-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
στην αρχή εβλεπα το Agility 200 αλλά μπηκε κ στην εξίσωση και ο παράγοντας 'γυναίκα'...
......θηλυκά...
Όταν μπαίνουν και αυτοί οι παράγοντες στη μέση, τότε λογικά πας για το βαρύ πολεμικό... Μάχιμη κατάσταση...και ετοιμοπόλεμος...
-
Ψήνομαι κι εγώ πολύ για το R300 αλλά αν το πάρω θα κοιτάξω για κανένα μεταχειρισμένο. Διαβάζω ότι είναι πολύ αξιόπιστα.
-
καλα, το ZIP εχει 10 ιντσες τροχους.. με τιποτα...!
-
Δεν σου είπα να το πάρεις, είπα ότι ακόμα και με αυτό κάνεις τη δουλειά σου και μάλιστα εγώ κάνω 5 φορές πιο δύσκολη δουλειά από αυτή που θες να κάνεις εσύ. Οπότε και 12 ίντσες φαντάσου ότι θα σου είναι υπεραρκετές εκτός αν από το πρώτο σου μηχανάκι και μάλιστα 50 κυβικών εκατοστών περιμένεις να κάνεις πράματα που κάνει ο Rossi στις πίστες
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Δεν έχεις δίπλωμα; χμμμ... σε επόμενο Post θα αναλύσω ακριβώς την διαδικασία...Περί διπλώματος, αδείας κυκλοφορίας, ασφάλεια κλπ...
1.Αρχικά μαζεύεις την χαρτούρα για την άδεια κυκλοφορίας. Την άδεια την παίρνεις από την Τροχαία Κηφισιάς. Αν δεν μπορείς να πας εσύ, εξουσιοδοτείς κάποιον άλλο να τα κάνει όλα (άδεια+δίπλωμα).
Η χαρτούρα για την άδεια είναι εδώ:
http://www.astynomia.gr/index.php?optio ... =131&lang=-
Ταυτόχρονα μαζεύεις την χαρτούρα για το δίπλωμα οδήγησης:
http://www.astynomia.gr/index.php?optio ... =131&lang= -
Με όλη τη χαρτούρα πας ΧΩΡΙΣ τη μηχανή στην Τροχαία και εκείνη τη στιγμή σου επικυρώνουν το πιστοποιητικό του εκτελωνισμού, σου ανοίγουν φάκελο, σου δίνουν χαρτί που επιβεβαιώνει ότι έχεις υπο έκδοση άδεια (για να μπορείς να κυκλοφορείς!) και φυσικά αριθμό κυκλοφορίας. Εκείνη τη στιγμή σε στέλνουν για πινακίδα κάπου εκεί κοντά (αυτοί ξέρουν ) καθώς και για το Θεωρητικό Βιβλιαράκι Εξέτασης (πάλι αυτοί ξέρουν )
Την πινακίδα την παίρνεις μετά από 2 μέρες... ενώ την άδεια μετά από 1 μήνα!...
Ταυτόχρονα στην Τροχαία σε βάζουν και σε ημερομηνία για εξέταση.
Συνήθως μετά από δύο βδομάδες. Σου δίνουν δύο ημερομηνίες για καλό και για κακό... -
Αφού έκανες το παραπάνω παίρνεις τηλέφωνο την ασφαλιστική. Στέλνεις με φαξ το χαρτί επιβεβαίωσης αδείας κυκλοφορίας, το πιστοποιητικό εκτελωνισμού και τον αριθμό κυκλοφορίας. Οπότε παίρνεις ασφάλεια (προσοχή! δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης!)
-
Έχεις πινακίδα, έχεις άδεια κυκλοφορίας, έχεις ασφάλεια... οπότε στην τροχαία σου λένε έλα με το σκούτερ στην εξέταση. Με λίγα λόγια κάνε μερικές βόλτες (εξάσκηση) κοντά στο σπίτι σου, μάθε το σκουτεράκι σου καλά, βάλε και ένα κράνος καλό και έλα μετά από δύο βδομάδες για μία τυπική εξέταση σε θεωρία και οδήγηση...μαζί με το μηχανάκι σου...
**Θεωρία, Βιβλιαράκι: **ΝΕΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ Η/Υ... Περιέχει 172 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών από τις οποίες η εξέταση είναι 10 ερωτήσεις (μην με ρωτήσεις ποιες!)...
Πρακτική εξέταση: Κάποια ευθεία και ίσως ένα 8άρι, αν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος. Διαφορετικά γύρω-γύρω στην πλατεία εκεί στην Τροχαία...
Αυτά. Εγώ είμαι στο στάδιο (5)!...
-
-
συγγνωμη! για χαλανδρι η τροχαια ειναι στην κιφησια?
τα παραβολα και τα σχετικα, τρεχεις σε εφοριες και τετοια ή τα εχουν εκει και πληρωνεις?
αψογος!!
stoilas, απολυτως κατανοητο!! δεν θελω να γινω ροσι, αργησα λιγακι για να το κανω αυτο! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
συγγνωμη! για χαλανδρι η τροχαια ειναι στην κιφησια?
τα παραβολα και τα σχετικα, τρεχεις σε εφοριες και τετοια ή τα εχουν εκει και πληρωνεις?
αψογος!!
stoilas, απολυτως κατανοητο!! δεν θελω να γινω ροσι, αργησα λιγακι για να το κανω αυτο!Τροχαία στην ΚΗΦΙΣΙΑ. Και συγκεκριμένα στην ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ, στην Πλατεία Ελαιών...
Δεν ξέρω αν υπάρχει και Τροχαία Αγίας Παρασκευής. Ίσως το Χαλανδρι να πηγαίνει εκεί...
Τα Αστυνομικά Τμήματα ΔΕΝ γνωρίζουν τίποτα για όλα αυτά. Ούτε καν που είναι η Τροχαία...Παράβολα έχουν και εκεί... Τα έχουν όλα...εκτός από τις φωτογραφίες σου...
Εγώ έστειλα τον εξουσιοδοτημένο στην εφορία και τον έτρεχα... και μετά μάθαμε ότι εκεί τα έχουν όλα... -
ενταξει... δηλαδη, μπορεις να κυκλοφορεις χωρις διπλωμα μεχρι να πας να δωσεις!
την χαρτουρα πρεπει να την πας εργασιμες μερες και ωρες ή μπορεις ... γενικα?
-
Να κάνω μια ψιλο-άσχετη ερώτηση ;
Εγώ που έχω το παλιό, καλό δίπλωμα 'μηχανής' εδώ και μια 20ετία, αν θέλω να πάρω 50άρι, πρέπει να περάσω τις θεωρητικές και πρακτικές 'εξετάσεις' της τροχαίας ; -
Λοιπον για να πω τα περι λαδιου και βρομας λες και τηγανιζες ψαρια ειναι απλα κλαπ@ρχιδιες....Εχω παρει ποσες φορες το runner ενος φιλου 50αρι και ενα βελτιωμενο 80αρι και σε κανενα απο τα δυο μυριζα λαδι.Τεσταρισμενο ποσες φορες και που ειμαι και δικαβαλο καποιες φορες.
Εγω σου λεω διαλεξε κατι που σου αρεσει και κατα προτιμηση διχρονο γιατι τα τετραχρονα δεν πανε βημα πολυ απλα με αυτο το βαρος που εχουν.Οχι πως τα διχρονα πανε ιδιαιτερα καλα αλλα πανε πολυ καλυτερα απο τα τετραχρονα. Απο δω και περα your choise.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ενταξει... δηλαδη, μπορεις να κυκλοφορεις χωρις διπλωμα μεχρι να πας να δωσεις!Πως θα πας να δώσεις αν δεν έχεις μάθει να οδηγείς και κυρίως να συνηθίσεις το μηχανάκι σου;
Φυσικά μπορείς να απευθυνθείς σε σχολή οδηγών. Πήγα σε μία σχολή και μου είπαν ότι αφού έχω δίπλωμα αυτοκινήτου και ξέρω να οδηγώ ποδήλατο, να πάω από εκεί με το σκούτερ να μου το δείξουν πως λειτουργεί... Για μάθημα μου το απέκλεισαν.Οπότε μου έφεραν το σκουτεράκι Σαββάτο στο σπίτι, το επεξεργάστηκα καλά, έκανα μερικές βόλτες στο γκαράζ μου και Κυριακή πρωί που ο κόσμος κοιμάται βγήκα και έκανα 15 χιλιόμετρα σε μία ήσυχη περιοχή... Αυτό ήταν...
την χαρτουρα πρεπει να την πας εργασιμες μερες και ωρες ή μπορεις ... γενικα?
Χαρτούρα στην Τροχαία καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από 10 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Να κάνω μια ψιλο-άσχετη ερώτηση ;
Εγώ που έχω το παλιό, καλό δίπλωμα 'μηχανής' εδώ και μια 20ετία, αν θέλω να πάρω 50άρι, πρέπει να περάσω τις θεωρητικές και πρακτικές 'εξετάσεις' της τροχαίας ;Νομίζω πως όχι. Μου φαίνεται ακραίο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο...
Εκτός αν το δίπλωμα σου έχει ημερομηνία λήξης... -
πως σου το φεραν? αναλαμβανει μεταφορα το μαγαζι να σου το φερει σπιτι σου?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
πως σου το φεραν? αναλαμβανει μεταφορα το μαγαζι να σου το φερει σπιτι σου?Γινεται νομιζω και αυτο.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
πως σου το φεραν? αναλαμβανει μεταφορα το μαγαζι να σου το φερει σπιτι σου?Λοιπόν στις εμπορίες:
Η Peugeot μου ζήτησε 40euro για να μεταφέρουν το σκούτερ με φορτηγάκι...Η Piaggio έβαλε τα γέλια, χασκογέλαγαν, με ειρωνεύτηκαν (επειδή δεν είχα δίπλωμα), τσακωθήκαμε και τελικά μετά από ώρα μου ζήτησαν 20euro για να στείλουν το μηχανάκι οδικώς με κάποιο παλικαράκι που είχαν στο συνεργείο...αφού πρώτα προσπάθησαν να με στείλουν σε γνωστό τους που έχει σχολή οδηγών για να πάρω με το ζόρι δίπλωμα από τη Νομαρχία... Επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ...
Στην Kymco από μόνοι τους, μου είπαν ότι υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς στην οικία του αγοραστή. Μου το έφεραν με μικρό φορτηγάκι σαν αυτά που μεταφέρουν τις μηχανές αγώνων...
-
ενταξει.. πες οτι εχεις ΗΔΗ διπλωμα..
πως θα κυκλοφορησεις ενα μηχανακι το οποιο δεν εχει χαρτια?
αφου τα χαρτια τα παιρνεις ΜΕΤΑ την αγορα?
Λεω κατι λαθος?
Η αν σε σταματησουν λες - συγγνωμη - σπιτι μου το παω και μετα βουρ για τα χαρτια? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Λεω κατι λαθος?
Η αν σε σταματησουν λες - συγγνωμη - σπιτι μου το παω και μετα βουρ για τα χαρτια?Δεν νομιζω να σου πει κανεις κατι μιας και ειναι καινουριο.Μα καλα δεν γινεται να σου κανει την διαδικασια αυτη ο αντιπροσωπος???
-
απ οτι καταλαβα, δεν το κανει κανεις, γιατι δεν ειναι στο υπουργειο - οπου προφανώς εχουν εκει κοσμο...
σιγα μην καθονται να τρεχουν στην χ τροχαια για χαρτια για ενα σκουτερ...! -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Λεω κατι λαθος?
Η αν σε σταματησουν λες - συγγνωμη - σπιτι μου το παω και μετα βουρ για τα χαρτια?Δεν νομιζω να σου πει κανεις κατι μιας και ειναι καινουριο.Μα καλα δεν γινεται να σου κανει την διαδικασια αυτη ο αντιπροσωπος???
Στην Αθήνα κανένας έμπορας δεν αναλαμβάνει διαδικασίες με Τροχαία. Μόνο με Νομαρχία.
(Τα 50άρια θεωρούνται μοτοποδήλατα και δεν έχουν κανονικές πινακίδες. Λείπει το εθνόσημο και το σήμα της Ευρωπαϊκής ένωσης.)Αυτό όμως έχει και τα καλά του:
- Σου δίνει πολλά δώρα (γιατί δεν σου κάνει δώρο τα έξοδα πινακίδων,τελών κλπ...)
- Στο μεταφέρει στο σπίτι δωρεάν (μην ξεχνάμε ότι είναι και 50άρι!)
- Η άδεια κυκλοφορίας ισχύει για ένα χρόνο, μετά θέλει ανανέωση οπότε καλό είναι να μαθαίνουμε τη διαδικασία. (η ανανέωση μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ)...
-
συγγνωμη,
περα απο την Kymco που σου εκανε αυτα τα δωρα, πηγες σε αλλες αντιπροσωπειες και σου ειπαν κι αυτες οτι σου κανουν δωρα?
γιατι εγω Yamaha και Aprilia, κανεις δεν ανεφερε το παραμικρο..
Πληροφορίες για 50cc (κι άλλος ενας!)