-
Ο χρήστης tm έγραψε:
...
ακομα δεν εχω βρει το βιβλιαρακι της μοτοσυκλετας...Σου έχω λύση!...
http://kok.artinoi.gr/Διάλεξε τα test για τη μηχανή... Μπορείς να τα εκτυπώσεις κιόλας...
Κάποιες ερωτήσεις τις έχουν βγάλει από το βιβλιαράκι γιατί είναι 'παλαιού τύπου'... π.χ. ερωτήσεις με μηχανή που έχει κάνιστρο.
Επίσης υπάρχει μία ερώτηση που λέει ότι η μέγιστη ταχύτητα είναι 120 στην Εθνική οδό. Στο βιβλιαράκι το έχουν διορθώσει...και έχουν βάλει τα 130Km/h.Αν μου στείλεις ένα email θα σου στείλω ένα PDF με τις ερωτήσεις που πρέπει να αγνοήσεις...
Στην Τροχαία Νέα Κηφισιάς:
Στη θεωρία 10 ερωτήσεις και η πρακτική είναι μία ευθεία και μία αναστροφή χωρίς να ακουμπήσει κάτω το πόδι. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις φλασάκια, να έχεις κράνος και να προσέξεις τα δύο STOP στην ευθεία...Θεωρία και πρακτική εγώ τα έκανα σε δύο λεπτά...
Στην Τροχαία με την βαβούρα και την ταλαιπωρία έκανα 5 ώρες...α!SUPER SOS! Πρέπει από εφορία να πάρεις παράβολο 6euro (2 παράβολα των τριών ευρώ) για να κλείσει ο φάκελος παράδοσης διπλώματος!!!! Χωρίς το παράβολο ο εξεταστής ΔΕΝ προωθεί το φάκελο. Και αυτά τα θέλει την ημέρα της εξέτασης (εφόσον περάσεις την εξέταση)!...
Από τους εξεταζόμενους κανείς δεν είχε και έτρεχαν όλοι σε εφορίες εκείνη τη στιγμή να βρούμε παράβολα. Απίστευτη ταλαιπωρία...
To παράβολο 6euro (2 παράβολα των τριών ευρώ) κοστίζει 7,2euro γιατί δίνεις και υπέρ της εφορίας...
Θα το ζητήσεις ως παράβολο για παραλαβή διπλώματος για μοτοποδήλατο από Τροχαία!...Εγώ το δίπλωμα μαζί με την άδεια θα τα πάρω σε 7 εργάσιμες...
Άντε με το καλό να ξεμπλέξεις και εσύ φίλε!!!!!...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
...
Πηγα και ψωνισα κρανος open face και ενα μπουφαν καλοκαιρινο με προστατευτικα τους ωμους και στους αγκωνες.. κορυφαιο... αν με δεις, τουλαχιστον για R6 με εχεις... με τιποτα για μικροτερο!
...Κρανάκι open face; Καλό ακούγεται!...
Μπουφανάκι καλοκαιρινό! Από που το πήρες; Σε τι τιμές παίζουν αυτά;
Εγώ πήρα ένα καλό κρανάκι της LAZER το οποίο χρησιμοποιώ ήδη για το πέρα-δώθε στην εργασία...
Για το γυμναστήριο που είναι κοντά στο σπίτι μου και πάω από δρόμο με ιδιαίτερα χαμηλή κυκλοφορία χρησιμοποιώ το open face jet δώρο της εμπορίας
(ένα απλό της Nova Racing ασημένιο :
http://www.stelpet.gr/index.php?target= ... =bestprice )Σύντομα όμως θα πάρω κάποιο άλλο καλύτερο...
υ.γ. Μέχρι στιγμής έχω τρία κράνη... και πάω και για τέταρτο!... γέμισα με κράνη...
-
κρανος open face Dainese
με πλαστικα 'γυαλια' που κατεβαινουν... στα 167 ευρω.. Καταπληκτικο
το καλοκαιρινο μπουφαν κι αυτο Dainese και ειναι λιγο τσουχτερο στα 220..
Ιδια μαρκα, διαφορετικη ποιοτητα ειχε γυρω στα 160 - 180 ...
τα πηρα απο την Μοτοκινηση (πως σκατα λεγεται) που βρισκεται στην παπανικολη, λιγο πριν βγεις στην παλαι ποτε πλατεια κεννεντυ
full face εχω το κρανος του καρτ, το οποιο μπορει να χρησιμοποιησω οταν ο καιρος αλλαξει ή μπορει να δωσω περιπου τοσα για ενα φουλ φεϊς..
Οι εξετασεις που εδωσες οι θεωρητικες, τι λεγανε?
το βιβλιαρακι αυτο, ποσο εχει?
Η ημερομηνια που εχω ειναι στις 2 Ιουλιου!
κυκλοφορουσες χωρις το διπλωμα, κανονικα?EDIT: http://www.dainese.com/eu_en/motorbike/ ... 4&subcat=8
-
Dainese ε; ενδιαφέρον! Και Χαλάνδρι! Πολύ ενδιαφέρον!...!...
Ερωτήσεις:
Οι εξετασεις που εδωσες οι θεωρητικες, τι λεγανε?
Τίποτα το ιδιαίτερο. Μία σελίδα με 10 ερωτήσεις των πολλαπλών επιλογών.
1 λεπτό υπόθεση αν έχεις διαβάσει 2 φορές όλες τις ερωτήσεις από το βιβλιαράκι.το βιβλιαρακι αυτο, ποσο εχει?
3 euro...Η ημερομηνια που εχω ειναι στις 2 Ιουλιου!κυκλοφορουσες χωρις το διπλωμα, κανονικα?
2 Ιουλίου; Ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση και 'διάβασμα'...
Κυκλοφορούσα κανονικά. Γραφείο, γυμναστήριο και πήγα και μία φορά Τροχαία, Κυριακή πρωί για να βρω σύντομο και ήρεμο δρόμο (δεν ήθελα να σκίσω το σκούτερ μέσα στην Κηφισίας)...
Επίσης ένα απόγευμα πήγα σε ένα μεγάλο πάρκινγκ εγκαταλελειμμένο που έχει καλή πίσσα και διαγράμμιση για να κάνω μερικούς γύρους και μερικά οχτάρια... Ίσως βολεύει και σένα αυτό το πάρκινγκ για εξάσκηση! Είναι στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου, στο τέρμα (προς Μαρούσι), πριν το κτίριο της BAYER... -
εκει διπλα δουλευω, δεν το εχω προσεξει, ποτε...
οταν λες γυρους, τι εννοεις?
Ναι, το καταστημα Μοτοκινηση, σιγουρα το εχεις δει, δεν υπαρχει περιπτωση.. Ειναι ακριβως μετα το πρατηριο της ΕΚΟ, στο δεξι σου χερι πριν βγεις στα φαναρια εκει που ηταν η Κεννεντυ...
Το κρανακι καταπληκτικο, ειναι ακριβως αυτο που σου εδω δωσει στο λινκ.. και η τιμη συμπαθητικη, τελικα.. Το μπουφαν ειναι επισης κορυφαιο, καλοκαιρινο (διατρητο ολο) με προστατευτικα.. Βοηθαει να εισαι προετοιμασμενος για την κακια στιγμη και ας μην ερθει ποτε!!
Αν εκει που κυκλοφορουσες σε σταματουσαν χωρις διπλωμα, τι θα τους ελεγες? κανω εξασκηση για τις εξετασεις?Χθες που το πηρα, το βραδακυ το πηρα για κανα 5αρι χιλιομετρακια, ετσι για πρακτις και στον γυρισμο ειδα μπατσους σταματημενους.. με το που τους περασα, εγινα πυραυλος και χωθηκα στα στενα!
-
Στο πάρκινγκ έκανα μερικούς γύρους για να συνηθίσω την ακτίνα στροφής και το τιμόνι...
...
...
...
Αν με σταματούσαν; Γιατί να με σταματήσουν; Κράνος φοράω, μεγάλος άνθρωπος είμαι, πινακίδα έχει το μηχανάκι. Δύσκολο να με σταματήσουν. Ωστόσο αν μου σταματούσαν θα τους εξηγούσα γιατί το οδηγώ. Άλλωστε και στην Τροχαία Κηφισιάς η κουβέντα αυτή έγινε αφού πήγα εκεί με το μηχανάκι... Παρόλο που πήγαν να μου πουν διάφορα, τελικά καταλαβαίνουν ότι άκρη δεν βγαίνει, οπότε αδιαφορούν... -
revit air, μπουφανάκι σούπερ,απο δίκυκλο στη Βουλιαγμένης το παίρνεις 120-130 μετά απο ελάχιστο παζάρι.
αυτό έχω και είμαι +4 άλογα στο μοτοσακόχωρίς δίπλωμα, και ασφάλεια, κυκλοφορούσα κάτι μήνες. αλλά προβλεπέ με μπουφανάκια κρανάκια κλπ δεν με σταματούσε κανείς.
μάλιστα είχε μπλόκο στον επαρχιακό μεταξύ θήβας κ Λειβαδιάς και ενώ είχα βγει στο αντίθετο με διπλή διαχωριστική και προσπερνούσα με 120+ σηκώνει το χέρι ο τροχαίος και μόλις πλησιάζω το κατεβάζει και μετά κάνει σήμα στον πίσω ΙΧ.
θα έπαιρνα λίστα λαικής έτσι και με σταματούσε. τελικά ενέδωσα στη γραφειοκρατία και πήρα άλλη μια πιστοποίηση ικανότητας (αλλά με τόσο τρέξιμο θα πήγαινα κατευθείαν για το μεγάλο) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
κρανος open face Dainese
με πλαστικα 'γυαλια' που κατεβαινουν... στα 167 ευρω.. ΚαταπληκτικοΣτα κράνη η Dainese είναι μια μετριότητα (πχ). , απλά εκμεταλλεύεται το όνομα που έχει από το ρουχισμό-προστατευτικά.
Αν με σταματούσαν; Γιατί να με σταματήσουν; Κράνος φοράω, μεγάλος άνθρωπος είμαι, πινακίδα έχει το μηχανάκι. Δύσκολο να με σταματήσουν. Ωστόσο αν μου σταματούσαν θα τους εξηγούσα γιατί το οδηγώ.
Η τροχαία εστιάζει κυρίως στους πιτσιρικάδες με παπιοσκούτερ, σε ξεκράνωτους κάγκουρες με SS και πινακίδα κάτω από τη σέλα και σε motard. Αν κυκλοφορείς προβλεπόμενος, ούτε που σου δίνουν σημασία. Εγώ λχ. με κράνος, γάντια, μπουφάν, φώτα-φλας-πινακίδα-εξάτμιση κλπ όλα ΟΚ είμαι εντελώς αόρατος στα μάτια του νόμου. Μερικές φορές ακόμα και σε μπλόκα σε επαρχιακούς δρόμους, με ταχύτητες, ενίοτε προσπερνώντας πάνω σε διπλή διαχωριστική ούτε γυρνούσαν να κοιτάξουν...
revit air, μπουφανάκι σούπερ,απο δίκυκλο στη Βουλιαγμένης το παίρνεις 120-130 μετά απο ελάχιστο παζάρι.
αυτό έχω και είμαι +4 άλογα στο μοτοσακόΤο ίδιο έχω (σε αυτό το χρώμα. Η μόνη έλλειψη του είναι ότι δεν έχει αφαιρούμενη αντιανεμική επένδυση από μέσα, οπότε χρειάζεται να κουβαλάς ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι επιπλέον αν σε πιάσει η νύχτα.
μάλιστα είχε μπλόκο στον επαρχιακό μεταξύ θήβας κ Λειβαδιάς και ενώ είχα βγει στο αντίθετο με διπλή διαχωριστική και προσπερνούσα με 120+ σηκώνει το χέρι ο τροχαίος και μόλις πλησιάζω το κατεβάζει και μετά κάνει σήμα στον πίσω ΙΧ.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν κυκλοφορείς προβλεπόμενος, ούτε που σου δίνουν σημασία. Εγώ λχ. με κράνος, γάντια, μπουφάν, φώτα-φλας-πινακίδα-εξάτμιση κλπ όλα ΟΚ είμαι εντελώς αόρατος στα μάτια του νόμου.+1000
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
...revit air, μπουφανάκι σούπερ,απο δίκυκλο στη Βουλιαγμένης το παίρνεις 120-130 μετά απο ελάχιστο παζάρι.
αυτό έχω και είμαι +4 άλογα στο μοτοσακόΤο ίδιο έχω (σε αυτό το χρώμα. Η μόνη έλλειψη του είναι ότι δεν έχει αφαιρούμενη αντιανεμική επένδυση από μέσα, οπότε χρειάζεται να κουβαλάς ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι επιπλέον αν σε πιάσει η νύχτα.
Ξέρετε κανένα site που να έχει καλές τιμές σε αξεσουάρ μοτό (κράνη, ένδυση κλπ...) και να στέλνει και Ελλάδα;...
Τα Ελληνικά site είναι 100 χρόνια πίσω και από μερικές βόλτες που έκανα σε δύο μαγαζιά στην περιοχή μου είναι πανάκριβα και δεν έχουν ποικιλία... Προσπαθούν να ξεφορτωθούν ότι έχουν στο μαγαζί με το ζόρι...(αναρωτιέμαι μήπως και τα μαγαζιά αγοράζουν από το ίντερνετ και όχι από προμηθευτές; )
-
κοιτα, το κρανος το πηρα (απ' οτι φανηκε) σε καλη τιμη, μιας και το dainese shop το εχει λιγο ακριβοτερο..
Ενα καλο site με εξοπλισμο για τα παντα ειναι τo demon-tweeks, αλλα θα σε σκισουν τα μεταφορικα, οποτε σου ερχεται μια η αλλη...
Σε ποια μαγαζια πηγες?
εψαξες στο γκουγκλ και για μπαξεβανης, colori κλπ, για να δεις? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σε ποια μαγαζια πηγες?
εψαξες στο γκουγκλ και για μπαξεβανης, colori κλπ, για να δεις?Από μαγαζιά πήγα σε δύο συνοικιακά (και μάλλον μοναδικά) που έχει το Μαρούσι... ...
Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος για αυτό αναγκαστικά αναζητώ καταστήματα κοντά στην περιοχή μου... Δυστυχώς η περιοχή δεν έχει τίποτα.Από μάρκες δεν έχω ιδέα. Όταν έγραφες για dainese μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι έλεγες για μάρκα καφέδων (αλλά οι καφέδες είναι τελικά danesi)
-
ελα ρε, τι ειναι αυτα που λες!
παρε το μοτοσακο, εκει περα και οργωσε την αθηνα!
ελα μια βολτα χαλανδρι σ' αυτον που σου ειπα!
Εχει οτι θες.. και φθηνα και ακριβα.. και απ οτι ειδα οι τιμες ειναι νορμαλ..
ρουχισμο, ριξε ενα γκουκλγ στον μπαξεβανη να δεις τι εχει να προσφερει και χαζεψε και στο demon-tweeks, για να δεις περιπου μαρκες και τιμες... -
Πρέπει να βρω τηλέφωνο να τους πάρω να μου πουν ώρες λειτουργίας...
Άραγε την Πέμπτη τι ώρα κλείνουν το απόγευμα; Την Παρασκευή είναι ανοιχτά απόγευμα;άκυρο! το βρήκα...
ΜΟΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΠΕ. Εμπορία ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 4. ΧΑΛΑΝΔΡΙ τηλ. 2106850000
-
εγώ απο Ελλάδα έχω ψωνίσει μόνο απο motomarket (έχει κατάλογο στο site κατέβασε τον να δεις αν σε ενδιαφέρει κάτι) και απο μια αποθήκη Ηλιούπολη (γνωστή στους μηχανακηδες)
απο ιντερνετ motocard, automotoracing (αρκετά καλές τιμές αλλά όχι τρελή ποικιλία, εγώ απο εκεί πήρα το revit στα 120 και τώρα το έχει 110)
επίσης το δίκυκλο (dikyklo.gr) έχει καλή έξωθεν μαρτυρία.αν αγοράσεις απο Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις παζάρι. όλοι πουλάνε με αυτό στο μυαλό και θα αισθανθείς μλκς αν δεν κάνεις. αν δεν το γουστάρεις τότε ιντερνετ.
-
Ευχαριστώ!...!...
-
Πήρα πέρισυ (ή πρόπερσι ; ) το παρακάτω
(Bering Sunrise) από την εταιρεία Stelpet (είναι βέβαια στη γειτονιά μου...). Με παζαράκι, σου κόβει καμμιά 20αριά € ... Έχει και πολύ καλά αδιάβροχα παντελόνια (εντάξει, όχι για τώρα) με 20 € !!
Για στοκάδικο Dainese (και άλλων), ΠΡΕΠΕΙ να πας στην Πέτρου Ράλλη 1 !! -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
...από την εταιρεία Stelpet (είναι βέβαια στη γειτονιά μου...). ...Από την stelpet έχω ξεχωρίσει κάποια κράνη σε σχετικά καλή τιμή...και τα αναζητώ στην περιοχή μου.
Αλλά ρε παιδί μου στην 'άλλη άκρη της Ελλάδος' είναι τα καταστήματα.
Για να πάω Μοναστηράκι ή Καλιθέα πρέπει να βγάλω διαβατήριο...Η Μοτοκίνηση στο Χαλάνδρι έχει τιμές και μάρκες Βορείων Προαστείων...
Για γερές τσέπες...
Θα πάω μία βόλτα αλλά ήδη από το τηλέφωνο ξενέρωσα με αυτά που άκουσα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Η **Μοτοκίνηση στο Χαλάνδρι **έχει τιμές και μάρκες Βορείων Προαστείων...
Για γερές τσέπες...
Θα πάω μία βόλτα αλλά ήδη από το τηλέφωνο ξενέρωσα με αυτά που άκουσα...Έκανα το λάθος και πήγα...
Δεν θα επεκταθώ περισσότερο.
Πιθανολογώ ότι πολύ σύντομα το συγκεκριμένο 'moto market' θα...Πήγα και σε άλλα δύο μαγαζιά στα Β.Π. Αθηνών...
Τελικά στα μαγαζιά άκρη δεν βγαίνει. Στοκ δεν έχουν, χρωματισμούς δεν έχουν, είναι ιδιαίτερα ακριβά (γιατί άραγε; )και προσπαθούν να πλασάρουν κάτι μάρκες περίεργες, άγνωστες.
Τελικά πήρα αυτό με 90euro...και όλα μία χαρά...
http://www.coloriposto.gr/posto/gr/deta ... ductID=380
-
οχι να επεκταθεις!
Πληροφορίες για 50cc (κι άλλος ενας!)