-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Παιδια, δεν μιλαμε για εθνικες οδους και οδους ταχειας κυκλοφοριας
Σε αστικο περιβαλλον δεν υπαρχει δρομος που να απαγορευεται να κινειται το μοτοποδηλατο.
Ουτε καν σε λεωφορους!
Οταν στην Κηφισιας που μπορει να εχει οριο 80, εγω κινουμαι στην ΔΕΞΙΑ λωριδα με 45, δεν υπαρχει απολυτως κανενα θεμα!
Οπως ειπα και πριν, ποτε δεν με αγχωσε η κινηση και ποτε δεν φοβηθηκα... τωρα που το σκεφτομαι, ομως, ισως επειδη δεν χρησιμοποιω ποτε αυτα τα ... πως τα λενε... α! καθρεπτες! (πλακα κανω, νταξ)ΟΚ, να δεχτώ πως δεν απαγορεύεται, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι καλό να κυκλοφορείς σε τέτοιους δρόμους!
Και η Κηφισίας, η Βουλιαγμένης, η Ποσειδώνος (για να πω τις πιο μεγάλες...) μπορούν να είναι εξαιρετικά ταχείας κυκλοφορίας αν δεν είναι μποτιλιαρισμένες...Σου είπα την άποψή μου, πως το δίκυκλο πρέπει να μπορεί να ακολουθεί την ροή κίνησης της κυκλοφορίας, να ενσωματώνεται σ' αυτήν και να ΜΗΝ είναι κινητό εμπόδιο. Μπορεί να μην νοιώθεις πως κάνεις κάτι επικίνδυνο, αλλά πίστεψέ με ΕΙΝΑΙ επικίνδυνο.
Αν όντως σου αρέσει το σκουτεράκι σου και θέλεις να κινείσαι μ' αυτό, πήγαινε σε κάτι μεγαλύτερο, μέχρι 150κ.εκ, υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά μηχανάκια που θα σε μεταφέρουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σε αστικο περιβαλλον δεν υπαρχει δρομος που να απαγορευεται να κινειται το μοτοποδηλατο.
Ουτε καν σε λεωφορους!
Οταν στην Κηφισιας που μπορει να εχει οριο 80, εγω κινουμαι στην ΔΕΞΙΑ λωριδα με 45, δεν υπαρχει απολυτως κανενα θεμα!
Οπως ειπα και πριν, ποτε δεν με αγχωσε η κινηση και ποτε δεν φοβηθηκα... τωρα που το σκεφτομαι, ομως, ισως επειδη δεν χρησιμοποιω ποτε αυτα τα ... πως τα λενε... α! καθρεπτες! (πλακα κανω, νταξ)στην Αττική Οδο σου απαγορεύουν την είσοδο.
-
αν παραξηγηθηκατε λυπαμαι, δεν το εκανα επιτηδες
σοβαρα το ειπα, επειδη υπαρχουν μηχανακια μεγαλυτερα σε cc με ιδιες καταναλωσεις, μεγαλη αξιοπιστια κ περιπου ιδια τιμη
δεν φανταστηκα οτι θα ηταν οικονομικο το θεμα οταν δινει καποιος 17κ ε για αυτοκινητο κ 2 για μηχανακι, το να δωσει λιγα ε παραπανω για να ειναι καλυμμενος σε καθε περιπτωση! -
Ο χρήστης elisa έγραψε:
σοβαρα το ειπα, επειδη υπαρχουν μηχανακια μεγαλυτερα σε cc με ιδιες καταναλωσεις, μεγαλη αξιοπιστια κ περιπου ιδια τιμη
δεν φανταστηκα οτι θα ηταν οικονομικο το θεμα οταν δινει καποιος 17κ ε για αυτοκινητο κ 2 για μηχανακι, το να δωσει λιγα ε παραπανω για να ειναι καλυμμενος σε καθε περιπτωση!Δεν ξέρω για τους άλλους elisa , εγώ πάντως ως γνωστόν είμαι large τύπος και σκέφτομαι για Τ-max και πάνω!
Επιπλέον, έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;
-
Τ-μαχ; πλακα κανεις (ελπιζω)
που να πας στην κινηση με τετοιον ογκο; -
αλλωστε αρχικα δεν ειπα για τα μηχανακια, για το διπλωμα ειπα
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Τ-μαχ; πλακα κανεις (ελπιζω)
που να πας στην κινηση με τετοιον ογκο;Δεν κάνω πλάκα, το σκεφτόμουν, αλλά τώρα λόγω κρίσης λέω να τ' αφήσω!
Και το κότερο θα το πουλήσω, δεν βλέπω να ...μου κάθεται καμία εξάλλου!
Πέρα από την πλάκα βέβαια, το Τ-max είναι μια χαρά για την χρήση που το θέλω , δηλαδή ήπιες βόλτες πχ για μπάνιο και όχι για μετακίνηση προς την δουλειά, αν και εκεί μια χαρά θα ήταν, απλώς προτιμώ την ασφάλεια του αυτοκινήτου...
Μηχανή είχα παλιότερα, γι' αυτό και έχω και δίπλωμα για ό,τι κυβισμό θέλω.
-
ε, αυτο λεω! βγαζεις μεγαλο διπλωμα κ οδηγεις οτι σου πεσει στα χερια, μικρο η μεγαλυτερο
το μικρο διπλωμα περιοριζει αφανταστα
αλλα παλι, εννοειται, ο καθενας κανει οτι του καπνισει ετσι η αλλιως
κατι που εμενα μου φαινεται περιεργο, για καποιον μπορει να ειναι μοναδικη επιλογη κ το αντιθετο -
Ο χρήστης elisa έγραψε:
δεν φανταστηκα οτι θα ηταν οικονομικο το θεμα οταν δινει καποιος 17κ ε για αυτοκινητο κ 2 για μηχανακι, το να δωσει λιγα ε παραπανω για να ειναι καλυμμενος σε καθε περιπτωση!Συνεχίζεις να κοιτάς μονόπλευρα το θέμα δίτροχου... ή μάλλον να κοιτάς εκεί που θέλεις εσύ...
Τα πολλά κυβικά δεν είναι πανάκεια...Δεν είναι υποχρεωτικό όλοι όσοι έχουν δίτροχα να είναι πωρωμένοι και να θέλουν να έχουν μεγάλες σε κυβικά μηχανές.
Την προηγούμενη βδομάδα συνάδελφος στη δουλειά με μηχανή 250cc ήρθε στο γραφείο με σπασμένο το χέρι...
Τα πολλά κυβικά και η 'δήθεν' ασφάλεια τον ώθησαν να περάσει ανάμεσα σε ένα μποτιλιάρισμα με ταχύτητα τέτοια που όταν άνοιξε κάποιος την πόρτα του αυτοκινήτου του, απλά έσκασε πάνω στην πόρτα και έσπασε το χέρι του... Δεν πρόλαβε να φρενάρει.
Κλασσικό φαινόμενο. Οι μηχανόβιοι απλά τρέχουν παντού και προσπαθούν παντού να χωθούν.
Μόλις με είδε με το σκούτερ, απλά μου είπε:
'Θα πάω να πάρω και εγώ ένα 50άρι γιατί με την μηχανή παρασύρομαι και έχω και δύο παιδιά να μεγαλώσω...Άσε που την έχω χρυσοπληρώσει!...!' ... -
για το διπλωμα ειπα, αν προσεξες
οτι δλδ κατα τη γνωμη μου αν μπορει καποιος (λογω ηλικιας) να βγαλει κανονικο διπλωμα, ειναι καλυτερο απο το να βγαλει το μικρο για 50 cc max. -
Ο χρήστης elisa έγραψε:
για το διπλωμα ειπα, αν προσεξες
οτι δλδ κατα τη γνωμη μου αν μπορει καποιος (λογω ηλικιας) να βγαλει κανονικο διπλωμα, ειναι καλυτερο απο το να βγαλει το μικρο για 50 cc max.Μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο να βγάλει κάποιος 'κανονικό δίπλωμα' όταν πρόκειται συνειδητά να κυκλοφορεί με μηχανάκι 50cc;
-
γιατι μπορει να παρει, εστω κ για δοκιμη απο φιλο, ενα μεγαλυτερο κ να πεσει στην περιπτωση ειτε α. μπλοκου ειτε β. τρακαρισματος οπου α. πληρωνει κερατιατικα η β. τα πληρωνει ολα αφου δεν τον καλυπτει καμια ασφαλεια
νομιζω ομως οτι τραβαμε απο τα μαλλια κατι που δεν χρειαζοταν τοση αναλυση
ο καθενας κανει οτι θελει κ εγω εχω την γνωμη μου
την ειπα κ τελος, χρειαζεται αληθεια να την εξηγησω τοσες πολλες φορες;
α, μα πια! ληγμενα παιρνετε;πλακα ειναι, ε; μην παρεξηγηθει κανενας παλι...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ουτε καν σε λεωφορους!
Οπως ειπα και πριν, ποτε δεν με αγχωσε η κινηση και ποτε δεν φοβηθηκα... τωρα που το σκεφτομαι, ομως, ισως επειδη δεν χρησιμοποιω ποτε αυτα τα ... πως τα λενε... α! καθρεπτες! (πλακα κανω, νταξ)στην Αττική Οδο σου απαγορεύουν την είσοδο.
ρε elteo, ημαρτον, διαβασε τι γραφω!
H A.O. ειναι δρομος ταχειας κυκλοφοριας! το γραφω στην πρωτη προταση! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ΟΚ, να δεχτώ πως δεν απαγορεύεται, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι καλό να κυκλοφορείς σε τέτοιους δρόμους!
Και η Κηφισίας, η Βουλιαγμένης, η Ποσειδώνος (για να πω τις πιο μεγάλες...) μπορούν να είναι εξαιρετικά ταχείας κυκλοφορίας αν δεν είναι μποτιλιαρισμένες...Σου είπα την άποψή μου, πως το δίκυκλο πρέπει να μπορεί να ακολουθεί την ροή κίνησης της κυκλοφορίας, να ενσωματώνεται σ' αυτήν και να ΜΗΝ είναι κινητό εμπόδιο. Μπορεί να μην νοιώθεις πως κάνεις κάτι επικίνδυνο, αλλά πίστεψέ με ΕΙΝΑΙ επικίνδυνο.
Αν όντως σου αρέσει το σκουτεράκι σου και θέλεις να κινείσαι μ' αυτό, πήγαινε σε κάτι μεγαλύτερο, μέχρι 150κ.εκ, υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά μηχανάκια που θα σε μεταφέρουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Συμφωνουμε, πρεπει να ακολουθει την κινηση, δεν υπαρχει αμφιβολια...
Μεχρι στιγμης αυτο το κανει.. Οταν πιανει φαναρι, δε, δεν την ακολουθει.. την προσπερναει!
Τις ωρες που κυκλοφορω, οπως ειπα και πριν, το μονο προβλημα ειναι στις γεφυρες που πηγαινω απο κατω, για να γλυτωσω τα φαναρια... εκει δειχνει.. Οταν, ομως, βγει ο περιοριστης στα 1000Κμ, τοτε θα διορθωθει κι αυτο.. -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Ουτε καν σε λεωφορους!
ρε elteo, ημαρτον, διαβασε τι γραφω!
H A.O. ειναι δρομος ταχειας κυκλοφοριας! το γραφω στην πρωτη προταση!δεν στην λέω ...απλά πιάνομαι από το σχόλιο σου να γράψω κάτι που ίσως να μην ξέρουν πολλοί.
άσε τα ήμαρτον.
-
ενταξει!
αφηνω τα ημαρτον..
ευλογησον!!να ενημερωσω ολους τους ενδιαφερομενους πως στην τροχαια της καλλιθεας θελουν οπωσδηποτε το μηχανακι για ελεγχο!!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ενταξει!
αφηνω τα ημαρτον..
ευλογησον!!αμήν...
να ενημερωσω ολους τους ενδιαφερομενους πως στην τροχαια της καλλιθεας θελουν οπωσδηποτε το μηχανακι για ελεγχο!!!
-
καλα, οι τυποι ειναι για τα καναλια..
Να ενημερώσω, λοιπόν, πως είχαμε καινούριες αγορές (καλοκαιρινό μπουφάν γυναικείο) Colori, απο το γνωστό μαγαζί στο σταθμό του μετρό στον Αγ. Δημήτριο (ειχε έκπτωση 20% νομιζω) και πήγε στα 120 ευρώ ή κάπου εκεί γύρω..
Το συγκεκριμένο μαγαζί έχει τρελές τιμές στα γυναικεία χειμωνίατικα χρωματιστά μπουφάν, να το έχετε υπ όψιν σας. Κρατούν όλο τον χρόνο, μας είπε, αλλά είναι σχεδόν μισή τιμή (απο 280 που είχαν αρχικά).Επίσης - πάλι σε προσφορά - στο Μότοδίκτυο, κράνος Shark S800 (4 αστέρια) full face απο 230 στα 120..
Ουφ! Στα της κατανάλωσης. Μου έκαψε 5,5 ευρώ βενζίνης (3,75 λτ) και έκανε 160 χλμ. Δηλαδη πάλι με πρόχειρους υπολογισμούς κάτω απο 2,4λτ/100 χλμ..
Νόμιζα πως επειδή το γκάζωνα στις λεωφόρους, θα μου έκαιγε περισσότερο απο την προηγούμενη φορά, αλλά φαίνεται πως ο ανοιχτός δρόμος και η σταθερή ταχύτητα κάναν το θαύμα τους...
ιντζέξιον μαϊ λαβ! !κατά τ' άλλα - επειδή όπως και να το κάνεις τα colori δεν είναι dainese σε καμμία περίπτωση - εντοπίσαμε στην καλλιρόης 2 μαγαζιά dainese (το ένα έγραφε ανεξάρτητη εισαγωγή) και τα οποία θα τα τσεκάρουμε όταν σφίξουν λίγο τα κρύα!
Σας ευχαριστώ για την ακρόασις....
-
Καλά πάει το δικό σου από κατανάλωση...!...
Το δικό μου σίγουρα καίει παραπάνω. Είναι και ποιο βαρύ...
Πρέπει να καίει περίπου στα 2.6lt/100km.
Αλλά ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα......
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο να βγάλει κάποιος 'κανονικό δίπλωμα' όταν πρόκειται συνειδητά να κυκλοφορεί με μηχανάκι 50cc;Για να μην χρειαστεί να κάνουμε αυτή την ατελέσφορη συζήτηση τόσες σελίδες τώρα;
Πληροφορίες για 50cc (κι άλλος ενας!)