-
Καλησπέρα!!
Είναι λίγες μέρες που γυρίζει απο το μυαλό μου να χτυπήσω ενα σκουτεράκι 50cc ΑΥΣΤΗΡΑ, για να γίνεται σε καθημερινή βάση δρομολόγιο απο/προς την δουλεια.. σύνολο 10 χλμ και συγκεκριμένα απο Χαλάνδρι - Μαρούσι και τούμπαλιν...
Μέχρι στιγμής έχω δει τα:Yamaha Neo's
Gilera Runner
Aprilia Sportcity OneΔεν εχω καταλήξει σε δίχρονο ή τετράχρονο και θα ήθελα την γνώμη σας και εμπειρίες σχετικά με κατανάλωση.. Αν π.χ το δίχρονο μου καίει 4 λτ/100 χλμ, να μου λείπει το βίσυνο...
Το ιδανικό θα φάνταζε ενα Zip 4t, το οποίο - όμως - δεν το κοιτάω καθόλου, γιατί έχει πολύ μικρούς τροχούς και θα ήθελα να το αποφύγω...
Απόψεις/βοήθεια?Σας μερσώ!!
-
Καλησπέρα!!
Είναι λίγες μέρες που γυρίζει απο το μυαλό μου να χτυπήσω ενα σκουτεράκι 50cc ΑΥΣΤΗΡΑ, για να γίνεται σε καθημερινή βάση δρομολόγιο απο/προς την δουλεια.. σύνολο 10 χλμ και συγκεκριμένα απο Χαλάνδρι - Μαρούσι και τούμπαλιν...
Gilera Runner
Aprilia Sportcity OneΔεν εχω καταλήξει σε δίχρονο ή τετράχρονο και θα ήθελα την γνώμη σας και εμπειρίες σχετικά με κατανάλωση.. Αν π.χ το δίχρονο μου καίει 4 λτ/100 χλμ, να μου λείπει το βίσυνο...
Το ιδανικό θα φάνταζε ενα Zip 4t, το οποίο - όμως - δεν το κοιτάω καθόλου, γιατί έχει πολύ μικρούς τροχούς και θα ήθελα να το αποφύγω...
-
Καλησπέρα!!
Gilera Runner
-
Τα διχρονα με τα τετραχρονα δεν εχουν τραγικη διαφορα στην καταναλωση.Eγω θα σου προτεινα το gillera.Δοκιμασμενη επιλογη απο πολυ κοσμο και οικονομικοτατο.Φιλος μου με ενα ντεποζιτο βγαζει κοντα 150 με 200 χλμ.Απο εμενα gillera με κλειστα ματια.
-
Και εγώ το πήρα το 50αρι για την ίδια περιοχή...απλά φτάνω μέχρι τα όρια με Χαλάνδρι από Μαρούσι...
Κατά την αναζήτησή μου διαπίστωσα ότι τα σκουτεράκια με τις μικρές ρόδες ήταν ιδιαίτερα 'μικρά' για τον όγκο μου (1,80-85κιλά). Επίσης στα Piaggio FLY/ZIP δεν μου άρεσε η αίσθηση όταν καθόμουν επάνω. Μου θύμιζε κλασσική βέσπα...με μικρές ρόδες 12άρες.
Επίσης είδα και τα SYM Fiddle (12άρες ζάντες) και Symphony (16άρες). Σε αυτά διαπίστωσα ότι θα προτιμούσα το φωτιστικό να είναι στο κορμό παρά στο τιμόνι...
Είδα και το Aprilia SportCity. Αυτό είχε 14άρες ζάντες, όμορφο ήταν αλλά αν θυμάμαι καλά δεν πρέπει να είχε άγκιστρο για τσάντες στη ποδιά και το κυριότερο δεν είχε ανεξάρτητες χειρολαβές στην πίσω σχάρα για συνεπιβάτη. Αυτό σημαίνει ότι αν μπει βαλίτσα μεταφοράς τότε ο συνεπιβάτης δεν θα έχει χειρολαβές. Επίσης ο χώρος αποσκευών ήταν κάπως μικρός και δεν μου άρεσε που είχε βαμμένο το κάτω μέρος (τη ποδιά). Σίγουρα με τη χρήση η βαφή θα 'διαλυόταν' από πετραδάκια κλπ...κλπ....
Μεγάλο ρόλο παίζει και η σέλα και ο όγκος της. Την ήθελα αναπαυτική και να μην γλυστράει...
Μετά από όλα αυτά και κοιτώντας πλέον τις λεπτομέρειες (συναρμολόγηση, βιδώματα, κενά στα πλαστικά) κατέληξα στο Kymco που έχει (κατά την γνώμη μου) ένα καλό όγκο με τις 16άρες ζάντες και επειδή είναι και 50άρι ήθελα το εξουσιοδοτημένο συνεργείο και η εμπορία, να είναι κοντά στο Μαρούσι...
υ.γ. κοιτούσα μόνο για 4χρονο γιατί απλά δεν ήθελα να ασχολούμαι με μείγματα βενζίνης/λαδιού...
-
διαβασα το θεμα σου κι εχω δει ολο το στορι...
Το 2χρονο, δεν ειναι τιποτα.. βαζεις την βενζινουλα του, χωνεις το λαδακι του στην υποδοχη και καθαρισες..
Ενδιαφεροντα τα σημεια που εθιξες με τον γαντζο και τις χειρολαβες για τον πισω.. δεν ειχαν περασει καν απο το μυαλο μου.. αλλα απο την αλλη, δεν προκειται να πηγαινω για ψωνια με αυτο, ουτε υπαρχει περιπτωση να καβαλαει αλλος..
Ειναι πραγματα τα οποια θα ξανα- τσεκαρω.. π.χ. το Runner, δεν εχει καν επιπεδο χωρο για τα ποδια... εχει 'τουνελ' που ειναι το τεποζιτο της βενζινης!! εχει, ομως, 'θερμανση' για τα ποδια, καθως επισης, ειναι και υγροψυκτο... δισκοφρενα μπρος/πισω και αλλα τετοια 'ψαρωτικα' ....
ενας φιλος μου με πρηζει να προτιμησω κατι σε 4τ ....
Αυτο που ειναι ιδιαιτερα σημαντικο ειναι η καταναλωση.. Μολις εχεις στοιχεια, θα ηθελα να ενημερωσεις σχετικα...
Το τραβηγμα του 4τ πως ειναι? σε ικανοποιει, τελικα?
Κατα τα αλλα, ακριβως ιδια περιπτωση.. ουτε εγω εχω διπλωμα.. Πηγες, το εβγαλες? πρεπει να δωσεις και θεωρια ή μονο οδηγηση?
Ευχαριστω! -
οχι 2χρονο - το αθλιότερο πραμα να μυρίζεις ολόκληρος
οχι piaggio - αθλια φρενα
οχι 12αρες ζάντες - ουτε στον εχθρό σου
ναι εδώ http://www.kymco.gr/product.asp?catid=1143
(ετοιμαζομαι για το μεγααααλο του αδερφάκι για να πω την πάσα αλήθεια!)
ψάξε καλά καλα κ θα δεις οτι ειναι μονόδρομος η συγκεκριμένη εταιρεία.
αααα ειπα οτι ειναι HONDA το μηχανάκι;
-
ρε συ φιλε, γιατι δεν παιρνεις ενα IQ με αισθητηρες παρκαρισματος?
-
χρησιμες πληροφοριες, αλλα αν 4τ, τοτε η λυση για μενα ειναι μονοδρομος και ακουει στο ονομα Yamaha Neos 4t ...
Υγροψυκτο, με ψεκασμο και οχι καρμπυρατερ..
Με αυτα που ξερω και με αυτα που διαβαζω, νομιζω οτι τεχνολογικα ειναι λιγο πιο μπροστα.. -
εχω iQ! :rofl:
-
μισό μου φαινεται το ΝΕΟΣ απο το ΑΤΖΙΛΙΤΙ
τεσπά καλυτερα να τα δεις απο κοντα, ωστοσο 12αρες ζαντες θα σου τις απέτρεπα
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
διαβασα το θεμα σου κι εχω δει ολο το στορι...
Το 2χρονο, δεν ειναι τιποτα.. βαζεις την βενζινουλα του, χωνεις το λαδακι του στην υποδοχη και καθαρισες..
Ενδιαφεροντα τα σημεια που εθιξες με τον γαντζο και τις χειρολαβες για τον πισω.. δεν ειχαν περασει καν απο το μυαλο μου.. αλλα απο την αλλη, δεν προκειται να πηγαινω για ψωνια με αυτο, ουτε υπαρχει περιπτωση να καβαλαει αλλος..
Ειναι πραγματα τα οποια θα ξανα- τσεκαρω.. π.χ. το Runner, δεν εχει καν επιπεδο χωρο για τα ποδια... εχει 'τουνελ' που ειναι το τεποζιτο της βενζινης!! εχει, ομως, 'θερμανση' για τα ποδια, καθως επισης, ειναι και υγροψυκτο... δισκοφρενα μπρος/πισω και αλλα τετοια 'ψαρωτικα' ....
ενας φιλος μου με πρηζει να προτιμησω κατι σε 4τ ....
Αυτο που ειναι ιδιαιτερα σημαντικο ειναι η καταναλωση.. Μολις εχεις στοιχεια, θα ηθελα να ενημερωσεις σχετικα...
Το τραβηγμα του 4τ πως ειναι? σε ικανοποιει, τελικα?
Κατα τα αλλα, ακριβως ιδια περιπτωση.. ουτε εγω εχω διπλωμα.. Πηγες, το εβγαλες? πρεπει να δωσεις και θεωρια ή μονο οδηγηση?
Ευχαριστω!Εγώ είμαι εντελώς αρχάριος. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθώ να κάνω τη ζωή μου όσο γίνεται ποιο εύκολη. Για αυτό όταν άκουσα για λάδια με βενζίνη μαζί, για μυρωδιές κλπ...κλπ... τότε αμέσως αποφάσισα για τετράχρονο. Από την άλλη όλα τα 50άρια έχουν ιπποδύναμη μέχρι 4hp (αν και όλα είναι από 3,1 μέχρι 3,7 άλογα). Τελική υποχρεωτικά όλα στα 50km/h. Εγώ δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου με ιπποδυνάμεις και επιδόσεις. (ωστόσο δεν κρύβω ότι στην Kymco μου είπαν και για επίσημο εργοστασιακό κιτ που το ανεβάζει στα 72cc με 140euro... )
Το Runner το απέρριψα χωρίς να πάω να το δω καθόλου. Η έλλειψη του επίπεδου χώρου ήταν εντελώς αρνητικό (για μένα). Ο γάντζος στη ποδιά είναι ιδανικός για μπανάνα μέσης ή για τη τσάντα της δουλειάς και φυσικά του γυμναστηρίου. Φυσικά μετά τη δουλειά κάποιες φορές. περνώ και από το σούπερ μάρκετ 'γατζώνω' και δυο σακουλίτσες με τα απαραίτητα... Σημείωσε ότι στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα ΔΕΝ χωρά μεγάλο κράνος (φουλ face) αλλά μόνο μικρό jet... Οπότε η βαλίτσα μεταφοράς πίσω μάλλον αφορά μόνο το φουλ face κράνος, αφού δεν μπορείς παντού να το κουβαλάς μαζί σου...
Στα 50cc δεν νομίζω να παίζει ρόλο το δισκόφρενο μπρος-πίσω. Καλύτερα ένα απλό ταμπούρο που να είναι και ποιο μαλακό σε φρενάρισμα παρά από τα 'απόλυτα δισκόφρενα'. Την διαφορά ήδη την βλέπω. Το μπροστά είναι πολύ δυνατό, σχεδόν απόλυτο ενώ το πίσω ποιο μαλακό και ήρεμο.
Από κατανάλωση είναι νωρίς ακόμη να πω κάτι. Είναι περίοδος που το στρώνω. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα στην αρχή θα καίει περισσότερο.
Από επιδόσεις, τραβήγματα κλπ... ως 50άρι δεν βάζει φωτιά στο δρόμο.
Ωστόσο για την δουλειά που το ήθελα είναι υπεραρκετό και ιδιαίτερα οικονομικό σε χρήση (αυτό με ενδιέφερε εμένα).Δεν έχεις δίπλωμα; χμμμ... σε επόμενο Post θα αναλύσω ακριβώς την διαδικασία...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
...(ετοιμαζομαι για το μεγααααλο του αδερφάκι για να πω την πάσα αλήθεια!)
ψάξε καλά καλα κ θα δεις οτι ειναι μονόδρομος η συγκεκριμένη εταιρεία.
αααα ειπα οτι ειναι HONDA το μηχανάκι;
Honda το μηχανάκι του Agility;
Πας για το 125, το 150 ή το 200άρι;Με το καλό!!...
-
η kymco ειναι ουσιαστικά honda (ειδικά ο κινητήρας ειναι κανονικός Honda, εκτός πια και αν όλοι οσοι ρώτησαν μου έλεγαν ψέματα!)
πάω για το xciting R 300
μιας και έχεις κι εσύ kymco, εχεις ακούσει ποτέ να υπάρξει προβλημα με τα ανταλλακτικά; πχ να μη βρίσκονται ή να μην υπάρχουν καν;;
(σήμερα-αύριο το κλεινω! σε λευκο! )
-
Αν βοηθάει στην κουβέντα, έχω ένα Zip 50cc της γυναίκας μου και πηγαινοέρχομαι στη δουλειά (Χαϊδάρι - Μεταμόρφωση).
Δεν είναι ό,τι καλύτερο από θέμα ενεργητικής ασφάλειας αφού το μηχανάκι είναι αργό, δεν έχει επιτάχυνση ενώ με τα 100 κιλά μου την ακούει γενικώς.
Κατανάλωση 4,5lt περίπου, όχι λίγο αλλά είμαι συνεχώς με τέρμα το γκάζι.
Πάω με 60χλμ και στις κατηφόρες 70 αλλά είναι χάρος. Τα φρενάκια του δεν είναι άσχημα.
Για τη διαδρομή που κάνω δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά μέσα στην κίνηση δεν έχει αντίπαλο. Κάνεις ό,τι θες πραγματικά, ενώ σε κάθε φανάρι θα συναντιέσαι και ίσως περνάς τους γρήγορους που φεύγουν πρώτοι στο προηγούμενο.
Πάντως κι εγώ το ψήνω για το 300άρι της Kymco
(Α επίσης δεν έχω δίπλωμα :p)
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
η kymco ειναι ουσιαστικά honda (ειδικά ο κινητήρας ειναι κανονικός Honda, εκτός πια και αν όλοι οσοι ρώτησαν μου έλεγαν ψέματα!)πάω για το xciting R 300
μιας και έχεις κι εσύ kymco, εχεις ακούσει ποτέ να υπάρξει προβλημα με τα ανταλλακτικά; πχ να μη βρίσκονται ή να μην υπάρχουν καν;;
(σήμερα-αύριο το κλεινω! σε λευκο! )
XCITING-R 300i Αυτό είναι βαρύ πυροβολικό!...!...!...
Σε λευκό; Πολύ όμορφο... Καλοτάξιδο να είναι!...!...Πρόβλημα με ανταλλακτικά η Kymco;
Δεν νομίζω.
Από ότι διαβάζω (στο ίντερνετ) έχει από τα καλύτερα δίκτυα εξυπηρέτησης και οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα προσιτές. Αλλά δεν σου κρύβω ότι δεν διαβάζω και πουθενά για ιδιαίτερα προβλήματα... σε αντίθεση με άλλες μάρκες π.χ. SYM, Peugeot, Piaggio...όπου κάποιοι αναφέρουν στραβά και παράξενα... -
Ο χρήστης stoilas έγραψε:
Αν βοηθάει στην κουβέντα, έχω ένα Zip 50cc της γυναίκας μου και πηγαινοέρχομαι στη δουλειά (Χαϊδάρι - Μεταμόρφωση).
...Βγαίνεις Κηφισό και Λ. Καβάλας με το zip;
-
στην αρχή εβλεπα το Agility 200 αλλά μπηκε κ στην εξίσωση και ο παράγοντας 'γυναίκα'...
σιγουρα αν θελω να πηγαινουμε καπου μαζί, η πολυθρονάρα του R ειναι η μονη λυση...
+βαλιτσακι
+2 κλειδαριες
+συναγερμο
+2 κρανησχεδοοοοον 5.οοο στο χέρι κ έχετε γεια! τιμη που οι άλλες εταιρείες την ονειρεύονται...
κοιτα για τα γούστα μου παραείναι μεγαλο κ δυνατό, αλλά μια ψυχή που ειναι να βγει...
κ για να μην ειμαστε , μην πάρεις 12αρες ζάντες tm
-
Ναι. Το φοβόμουν κι εγώ αλλά δεν είναι κάτι το τραγικό. Προφανώς εννοείται μόνο με καλό καιρό.
Όταν έχει κίνηση είμαι οκ, πάω μαζί με τους υπόλοιπους μηχανάκηδες. Το πρόβλημα είναι χωρίς κίνηση. Εκεί απλά πάς τέρμα δεξιά και τα μάτια 14. Σε περνάνε όλοι αλλά αν κινείσαι δεξιά δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης stoilas έγραψε:
Ναι. Το φοβόμουν κι εγώ αλλά δεν είναι κάτι το τραγικό. Προφανώς εννοείται μόνο με καλό καιρό.Όταν έχει κίνηση είμαι οκ, πάω μαζί με τους υπόλοιπους μηχανάκηδες. Το πρόβλημα είναι χωρίς κίνηση. Εκεί απλά πάς τέρμα δεξιά και τα μάτια 14. Σε περνάνε όλοι αλλά αν κινείσαι δεξιά δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ωραίος!...!...
Πληροφορίες για 50cc (κι άλλος ενας!)