-
Και που ακριβώς είναι αυτή η επιλογή;
Δηλαδή να **βλέπω **στο Library τα τραγούδια αλλά να **ΜΗΝ **μου τα αντιγράψει! -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Δηλαδή να **βλέπω **στο Library τα τραγούδια αλλά να **ΜΗΝ **μου τα αντιγράψει!Ξετσέκαρε την επιλογή που έχω κάνει ...ροζ.
Τα προϊόντα της apple λειτουργούν με μια ...συγκεκριμένη φιλοσοφία.
Αν θες πλήρη έλεγχο και ελευθερία είναι ακατάλληλα. Μα εντελώς λέμε.
Υπάρχουν εξαιρετικά mp3όφωνα σε καλύτερες τιμές, που σου δίνουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιείς όπως το usb φλασάκι σου, ακόμα και για αναβάθμιση firmware.Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν θες και δεν σε καλύπτει η ιδέα του θείου Στηβ για το τι είναι user friendly... απελεθέρωσέ το.
-
Είμαι και εγώ κάτοχος ενός Mac Mini (G4 εποχή ), ενός iPhone 2G, και για βασικό υπολογιστή έχω φτιάξει (εδώ και 2 χρόνια) έναν hackintosh.
Προς το τέλος του έτους που θα έρθει το νέο iPhone στην Ελλάδα το σκέφτομαι σοβαρά να το αγοράσω.
Ο χρήστης iant έγραψε:
Προχτές είδα από κοντά ένα iPod (ένας γνωστός πήρε)...
Ανακάλυψα πως με απλό copy-paste δεν μπαίνουν τα τραγούδια στο iPod !!!! Θέλει ειδικό πρόγραμμα!!!
iTunes!!! Το κατεβάζω. Κατεβαίνει ένα τέρας 90+ MB!!! Λέει πως έχει και τον QuickTime!
Μα δε θέλω player! Μόνο copy-paste θέλω να κάνω! Οοοοοοοχι! Με το πρόγραμμα iTunes θα κάνεις!!!
ΟΚ. Θα το βάλουμε! Η εγκατάστασή του διαρκεί όσο του π.χ. OO !!
Με λίγο ψάξιμο στο iTunes δεν βρήκα τα κομμάτια από το φλασάκι μου!!!
Δε λέω - υπάρχει τρόπος!
Αλλά που είναι αυτό που λέμε UserFriendly ;
Α, ισχύει αυτό πως αντιγράφει τα τραγούδια (όχι λινκ προς αυτά)
από τον σκληρό σου ΠΑΛΙ στον σκληρό σου στους δικούς του φακέλους;
Για να τα προσφέρει από το library του;Βασικά την πατάς με τον ίδιο τρόπο που την πατάνε όλοι (κυρίως χρηστες pc/windows) που έχουν συνηθίσει μια ζωή να κάνουν αναπαραγωγή τραγουδιών και όχι διαχείρηση μουσικής βιβλιοθήκης.
Το iTunes δεν είναι 'ένα αναγκαίο πρόγραμμα για να φορτώνεις κομμάτια στο iPod/iPhone'. Το iTunes είναι πρόγραμμα διαχείρισης και αναπαραγωγης της μουσικής βιβλιοθήκης σου. Βάζεις τα τραγούδια στο iTunes χωρίς να σε ενδιαφέρει το copy/paste τους από τον δίσκο (δεν έχει νόημα άλλωστε, αφού βλέπεις τα κομμάτια στο iTunes), και από κει και πέρα συγχρονίζεις playlists με τις φορητές συσκευές σου (iPhone/iPod). Δεν χρειάζεσαι κανένα copy/paste...
Πολλοί αγοράζουν ένα iPhone και λένε 'πω ρε πστ μου πρέπει αναγκαστικά να κατεβάσω το iTunes για να βάζω τραγούδια κλπ κλπ.'. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι το να έχεις ένα iPhone σημαίνει ότι θες να κάνεις περισσότερα πράγματα με την μουσική απ' οτι ένα απλό 'Play'. Αν παίρνεις το iPod/iPhone για να φορτώνεις τραγούδια με copy/paste, τότε ενδεχομένως να μην έχεις επιλέξει τη σωστή συσκευή για σένα...
edit: πόσο ποιο user friendly το θες, από το να κάνεις διπλό κλικ την πρώτη φορά στο mp3, και από κει και πέρα να ανοίγεις το iTunes και να πατας Play?
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Δηλαδή να **βλέπω **στο Library τα τραγούδια αλλά να **ΜΗΝ **μου τα αντιγράψει!Ξετσέκαρε την επιλογή που έχω κάνει ...ροζ.
Τα προϊόντα της apple λειτουργούν με μια ...συγκεκριμένη φιλοσοφία.
Αν θες πλήρη έλεγχο και ελευθερία είναι ακατάλληλα. Μα εντελώς λέμε.
Υπάρχουν εξαιρετικά mp3όφωνα σε καλύτερες τιμές, που σου δίνουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιείς όπως το usb φλασάκι σου, ακόμα και για αναβάθμιση firmware.Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν θες και δεν σε καλύπτει η ιδέα του θείου Στηβ για το τι είναι user friendly... απελεθέρωσέ το.
Ευχαριστώ πολύ!
Το iPod του έκαναν δώρο! Για καλό το θεώρησαν!
Υ.Γ. Υπάρχει τίποτα για το kubuntu; Κανένα προγραμματάκι για να μεταφέρω (!!!) τα mp3 σε iPod;
**Rockbox **, άμα κατάλαβα καλά, θα φορμάρει το περιεχόμενο του iPod. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Είμαι και εγώ κάτοχος ενός Mac Mini (G4 εποχή ), ενός iPhone 2G, και για βασικό υπολογιστή έχω φτιάξει (εδώ και 2 χρόνια) έναν hackintosh.Προς το τέλος του έτους που θα έρθει το νέο iPhone στην Ελλάδα το σκέφτομαι σοβαρά να το αγοράσω.
Προχτές είδα από κοντά ένα iPod (ένας γνωστός πήρε)...
Ανακάλυψα πως με απλό copy-paste δεν μπαίνουν τα τραγούδια στο iPod !!!! Θέλει ειδικό πρόγραμμα!!!
iTunes!!! Το κατεβάζω. Κατεβαίνει ένα τέρας 90+ MB!!! Λέει πως έχει και τον QuickTime!
Μα δε θέλω player! Μόνο copy-paste θέλω να κάνω! Οοοοοοοχι! Με το πρόγραμμα iTunes θα κάνεις!!!
ΟΚ. Θα το βάλουμε! Η εγκατάστασή του διαρκεί όσο του π.χ. OO !!
Με λίγο ψάξιμο στο iTunes δεν βρήκα τα κομμάτια από το φλασάκι μου!!!
Δε λέω - υπάρχει τρόπος!
Αλλά που είναι αυτό που λέμε UserFriendly ;
Α, ισχύει αυτό πως αντιγράφει τα τραγούδια (όχι λινκ προς αυτά)
από τον σκληρό σου ΠΑΛΙ στον σκληρό σου στους δικούς του φακέλους;
Για να τα προσφέρει από το library του;Βασικά την πατάς με τον ίδιο τρόπο που την πατάνε όλοι (κυρίως χρηστες pc/windows) που έχουν συνηθίσει μια ζωή να κάνουν αναπαραγωγή τραγουδιών και όχι διαχείρηση μουσικής βιβλιοθήκης.
Το iTunes δεν είναι 'ένα αναγκαίο πρόγραμμα για να φορτώνεις κομμάτια στο iPod/iPhone'. Το iTunes είναι πρόγραμμα διαχείρισης και αναπαραγωγης της μουσικής βιβλιοθήκης σου. Βάζεις τα τραγούδια στο iTunes χωρίς να σε ενδιαφέρει το copy/paste τους από τον δίσκο (δεν έχει νόημα άλλωστε, αφού βλέπεις τα κομμάτια στο iTunes), και από κει και πέρα συγχρονίζεις playlists με τις φορητές συσκευές σου (iPhone/iPod). Δεν χρειάζεσαι κανένα copy/paste...
Πολλοί αγοράζουν ένα iPhone και λένε 'πω ρε πστ μου πρέπει αναγκαστικά να κατεβάσω το iTunes για να βάζω τραγούδια κλπ κλπ.'. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι το να έχεις ένα iPhone σημαίνει ότι θες να κάνεις περισσότερα πράγματα με την μουσική απ' οτι ένα απλό 'Play'. Αν παίρνεις το iPod/iPhone για να φορτώνεις τραγούδια με copy/paste, τότε ενδεχομένως να μην έχεις επιλέξει τη σωστή συσκευή για σένα...
Έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα!
Δεν ήταν δίκη του επιλογή (αγορά), του το έκαναν δώρο! Μαγαζάτορας πούλησε ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ σε ένα τρίτο άτομο!
Και ποιος είπε πως θέλω 'διαχείριση μουσικής βιβλιοθήκης'; Ο Jobs; Όχι, δε θέλω! Το iPod δεν είναι (νομιζα) audio player; Και ήθελα απλά να παίξω τα mp3! Δεν υπάρχει tools για απλή μεταφορά των αρχείων; Δεν θέλω τον τέρας iTunes στο μηχάνημά μου!Αν παίρνεις το iPod/iPhone για να φορτώνεις τραγούδια με copy/paste, τότε ενδεχομένως να μην έχεις επιλέξει τη σωστή συσκευή για σένα...
Το καταλάβαμε (και αυτός!) αλλά ήταν πια αργά ...
edit: πόσο ποιο user friendly το θες, από το να κάνεις διπλό κλικ την πρώτη φορά στο mp3, και από κει και πέρα να ανοίγεις το iTunes και να πατας Play?
Ένα απλό copy-paste σε φακέλους, που θέλω εγώ! Αν πάω με το iPod μου σε έναν γνωστό και θα θέλω 2-3 κομμάτια από την συλλογή του με ποιο user friendly τρόπο θα τα βάλω στον iPod;
-
Θα πρέπει να τα μεταφέρεις από το ξένο computer στο δικό σου με ένα φλασάκι και μετά να τα περάσεις στο iTunes.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Θα πρέπει να τα μεταφέρεις από το ξένο computer στο δικό σου με ένα φλασάκι και μετά να τα περάσεις στο iTunes.Μάλιστα ...Καλύτερα να μην πω τίποτα άλλο - να μην φάμε κανένα ban ...
-
Σαν τι να πεις δηλαδή; Αν δεν σου αρέσει η συσκευή και ο τρόπος που λειτουργεί, έκανες μια κακή αγορά. Κοίτα την περίπτωση να το γυρίσεις πίσω και να πάρεις κάτι άλλο, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, στο μέλλον μην ξανα-αγοράσεις προϊόντα apple.
-
Δεν έχω πάρει τίποτα από Apple!
Που και που γνωστοί μου ρωτάνε διάφορα και έχω βρει απαντήσεις εδώ μέσα και είμαι ευγνώμον σε όλους που απάντησαν (και εσύ με έχεις βοηθήσει)!Τώρα, μάλλον, παρεξήγησες λίγο ή εγώ δεν εκφραστικά καλά (μάλλον το δεύτερο).
Απορούσα για το περίφημο UserFriendly του iPod!
Ο τρόπος που πρωτινές δεν είναι UserFriendly ! Αλλά είναι ένας τρόπος!Από την άλλη - έγραψα μια εμπειρία και είπα την γνώμη μου! Επειδή δεν υμνώ την Apple πρέπει να καταδικαστώ;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Και ποιος είπε πως θέλω 'διαχείριση μουσικής βιβλιοθήκης'; Ο Jobs; Όχι, δε θέλω! Το iPod δεν είναι (νομιζα) audio player; Και ήθελα απλά να παίξω τα mp3!
Τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις iPod (εξαιρώ τον τομέα της αισθητικής, μπορεί σε κάποιον απλώς να αρέσει εξωτερικά σαν συσκευή). Την ίδια δουλιά πάνω/κάτω (με συμβιβασμούς σε θέματα ποιτότητας ενδεχομένως) κάνεις και με ένα mp3 player της σειράς.
Δεν υπάρχει tools για απλή μεταφορά των αρχείων; Δεν θέλω τον τέρας iTunes στο μηχάνημά μου!
Μα αυτό είναι ακριβώς το σφάλμα. Οι περισσότεροι που παίρνουν iPhone θέλουν να διαχειρίζονται την multimedia βιβλιοθήκη τους, που σημαίνει ότι θέλουν να έχουν μια multimedia οντότητα σταθερή και στα γούστα/μέτρα τους, και αυτή να υπάρχει οποιαδήποτε στιγμή εκεί, είτε βρίσκονται μπροστά τον υπολογιστή τους, είτε μπροστά το iPhone, είτε μπροστά το AppleTV, το iPad κλπ. Αυτή την ενοποίηση, διαχείριση και αναπαραγωγή την αναλαμβάνει το iTunes. Το 'τέρας' που λες για τους περισσότερους από εμάς (εννοόντας όσους αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό την 'φιλοσοφία' του όλου οικοσυστήματος της Apple) αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που μας λύνει τα χέρια.
Ένα απλό copy-paste σε φακέλους, που θέλω εγώ! Αν πάω με το iPod μου σε έναν γνωστό και θα θέλω 2-3 κομμάτια από την συλλογή του με ποιο user friendly τρόπο θα τα βάλω στον iPod;
Εσυ θα επιλέξεις ένα απλό mp3 player τότε. Θα βάλεις και ένα πρόγραμμα σαν το Winamp για να ακούς και λήγει εκεί το θέμα. Το υπόλοιπο της διαχείρισης της μουσικής σου (playlists, artwork, έξυπνες αναζητήσεις ανά είδος, μεταφορές σε φορητές συσκευές, sharing σε άλλους υπολογιστές κλπ. κλπ.) το αναλαμβάνεις μόνος σου χειροκίνητα.
Εγώ από την άλλη θέλω να ασχολούμαι με το περιεχόμενο (μουσική/βίντεο), όχι με την τακτοποίηση και συντήρησή τους στον δίσκο, γι' αυτό τα πετάω όλα στο iTunes, και απο κει και πέρα δεν ασχολούμαι με τπτ άλλο εκτός από το iTunes. -
Είσαι σωστότατος σε ΟΛΑ, αλλά :
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Και ποιος είπε πως θέλω 'διαχείριση μουσικής βιβλιοθήκης'; Ο Jobs; Όχι, δε θέλω! Το iPod δεν είναι (νομιζα) audio player; Και ήθελα απλά να παίξω τα mp3!
Τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις iPod (εξαιρώ τον τομέα της αισθητικής, μπορεί σε κάποιον απλώς να αρέσει εξωτερικά σαν συσκευή). Την ίδια δουλιά πάνω/κάτω (με συμβιβασμούς σε θέματα ποιτότητας ενδεχομένως) κάνεις και με ένα mp3 player της σειράς.
Δεν πήρα, δε θα πάρω, έκαναν δώρο στην κόρη του γνωστού! Τι να τους πω; Έχουν ανοίξει, λένε πως είναι ΩΡΑΙΟ κτλ..
Δεν υπάρχει tools για απλή μεταφορά των αρχείων; Δεν θέλω τον τέρας iTunes στο μηχάνημά μου!
Μα αυτό είναι ακριβώς το σφάλμα. Οι περισσότεροι που παίρνουν iPhone θέλουν να διαχειρίζονται την multimedia βιβλιοθήκη τους, που σημαίνει ότι θέλουν να έχουν μια multimedia οντότητα σταθερή και στα γούστα/μέτρα τους, και αυτή να υπάρχει οποιαδήποτε στιγμή εκεί, είτε βρίσκονται μπροστά τον υπολογιστή τους, είτε μπροστά το iPhone, είτε μπροστά το AppleTV, το iPad κλπ. Αυτή την ενοποίηση, διαχείριση και αναπαραγωγή την αναλαμβάνει το iTunes. Το 'τέρας' που λες για τους περισσότερους από εμάς (εννοόντας όσους αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό την 'φιλοσοφία' του όλου οικοσυστήματος της Apple) αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που μας λύνει τα χέρια.
Αυτός που έχει MAC ! Για τους υπολοίπους; Τους αναγκάζεις να πάνε σε iTunes! Αυτό θεωρώ λάθος!
Εσυ θα επιλέξεις ένα απλό mp3 player τότε. Θα βάλεις και ένα πρόγραμμα σαν το Winamp για να ακούς και λήγει εκεί το θέμα. Το υπόλοιπο της διαχείρισης της μουσικής σου (playlists, artwork, έξυπνες αναζητήσεις ανά είδος, μεταφορές σε φορητές συσκευές, sharing σε άλλους υπολογιστές κλπ. κλπ.) το αναλαμβάνεις μόνος σου χειροκίνητα.
Εγώ από την άλλη θέλω να ασχολούμαι με το περιεχόμενο (μουσική/βίντεο), όχι με την τακτοποίηση και συντήρησή τους στον δίσκο, γι' αυτό τα πετάω όλα στο iTunes, και απο κει και πέρα δεν ασχολούμαι με τπτ άλλο εκτός από το iTunes.Προσωπικά δεν θα πάρω κανένα mp3 player! Μονό players (HI-FI, CAR CD και κτλ) που θα ήθελα να παίζουν και από USB !
-
Ε, αφού δεν είναι δικό σου, δεν το αγόρασες εσύ, τι σε κόφτει; Εξήγησε τους τον τρόπο να περνούν την μουσική τους και άσε τους να βουρλίζονται!
-
Τι ipod με έχει βολέψει αφάνταστα. Και δεν έχω mac.
-
Εντάξει, το iTunes μπαίνει και στα Windows, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ε, αφού δεν είναι δικό σου, δεν το αγόρασες εσύ, τι σε κόφτει; Εξήγησε τους τον τρόπο να περνούν την μουσική τους και άσε τους να βουρλίζονται!Αυτοί είναι ακόμα πιο άσχετοι από μένα!
Πρώτα έπρεπε να βρω λύση εγώ (που ζορίστηκα λίγο) και μετά να τους εξηγήσω βήμα-βήμα! Υπομονή...Στη άλλη περίπτωση μονή της θα το έβρισκε - copy-paste και τέλος!!!! Ούτε καν θα με ενοχλούσε!
Αλλά, δεν πειράζει, κάτι μάθαμε... Δεν θα πάρω iΚάτι !!!!Εντάξει, το iTunes μπαίνει και στα Windows, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.
Δεν είναι, αλλά γιατί να το βάλω! Τέλος πάντων, καταλήξαμε - τα iΚάτι δεν είναι για μένα!
-
Είναι ένα απλούστατο και πολύ εύχρηστο πρόγραμμα φίλε μου.
Ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο να μην το πάρει κάποιος επειδή θα πρέπει να εγκαταστήσει το itunes. Oύτως ή άλλως πλέον κάθε συσκευή που συνδέεται με τον υπολογιστή δεν έχει κάποιο λογισμικό διαχείρισης? Νομίζω ότι τζάμπα κουβέντα γίνεται (φιλικά πάντα ). -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είναι ένα απλούστατο και πολύ εύχρηστο πρόγραμμα φίλε μου.
Ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο να μην το πάρει κάποιος επειδή θα πρέπει να εγκαταστήσει το itunes. Oύτως ή άλλως πλέον κάθε συσκευή που συνδέεται με τον υπολογιστή δεν έχει κάποιο λογισμικό διαχείρισης? Νομίζω ότι τζάμπα κουβέντα γίνεται (φιλικά πάντα ).Αυτό τους είπα - να βάλουν iTunes! Τα υπόλοιπα ερωτήματα ήταν .... φιλοσοφικά!
-
Nα διευκολύνω τη συζήτηση παραθέτοντας τη δική μου εμπειρία και άποψη καθώς παρόλο που ακούγονται αντικρουόμενες απόψεις δεν υπάρχει στην ουσία απόσταση.
Και εγώ όταν πριν 3 περίπου χρόνια είχα πάρει το Ipod classic το τριαντάρι και μολίς είδα ότι θέλει το δικό του πρόγραμμα τα πήρα στην κράνα και σκεφτόμουνα τα ίδια σχεδόν που γράφει ο φίλος iant. Μάλιστα είχα βρει προγράμματα τρίτων που έβλεπαν το Ipod ως usb stick και το δούλευα με drag and drop.
Κάποια στιγμή όμως που άρχισα να σκαλίζω το Itunes είδα ότι δεν είναι και τόσο του πεταματού που λέγαμε όλοι οι PCάδες αλλά έχει πολύ καλές λειτουργίες. Τελικά όμως αφού δεν ασχολούμαι και πολύ με μουσική κατέληξα να ανοιγω το itunes, δίπλα να ανοίγω ένα παράθυρο των windows και να κάνω πάλι drag and drop.
Άλλωστε όπως έγραψε και ένας φίλος πιο πάνω τι να ανοίξεις το πρόγραμμα άλλου κατασκευαστή, τι ν' ανοίξεις ένα παράθυρο των windows, τι να ανοίξεις το itunes ένα και το αυτό.Τώρα όμως φίλε Iant θα σου κάνω μια αποκάλυψη που μόλις τη διαβάσεις θα κάνεις αυτό που κάνανε όλοι οι γείτονες των κατηγορούμενων της 17Ν... θα ΠΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ !!!
...
Με προσέχεις?
...
Μην αφαιρείσε ...
...
Μόλις αγοράσεις Iphone, του βάλεις τη sim και το φορτίσεις πως σου ρχεται να το ανοίξεις... εεεε αυτά που ήξερες με τα Νοκια να τα ξεχάσεις. Για ν' ανοίξει το Iphone για πρώτη φορά ΑΠΑΙΤΕΙ σύνδεση με itunes !!!
Tώρα νομίζω ολοκληρώθηκε η εικόνα σου!Υ.γ. : και εγώ κάποτε κοροίδευα. Τώρα όμως θαυμάζω ...
-
Όπως καταλάβατε - τα'παίξα !!!!
-
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...