-
Καλησπερα.
Εχω μια ανησυχια με το αμαξι μας.Το αμαξι ειναι ford focus I 1.6.Λοιπον...Το προβλημα βρισκεται στην επιταχυνση.Δεν εχει πεσει σε αποδοση ετσι οπως ηταν ειναι αλλα στην επιταχυνση ειδικα 2ες 3ες απο 1.500 στροφες μεχρι τις 3.000στροφες ακουγεται ενα καπως σαν ζουζουνισμα απο την εξατμιση.Εχω σπασει το κεφαλι μου οχι πως ειναι προβλημα αλλα οταν καθεσαι πισω ειναι σπαστικο να το ακους.Εχει καποιος καποια παρομοια εμπειρια?
-
Καλησπερα.
Εχω μια ανησυχια με το αμαξι μας.Το αμαξι ειναι ford focus I 1.6.Λοιπον...Το προβλημα βρισκεται στην επιταχυνση.Δεν εχει πεσει σε αποδοση ετσι οπως ηταν ειναι αλλα στην επιταχυνση ειδικα 2ες 3ες απο 1.500 στροφες μεχρι τις 3.000στροφες ακουγεται ενα καπως σαν ζουζουνισμα απο την εξατμιση.Εχω σπασει το κεφαλι μου οχι πως ειναι προβλημα αλλα οταν καθεσαι πισω ειναι σπαστικο να το ακους.Εχει καποιος καποια παρομοια εμπειρια?
-
Καλησπερα.
-
Αν ηταν ντζζζζζζζζζζζ ξερω τι φταιει αλλα για μπζζζζζζζζζ δεν ξερω
Να εχει τρυπησει η εξατμιση ή να τριζει καποιο απο τα καζανακια ;
-
Καποια θερμοασπιδα της εξατμισης (κατι ασημι φυλλα σαν χοντρο αλουμινοχαρτο γυρω απο τα καζανακια κ τον καταλυτη) μπορει να εχει χαλαρωσει κ να συντονιζει σε αυτες τις στροφες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν ηταν ντζζζζζζζζζζζ ξερω τι φταιει αλλα για μπζζζζζζζζζ δεν ξερωΝα εχει τρυπησει η εξατμιση ή να τριζει καποιο απο τα καζανακια ;
Λες???Παντος σπυρακια στο τελικο δεν εχω παρατηρησει....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καποια θερμοασπιδα της εξατμισης (κατι ασημι φυλλα σαν χοντρο αλουμινοχαρτο γυρω απο τα καζανακια κ τον καταλυτη) μπορει να εχει χαλαρωσει κ να συντονιζει σε αυτες τις στροφες.Ναι εεε?Τρεχα γυρευε τωρα ποιο ειναι. Παντος στο ρελαντι δεν το κανει παρα μονο στης επιταχυνση.
-
Αν φοράει κεραμικό καταλύτη παίζει να έχει ξεκολλήσει ο μονόλιθος.
-
Παρε το επομενο Focus
-
τα διαφραγματα του τελικου ειναι off.......
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καποια θερμοασπιδα της εξατμισης (κατι ασημι φυλλα σαν χοντρο αλουμινοχαρτο γυρω απο τα καζανακια κ τον καταλυτη) μπορει να εχει χαλαρωσει κ να συντονιζει σε αυτες τις στροφες.
Ναι εεε?Τρεχα γυρευε τωρα ποιο ειναι. Παντος στο ρελαντι δεν το κανει παρα μονο στης επιταχυνση.
Λογικα κουνωντας τα ενα-ενα θα καταλαβεις, αυτο προυποθετει να πεσεις κατω απο το αμαξι. Προληπτικα ριχνεις ενα σφιξιμο στις βιδες ολων.
Αν ειναι ειτε τα καζανακια ειτε ο καταλυτης, τοτε κουνωντας/χτυπωντας ελαφρα ολο κ καποιο θορυβο θα κανει αυτο που εχει το προβλημα.
-
Διάφραγμα σε 'καζανακι' ειναι.Καποια στιγμη θα φυγει το κοματακι με τα αερια .Προσεξε ομως μην φυγει και το 'καζανακι' αν το παραμελήσεις!
-
Eνταξει παει 6 χρονια το αμαξι μαλλον θα θελει αλλη εξατμιση.Παντος για καταλυτη δε πιστευω.Μαλλον το διαφραγμα θα ειναι!Οταν φυγει εντελως θα κανει και περισσοτερο θορυβο.
-
Παντως ο ηχος ειναι χαρακτηριστικος και το εχω ξανακουσει σε αλλα focus και μονο focus..οχι δλδ αλλα ford..Η αληθεια ειναι οτι δε μπορεις να τον περιγραψεις και ευκολα..
Τα παιδια παραπανω με καλυψανε.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παντως ο ηχος ειναι χαρακτηριστικος και το εχω ξανακουσει σε αλλα focus και μονο focus..οχι δλδ αλλα ford..Η αληθεια ειναι οτι δε μπορεις να τον περιγραψεις και ευκολα..
Τα παιδια παραπανω με καλυψανε..Οχι ο κινητηρας οντως κανει αυτον τον ηχο του ζουζουνισματος οταν κρατας μεγαλη ταχυτητα στο σασμαν και πατας γκαζι χωρις να κατεβασεις.Αλλα αυτο ακουγοταν πισω που παλια δεν ακουγοταν.
-
Ναι για το ιδιο πραγμα μιλαμε..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ναι για το ιδιο πραγμα μιλαμε..Ναι οντως εγω εκεινο το οχι ομως γιατι το εβαλα??
Κανει μπζζζζζζζζζζζ