-
2 ερωτησουλες.
α) αν εισαι παντρεμενος και ο άλλος (ενας εκ των δυο δλδ) εχει μπλεξιματα με την εφορία, πανε και εσενα μεσα;
β) ενα ζευγαρι (παντρεμενο) μπορει να κανει χωριστή δήλωση στην εφορία ; -
Ξέρει κάποιος να μου πει τρόπους για να στείλω χρήματα στο εξωτερικό ;
-
Off shore εταιρεία...
Και μακριά από το παράδειγμα του Θέμου.sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Off shore εταιρεία...
Και μακριά από το παράδειγμα του Θέμου.sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr
Μάλλον πρέπει να γίνω πιο σαφής.Μιλάω για μικρό ποσό (γύρω στα 100 ευρώ) που θέλω να παραλάβει κάποιος σε άλλη χώρα.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
2 ερωτησουλες.
α) αν εισαι παντρεμενος και ο άλλος (ενας εκ των δυο δλδ) εχει μπλεξιματα με την εφορία, πανε και εσενα μεσα;
β) ενα ζευγαρι (παντρεμενο) μπορει να κανει χωριστή δήλωση στην εφορία ;a) Αν μαζι τα φαγατε κ ειναι μικροποσα ,ναι
β)Δεν γνωριζω αν οι φυλακισμενοι κανουν δηλωση -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
2 ερωτησουλες.
β) ενα ζευγαρι (παντρεμενο) μπορει να κανει χωριστή δήλωση στην εφορία ;a) Αν μαζι τα φαγατε κ ειναι μικροποσα ,ναι
β)Δεν γνωριζω αν οι φυλακισμενοι κανουν δηλωσηα) δεν εχει να κάνει με εμενα ελέυθερο είμαι
β) -α, δικό σου. και εμένα με ρώτησαν, αν κατάλαβα καλά εχει να κάνει με χρέη... που είναι όμως στο όνομα του ενός.
γ) -β, δικό σου. κανονικό ζευγάρι που δεν ειναι κανείς φυλακή φρεσκοπαντρεμένοι. Μπορούν να κρατήσουν ώς εχουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, δηλαδή μια ο κάθε ένας ή πρέπει να κάνουν μια και οι δυο. Σημ. Δεν έχουν τίποτα απο κοινού. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
2 ερωτησουλες.
β)Δεν γνωριζω αν οι φυλακισμενοι κανουν δηλωσηα) δεν εχει να κάνει με εμενα ελέυθερο είμαι
β) -α, δικό σου. και εμένα με ρώτησαν, αν κατάλαβα καλά εχει να κάνει με χρέη... που είναι όμως στο όνομα του ενός.
γ) -β, δικό σου. κανονικό ζευγάρι που δεν ειναι κανείς φυλακή φρεσκοπαντρεμένοι. Μπορούν να κρατήσουν ώς εχουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, δηλαδή μια ο κάθε ένας ή πρέπει να κάνουν μια και οι δυο. Σημ. Δεν έχουν τίποτα απο κοινού.Για το α) απο οσα γνωριζω οχι ,εκτος κ εχει υπογραψει καπου κ δεν το θυμαται
Για το β) ξερω ζευγαρια που κανουν χωριστα δηλωση ,καλυτερα ομως να σου απαντησει καποιος ειδικος -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Off shore εταιρεία...
Μάλλον πρέπει να γίνω πιο σαφής.Μιλάω για μικρό ποσό (γύρω στα 100 ευρώ) που θέλω να παραλάβει κάποιος σε άλλη χώρα.
Σε ευρωπαϊκές χώρες, αν ο άλλος έχει λογαριασμό σε τράπεζα εκεί, στέλνεις απλή τραπεζική εντολή, έχει το ίδιο κόστος με τις εντολές εντός Ελλάδος, χρειάζεται μόνο να ξερεις τον αριθμό ΙΒΑΝΚ, κόστος περίπου 2 ΕΥΡΩ με internet banking, λίγο παραπάνω στο κισέ. Για τρίτες χώρες, ψάξε ποιά Ελληνική τράπεζα έχει θυγατρική εκεί.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Ξέρει κάποιος να μου πει τρόπους για να στείλω χρήματα στο εξωτερικό ;Western Union
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
... τον αριθμό ΙΒΑΝΚ, ....ΙΒΑΝ, International Bank Account Number.
Τις φορολογικές ερωτήσεις καλύτερα κάντες στο θέμα του Taxis.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
μου προτεινει καποιος υλικο για διαβασμα (ή και εκπομπη) περι επταετιας ;για να προλαβω απαντηση : Αν ναι, τι προτεινει ;
Μιας και δεν ειχα απαντηση, ας παραθεσω τετραμερες ντοκυμαντερ απο το ρεπορταζ χωρις συνορα για οποιον βρεθει στην ερωτηση απο καμια αναζητηση, ηταν ενδιαφερον.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 811271129#και συνεχιζω με ενα ερωτηματικο, γιατι μετα την πολιτικη συσκεψη το '74 καλεσαν τον Καλαμανλη να επιστρεψει για να αναλαβει ; Το γιατι παει στο προσωπο.
-
Τη western union την ήξερα αυτό για τις τράπεζες όχι.Όπως και να χει σας ευχαριστώ
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
μου προτεινει καποιος υλικο για διαβασμα (ή και εκπομπη) περι επταετιας ;
για να προλαβω απαντηση : Αν ναι, τι προτεινει ;
Μιας και δεν ειχα απαντηση, ας παραθεσω τετραμερες ντοκυμαντερ απο το ρεπορταζ χωρις συνορα για οποιον βρεθει στην ερωτηση απο καμια αναζητηση, ηταν ενδιαφερον.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 811271129#και συνεχιζω με ενα ερωτηματικο, γιατι μετα την πολιτικη συσκεψη το '74 καλεσαν τον Καλαμανλη να επιστρεψει για να αναλαβει ; Το γιατι παει στο προσωπο.
Ρίξε μια ματιά κι εδώ: viewtopic.php?f=13&t=15463
-
gracias
-
Σοβαρή ερώτηση.
Αν μια εταιρία κλείσει, οσοι εργάζονταν εκεί, δεν δικαιούντε ταμείο ανεργείας;Σοβαρή ερώτηση².
Αν αυτή η εταιρία είναι ΕΠΕ, αλλάζει κάτι ως προς τις οφειλές (οικονομικές κτλ) προς τους εργαζομενούς της, σε σχέση αν ηταν ας πούμε ΑΕ ; -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Σοβαρή ερώτηση.
Αν μια εταιρία κλείσει, οσοι εργάζονταν εκεί, δεν δικαιούντε ταμείο ανεργείας;ΟΧΙ!
Υποτίθεται ότι τίθεται σε εκκαθάριση και αναλαμβάνει εκκαθαριστής να ρευστοποιήσει το όποιο ενεργητικό της και να εξοφλήσει τους πιστωτές κ τους χρεώστες. Οι εργαζόμενοι ανήκουν στους χρεώστες και παίρνουν σειρά για να εξοφληθούν(εάν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και υπάρχει ακόμα ρευστό)Για το 2.
Για τις υποχρεώσεις ευθύνεται η εταιρεία, όπως και στην ΑΕ, κι όχι οι μέτοχοι, όπως στις προσωπικές εταιρείες. Η ευθύνη των εταίρων υπάρχει μόνο για τα χρέη προς το Δημόσιο. -
Πάνω σε αυτό είναι η δεύτερη ερώτηση μου!
Δηλαδή. Μου είπαν οτι η εταιρία που πάει για φούντο, λίγο καιρό πριν γύρισε σε ΕΠΕ για να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να κυνηγίσουν και να πάρουν τα χρεωστούμενα τους, δικαστικός μέσο πληστηριασμού πχ -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Σοβαρή ερώτηση.
Αν μια εταιρία κλείσει, οσοι εργάζονταν εκεί, δεν δικαιούντε ταμείο ανεργείας;Σοβαρή ερώτηση².
Αν αυτή η εταιρία είναι ΕΠΕ, αλλάζει κάτι ως προς τις οφειλές (οικονομικές κτλ) προς τους εργαζομενούς της, σε σχέση αν ηταν ας πούμε ΑΕ ;Ταμείο ανεργίας δικαούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις που το δικαιούνται όσοι απολύονται (ανάλογα με τα ένσημα, την οικογενειακή κατάσταση κλπ).
Αν υπάρχουν μισθοί απλήρωτοι (που συνήθως υπάρχουν) και για την αποζημίωση της απόλυσης (δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο) θα στραφούν δικαστικά εναντίον της εταιρείας για τα δεδουλευμένα.
Αν υπάρχει ακίνητο στο όνομα της εταιρείας (άσχετα αν είναι ΑΕ ή ΕΠΕ) μπορούν να το βγάλουν οι εργαζόμενοι στον πλειστηριασμό (ή να το βγάλει κάποιος προμηθευτής ή κάποια Τράπεζα, δεν έχει σημασία) και όταν ο πλειστηριασμός γίνει τότε με το εκπλειστηρίασμα πληρώνονται ΠΡΩΤΑ οι εργαζόμενοι, μετά το δημόσιο και το ΙΚΑ και μετά όσοι έχουν προσημειώσεις (Τράπεζες κλπ). Για την ακρίβεια πρώτα πληρώνονται συμβολαιογράφοι επιμελητές κλπ και μετά γίνεται η μοιρασιά που προανέφερα. Πλειστηριασμός μπορεί να γίνει και σε κινητά (έπιπλα, αυτοκίνητα) της εταιρείας.
Αν η εταιρεία δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχεί είναι δύσκολα τα πράγματα, μπορεί να αμφισβητηθούν μεταβιβάσεις ακινήτων προς τους μετόχους πριν το κλείσιμο αλλά πάει μακρυά η βαλίτσα (δικαστικά).
Αν γίνει εκκαθάριση στη εταιρεία πάλι έχουν απόλυτη προτεραιότητα οι εργαζόμενοι αλλά μπορεί να περιμένουν ακόμη και χρόνια να αποζημιωθούν. -
ΟΚ!
Σας ευχαριστώ και τους δυο!Αρα δικαιούντε ταμειο ανεργείας κανονικά
και
Μπορούν να πανε δικαστήριο για τα χρεωστουμενα συν αποζημιώσεις. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
ΟΚ!
Σας ευχαριστώ και τους δυο!Αρα δικαιούντε ταμειο ανεργείας κανονικά
και
Μπορούν να πανε δικαστήριο για τα χρεωστουμενα συν αποζημιώσεις.Συμβουλή γιατί είμαι παθών: Θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα και να βρείτε ένα σοβαρό δικηγόρο.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)