Τα ψυγεία τα παίζουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει χώρος πίσω τους και πάνω τους για να φεύγει ο θερμός αέρας. Αν δεν 'αναπνέουν' (βλέπε κάτι εντοιχιζόμενα που ατύχησαν να έχουν ιδιοκτήτες νοικοκυρές με 'άποψη' επί της αισθητικής της κουζίνας... ), τότε ζορίζονται και δεν μπορούν να ψύξουν...
Υπάρχουν δύο τεχνικές ψύξης, η μία συμβατική χωρίς αέρα που κυκλοφορεί , αλλά δημιουργείται έτσι πάγος και θέλει απόψυξη 1-2 φορές το χρόνο και η άλλη με αέρα , τα γνωστά no frost.
Τα τελευταία είναι και αυτά που είναι πιο προβληματικά, ειδικά στο θερμό κλίμα της Ελλάδας. Αλλά είναι τόσο πρακτικά τα άτιμα, που κι εγώ τέτοιο πήρα!
Η χώρα κατασκευής, ελάχιστα λέει. Ένα ψυγείο συνήθως δεν θέλει και πυρηνικό επιστήμονα να συναρμολογηθεί... Πχ το δικό μου ελληνικό Siemens δεν έχει πρόβλημα μέχρι στιγμής, ενώ το γερμανικό Siemens του koutsan έβγαλε πρόβλημα την ώρα που η αριστέρωση ήταν στα φόρτε της και ετοιμάζαμε την επανάσταση του προλεταριάτου...
Είναι λίγο πόσο τυχερός ή άτυχος θα είσαι...
Θα έλεγα πως γενικώς αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα σε πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Με έχουν εντυπωσιάσει τα Μiele της μητέρας μου: αθόρυβα και γενικώς άψογα!
Το Liebherr ψυγείο της , αν και γερμανικό, δεν είδα να έχει κάτι φοβερό και ζηλευτό... Καλό είναι, αλλά ΟΚ, σιγά...
Τα ίδια και για τον φούρνο-κεραμικά μάτια της Neff... Ωραία, αλλά το ίδιο πράγμα το βρίσκεις και με τα μισά λεφτά χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς...
Εξαιρετικές λευκές συσκευές πάντως κάνουν πλέον οι κορεάτες, οπότε υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά... Ειδικά σε κλιματιστικά, μάλλον αξίζουν τα λεφτά τους , χωρίς να υστερούν από τους κορυφαίους...
Πχ η κορυφαία Carrier (ο ιδρυτής της ήταν και ο πατέρας του κλιματισμού αν θυμάμαι καλά...), έχει διάφορες ποιότητες... Τα φτηνά της είναι κινέζικα! Τα πιο ακριβά και τα επαγγελματικά της, είναι κορυφαία! Οπότε, αν πας με βάση το...σήμα, παίζει να πληρώσεις ακριβά κάτι που δεν έχει τα ίδια ποιοτικά στανταρντς...