-
Κατεβάζεις ΟΛΗ την λιστα ιστορικων της FIA ( υπαρχει και στην επ.α.) ..
χωρίζεις χρονολογιες-κατηγοριες-κλασεις , υποχρεωτικα με τις ομολογκασιον ,
μετρα ασφαλειας της περιοδου τους σε αριστη κατασταση ,αποφευγεις ε.δ. με γκρεμια και μεγάλες τελικες [ για να μην αρχίσουν καί οι αμπελοφιλοσοφίες για αφλεκτα βρακάκια και λοιπές αηδίες ]
αφήνεις ελευθερα τα σερβις καί άλλες ομορφιες της εποχης ,
και φτιάχνεις μια HISTORIC RALLY LEAQUE μούρλια για την Ελλάδα του μνημονίου !!!
που ίσως μπορέσει κάποια στιγμή να κάνει και αγώνες μόνη της..
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
:
Γιατι δεν υπαρχουν αυτα ηδη , Αγγελε ?
Αυτο που εχω παρατηρησει εγω ειναι διαφορες ας το πουμε ετσι , που στην εποχη που ετρεχαν τα αυτοκινητα αυτα ,και τωρα δεν μπορεις να τις δικαιολογησεις μονον με τις ομολογκασιον !
Ισως θα πρεπει να βρεθουν οι κανονισμοι της fia (των βιβλιων της χρονιας)για τα των groups , ας πουμε μετα το 60 εως και το 80τοσο (που αρχισε η εθεα να τυπωνει το κιτρινο ,γιατι υπαρχουν πολλα κενα σε αρκετα θεματα ! απο κυβισμους , μεχρι ανταλλακτικα και διαστασεις ... που βλεπουμε οτι ετρεχαν στην εποχη τους , και τωρα δεν μπορουν να δικαιολογηθουν μεσα απ'τις ομολογκασιον οπως ειπα .Οχι βεβαιως απο ομολογκασιον που ειχαν φροντισει οι κατασκευαστες ακομα και τις ακραιες λεπτομεριες οπως οι γερμανικες π.χ.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
:
Γιατι δεν υπαρχουν αυτα ηδη , Αγγελε ?
......
Ρίξε μια ματιά στην λίστα με τις ιστορικές ομολογκασιον της FIA , υπάρχει καί στο site της εθ.ε.α.
..κορολες 86αρες -205 ραλλύ κ.λ.πολλά ενδιαφέροντα αυτ/τα της χρυσης εποχής των ραλλύ , που πρέπει να ξανατρέξουν (ως είχαν) χωρίς τις υστερίες των σύνχρονων 'ραλλυ' -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Να και μια προταση που με αφορα προσωπικα, αφου προβιβαζομαι οσονουπω σε ιστορικο
ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ SERVICE ΣΤΑ ΡΑΛΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
...................................................................................................................................................
Μπαρμπα Χαλιβελακη,καπεταν Στρατη, για σκεφτειτε το καλυτερα. Ακομα και τα Caterpillar στον δρομο τα σερβισαρατε. Το ξεχνατε?Xρήστο , ρώτα τον συνονόματό σου ( ΑPR ) ο οποίος εχει βαρεθεί να με ακούει να το φωνάζω .
Δηλαδή , η νομοθεσία που διέπει τα ιστορικά στους αμιγώς ιστορικούς αγώνες (Ακρόπολις κλπ) να ισχύει και στους αγώνες που μετρούν για το πρωτάθλημα ιστορικών (Αχαιος, Παλλαδιο κλπ) αφής στιγμής τα ιστορικά δεν κατατάσσονται στην Γενική ούτως ή άλλως.
Με άλλα λόγια , να ισχύει ο κανονισμος αγώνα πλήρως ΣΥΝ το ελεύθερο service αν πάσα στιγμή ,περιοριζόμενο φυσικά από το 15'λεπτο στο ΣΕΧ.
Επίσης η επέκταση του Σούπερ Ραλλυ οχι μόνο για την επόμενη μέρα , αλλα γενικότερα για μετά την επόμενη ανασυγκρότηση.
Είναι κρίμα , πληρώματα που τρέχουν γι'αυτή καθ'αυτή τη χαρά της οδήγησης ενός ιστορικού αυτοκινήτου , να έχουν να αντιμετωπίσουν όλα τα γνωστά προβλήματα (τεχνικά και οικονομικά) ενός αυτοκινήτου 35-45 ετών , αλλά με όρους και υποχρεώσεις 'σύγχρονης' συμμετοχής.
-
Υπαρχει βεβαια κι η αντιθετη αποψη. Οτι θ ανεβουν τα κοστολογια με τους μηχανικους στον δρομο (εμενα η Ελπη δεν πληρωνεται ) κι οτι θα εχουμε θεματα ασφαλειας. Σεβαστη, αν και μου φαινεται υπερβολικη. Εν πασει περιπτωσει, ας γινει επεξεργασια του θεματος κι ας υπαρξει μια αιτιολογημενη θεση. Δεν μ αρεσει το 'οχι γιατι ετσι θελω εγω'.
Ο Χριστος εβαλε ενα πολυ σοβαρο θεμα. Τωρα που φτιαχνω το σταρλετ, εχω ακουσει τα παντα.
-Δεν βρισκω μαμα διαφορικο
-Βαλε απο Rocky, σωπα μωρε ποιος θα το βρει?
-Δεν βρισκω κορωνοπηνιο 4,7.
-Βαλε μωρε 5,1 που υπαρχει.
_μα δεν ειναι στην ομολογκασιον
-Σιιιγα, ποιος το ξερει?
-βαλε ισια δοντια στο σαζμαν
-Μα δεν υπηρχαν τοτε!
-Σωωωπα μωρε, υπηρχαν πες! και άλλα πολλά/.
Να και κατι φημολογουμενοι υπερκυβισμοι, φτιαχτηκε η σουπα για να τσακωνομαστε μεταξυ μας.
Οτι και μονο οτι ειχε η ομολογκασιον δεκτό.Και σχετικη ελευθερια σ οτι δεν υπαρχει πια, συγκεκριμενα (μπουζοκαλωδια με συρμα, υγρα φρενων υψηλης θερμοκρασιας, μπουζι, τετοια πραγματα αυστηρα καθορισμενα)
Αντε, για να νοικοκυρευομαστε. -
Πάντως αν θυμάμαι καλά, πέρισι στο Παλάδιο βγήκε εκτός αγώνα ο νικητής για κάτι μπαράκια της ανάρτησης, δηλ. φάση καθαρά 'έλα μωρέ τώρα ποιός θα το βρει'
-
Δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα ομως doc .......
Ο.κ ομολογκασιον , αλλα δειξε μου εσυ που ειναι , ΣΤΙΣ ομολογκασιον οι ζαντες αυτες (7αρες9αρες)
που ετρεχαν ακομα και στο παγκοσμιο οι εργοστασιακες alpine π.χ. ...η που (σε ολες τις ομολογκασιον που εχω ψαξει )...δεν αναφερει πουθενα οτι τα κυβικα της ειχαν γινει 1800 cc παρ'οτι διεθνως δηλωνοταν σαν gr4 1800 και **ηταν **!(απο χιλιαδες γραπτα στην βιβλιογραφια).
Δεν νομιζω οτι ετρεχαν παρανομα εργοστασιακες συμμετοχες ..... απλα καπου αλλου και κατα πασα πιθανοτητα στα j των ετων .... θα υπηρχαν οι ελευθεριες που εκαναν αυτα και αλλα πραγματα στην εποχη τους .
Φαντασου τωρα ανθρωπους που ειναι νεοι στον χωρο και θελουν να φτιαξουν , αυτα που βλεπουν στα βιβλια και στις φωτο της αγωνιστικης ιστοριας .
Καταλαβες γιατι γραφω οτι πρεπει να υπαρξει συσχετηση με τα j εποχων ? ειναι κι αλλα πολλα που δεν εχουν οφθαλμοφανη αποδειξη απο μια ομολογκασιον του μοντελου και ειδικα , στα μεγαλυτερα απο το γκρουπ 1 !
-
Χριστο, συμφωνω απολυτα μαζι σου. Εννοουσα J ΚΑΙ ομολογκασιον. Μην ξεχνας οτι τα J αφηνουν ελευθεριες που δεν χρειαζονται αναγνωριση, ελευθεριες που χρειαζονται αναγνωριση αλλά οχι μινιμουμ παραγωγη και ελευθεριες που χρειαζονται αναγνωριση και ευρεια παραγωγη.
Απλα πρεπει καποιοι να στρωσουν κωλο να τα διαβασουν και να τα αποσαφηνισουν. Εγω, τον δικο μου, γι αυτον τον λογο (και ΜΟΝΟ )τον στρωνω.
Σε μια απλη καφεκουβεντα ειπα στον φιλο μας.Δωσε δουλεια στον κοσμο, βαλτους να στιψουν μυαλα και να συμμετασχουν στην αναδιοργανωση, δεν θα χασεις, ολοι εχουν τη χαρα να προσφερουν και να βλεπουν αποτελεσμα. Δεν μ ακουσε, αλλά ποτε δεν ειναι αργα, αρκει να εγγυηθει οτι η δουλεια δεν θα παει χαμενη...σαν κατι αλλες -
ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2010? ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ?ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ 'ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ?ΝΟΜΙΖΩ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΔΙΑΦΑΝΙΑ .
Προτάσεις για το 2011