίζονται με καχυποψία , και η τιμή και όχι η αξία έχουν τον πρώτο λόγο , οι καταναλωτές θα είναι άξιοι της μοίρας τους .
Καλά εδώ που τα λέμε ο πωλητής της εκάστοτε εταιρίας προωθεί ότι συμφέρει την εταιρία του.
Είπαμε,δε ζούμε και στον ιδανικό κόσμο. -
Στον ιδανικό κόσμο, ο πωλητής μιας εταιρίας θα προωθούσε ότι συμφέρει τον πελάτη δηλαδή? Για παράδειγμα, θα πήγαινα στην lada και ο πωλητής θα με προωθούσε στην BMW για το δικό μου καλό? Αυτός είναι ο ιδανικός κόσμος..?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Στον ιδανικό κόσμο, ο πωλητής μιας εταιρίας θα προωθούσε ότι συμφέρει τον πελάτη δηλαδή? Για παράδειγμα, θα πήγαινα στην lada και ο πωλητής θα με προωθούσε στην BMW για το δικό μου καλό? Αυτός είναι ο ιδανικός κόσμος..?Tι λες ρε djalma,ξέρεις τι λες?
Ενα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών πουλάει λευκές συσκευές μιας εταιρίας μόνο? -
Απλώς θέλω μια εξήγηση του όρου 'ιδανικός κόσμος'.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Απλώς θέλω μια εξήγηση του όρου 'ιδανικός κόσμος'.Aν εσύ είχες ένα κατάστημα δε θα προωθούσες την εταιρία που σου παρέχει τις μεγαλύτερες εκπτώσεις,bonus τζίρου κλπ?
Φυσικά στον υποψήφιο πελάτη θα ισχυριζόσουνα άλλα πλεονεκτήματα? για να πείσεις.
Αυτό λέω ότι όλα δεν είναι ιδανικά και ρόδινα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Aν εσύ είχες ένα κατάστημα δε θα προωθούσες την εταιρία που σου παρέχει τις μεγαλύτερες εκπτώσεις,bonus τζίρου κλπ?
Φυσικά στον υποψήφιο πελάτη θα ισχυριζόσουνα άλλα πλεονεκτήματα? για να πείσεις.
Αυτό λέω ότι όλα δεν είναι ιδανικά και ρόδινα.Είσαι απόλυτος ή μάλλον στηρίζεσαι σε λάθος βάση . Προωθείς την εταιρεία που σε βοηθάει να μην πονοκεφαλιάζεις . Πόσο πιστεύεις ότι θέλει ένα κατάστημα να ακούει παράπονα - βρισιές για κακή εξυπηρέτηση εταιρείας . Έχει την πολυτέλεια να πουλάει μια συσκευή και μετά να χάνει τον πελάτη , τους γείτονες , τους φίλους και τους συγγενείς αυτού ? Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του πωλητή , να ενημερώνει κι όχι να παραπλανεί . Αν προτείνει -ειδικά στην επαρχία- 'παντρεύεται ' τον πελάτη .
-
Aν εσύ είχες ένα κατάστημα δε θα προωθούσες την εταιρία που σου παρέχει τις μεγαλύτερες εκπτώσεις,bonus τζίρου κλπ?
Αυτό λέω ότι όλα δεν είναι ιδανικά και ρόδινα.Είσαι απόλυτος ή μάλλον στηρίζεσαι σε λάθος βάση . Προωθείς την εταιρεία που σε βοηθάει να μην πονοκεφαλιάζεις . Πόσο πιστεύεις ότι θέλει ένα κατάστημα να ακούει παράπονα - βρισιές για κακή εξυπηρέτηση εταιρείας . Έχει την πολυτέλεια να πουλάει μια συσκευή και μετά να χάνει τον πελάτη , τους γείτονες , τους φίλους και τους συγγενείς αυτού ? Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του πωλητή , να ενημερώνει κι όχι να παραπλανεί . Αν προτείνει -ειδικά στην επαρχία- 'παντρεύεται ' τον πελάτη .
Μαλλον εσυ στηριζεσαι σε λαθος βαση και οχι ο G60.Ολα μα ολα τα καταστηματα προωθουν συγκεκριμενα προιοντα που τους βολευουν στο θεμα κερδος.
-
Ζητείται user's manual, γραμμένο σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά ή έστω ιταλικά, γ@μ@#!%$ τη Γερμανία τους
και εμείς έχουμε πλυντήριο miele και τα πάντα είναι γραμμένα στα γερμανικά, manual, κουμπιά, αλλα ήρθε μια κοπέλα από την εταιρία και μας τα εξήγησε.
όλες οι κουζινικές συσκευές μας είναι mizens, όμορφο industrial design χωρίς κανένα πρόβλημα αν και είναι καινούργιες ακόμα. Eπιβάλλεται να αναφέρω την ψυγειάρα ντουλαπαρα ΑΜAΝΑ που για 10 συνεχόμενα χρονια ψύχει τα φαγητά μας χωρίς καμια βλάβη, GOD BLESS
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Μαλλον εσυ στηριζεσαι σε λαθος βαση και οχι ο G60.Ολα μα ολα τα καταστηματα προωθουν συγκεκριμενα προιοντα που τους βολευουν στο θεμα κερδος.
Να υποθέσω ότι μιλάει βαθύτατος γνώστης της αγοράς ; Μπορώ να παραθέσω έρευνες της GFK , που παρουσιάζουν τάσεις των καταστημάτων λιανικού εμπορίου προς την πώληση λιγότερο προβληματικών προιόντων αλλά αφορισμοί του τύπου 'όλα για το κέρδος των κακών εμπόρων , εναντίον των αθώων πελατών' κάνουν άσκοπη την προσπάθεια .
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
και εμείς έχουμε πλυντήριο miele και τα πάντα είναι γραμμένα στα γερμανικά, manual, κουμπιά, αλλα ήρθε μια κοπέλα από την εταιρία και μας τα εξήγησε.
όλες οι κουζινικές συσκευές μας είναι mizens, όμορφο industrial design χωρίς κανένα πρόβλημα αν και είναι καινούργιες ακόμα. Eπιβάλλεται να αναφέρω την ψυγειάρα ντουλαπαρα ΑΜAΝΑ που για 10 συνεχόμενα χρονια ψύχει τα φαγητά μας χωρίς καμια βλάβη, GOD BLESS
Να μη ματιάσω το πλυντηριάκι μου αλλά νομίζω ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά πλυντήρια/στεγνωτήρια και ηλεκτρικές σκούπες η Miele είναι περίπου ένα έτος φωτός μπροστά από τον δεύτερο. Αν αντέχει η τσέπη σου το κοστούμι, δλδ. Ευτυχώς εγώ το βρήκα έτοιμο
Για ψυγείο πάλι, έχω ένα μονό General Electric no frost 20 ετών (τουλάχιστον) και το θεωρώ τρομερό εργαλείο.
-
Και η ΔΕΗ είμαι σίγουρος πως το αγαπάει το ψυγειάκι σου
-
Πόσο μάλλον το δικό μας...
(Κάπου του '75+ πρέπει να 'ναι)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Να μη ματιάσω το πλυντηριάκι μου αλλά νομίζω ότι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά πλυντήρια/στεγνωτήρια και ηλεκτρικές σκούπες η Miele είναι περίπου ένα έτος φωτός μπροστά από τον δεύτερο. Αν αντέχει η τσέπη σου το κοστούμι, δλδ. Ευτυχώς εγώ το βρήκα έτοιμοΓια ψυγείο πάλι, έχω ένα μονό General Electric no frost 20 ετών (τουλάχιστον) και το θεωρώ τρομερό εργαλείο.
το έχουν οι αμερικανοι με τα ψυγεία δεν μπορώ να πω
γενικά με λευκες συσκευές δεν είχαμε ποτε προβλήματα εκτος ενός πλυντηρίου brandt (μετά το αυτοκίνητο και το scooter ολοκληρώθηκε η τριάδα της γαλλικής αποτυχίας )
με το manual έβγαλες άκρη;
-
Εσυ βγαζεις το συμπερασμα σου κοιτωντας τα 2 ακρα.Εγω θα σου παραθεσω παραδειγμα ισοδυναμων και ισης αξιοπιστειας προιοντων.Θα παρακαλουσα και τους υπολοιπους αναγνωστες να μου απαντησουν στο εξης :Αν ποτε καταστημα προτεινε σε πελατη συσκετη της πιτσος;Η δικη μου απαντηση ειναι ΠΟΤΕ.Παντα μου προτεινουν της μπος η της μιζενς γιατι υπαρχει αυτο το λιγο μεγαλυτερο ποσοστο κερδους.Ενω φανταζομαι οτι ολα τα καταστηματα ξερουν οτι τα εργοστασια,οι γραμμες παραγωγης,οι εργατες και τα υλικα ειναι τα ιδια(μιλω για ταυτοσημα μοντελα).Ο αδερφος μου δουλευε αρκετα χρονια στο Ελληνικο εργοστασιο παραγωγης του συγκεκριμενου ομιλου στου Ρεντη.Δευτερο παραδειγμα χαμηλου κοστους συσκευων.Πχ η ζανουσι και η μπεκο (αλα τουρκα).Αν ζητησεις συσκευη με περιορισμενο μπατζετ και το καταστημα διαθετει αυτες τις 2 εταιριες θα σου προτεινει την αλα τουρκα,γιατι υπαρχει μεγαλυτερο ποσοστο κερδους.Μη μου πεις οτι η αλα τουρκα θα ειναι 'απροβληματιστη' για το καταστημα και η ζανουσι (που ανταλλακτικα της πουλαν και τα περιπτερα) 'προβληματικη'.Οταν ανοιγω μαγαζι εχω ως σκοπο το ΚΕΡΔΟΣ.Οσο μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο.Επαθε βλαβη η συσκευη που σου πουλησα τοτε σε κανω πασα στο σερβις της που στην χειροτερη περιπτωση θα σε καλεσω εγω (το καταστημα) και θα το παιξω και αυστηρος αν διπλα μου βρισκεται ο παθων πελατης.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....