-
Κάτι άσχετο που αφορά όμως τα 50ράκια.
Κάποια στιγμή ειχα ακούσει ότι πρέπει να περνάνε ΚΤΕΟ. Ισχύει? Θα ισχύσει? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κάτι άσχετο που αφορά όμως τα 50ράκια.
Κάποια στιγμή ειχα ακούσει ότι πρέπει να περνάνε ΚΤΕΟ. Ισχύει? Θα ισχύσει?Μάλλον την γλυτώνουμε!...
Φαντάσου να πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ τα χιλιάδες νοικιαζόμενα...!...!...!
http://taxalia.blogspot.com/2010/06/kteo-50cc.html
υ.γ. νομίζω ότι υπάρχει και θέμα με την άδεια κυκλοφορίας. Εμείς έχουμε φάκελο στη Τροχαία (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) οι υπόλοιποι στις Νομαρχίες (Υπουργείο Μεταφορών/Υποδομών/Δικτύων)
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο να βγάλει κάποιος 'κανονικό δίπλωμα' όταν πρόκειται συνειδητά να κυκλοφορεί με μηχανάκι 50cc;
Για να μην χρειαστεί να κάνουμε αυτή την ατελέσφορη συζήτηση τόσες σελίδες τώρα;
Έλα ντε. Το ξεφτυλίσαμε το θέμα...
-
Καλησπέρα παίδες. Άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες για μηχανάκι για χρηση αστική στην πόλη και το πρωί πέρασα από την piaggio και είδα κάποια μοντέλα. Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:
FLY 50 δίχρονο περίπου 1300ε
FLY 50 τετράχρονο περίπου 1550ε
ZIp 50 δίχρονο 1100ε περίπου
Typhoon δίχρονο 1700ε περίπουΑπό αυτά το πιο συμφέρον μου φάνηκε το FLY 2T μιας και είναι αρκετά φθηνό. Σε 50άρι να στραφώ σε 2χρονο καλύτερα; Ή και αυτά θα είναι πολύ αργά; Θα μου πείτε να ξεκαθαρίσω πρώτα τι χρήση θα το κάνω και δίκιο θα χετε. Η κύρια χρήση είναι εντός πόλης για βασικές δουλειές / μετακινήσεις για να μην κινώ το αυτοκίνητο.
Απ την άλλη, είχε το Liberty 125 σε προσφορά απ ότι μου είπε στα 2000ε από 2600. Απλά εκεί θα πρέπει να βγάλω και δίπλωμα για άνω των 50cc (αυτή τη στιγμή έχω για 50άρι κ για αυτοκίνητο). Μήπως εν τέλει να βγάλω το δίπλωμα και να στραφώ στο Liberty; Δε θέλω να μετανιώσω γι αυτό που θα πάρω. Το Liberty 125 πάει καλά στο δρόμο; Θέλω να πω, τραβάει ικανοποιητικά; Σκέφτομαι ότι να πάρω το liberty Θα μπορώ να κάνω και κάποια εξόρμηση σε επαρχιακό δίκτυο και... μ αρέσει σαν ιδέα!
Κάθε γνώμη/παρατήρηση ευπρόσδεκτη
-
Αν εισαι συνειδητοποιημενος γι'αυτο που θα παρεις κ ξερεις μεχρι που φτανει δε θα το μετανιωσεις Σε σχεση με τα 50αρια τωρα σαφως κ θα υπερεχει το λιμπερτι δεν το συζητω, θα βαζεις πιο ανετα 2ο ατομο πισω κ θα πας κ μακρυτερα αν χρειαστεις. Εαν δεν εχεις προβλημα να δωσεις τα χρηματα για ενα μεγαλυτερο, και χρονο για να βγαλεις το διπλωμα, ναι αξιζει
Υπολογισε βεβαια στο εξοδο και κρανος/ μπουφανακι (μην το υποτιμας σωζει κ κανει τη ζωη σου πιο ευκολη κυριως το χειμωνα) εαν δεν εχεις ηδη.
-
Μεταξύ των προαναφερθέντων, σαφώς το Liberty. Τα 4Τ 50άρια είναι πολύ αργά. Σαν ταινία του Θ. Αγγελόπουλου. Σε slow motion. Που τη παρακολουθεί φυλακισμένος ισοβίτης....
Τα 2Τ είναι σαφώς πιο ανεκτά, αλλά και πάλι δεν είναι αξιοπρεπή. Κατ'αρχάς βρωμάνε! Επίσης καίνε και παραπάνω, οπότε είναι καλύτερα εξ'αρχής να έπαιρνες ένα 4Τ των 100-125cc.
Το Zip έχει ζάντες 10', είναι απαράδεκτα μικρές! Θυμάμαι κάποτε έδιναν ένα τέτοιο ως δώρο σε διαγωνισμό του Praktiker και το είχαν μέσα στο κατάστημα. Το καροτσάκι του σουπερμάρκετ είχε μεγαλύτερες ρόδες! Το Fly είναι κάπως καλύτερα, αν δεν κάνω λάθος έχει 12' αλλά και πάλι είναι μικρές. Τι σημασία έχει το μέγεθος των τροχών; Φαντάσου ότι οι περισσότερες λακκούβες θα έχουν συγκρίσιμο μέγεθος με τις ρόδες σου!
Δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τα Piaggio γενικώς. Ούτε ιδιαίτερα αξιόπιστα είναι, ενώ το κόστος συντήρησης τους είναι δυσάρεστα αυξημένο. Και ως αρχική αγορά είναι τσιμπιμένα.
Λχ, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό:
Kymco Agility City 125, με 1725€.http://www.kymco.gr/product.asp?catid=886
http://www.kymco.gr/pricelist.asp+1 στα όσα έγραψε ο από πάνω πέρι εξοπλισμού ασφαλείας. Κράνος-μπουφάν-γάντια όπωσδήποτε.
-
Εγώ πάντως αν μου έλεγαν τώρα αν έκανα καλά που πήρα το 50άρι θα έλεγα:
ΝΑΙΑνέξοδο, ελάχιστη βενζίνη, πολύ χαμηλό κόστος service, πολύ χαμηλή ασφάλιση (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα), γρήγορη διαδικασία απόκτησης άδειας κυκλοφορίας, καθόλου μπλέξιμο με Νομαρχίες.
Και μέχρι στιγμή δεν έχω διαπιστώσει πουθενά ότι είναι αργό παρόλο που το στρώνω.
Το μόνο που με έχει κάπως εκνευρίσει είναι αυτή η υποχρεωτική περίοδος στρωσίματος...Ένα άλλο θετικό που έχω βρει στο 50άρι είναι ότι δεν με παρασέρνει να 'κυκλοφορώ σαν το τρελό' όπως κάνει η πλειοψηφία των 'μηχανόβιων' που παρατηρώ. Δηλαδή να πατάω γκάζια παντού, να χώνομαι ανάμεσα στα αυτοκίνητα, να βγαίνω στα φανάρια μπροστά, να πετάγομαι παράλληλα στα αυτοκίνητα, να προσπαθώ να περάσω όλα τα αυτοκίνητα. Αυτά εμένα ποτέ δεν με ενδιέφεραν και ούτε με ενδιαφέρουν.
Για χρήση μέσα στη πόλη ή σε τουριστικές περιοχές νομίζω ότι καλύπτει τα πάντα για κάποιον που θέλει ένα απλό μεταφορικό μέσο με συγκεκριμένες δυνατότητες.
υ.γ. δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του 2ου ατόμου (συνεπιβάτη) γιατί συνειδητά δεν πρόκειται ΠΟΤΕ στο σκούτερ να ανεβάσω 2ο άτομο. Το 2ο άτομο να πάρει ένα ταξάκι ή το αυτοκίνητό του ή με τα πόδια.
-
Υστερα απο ~700 χλμ με το Neo's 4t, εχω να πω τα εξης:
Για τις διαδρομες απο το σπιτι μου στην δουλεια μου και τουμπαλιν, ειναι αρκετο!
Βεβαια, το χρησιμοποιω σχεδον ΠΑΝΤΟΥ (απο ΒΠ -> ΝΠ), κατεβαινω κεντρο χωρις να το σκεφτω κλπ κλπ
Υπαρχει θεμα στον περιοριστη ταχυτητας που εχει και φρεναρει το μηχανακι στα 50χαω.. Οταν περνας κατω απο τις γεφυρες φαινεται οτι πηγαινεις οχι απλα αργα, αλλα με ... την οπισθεν!
Κατα τ' αλλα και μπροστα στα φαναρια πηγαινω (δεν ξερω για τα υπολοιπα 50αρια, αλλα εχει πολυ γρηγορη εκκινηση) και αναμεσα στα σταματημενα παω.. απλα με ανωτατη ταχυτητα τα 50χαω - οπως προειπα...
Ο περιοριστης χιλιομετρων θα βγει στα 1000χλμ οπου και θα δω πως πηγαινει το πρι πριΣαφως τα διχρονα ειναι πιο γρηγορα, ενω αν θες το απολυτως πιο γρηγορο, αυτο ειναι το Zip το οποιο εχει την καλυτερη σχεση κιλων/ιππο!
(βασικα ειναι ΠΟΛΥ ελαφρυ!)
Αυτα!Συμπερασμα: Θα ηθελα να ειχα διπλωμα μηχανης να παρω ενα 125, αλλα απο την στιγμη που δεν το εχω, δεν προκειται να παω και να βγαλω!
-
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας:
**@efthymis **
Ναι, εννοείται κράνος και μπουφάν τα έχω ήδη στο μυαλό μου. Το μπουφάν το έχω κι αυτό σαν στάνταρ επιλογή ακόμη και στο 50άρι.
Όταν λες ότι τα piaggio είναι αναξιόπιστα; Μιλάμε για σοβαρές βλάβες; Οπότε προτείνεις να πάω σε ιαπωνικό ή στο kymco που μου πρότεινες; Για το kymco, το έχουν δύο γνωστοί μου, ένας σε 50άρι και ένας σε 150. Σε περιοδικό διάβαζα ότι το Kymco (το 150 είχε) ότι καίει πολύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ισχύει;
Επίσης το κόστος συντήρησης των kymco ειναι μικρότερο απ ότι ενος Piaggio ή ενος Yamaha ;**@ Storm **
Έχεις το kymco και είσαι ευχαριστημένος λες! Πόσο το αγόρασες ;
**@ tm **
Και συ ευχαριστημένος! Πώς σου φαίνεται γενικά το Neos ; Άνετο στις λακουβες; Σταθερό στο δρόμο;
Και τέλος, μια γενικότερη ερώτηση, πόσο κοστίζει η ετήσια ασφάλιση (απλή) στο 50αράκι και πόσο στο 125;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
**@ Storm **
Έχεις το kymco και είσαι ευχαριστημένος λες! Πόσο το αγόρασες ;
...Κοίτα. Το Agility City έχει μεγάλο όγκο. Αυτό οφείλεται στους 16άρηδες τροχούς αλλά και στον όγκο της υπόλοιπης σχεδίασης. Μέχρι στιγμής όσοι το κοιτούν δεν πιστεύουν ότι είναι 50αρι.
Αυτό έχει τα καλά του. Δεν είναι 'ψείρα' στο δρόμο... Γενικά το Agility City φαίνεται στο δρόμο.
Από εκεί και πέρα ευχαριστημένος είμαι αφού κάνω την δουλειά μου και με καλύπτει απόλυτα. Εγώ το ήθελα μόνο για μετακίνηση μέχρι το γραφείο το γυμναστήριο και για δουλειές κοντά στο σπίτι μου.
Μου κόστισε 1590euro με το 21%ΦΠΑ
Τώρα έχει 1620 με το 23%ΦΠΑ
...
...
...
Στα Piaggio εμένα με χάλασε η πολύ κλασσική σχεδίαση, ο μικρός όγκος (αισθανόμουν τεράστιος πάνω στα Piaggio) και η έλλειψη μάσκας/τζάμι που να καλύπτει τα όργανα. Επίσης προτιμούσα ο μπροστινός φανός να είναι στον κορμό και όχι στο τιμόνι.Η ασφάλιση στο 50άρι μου κόστισε 78euro ετήσια.
Σε 125άρι μου είχαν πει κόστος από 135euro και πάνω... -
Ευχαριστώ Storm. Με τη πρώτη ευκαιρία θα κοιτάξω και σε άλλες αντιπροσωπείες, και θα προσπαθήσω να οδηγήσω ένα 125άρι να δω πως είναι στο δρόμο.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Συμπερασμα: Θα ηθελα να ειχα διπλωμα μηχανης να παρω ενα 125,ναι, αλλα οταν σου το ειπα εγω με ειπες τρολ.
-
Το σκουτερ μπηκε 'μεσα' για το πρωτο σερβις, καθως συμπληρωθηκαν 1000 οδυνηρα χλμ!
βγηκε ο περιοριστης ταχυτητας, οποτε μπορω κι εγω να γινω παρανομος!
ειναι αρκετα αδυναμο για τα γουστα μου..
Προσανατολιζομαι σε καμμια RS50, να γουσταρουμε! -
Πότε θα το πάρεις;
Πόσο θα κοστίσει το service; Η βελτίωση πόσο θα πάει;Εγώ έκανα στα 300χλμ ένα 1o τυπικό service & υποχρεωτικών εργασιών.
23euro κόστισε. -
ειναι ηδη ετοιμο, αλλα θα το παρω αυριο (καποια στιγμη) γιατι ειναι αδυνατον να το παρω νωριτερα..
Θα πληρωσω μονον τα λαδια 12,5 ευρω
Η βελτιωση θα παει περι τα 3,5Κ ευρω..
για να εξηγουμαι:http://www.aprilia.com.gr/index.asp?pat ... 5_19_29_51
-
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά για να τα λες κάτι θα ξέρεις ...
-
εννοω οτι χρησιμοποιω πλεον μονον το σκουτερ ΠΑΝΤΟΥ (πλην σουπερ μαρκετ)...
ειναι ωρες που με εκνευριζε με τον περιοριστη, θελω να δω πως παει χωρις...
Αλλιως παμε γι αλλα...
Δηλαδη:- Η το Aprilia RS50 (το πιο δυνατον 50αρι παραγωγης), λαδιερα και τα σχετικα
- Η διπλωμα και καποιο 125.. ειτε σκουτερ, ειτε καποιο SS (YZF-R125 ή CBR 125R)
απο .. καινουριο χρονο, ομως!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
εννοω οτι χρησιμοποιω πλεον μονον το σκουτερ ΠΑΝΤΟΥ (πλην σουπερ μαρκετ)...
ειναι ωρες που με εκνευριζε με τον περιοριστη, θελω να δω πως παει χωρις...
Αλλιως παμε γι αλλα...
Δηλαδη:- Η το Aprilia RS50 (το πιο δυνατον 50αρι παραγωγης), λαδιερα και τα σχετικα
- Η διπλωμα και καποιο 125.. ειτε σκουτερ, ειτε καποιο SS (YZF-R125 ή CBR 125R)
απο .. καινουριο χρονο, ομως!
Και το Derbi GPR να δεις !
-
για δωσε κανενα ελληνικο λινκ για το ντερμπι..
ουσιαστικα ειναι το ιδιο με το απριλια με αλλο ονομα! -
Δεν έχει (Piaggio Hellas γαρ ...), αλλά θα το βρεις στα εξουσιοδοτημένα Piaggio/Aprilia/Derbi κλπ, κλπ (ελπίζω δηλ.)...
Πληροφορίες για 50cc (κι άλλος ενας!)