-
brandt
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Επισης, πιστευεις οτι ενα συγχρονο kelvinator ή AEG θα κρατησει 40 χρονια?They don't make them like they used to....
Επί τη ευκαιρία επειδή μου έτυχε πρόσφατα, έχει δοκιμάσει κανείς να μεταφέρει παλιά λευκή συσκευή.... είναι πολύ βαρύτερες από τις σύγχρονες. Δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, απλή παρατήρηση....
Γενικά οι σύγχρονες λευκές συσκευές είναι περιορισμένης διάρκειας ζωής. Τα καλά μοντέλα όμως από καλή μάρκα έχουν διαφορά και νομίζω φαίνεται σε όλα. Αλλά θέλει και ψάξιμο γιατί δεν είναι πάντα τόσο καλά κάποια ακριβά μοντέλα...Εμένα το ψυγείο 3 ετών είναι Bosch, Made in Spain, κλάσης SN-ST, συμβατικό με δύο κινητήρες.
-Σε ψυγεία έχει μεγάλη σημασία η κατηγορία/κλάση ψύξης. Υπάρχει χαρακτηρισμός ανάλογα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες που θα λειτουργεί επιτυχώς. N (Normal), SN (subnormal), T (tropical) ή συνδυασμοί αυτών. Αν δεν υπάρχει Τ στο ψυγείο σας θα έχει πρόβλημα το καλοκαίρι.... Θείος που περήφανος είχε φέρει απ' έξω ψυγείο 'γερμανικών προδιαγραφών' ανακάλυψε ότι το καλοκαίρι τα έπαιζε...
-Τα no frost κάνουν φασαρία (ειδικά σε μικρά σπίτια ή σε κουζινοσαλόνια μετράει, όπως είναι ενοχλητικό και αν σηκωθείς από ύπνο και το ανοίξεις...) και μυρίζουν περισσότερο γιατί με τον ανεμιστήρα ανακατεύουν περισσότερο τις μυρωδιές. Και τα συμβατικά δεν πιάνουν πάγο αφού τον λιώνουν και το αποχετεύουν από πίσω. (αυτό δεν ισχύει για την κατάψυξη).
-Μερικοί ψυγειοκαταψύκτες έχουν ξεχωριστό μοτέρ για ψυγείο και άλλο για κατάψυξη κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να κλείσεις το μισό και να δουλεύει το υπόλοιπο (καλό για εξοχικό) και υποθέτω μπορεί να λειτουργήσει πιο δυνατά όταν χρειαστεί αν και ίσως όχι πιο οικονομικά. (τα no frost δεν είχαν ξεχωριστά μοτέρ)
-Επίσης παρατήρησα ότι μερικές φορές το ίδιο μοντέλο βγαίνει σε περισσότερες εκδόσεις ακόμα κι αν το μαγαζί δεν το ξέρει. Μετά από ψάξιμο ζήτησα την παραλλαγή της αρεσκείας μου και αφού υπήρχε στην αποθήκη πήρα την μία από τις 3 εκδόσεις του ίδιου βασικού μοντέλου που έχει ένα ράφι παραπάνω (αντί για καλύτερη οριζόντια μπουκαλοθήκη)! -
Τα smeg που αναφέρθηκαν παραπάνω ειναι Σλοβένικα . Ότι απορία έχετε ειμαι εδώ . Δεν υπάρχει μόνο ένα εργοστάσιο κατασκευής μιας εταιρείας . Δώστε μου εταιρεία και μοντέλο και θα σας πω . Αυτή ειναι η δουλειά μου .
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Τα smeg που αναφέρθηκαν παραπάνω ειναι Σλοβένικα . Ότι απορία έχετε ειμαι εδώ . Δεν υπάρχει μόνο ένα εργοστάσιο κατασκευής μιας εταιρείας . Δώστε μου εταιρεία και μοντέλο και θα σας πω . Αυτή ειναι η δουλειά μου .Και τι ρόλο βαράνε σαν συσκευές,μοτερ κλπ?
Από AEG?
Από συσκευές Ariston έχει κανείς εμπειρία,σε ποιές υπερτερούν,σε ποιές είναι καλή κλπ? -
Αriston κανείς?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αriston κανείς?Ιταλικά, μέσης τιμής , χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αriston κανείς?
Ιταλικά, μέσης τιμής , χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
pan metron ariston !
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αriston κανείς?
Ιταλικά, μέσης τιμής , χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
Ε σ`αυτή τη κατηγορία τιμής τα συγκρίνουμε με άλλα,αν υφίσταται τελικά θέμα σύγκρισης.
Αυτό που βλέπω εγώ είναι (κι όπως λ´ει κι όφίλος μας ο onyx) ότι στα μεσαίας κλάσης μηχανήματα υπάρχει όριο ζωής max η 10ετία,τώρα άλλα μπορεί να πεθάνουν νωρίτερα κι άλλα να δουλεύουν ακόμα για αρκετά χρόνια.
Απ την άλλη ποιός μου λέει ότι αν πάρω miele πλυντηριο και δώσω ενάμιση χιλιάρικο ότι δεν θα χαλάσει πχ το μοτερ σε 8 χρόνια και θα είναι για πέταμα,ομοίως και για τα siemens κλπ.
Είναι υπερβολικό να δώσει κάποιος τόσα λεφτά για πλυντήριο σήμερα.
Η ποιότητα μένει η ίδια και ο πελάτης καλείται να πληρώσει τους αυτοματισμούς πολύ πάνω απ την πραγματική τους αξία.Απ όλες τις μάρκες η Hotpoint-Ariston έχει πολύ προσγειωμένες τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό και γι αυτό ρωτάω αν έχει κάποια ιδιαίτερα προβληματα,δεν απαιτώ να έχει το φινίρισμα σε σχέση με ένα τριπλάσιας τιμής αν κι εκείνο μπορεί να διαλυθεί και το φθηνό να δουλεύει όπως και το αντίστροφο.
-
Ενα site που εχει ανταλλακτικα για λευκες ,και οχι μονο ,συσκευες. http://www.eaparts.gr/default.aspx
-
Αυτά είναι για μας που μπορούμε και τα φτιάχνουμε μόνοι μας
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτά είναι για μας που μπορούμε και τα φτιάχνουμε μόνοι μαςΓια αυτο το εβαλα.
Και εγω κατα λαθος το ειχα βρει οταν εσπασε ο μεντεσες της πορτας στο πλυντηριο αλλα τον ειχα ηδη παραγγείλει σε καταστημα.
-
Είχες βρει διαφορά στην τιμή ?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είχες βρει διαφορά στην τιμή ?Δεν θυμαμαι ακριβως.Υπηρχε διαφορα ,το site φτηνοτερο,αλλα δεν θυμαμαι ποσο.Κατι γυρω στο 20% ?
Πιθανον να παιζει ρολο και η μαρκα ,το δικο μου ειναι ενα greenpoint ,φτηνη μαρκα.Αν ειναι καποιο επωνυμο ισως να βρισκεις μεγαλυτερη διαφορα. -
Μου φαίνεται ότι έχει πολύ λίγα πράματα...
Δεν ξέρω από τιμές σχετικά με τις επίσημες αλλά στην Αγγλία θυμάμαι πήρα την ίδια την επίσημη εταιρεία και μου έστειλε ταχυδρομικά το ανταλλακτικό που ήταν ευτελούς αξίας, κάτι σαν 3-5 ευρώ και το έβαλα μόνος μου και έσωσα τον φούρνο μικροκυμάτων μου (έσπασα τα πιαστράκια που κρατάνε κλειστή την πόρτα όταν πιάστηκαν στα ρούχα μου).
Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα και από επίσημη πηγή ακόμα κι αν τα βρεις ούτε θα στα στέλνουν ούτε θα τα χρεώνουν φτηνά.... -
BILL33
Ε βάλε και τα μεταφορικά μία η άλλη είσαι περίπου.
Στα ακριβότερα μάλλον ίσως να αξίζει.
Πάντως τι φθηνά τι ακριβά όλα τα ίδια σκατά είναι,τα μοτερ στα siemens αν σου χαλάσει ρουλεμάν τον ήπιες κανονικά,το πετάς και ησυχάζεις,εκτός κι αν είσαι πολύ μάγκας και το ανοίξεις γιατί στο service δεν παίζει να σου κάνουν τέτοιο πράμα.
Οι Γερμανοί ξυπνήσανε πλέον και πουλάνε όνομα με περιτύλιγμα το φινίρισμα,πάνε οι εποχές που αγόραζες Aeg και ήξερες ότι θα πάει πολλά χρόνια αλλά και να χαλούσε είχαν αντ/κά κι όλα επισκευαζόταν στη μια στραβή που θα σου καθόταν,οπότε σήμερα παίρνεις ένα Ιταλικό κι αν πιάνουν και λίγο τα χέρια κάποιου το πας χαλαρά πάνω από 10ετίαΑν δεις στο κατάλογο των αντ/κων απ το site που παρέθεσες θα καταλάβεις πολλά,όπως πχ οι αντλίες νερού πλυντηρίων της zanoussi είναι κοινές με electrolux και aeg,και είναι φυσικό αφού είναι στον ίδιο όμιλο electrolux.
Ενα πλυντήριο για όλο το γκρουπ,αλλάζουν το όνομα και το βγάζουν στην αγορά και φυσικά πληρώνει ο κόσμος χωρίς να ξέρει το πανάκριβο Γερμανικό.
Ισως τα πράματα να αλλάζουν στα ακριβά μοντέλλα αλλά δεν τρελλάθηκα να δώσω 2 χιλιάρικα για πλυντήριο.
Εχει η Hotpoint-Ariston πλυντήριο 9kg 1400rpm 430 γιούρος
Ε ας χαλάει και κάθε 5ετία (που μπορεί ναι να μην χαλάσει!!) εγώ θα το φτιάχνω -
Γενικά όλα έχουν γίνει πολύ πιο προσιτά. Τα παλιά χρόνια ένα ψυγείο ή ένα πλυντήριο ήταν σοβαρή αγορά. Συνήθως το αγόραζες όταν παντρευόσουνα και το ξεχνούσες μέχρι να βγάλουν τα παιδιά το πανεπιστήμιο. Ήταν όμως και ακριβά δεν μπορούσε κάποιος να αγοράσει πλυντήριο με μισό βασικό μισθό... Καθώς πλέον οι τιμές επιτρέπουν στον κάθε φτωχούλη να έχει κλιματιστικό, πλυντήριο πιάτων κλπ το βρίσκω αναμενόμενο και η ποιότητα και η αντοχή στο χρόνο να έχει υποβαθμιστεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στα αυτοκίνητα. Ενώ παλιά ήταν εργαλεία τώρα όλα είναι απλά καταναλωτικά προϊόντα με αρκετά συντομότερο κύκλο ζωής.
-
Εμεις το αγορασαμε πριν 4 χρονια το δικο μας.Τα μονα προβλημα που ειχαμε ειναι οτι σε καποια στιγμη πεταχτηκε ο ιμαντας απο το τυμπανο,ειχε βαλει ενα παπλωμα που βαρυνε πολυ με το νερο και απο το ζορι ...πουφ.Το εφτιαξα μονος μου παρολο που ηταν σε εγγυηση αλλα με παιδεψε λιγο.(Η τροχαλια του τυμπανου που γυρναει ο ιμαντας ειναι επιπεδος αντι να εχει καποιο δοντι στην ακρη για να μην ξεφευγει .)Και ο μεντεσες βεβαια.
Τωρα που λογω μετακόμισης το εβγαλα απο την τουαλετα ειδα οτι η πλαινη πλευρα που δεν ειχαμε προσβαση (ηταν τοποθετημενο διπλα στη συρομενη πορτα) ειχε σκουριασει χαμηλαΕντιτ βλεπω και αλλες τροχαλιες να ειναι ετσι http://www.eaparts.gr/images/temp/56.01.11.14.a.jpg
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γενικά όλα έχουν γίνει πολύ πιο προσιτά. Τα παλιά χρόνια ένα ψυγείο ή ένα πλυντήριο ήταν σοβαρή αγορά. Συνήθως το αγόραζες όταν παντρευόσουνα και το ξεχνούσες μέχρι να βγάλουν τα παιδιά το πανεπιστήμιο. Ήταν όμως και ακριβά δεν μπορούσε κάποιος να αγοράσει πλυντήριο με μισό βασικό μισθό... Καθώς πλέον οι τιμές επιτρέπουν στον κάθε φτωχούλη να έχει κλιματιστικό, πλυντήριο πιάτων κλπ το βρίσκω αναμενόμενο και η ποιότητα και η αντοχή στο χρόνο να έχει υποβαθμιστεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στα αυτοκίνητα. Ενώ παλιά ήταν εργαλεία τώρα όλα είναι απλά καταναλωτικά προϊόντα με αρκετά συντομότερο κύκλο ζωής.Ετσι είναι ακριβώς όπως τα λες αλλά ξερεις ποιό είναι το πρόβλημα σήμερα?
Δεν απαιτώ από ένα πλυντήριο των 500 ευρώ να κάνει παπάδες,να έχει άτρωτο μοτέρ,λάστιχο από φυσικό καουτσούκ για 40 χρόνια,ρουλεμάν τιτανίου κλπ.
Ομως όπως και παλιά -άσχετα αν άλλαξαν αναλογικά οι τιμές σε σχέση με σήμερα- η βιομηχανία σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις και το ποιό καλό,το ποιό ακριβό.
Γιατί λοιπόν κάποιος να πληρώσει τα τριπλάσια χρήματα (εφ`όσον τα διαθέτει) και να ρισκάρει στο ίδιο επίπεδο σε θέμα αξιοπιστίας με τα φθηνά?
Γιατί μου ζητάει η εταιρία Χ χρήματα παραπάνω,για το ίματζ?
Η αξιοπιστία δεν πληρώνετε τελικά?Παλιότερα ακόμα και στις φθηνές σειρές των καλών εταριών τα μηχανήματά τους ήταν στην κυριολεξία άτρωτα,σήμερα δεν συμβαίνει αυτό ούτε στα πανάκριβα μοντέλλα τους,μόνο τους αυτοματισμούς πληρώνει κάποιος κι αυτό με κίνδυνο να είναι ποιό ευπαθή λόγω πολυπλοκότητας.
Σήμερα απ`ότι καταλαβαίνω 2 ποιότητες υπάρχουν.
Η μια η φθηνιάρικη των 200 ευρώ και η άλλη απ τα 400-500 ευρώ και πάνω που οι μόνες εναλλαγές ως προς τα πανάκριβα μοντέλα είναι οι έξτρα ευκολίες και οι πρόσθετοι αυτοματισμοί.
Είτε πληρώσεις δηλ 500 είτε 1500 η ποιότητα είναι ίδια,ίδιο σασί,ίδια μοτερ ίδια ποιότητα λαμαρίνας/βαφής κλπ ως προς το θέμα ποιότητα/αξιοπιστία. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εμεις το αγορασαμε πριν 4 χρονια το δικο μας.Τα μονα προβλημα που ειχαμε ειναι οτι σε καποια στιγμη πεταχτηκε ο ιμαντας απο το τυμπανο,ειχε βαλει ενα παπλωμα που βαρυνε πολυ με το νερο και απο το ζορι ...πουφ.Το εφτιαξα μονος μου παρολο που ηταν σε εγγυηση αλλα με παιδεψε λιγο.(Η τροχαλια του τυμπανου που γυρναει ο ιμαντας ειναι επιπεδος αντι να εχει καποιο δοντι στην ακρη για να μην ξεφευγει .)Και ο μεντεσες βεβαια.Υποθέτω είναι φθηνοπλυντηριο οπότε επόμενο είναι,αλλά για σκέψου να μην πετούσε τον ιμάντα ίσως σου έκανε ζημιά το μοτέρ.
Γι αυτό πλέον οι μεγάλοι κάδοι είναι απαραίτητοι,από 7kg τουλάχιστον και τους οποίους θεωρώ στάνταρ.Τωρα που λογω μετακόμισης το εβγαλα απο την τουαλετα ειδα οτι η πλαινη πλευρα που δεν ειχαμε προσβαση (ηταν τοποθετημενο διπλα στη συρομενη πορτα) ειχε σκουριασει χαμηλα
Εντιτ βλεπω και αλλες τροχαλιες να ειναι ετσι http://www.eaparts.gr/images/temp/56.01.11.14.a.jpg
Συσωρευμένη μόνιμη υγρασία,επόμενο είναι αλλά μην περιμένεις στα φθηνά πλυντήρια και την άριστη γαλβανισμένη λαμαρίνα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Απ την άλλη ποιός μου λέει ότι αν πάρω miele πλυντηριο και δώσω ενάμιση χιλιάρικο ότι δεν θα χαλάσει πχ το μοτερ σε 8 χρόνια και θα είναι για πέταμα,ομοίως και για τα siemens κλπ.Τα περισσότερα Miele έχουν 10 χρόνια εγγύηση.
Είτε πληρώσεις δηλ 500 είτε 1500 η ποιότητα είναι ίδια,ίδιο σασί,ίδια μοτερ ίδια ποιότητα λαμαρίνας/βαφής κλπ ως προς το θέμα ποιότητα/αξιοπιστία.
Αν είναι αυτή η άποψη σου, ψώνισε ανάλογα. Δεν έχεις δίκιο όμως.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....