-
δεν ηξερα οτι δινουν κ στην πυροσβεστικη για 50 cc
δινουν κ στο λιμενικο; εχω μεσον εκει
σκεπτομαι οτι ο μονος λογος να βγαλεις διπλωμα για 50 ειναι να μην μπορεις λογω ηλικιας να πας στα 125
αν εχεις διπλωμα αυτοκινητου, το να βγαλεις για 125 ειναι εκτος απο ευκολο και καλυτερο, γιατι αν καποια φορα παρεις εστω κ δανεικο μεγαλυτερο μηχανακι δεν σε καλυπτει η ασφαλεια κ ... ειμαστε μεγαλοι για να 'το παιζουμε' -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...
Σοβαρά τωρα ...Σοβαρά τώρα... ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει αρκεί να είναι νόμιμος.
Αν εσύ θέλεις 50άρι πάρε 50άρι.
Αν εγώ θέλω να βγάλω δίπλωμα οδήγησης γαϊδάρου (γιατί μπορεί να οδηγώ ήδη χωρίς δίπλωμα )δικό μου πρόβλημα... και θα πάω να γραφτώ και στο GAIDAROS FORUM για να μάθω περισσότερα.Τέλος. Πάμε παρακάτω...
υ.γ. Επί της ευκαιρίας... ΠΩΛΕΙΤΑΙ ατρακάριστο, με λίγα χιλιόμετρα, μοντέλο 2001...
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
δεν ηξερα οτι δινουν κ στην πυροσβεστικη για 50 cc
δινουν κ στο λιμενικο; εχω μεσον εκει
σκεπτομαι οτι ο μονος λογος να βγαλεις διπλωμα για 50 ειναι να μην μπορεις λογω ηλικιας να πας στα 125
αν εχεις διπλωμα αυτοκινητου, το να βγαλεις για 125 ειναι εκτος απο ευκολο και καλυτερο, γιατι αν καποια φορα παρεις εστω κ δανεικο μεγαλυτερο μηχανακι δεν σε καλυπτει η ασφαλεια κ ... ειμαστε μεγαλοι για να 'το παιζουμε'Το ενδεχόμενο να μη θέλω σώνει και καλά να ξοδέψω 350 και πλέον ευρόπουλα (στην καλύτερη περίπτωση) για δίπλωμα τύπου Α (μοτοσυκλέτας, έχοντας προφανώς ήδη το κατηγορίας Β -ΙΧ) για κάτι που δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο μου ταιριάζει (οδήγηση μηχανής), το έχεις σκεφτεί; Αποφασίζω λοιπόν να μπω στο τριπάκι με κανά 30άρι που κοστίζει το δίπλωμα για 50άρι ικανοποιώντας βασικές -πλην συμπληρωματικές- ανάγκες μεταικίνησης και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κατανοητό;
-
αν παρεις κ μηχανάκι οχι, αφου με μεγαλυτερο διπλωμα βρισκεις 1000 μεταχ με ουτε τα μισα λ7
αλλα βεβαια ο καθενας κανει οτι θελει κ εμενα μου περισσευει -
Ο χρήστης elisa έγραψε:
ενηλικες κ παιρνετε διπλωμα για 50αρι;
πλακα κανετε;Πες τους τα!
Καλά ρε, τι άντρες είστε εσείς, άντε αγοράστε καμιά Ducati καμιά BMW!
Ού να μου χαθείτε, φτηνιάρηδες!
-
μην ταϊζετε το troll ρε!
κατα τ' αλλα να αναφερω πως ενω πηρα το σκουτερακι για να πηγαινοερχομαι στην δουλεια, εχει οργωσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αθηνα!
Storm, πως παει το στρωσιμο?Κυριε HighFidelity, δεν ειμαι φτηνιαρης - ορκιζομαι!
Το αποδεικνυουν τα αμαξια τα οποια εχω στην κατοχη μου! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
κατα τ' αλλα να αναφερω πως ενω πηρα το σκουτερακι για να πηγαινοερχομαι στην δουλεια, εχει οργωσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αθηνα!
Έτσι είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Σύντομα θα θελήσεις λίγο πιο δυνατό και θα κινείσαι σχεδόν αποκλειστικά με αυτό εντός πόλης. Μετά θα θέλεις καμιά ducati κοκ
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
μην ταϊζετε το troll ρε!κατα τ' αλλα να αναφερω πως ενω πηρα το σκουτερακι για να πηγαινοερχομαι στην δουλεια, εχει οργωσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αθηνα!
Storm, πως παει το στρωσιμο?Κυριε HighFidelity, δεν ειμαι φτηνιαρης - ορκιζομαι!
Το αποδεικνυουν τα αμαξια τα οποια εχω στην κατοχη μου!Αν έχεις αρχίσει το ...όργωμα, πούλα το και πάρε μεγαλύτερο, έχει δίκιο η elisa!
Κι εντάξει, εσύ φτηνιάρης δεν είσαι, όταν αγοράζεις IQ με 17 χιλιαρικόπουλα (αλλά με τους αισθητήρες παρκαρίσματος δώρο βέβαια...) , σαφώς και είσαι large τύπος!
-
Μιας και το έφερε η κουβέντα για λάρτζ τύπους, μέχρι πόσο λάρτζ μπορεί να σηκώσει ένα πενηνταράκι (το Agility ας πούμε...);
Μπαίνουν αισθητήρες παρκαρίσματος στα πενηνταράκια;
-
Όλο και κάπου θ' αναφέρεται το ...ωφέλιμο φορτίο ...
Αισθητήρες τέτοια εποχή βάζουν οι 'αντιπρόσωποι' τσάμπα ! -
Neos 4t 160 κιλα οριο!
τα περι αισθητηρων τα προσπερναω..
παραπανω δυναμη (ταχυτητα ουσιαστικα) θελω οταν παω κατω απο γεφυρες για να γλυτωσω φαναρια.. π.χ. κηφισιας...
εκει ο δρομος φανταζει ατελειωτος!!
νομιζω οτι μολις αφαιρεθει ο περιοριστης στα 1000Κμ θα ειμαι ΟΚ..
σε ολα τα υπολοιπα εχει κινηση, οποτε καλυπτομαι..νταξ! και να σου πω και κατι?
στο φιναλε αργησε η ελισα να το γραψει, για να ξερω να παρω μηχανη!! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
...
Storm, πως παει το στρωσιμο?
...Μπράβο ρε θηρίο!...! Τελικά σου πάει το σκουτεράκι!...!...
Εγώ τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο για τη δουλειά και κάποιες λίγες φορές γυμναστήριο. Μέχρι στιγμής 170χιλιόμετρα... Δεν με έχει τρελάνει το δίτροχο. Το αντίθετο. Με εκνευρίζει αφάνταστα που ενώ θέλω να το πηγαίνω χαλαρά (δεν βιάζομαι) οι κανίβαλοι της ασφάλτου (αυτοκίνητα & μηχανές) δεν το επιτρέπουν αυτό. Κόρνες, κολλάνε πίσω μου, τρέχουν σε στενά γειτονιάς, δεν τηρούν τον ΚΟΚ, περνάνε τα STOP, κάνουν ταρζανιές, γκαζιές, βρίζουν κλπ...κλπ...
Προχθές παραλίγο να με πάρει αγκαλιά μία Porsche Cayanne που την οδηγούσε μία κυρά Καλλιόπη...
Κατέβαινε από Μελίσια και επειδή η Πεντέλης προς Κηφισίας είχε κίνηση μπήκε στο στενό που μένω για να πάει από Σωρού... Εκείνη την ώρα βγήκα από το γκαράζ, κατέβαινα το δρομάκι που μένω και ξαφνικά η τύπισσα κόλλησε από πίσω και προσπάθησε να περάσει με το κτήνος από δίπλα μου. Αυτό συμβαίνει σχεδόν καθημερινά.
...
...
...
Και διαπιστώνω ότι αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει με το ποδήλατο. -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Μιας και το έφερε η κουβέντα για λάρτζ τύπους, μέχρι πόσο λάρτζ μπορεί να σηκώσει ένα πενηνταράκι (το Agility ας πούμε...);Μπαίνουν αισθητήρες παρκαρίσματος στα πενηνταράκια;
Agility City μέχρι 154 κιλά ...
-
τα στενα δρομακια τα αποφευγω οπως ο διαβολος το λιβανι...
εκει ειναι πραγματικα επικινδυνα!
ΜΟΝΟΝ απο κεντρικους και μεγαλους δρομους...
εχω κυκλοφορησει κηφισιας - βασ.σοφιας, βουλιαγμενης (μεχρι αργυρουπολη) κλπ κλπ κλπ...
αυτα που μου περιγραφεις δεν εχουν συμβει ΠΟΤΕ! κανεις δεν κορναρει, κανεις δεν κολλαει! του πινω κι εγω το αιμα, βεβαια! σταθερες ταχυτητες στα ~40!
ευτυχως που ειναι υγροψυκτο!!
δεν εχω αισθανθει ανασφαλεια ΠΟΤΕ!
μεχρι στιγμης εχω κανει ~280 Κμ! -
Πως τα πάει από κατανάλωση;
Εγώ έβαλα μία φορά 4,70euro (3,27λίτρα) και έκανα 125 χιλιόμετρα... (2,6lt/100km)
Τώρα στα 170χιλιόμετρα ξαναέβαλα 6,20euro. Είμαι περίεργος να δω πόσα χιλιόμετρα θα βγάλει...υ.γ. σε μεγάλο δρόμο δεν έχω βγει και δεν νομίζω να βγω ποτέ...
-
με μια προχειτρη μετρηση ειχα δει κατω απο 2.5 λτ/100 (2,42)
μετα εβαλα 5,5 ευρω (3,75 λτ), δεν γεμισε, αλλα ηταν ρεζερβα που σημαινει πως ειχε ~0,9 λτ και μεχρι στιγμης εχω κανει 100 χλμ και εχω 2 κουτακια βενζινη πριν αναψει ρεζερβα..
εχει ψηφιακα κουτακια, οπως στ αμαξια
και με τσιτα τα γκαζια!! οποτε περιμενω μια αυξηση στην καταναλωση... τα αρχικα (5,1λτ ~ 180 Κμ) ηταν στο χαλαρο οταν μαθαινα, που πηγα σρτην τροχαια και γυρω γυρω απο το σπιρι μοτ
α! οπως εγραψα, το ρεζερβουαρ ειναι 5,1 λτ -
Ωραίος!...
Όταν έχεις νέα στοιχεία από την κατανάλωση πληροφόρησέ μας!...
Το ίδιο θα κάνω και εγώ...
Είμαι περίεργος να δω τις καταναλώσεις στα βρωμογκαζά μας ...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
τα στενα δρομακια τα αποφευγω οπως ο διαβολος το λιβανι...
εκει ειναι πραγματικα επικινδυνα!
ΜΟΝΟΝ απο κεντρικους και μεγαλους δρομους...
εχω κυκλοφορησει κηφισιας - βασ.σοφιας, βουλιαγμενης (μεχρι αργυρουπολη) κλπ κλπ κλπ...
αυτα που μου περιγραφεις δεν εχουν συμβει ΠΟΤΕ! κανεις δεν κορναρει, κανεις δεν κολλαει! του πινω κι εγω το αιμα, βεβαια! σταθερες ταχυτητες στα ~40!
ευτυχως που ειναι υγροψυκτο!!
δεν εχω αισθανθει ανασφαλεια ΠΟΤΕ!
μεχρι στιγμης εχω κανει ~280 Κμ!Να ξέρεις πάντως πως απαγορεύεται η κίνηση σε 50αράκια σε μεγάλους δρόμους και υπάρχει και σοβαρός λόγος γι' αυτό ...
Εσύ πας με 40 οι υπόλοιποι με 80, οπότε σε προσπερνούν όλοι!Μόνον σε μποτιλιάρισμα θα ένιωθα ασφαλής, γενικά, ασφαλές είναι μόνον όταν ενσωματώνεσαι στην κυκλοφορία...
Εγώ επιμένω πως αν είναι να κάνεις τέτοια χρήση, πρέπει το συντομότερο ν' αλλάξεις μηχανάκι!
-
Σήμερα πετάχτηκα μέχρι Κατεχάκη από Μαρούσι (με το ζόρι με το σκούτερ).
Πήγα όχι από κεντρικές λεωφόρους αλλά μέσα από Χαλάνδρι και Φάρο Ψυχικού. Ευτυχώς που είχε μποτιλιάρισμα και πολύ κίνηση.
Προσπάθησα να κρατήσω ταχύτητα στρωσίματος. Στην προσπάθεια έμεινα.
Κάποια στιγμή πήγαινα πάνω από 35km/h και νόμιζα ότι έτρεχα κιόλας...Εγώ το πήρα για πολύ μικρές διαδρομές...και εκεί θα μείνω.
Για αυτό χαίρομαι πολύ που πήρα το συγκεκριμένο 50αρι.
Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να με παρασύρει... Εγώ είμαι του 4τροχου!...!Θα συμφωνήσω σε όλα με τον High...!...
-
Παιδια, δεν μιλαμε για εθνικες οδους και οδους ταχειας κυκλοφοριας
Σε αστικο περιβαλλον δεν υπαρχει δρομος που να απαγορευεται να κινειται το μοτοποδηλατο.
Ουτε καν σε λεωφορους!
Οταν στην Κηφισιας που μπορει να εχει οριο 80, εγω κινουμαι στην ΔΕΞΙΑ λωριδα με 45, δεν υπαρχει απολυτως κανενα θεμα!
Οπως ειπα και πριν, ποτε δεν με αγχωσε η κινηση και ποτε δεν φοβηθηκα... τωρα που το σκεφτομαι, ομως, ισως επειδη δεν χρησιμοποιω ποτε αυτα τα ... πως τα λενε... α! καθρεπτες! (πλακα κανω, νταξ)
Πληροφορίες για 50cc (κι άλλος ενας!)