-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Στα Fridays με αντιστοιχες τιμες παιρνεις κατι μπεργκερ ΝΑ με ενα πιατο σαλτσες και πατατες ας πουμε...Στα (αγαπημενα μου) Fridays,δεν υπαρχει burger κατω απο 10 ευρω εκτος του κλασσικου που εχει 9.5 νομιζω ενω το αντιστοιχο burger στα simply παιζει στα 7-8.55 οποτε μιλαμε στην καλυτερη για 1 ευρω διαφορα μεταξυ ιδιων προιοντων.βλεποντας το μενου του simply ολα τα burgers κοστιζουν κατω απο 10 ευρω,ενω στο fridays 9 στα 10 κοστιζουν >10 ευρω.
Επιπλεον burgers Οπως το beefeater του simply δεν εχει το fridays και γενικα στα πιατα του γκουρμεδιαζει ελααααχιστα (jack daniels burger π.χ ) ενω το simply εχει πιο ''γνησια'' πιατα και μεγαλυτερη ποικιλια.Μιλώντας για μπεργκερς παντα -
Παντως μεγαλη η διαφορα τιμης απο ενα μπεργκερ σε συγκριση με ενα σουβλακι με πιτα.Δικαιολογειτε απο τα παραπανω/ακριβοτερα? υλικα? Μια πιτα(με κρεας χοιρινο ντοματα,πατατες,τζατζικι κλπ) να κανει 2 ευρω και ενα μπεργκερ 5-6-8-10?
-
Δε γνωριζω τι παιζει σε κοστος παρασκευης,ομως με ενα Burger μεγεθους simply ή fridays χορταινω για πλακα ενω με τις πιτες,ακομα και με 2 αναλογα με το μεγεθος τους,ισως να μη χορτασω
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Παντως μεγαλη η διαφορα τιμης απο ενα μπεργκερ σε συγκριση με ενα σουβλακι με πιτα.Δικαιολογειτε απο τα παραπανω/ακριβοτερα? υλικα? Μια πιτα(με κρεας χοιρινο ντοματα,πατατες,τζατζικι κλπ) να κανει 2 ευρω και ενα μπεργκερ 5-6-8-10?Και με 4 κουλουρια χορταινεις, με κοστος μολις 2€.
Η κουβεντα γινεται μεταξυ burgers και οτιδηποτε αλλο φαγωσιμο δεν εχει θεση στη συγκριση.Αλλο παραδειγμα:
Skoda Fabia 1.2 TSI Ambiente 105hp = 12890€
VW Polo 1.2 TSI 105hp Comfortline = 15550€Μαντεψε ποιο μοντελο εχει περισσοτερες πωλησεις αρα και μεγαλυτερη απηχηση στους καταναλωτες.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Παντως μεγαλη η διαφορα τιμης απο ενα μπεργκερ σε συγκριση με ενα σουβλακι με πιτα.Δικαιολογειτε απο τα παραπανω/ακριβοτερα? υλικα? Μια πιτα(με κρεας χοιρινο ντοματα,πατατες,τζατζικι κλπ) να κανει 2 ευρω και ενα μπεργκερ 5-6-8-10?
Και με 4 κουλουρια χορταινεις, με κοστος μολις 2€.
και με 4 ποτηρια νερο αν πιεις δεν θα πεινας ,αλλα δεν ρωτησα πως δεν θα πεινας με λιγοτερα χρηματα.
Ρωτησα εαν δικαιολογειτε η διαφορα τιμης σε δυο προιοντα ταχυφαγειου με σχεδον ιδια υλικα. -
Δοκίμασε μια μέρα να φας simply burger και την επόμενη να παραγγείλεις το αντίστοιχο γεύμα στα Goodies (το μεγάλο burger με πατάτες που έχει 4+ ευρώ). Δε νομίζω να χρειαστεί κάτι παραπάνω για να καταλάβεις τη διαφορά...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ρωτησα εαν δικαιολογειτε η διαφορα τιμης σε δυο προιοντα ταχυφαγειου με σχεδον ιδια υλικα.
Αν ειχαν τα ιδια** σχεδον** υλικα ( αλλα και την ιδια μεθοδεμπορια) θα μπορουσαμε** ισως** να τα συγκρινουμε.
Απο τη στιγμη που μιλαμε για burger (και μαλιστα american style) και μου αναφερεις σουβλακια, καλλιστα μπορω να αναφερω και εγω τα κουλουρια.
Ο Κωνσταντινος ρωτησε το εξης:
Τα Friday's είναι ακριβότερα, τελικά ποιά είναι τα πολλά εστιατόρια/fast food που έχουν ανάλογο προϊόν με τα simply burger και φθηνότερες τιμές? Πείτε έστω ένα(1)
Υ.Γ Ο Tiger βρηκε καποιο αντιστοιχο και φθηνοτερο προιον, αλλα δεν εχω δοκιμασει για να ξερω.
Αλλα και παλι, ακολουθει διαφορετικη μεθοδεμπορια που πιθανον να του επιτρεπει χαμηλοτερες τιμες πωλησης. Τωρα, το ποσο ανταγωνιστικα ειναι τα American burgers ....
(American burger με βασικο προμηθευτη τον..ΝΙΚΑ? ) -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δοκίμασε μια μέρα να φας simply burger και την επόμενη να παραγγείλεις το αντίστοιχο γεύμα στα Goodies (το μεγάλο burger με πατάτες που έχει 4+ ευρώ). Δε νομίζω να χρειαστεί κάτι παραπάνω για να καταλάβεις τη διαφορά...+100
-
Αν ειχαν τα ιδια** σχεδον** υλικα ( αλλα και την ιδια μεθοδεμπορια) θα μπορουσαμε** ισως** να τα συγκρινουμε.
Πες δεν ξερω ρε φιλε.Τι σαχλαμαρες ειναι αυτες που λες?
Απο τη στιγμη που μιλαμε για burger (και μαλιστα american style) και μου αναφερεις σουβλακια, καλλιστα μπορω να αναφερω και εγω τα κουλουρια.
Αφου τα κουλουρια εχουν ιδια υλικα με τα σουβλακια και τα μπεργκερ εχεις δικιο.
-
Tα goody's προβαλλουν άλλα προτερηματα προκειμενου να ειναι ανταγωνιστικα:
'Ελληνοποιει' ενα αμερικανικο προιον (burger) περνοντας το μηνυμα οτι ναι μεν ειναι burger αλλα ταυτοχρονα ειναι θρεπτικο, υγιεινο,ποιοτικο και Ελληνικο. Γι'αυτο και δινουν εμφαση στο οτι χρησιμοποιουν ελαιολαδο, βγαζουν μεσογειακα πιατα, θαλασσινα, παρεχουν διατροφικες πληροφοριες στα προιοντα τους κτλ
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Πες δεν ξερω ρε φιλε.Τι σαχλαμαρες ειναι αυτες που λες?
Ενταξει, δεν ξερω.
Βρες μου εσυ λοιπον μερικα κοινα στοιχεια που εχουν τα burgers με τα σουβλακια, εκτος του οτι η πρωτη υλη ειναι το κρεας.Απο τη στιγμη που μιλαμε για burger (και μαλιστα american style) και μου αναφερεις σουβλακια, καλλιστα μπορω να αναφερω και εγω τα κουλουρια.
Αφου τα κουλουρια εχουν ιδια υλικα με τα σουβλακια και τα μπεργκερ εχεις δικιο.
Γιατι τα σουβλακια με τα burger εχουν τα ιδια υλικα?
-
Tα goodys την πατησαν πιστευω πηγαινοντας να ενσωματωσουν την αυξηση του ΦΠΑ στις τελικες τιμες αντι να πονταρουν σε μικροτερο (?) κερδος...Μιλαμε σε βαθος 2-3 χρονων για αυξηση της ταξεως των 50-60 cents σε burger των 2 ευρω
Γενικα το κακο με τις περισσοτερες ελληνικες συνηθως εταιριες ειναι οτι φαινομενικα τουλαχιστον δεν ασκουν την παραμικρη τιμολογιακη ερευνα στους καταναλωτες.Αντι να ψαχνουν μεχρι ποια τιμη οι καταναλωτες ''αντεχουν'' να αγορασουν το εκαστοτε προιον σε βιωσιμες για την επιχειρηση ποσοτητες,ψαχνουν μεχρι ποια τιμη τα κερδη τους ειναι αυτα που θελουν(λες και δεν αλλαζουν οι εποχες).Με τετοιες μπακαλιστικες λογικες πως να την παλεψουν μετα? -
@saxon 747
δεν ειπα οτι εχουν ακριβως τα ιδια υλικα ρε συ.Εχουν ομως κρεας ,εχουν ντοματα.μαρουλι,εχουν καποια σως,εχουν το ενα ψωμακι το αλλο πιτα,το ενα εχει συνηθως τυρι αλλα το αλλο εχει πατατες,σαν ποσοτητα δεν εχουν τοση μεγαλη διαφορα,και για αυτο το ερωτημα μου ειναι κατα ποσο δικαιολογει το μπεργκερ, να εχει 2-3-4πλασια τιμη απο μια πιτα σουβλακι. -
Περιπου 1 κιλο σουβλακια χοιρινα κοστιζει 8€ και 'βγαζει' περιπου 12 σουβλακια -> 0,65€/τεμ
Για ενα σοβαρο burger θες περιπου 300γρ μοσχαρι με κοστος 10€/κιλο -> 3€/τεμ. -
@dim8Περιπου 1 κιλο σουβλακια χοιρινα κοστιζει 8€ και 'βγαζει' περιπου 12 σουβλακια -> 0,65€/τεμ
Για ενα σοβαρο burger θες περιπου 300γρ μοσχαρι με κοστος 10€/κιλο -> 3€/τεμ.πως είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τα 80 gr κρέατος με τα 300 gr και να περιμένουμε την ίδια τιμή. Επιπλέον που έχουμε 300 gr μπιφτέκι; Σαν μεγάλο δεν είναι το νούμερο;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Επιπλέον που έχουμε 300 gr μπιφτέκι; Σαν μεγάλο δεν είναι το νούμερο;Αμα μιλαμε για burger , οχι.
(Σκεψου πως καποια γραμμαρια 'χανονται' στο ψησιμο) -
http://www.burgeringhouse.com/index.asp
Ειναι το ιδιο αξιολογα και (λιγο) φτηνοτερα. -
Επιπλέον που έχουμε 300 gr μπιφτέκι; Σαν μεγάλο δεν είναι το νούμερο;
Αμα μιλαμε για burger , οχι.
(Σκεψου πως καποια γραμμαρια 'χανονται' στο ψησιμο)Όσα και να χάνονται (που στο μοσχαρίσιο δεν χάνονται κ τόσα όσα στο χοιρινό), 300 γραμμάρια κιμάς είναι υπερβολή.
-
Σωστά, εδώ τα μεγάλα burger διαφημίζονται ως 220αρια.
-
Μ' αρέσει που μια απλή παρατήρηση για χάμπουργκερ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από οικονομολόγους και μαρκετινίστες.
Κάποια στιγμή θα εξηγήσω γιατί θεωρώ 'ακριβό' ένα έδεσμα σαν αυτό και γιατί έγραψα για 'αρπαχτή'.
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.