-
Ό,τι είναι νομιμο είναι και ηθικό.
-
Καλά τα λέτε (ΝΟΤ) ολοι αυτοί οι χλιδάφραγκοι βλαχομπαρόκ ελληναράδες ΔΕΝ καλύπτουν τις απαιτήσεις για πινακίδες εξωτερικού. Κομπινούλες της πλάκας είναι, αλλά έτσι είναι εδώ στο βλαχονεοπλουτιστάν. Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια. Οι υπόλοιποι ΣΚ@ΤΟΓΥΦΤΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ψευτοβούλγαροι είναι για γέλια. Τα ακριβα (μεταχειρισμένα εννοείται) αμάξια τους μαράνανε
-
Δηλαδή αν μπορούσατε να αγοράσετε μια Μ3 και είχατε την επιλογή μικρότερης φορολογίας σε άλλο κράτος έναντι του εδώ κωλοπιασίματος θα επιλέγατε το 2ο για ηθικούς λόγους σωστά?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δηλαδή αν μπορούσατε να αγοράσετε μια Μ3 και είχατε την επιλογή μικρότερης φορολογίας σε άλλο κράτος έναντι του εδώ κωλοπιασίματος θα επιλέγατε το 2ο για ηθικούς λόγους σωστά?Αν μπορουσα να αγορασω Μ3,θα μπορουσα να τη συντηρησω στη χωρα που την κυκλοφορω,αλλιως θα παιρνα 316.
Αλλα οχι,θα την αγοραζα και θα της εβαζα πινακιδα (μονο πισω γιατι μπροστα μπορω και να μη βαλω για να μη χαλασω τον προφυλακτηρα) Βουλγαριας ή πλαστη,γιατι απλα μπορω και γιατι δε πληρωνω αλλα νταβατζιλικια.
Για μενα αν εχεις αυτοκινητo των 100.000 ευρω,εισαι αστειος να μπλεκεις με τον καθε Βουλγαρο να σου βγαζει ΑΦΜ και πινακιδες (που 99% δε δικαιουσαι νομιμα οσο και να κρυφτουμε πισω απο το δαχτυλο μας).
Γνωμη μου -
+1 στον σωκράτη. Όποιος έχει την ΥΠΑΡΚΤΗ εταιρία του στο μονακό ας έχει mc πινακίδες. Τα λοιπά λαμόγια είναι που ενοχλούν. Αλλά τι να περιμένεις, εδώ σε ένα φόρουμ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ για το αν είναι σωστο να ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ στα @@ μας (μπροστινες πινακιδες και μη καταβολη τελών κυκλοφορίας/φορολογίας μέσω βουλγαρολαμογιάς)
Και για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμα, δεν μιλάμε για κάποιο παραθυράκι του νόμου, μιλάμε για ΑΠΑΤΗ
-
Υπάρχουν και οι μεταχειρισμένες πολλές φορές μισοτιμής. Φυσικά δε μιλάω για πλαστές πινακίδες αλλά νόμιμες. Η απάτη που βρίσκεται ακριβώς? Επειδή μια χώρα έχει κάποιους ευνοϊκούς όρους για άνοιγμα επιχείρησης θεωρείται απάτη? Εκμετάλλευση ναι αλλά απάτη σίγουρα όχι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Που να τις δεις τις Ελληνικές ...
Έχουν γίνει πονηροί βάζουν μια ξένη πινακίδα και το παίζουν λεφτάδεςούτε φόρους Πολυτελείας ούτε Τεκμήρια ούτε τίποτα και κάνουν και Δήλωση του Κ....!
Και για Βενζίνα Βουλγαρία πάνε ...Τιποτα παρανόμο και μεμπτό.
Τίποτα εε;;
Δηλαδή οι offshore, οι καταθέσεις στο εξωτερικό κι άλλες λαμογιές σε τι ακριβώς διαφέρουν από αυτό;;;
Εκτός κι αν τις επικροτείς κι αυτες.. -
Ο χρήστης MAGNITIS έγραψε:
Έχουν γίνει πονηροί βάζουν μια ξένη πινακίδα και το παίζουν λεφτάδεςούτε φόρους Πολυτελείας ούτε Τεκμήρια ούτε τίποτα και κάνουν και Δήλωση του Κ....!
Τίποτα εε;;
Δηλαδή οι offshore, οι καταθέσεις στο εξωτερικό κι άλλες λαμογιές σε τι ακριβώς διαφέρουν από αυτό;;;
Εκτός κι αν τις επικροτείς κι αυτες..Αυτά που λες εσύ 'λαμογιές' ξέρεις ότι είναι και παρανομα?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τίποτα εε;;
Εκτός κι αν τις επικροτείς κι αυτες..Αυτά που λες εσύ 'λαμογιές' ξέρεις ότι είναι και παρανομα?
Αυτά που λες εσύ ''νόμιμα'' και ''μεπτά'' τα κρίνεις με βάση τη λογική σου ή με τους ισχύοντες νόμους;;
-
Δεν υπάρχουν ισχύοντες νόμοι??
-
Αυτά που λες εσύ ''νόμιμα'' και ''μεπτά'' τα κρίνεις με βάση τη λογική σου ή με τους ισχύοντες νόμους;;Πλάκα κάνεις? Νομιμα δεν ξερεις τι σημαίνει προφανώς. Εσύ βαζεις την λογική σου για το νομιμο ...
Πάνο μαλλον όχι. Βάζει ο καθένας την λογική του ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πλάκα κάνεις? Νομιμα δεν ξερεις τι σημαίνει προφανώς. Εσύ βαζεις την λογική σου για το νομιμο ...Πάνο μαλλον όχι. Βάζει ο καθένας την λογική του ...
Τα είπε ο socratesn πιο πριν..
Απλα για ενα αυτοκινητο που 360 μερες το χρονο βρισκεται Ελλαδα (ολοι εχουμε καποιον γειτονα ή γνωστο με τετοιες πινακιδες που αναθεμα αν βγαινει ποτε το αυτοκινητο απο τη χωρα) ειναι ανηθικο(για μενα) να μη πληρωνει φορους στην Ελλαδα γιατι μπορει.
Θελω να πω αν δε πληρωσει εκεινος με τα 150000 ευρω παρκαρισμενα στο δρομο,ποιος θα πληρωσει.Πόσο νόμιμο είναι ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες που βρίσκεται στην Ελλάδα όλο το χρόνο, με Έλληνα ιδιοκτήτη στον οποιόν να μην ανήκει καμία εταιρεία εξωτερικού παρά μόνο στα χαρτιά;;
Γρήγορα για συνήγορος του Άκη...
-
Πόσο νόμιμο είναι ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες που βρίσκεται στην Ελλάδα όλο το χρόνο, με Έλληνα ιδιοκτήτη στον οποιόν να μην ανήκει καμία εταιρεία εξωτερικού παρά μόνο στα χαρτιά;;Γρήγορα για συνήγορος του Άκη...
Οτι να'ναι ... (Θα έβαζα αλλο εμοτικον ... αλλά τεσπα)
Υπάρχει η δυνατότητα στον Ελληνα να έχει αμαξι με ξένες πινακίδες (συγκεκριμένα Βουλγάρικες)? Υπάρχει. Και θα μπορεί να είναι πρώτη μούρη εδώ στην Πάολα και στην Σόφια εκεί που τραγουδάει η Gergana! Αν σε ενδιαφερει παραπάνω ψαξτο.
Τα υπόλοιπα που λεει ο Σωκράτης είναι 'ηθικά' σωστά. Δεν τον καθιστούν παρανομο όμως εφόσον υπάρχουν 'χαρτιά'.
Δεν νομίζω να ειναι κάτι μη κατανοητό! Η μάλλον πρέπει να το νομίζω για σένα ...
Εντελώς συζήτηση φυσικά! -
Πόσο νόμιμο είναι ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες που βρίσκεται στην Ελλάδα όλο το χρόνο, με Έλληνα ιδιοκτήτη στον οποιόν να μην ανήκει καμία εταιρεία εξωτερικού παρά μόνο στα χαρτιά;;
Γρήγορα για συνήγορος του Άκη...
Καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται κάτι παράνομο ναι ή όχι?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν υπάρχουν ισχύοντες νόμοι??Πλάκα κάνεις? Νομιμα δεν ξερεις τι σημαίνει προφανώς. Εσύ βαζεις την λογική σου για το νομιμο ...
Πάνο μαλλον όχι. Βάζει ο καθένας την λογική του ...
Το θέμα δεν είναι η λογική του καθενός, το θέμα είναι η λογική του νεοέλληνα..
Νόμοι φυσικά και υπάρχουν αλλά προφανώς όχι για όλουςΚαταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται κάτι παράνομο ναι ή όχι?
Καταλαβαίνεις Ελληνικά ναι ή όχι;;
''Πρόστιμα από 2.500 έως 10.000 ευρώ''
Το προβλεπόμενο πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει όποιος αποφάσισε να δημιουργήσει μία εταιρεία χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, μόνο και μόνο για να οδηγεί… φτηνά ένα ακριβό Ι.Χ., είναι διόλου ευκαταφρόνητο: από 2.500 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές θα ζητήσουν τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της Βουλγαρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η κατοχή του Ι.Χ. είναι το μοναδικό πραγματικό αντικείμενο της αλλοδαπής εταιρείας. Παράλληλα θα γίνει έλεγχος με βάση τις προβλέψεις της τελωνειακής νομοθεσίας περί «συνήθους κατοικίας» του οδηγού του Ι.Χ. Στην περίπτωση στην οποία εξακριβωθεί πως ο οδηγός του αυτοκινήτου ζει, εργάζεται και φορολογείται στην Ελλάδα, τότε είναι σίγουρο ότι θα μετανιώσει για τη στιγμή που ξεβίδωσε τις ελληνικές πινακίδες, προκειμένου να τις αντικαταστήσει με βουλγαρικές ή κάποιας άλλης γειτονικής χώρας. -
Για πείτε ρε ΓΑΤΟΙ για τη
ΝΟΜΙΜΗ
'δυνατότητα στον έλληνα να έχει αμάξι με ξένες πινακίδες (συγκεκριμένα βουλγάρικες)' να μάθουμε και εμείς.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 6ΜΗΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.Για πείτε να γελάσουμε.
-
Δηλαδή μισό για να καταλάβουμε.
Σενάριο α) Έχω την Lamborghini X που έξω κοστίζει €250.000. Εγώ την πλήρωσα €500.000 στην Ελλάδα (αλλά δεν μ@μιέται, νταξ) Ενώ πλήρωνα για αυτή τέλη y€€, τώρα το κράτος μου ζητάει να πληρώνω x*6 €€. Και είναι ανήθικο εκ μέρους μου να την βάλω σε μια νόμιμη εταιρία μου στην Βουλγαρία που έχει πιο ευνοϊκή φορολόγηση. Πρέπει να την πουλήσω άρον άρον, ή να αφαιρέσω πινακίδες και να την βλέπω, σωστά;
Σενάριο β) Έχω το BMW 325 το οποίο το αγόρασα €56.500 από την Ελλάδα όταν στην Γερμανία κόστιζε πολύ κάτω από €40.000. Εκεί που πλήρωνα για αυτή τέλη y€€, τώρα το κράτος μου ζητάει να πληρώνω x*6 €€ τα οποία ΔΕΝ ΕΧΩ.
Είναι πιο λογικό να αποδεχτώ ότι το κράτος δεν με θεωρεί πλέον άξιο για αυτό το αυτοκίνητο, οπότε πρέπει να αφαιρέσω πινακίδες και να το αφήσω να σκουριάζει, ή να το σκοτώσω στην αγορά των μεταχειρισμένων μεγάλου κυβισμού, παρά να κοιτάξω πως μπορώ να το κυκλοφορώ ΝΟΜΙΜΑ με πινακίδες άλλης χώρας. Σωστά κατάλαβα, αυτό λέμε; -
Ποια νόμιμη εταιρεία έχεις ΕΣΥ στη βουλγαρία?
-
το θέμα είναι η λογική του νεοέλληνα..Και εσύ 'ηθικά' το θέτεις και κάνεις σωστά. Και εγω συμφωνώ.
Οσο για τα πρόστιμα ... εκφοβισμός. Καλύτερες αποδείξεις από τα χαρτιά και τις σφραγίδες και τις υπογραφές?
Ακόμα και να ισχύσει κάτι τέτοιο, ακόμα και τα ως τα 10000€ προστιμο ... λιγότερα από αυτά που κερδίζει είναι.
Και φυσικά φαντάσου πως εδώ οι ελληνικοί μηχανισμοί εντοπίζουν μαιμούδες ελληνικές εταιρίες για να μπορέσουν να εντοπίσουν και στο εξωτερικό. Και οι Βούλγαροι ... κέρδος έχουν από αυτό.Για πείτε ρε ΓΑΤΟΙ για τη
ΝΟΜΙΜΗ
'δυνατότητα στον έλληνα να έχει αμάξι με ξένες πινακίδες (συγκεκριμένα βουλγάρικες)' να μάθουμε και εμείς.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 6ΜΗΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.Για πείτε να γελάσουμε.
Θα αποτανθείς σε σύμβουλο επιχειρήσεων.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Ποια νόμιμη εταιρεία έχεις ΕΣΥ στη βουλγαρία?Όταν γίνεις ο έφορος της ΔΟΥ μου, θα σου απαντήσω. Για την ώρα δεν σου πέφτει λόγος.
Carspotting [#7]